Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 5 dalis

QUOTE(laimingas @ 2010 02 10, 15:02)
Dekui uz mintis... Mat maniskis namas turi but pailgas nes kitaip neisipaiso i sklypa.. Maniskis pasidare 9,5x19,5... ir tai su kaimyno leidimu ilist (nes nebeuztenka 3 m iki kaimyno tvoros)  ax.gif
O kur dar tas neracionalumas...  g.gif Tamburas tai tikrai didesnis... ir kolidorius 1,8 m plocio  thumbup.gif

antro auksto miegamasis 11.5 m2 tikrai per mazas galiu pasakyti is asmenines patirties reiketu bent 15 m2. katiline jei kurenama dujomis per didele o jei kietu kuru nepatariu daryti duru tiesiogiai i gyvenamas patalpas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2010 02 10, 15:10)
antro auksto miegamasis 11.5 m2 tikrai per mazas galiu pasakyti is asmenines patirties reiketu bent 15 m2. katiline jei kurenama dujomis per didele o jei kietu kuru nepatariu daryti duru tiesiogiai i gyvenamas patalpas  smile.gif

aciu uz pasiulymus... Bet kaip minejau cia tik panasus planas... pas mus jau patobulintas: katiline bus su dujiniu katilu ir iejimas per garaza, II a miegamasis bus 16 m2... Katiline didesne todel, kad zadam pasistatyt skalbimo masina ir dziovykla pasidaryt... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(laimingas @ 2010 02 10, 15:15)
aciu uz pasiulymus... Bet kaip minejau cia tik panasus planas... pas mus jau patobulintas: katiline bus su dujiniu katilu ir iejimas per garaza, II a miegamasis bus 16 m2... Katiline didesne todel, kad zadam pasistatyt skalbimo masina ir dziovykla pasidaryt...  thumbup.gif

gerai butu jei imestumete patobulinta plana, gal butu dar ka tobulinti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2010 02 10, 15:19)
gerai butu jei imestumete patobulinta plana, gal butu dar ka tobulinti  biggrin.gif

Nelabai noriu viesai rodyti, kad paskui kas nenuziuretu thumbup.gif Juk panasiai kalbama apie mazus vaikiukus... O jis man kaip ir yra toks... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2010 02 10, 15:04)
Nesupratau vieno momento. Jūs rašot kažkokį mokslinį-analitinį darbą apie statybų kaštus, ar ieškotės namo. Nes kažkaip ne nuo to galo viskas, mano galva. Pradžiai raskit/susiprojektuokit sau namą, kuriame norit gyventi (ne kurį statyt pigiau). Galima to proceso metu ieškoti pigesnių ar geresnių konstruktyvo sprendimų, stogo dangos ir panašiai. Rezultate bus namas atitinkantis poreikius ir galimybes. Na, o jei eigoje pasimatys, kad per brangu ar per daug, visada galima kažką "nukarpyti", kol lieka tik kritiškai reikalinga dalis. Tai galioja ne tik patalpoms, bet ir medžiagoms, konstrukcijoms.
Kuris stogas brangesnis?  doh.gif  Brangus stogas yra brangesnis. Sutapdintas jis ar ne, jokio skirtumo, viskas priklauso nuo medžiagų kurias naudosite ir darbo kaštų. Galima "pigiausio tipo" stogą įrengti taip "smagiai", kad jis bus brangesnis už visą namą. Tas pats galioja bet kuriai namo "daliai".
Pavyzdžiui, pamatų kad mažiau - dar nieko nereiškia, nes gal sienos, stogas ir kt apkrovos pamatams didesnės - tada pamatai automatiškai brangėja.

Na, trumpai tariant - atsidėkit į šoną skaičiuotuvą kuriam laikui ir pabandykit pasvajot, kokiame name save matot gyvenantį  mirksiukas.gif

laimingas:
Namas ne iš pačių racionaliausių, tačiau man tai patiko. Netgi ir nupjovus 5 patalpą pirmame aukšte visai smagiai gali gautis. Na, aš gal tambūrą holo sąskaita didinčiau, kad būtų galima tambūre nusirengti viršutinius drabužius...

nelli:
Super puslapiukas. Labai dėkingas, skaniai akis paganiau  drinks_cheers.gif

Ačiū už pastabas, tačiau aš manau, kad namo statybas reikia pradėti nuo techninių/kainos dalykų, o ne nuo svajonių. Kam svajoti, jei 80-90 proc. svajonių - į šukšlyną keliaus. Iš pradžių (gal kokius metus) nagrinėjau kartotinius projektus, kol pradėjau suprasti, kas yra gerai, kas yra blogai, kas man patinka, o kas ne. Tada supratau, kad noriu sužinoti kaip skirsis namo statybos priklausomai nuo namo architektūros: vieno prieš dviejų aukštų, priklausomai nuo stogo, balkonų/terasų būvimo/nebūvimo, garažo reikalingumo, vonos kabamrių skaičiaus bei jų išdėstymo per aukštus ir t.t. Tai reiškia, kad kai aš eisiu pas architektą namą projektuoti gali pasakyti: namo plotas 200 kv, 4 kambariai - 3 miegamieji (min. 16 kv.), svetainė - min 40 kv., dvivietis garažas, 2 vonios kambariai, stogas dvišlaitis, panoraminių langų tiek ir tiek, langų plotas ne didesnis nei 25 proc. grindų ploto, visos patalpos turi gauti natūralios šviesos (mažiau reikės šviesos), virtuvė atskira nuo svetainės, reikalinga terasa ir t.t. Čia žinoma buvo tik pavyzdys, tačiau eidamas pas architektą aš tai jau noriu žinoti. Kaip ir žinoti, kokia bus šildymo sistema, kiek vatos norėsiu dėti ar apsimoka, ar neapsimoka pasyvus namas ir t.t. Kol kas tik renku informaciją, nes tikrai daugelis architektų yra tokie: čia standartas ir to gana, kiek kainuoja nežinau, bet taip daro visi ir t.t. Taigi kol kas neišsiaškinsi savo norų/galimybių, tol net neverta imtis realių veiksmų. Man atrodo, kad jau baigiu pirmą namą pastatyti mintyse. Kuomet viskas susigulės, bus galima imtis ir veiksmų. Geriau mokytis iš kitų klaidų ir statyti vieną namą, neibūti amžinu statybininku.
Atsakyti
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 10, 16:00)
Ačiū už pastabas, tačiau  aš manau, kad namo statybas reikia pradėti nuo techninių/kainos dalykų, o ne nuo svajonių. Kam svajoti, jei 80-90 proc. svajonių - į šukšlyną keliaus. Iš pradžių (gal kokius metus) nagrinėjau kartotinius projektus, kol pradėjau suprasti, kas yra gerai, kas yra blogai, kas man patinka, o kas ne. Tada supratau, kad noriu sužinoti kaip skirsis namo statybos priklausomai nuo namo architektūros: vieno prieš dviejų aukštų, priklausomai nuo stogo, balkonų/terasų būvimo/nebūvimo, garažo reikalingumo, vonos kabamrių skaičiaus bei jų išdėstymo per aukštus ir t.t. Tai reiškia, kad kai aš eisiu pas architektą namą projektuoti gali pasakyti: namo plotas 200 kv, 4 kambariai - 3 miegamieji (min. 16 kv.), svetainė - min 40 kv., dvivietis garažas, 2 vonios kambariai, stogas dvišlaitis, panoraminių langų tiek ir tiek, langų plotas ne didesnis nei 25 proc. grindų ploto, visos patalpos turi gauti natūralios šviesos (mažiau reikės šviesos), virtuvė atskira nuo svetainės, reikalinga terasa ir t.t. Čia žinoma buvo tik pavyzdys, tačiau eidamas pas architektą aš tai jau noriu žinoti. Kaip ir žinoti, kokia bus šildymo sistema, kiek vatos norėsiu dėti ar apsimoka, ar neapsimoka pasyvus namas ir t.t. Kol kas tik renku informaciją, nes tikrai daugelis architektų yra tokie: čia standartas ir to gana, kiek kainuoja nežinau, bet taip daro visi ir t.t. Taigi kol kas neišsiaškinsi savo norų/galimybių, tol net neverta imtis realių veiksmų. Man atrodo, kad jau baigiu pirmą namą pastatyti mintyse. Kuomet viskas susigulės, bus galima imtis ir veiksmų. Geriau mokytis iš kitų klaidų ir statyti vieną namą, neibūti amžinu statybininku.

kazkur esu skaites, kad jeigu projektas pradedamas nuo skaiciavimu jis bus nevykes arba pasmerktas zlugti biggrin.gif pirma turi buti ideja, o paskaui galima ir skaiciuoti finansus
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2010 02 10, 17:04)
kazkur esu skaites, kad jeigu projektas pradedamas nuo skaiciavimu jis bus nevykes arba pasmerktas zlugti  biggrin.gif pirma turi buti ideja, o paskaui galima ir skaiciuoti finansus

thumbup.gif Jau buvau pats pradėjęs tą patį rašyti lotuliukas.gif

Jei rimtai - skaičiavimai turi prasmę, jei jie turi pagrindą. Teoriniame lygmeny galima ir krokodilus po vandeniu bandyti suskaičiuoti, ale naudos iš to nebus. Kaip cezas pasakė, pirmiausia reikia turėti idėją, tada jau galima skaičiuoti, kaip ją įgyvendinti racionaliausiu keliu.
Jei į namo projektą žiūrėsit kaip į agurkus maximoj (atėjau-pamačiau-nupirkau), tai tokio lygio namas ir gausis, deja.
drinks_cheers.gif

ps: Tik dar noriu pridurti, kad ne kiekvienas taip kruopščiai daro namų darbus prieš projektuodamasis. Šaunu, tai pravers viso proceso eigoje, garantuotai. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zarmenas: 10 vasario 2010 - 16:15
QUOTE(zarmenas @ 2010 02 10, 17:14)
thumbup.gif  Jau buvau pats pradėjęs tą patį rašyti  lotuliukas.gif

Jei rimtai - skaičiavimai turi prasmę, jei jie turi pagrindą. Teoriniame lygmeny galima ir krokodilus po vandeniu bandyti suskaičiuoti, ale naudos iš to nebus. Kaip cezas pasakė, pirmiausia reikia turėti idėją, tada jau galima skaičiuoti, kaip ją įgyvendinti racionaliausiu keliu.
Jei į namo projektą žiūrėsit kaip į agurkus maximoj (atėjau-pamačiau-nupirkau), tai tokio lygio namas ir gausis, deja.
drinks_cheers.gif

ps: Tik dar noriu pridurti, kad ne kiekvienas taip kruopščiai daro namų darbus prieš projektuodamasis. Šaunu, tai pravers viso proceso eigoje, garantuotai.  thumbup.gif

Nesutinku nei su cezo nei su zarmeno mintimi, kad jei pradėsi skaičiuoti, o ne nuo idėjos, projektas žlugs. Kuomet perki mašiną (tai irgi dažnai nepigus pirkinys, kurį galima prilyginti namo statybai), tai pirmiausia, bent jau aš, pradedu nuo skaičių, o tik tada nuo norų. E klasės Mersas, 5 BMW, Audi A6 ar Porsche Cayenne - super, bet pasirodo, kad jie per daug pinigų valgo. Todėl rinkdamasis mašiną lygini, kiek valgo degalų, ar užteks bagažinės dydžio, ar domina vagis, ar ne labai, kiek kainuotų Kasko draudimas, koks nuvertėjimas ar lengva perpaduoti ir t.t. Tą patį galima pritaikyti ir namui. Galima rasti atsakymus į klausimus: koks stogas yra pigesnis, jei padarytas iš tų pačių medžiagų, kiek turi ir gali būti langų, koks pamatų ilgis ir t.t. Tai technininiai parametrai, kurie leidžia pasakyti, kad štai šito namo 1 kv. kainuos 1500 Lt, o štai šito - kurio kvadratūra tokia pati, bet jis labiau navarotnas - jau 2500 Lt. Pažįstu žmones, kurie pradėjo projektuoti namus nuo svajonių ir užlūžo, nes nepavėžė. Žmogaus prigimtis godi ir sveikas protas labai sveikintinas. Aš ieškau optimalios-racionalios architektūros namo. Išorės fasadą kurią ne išlankstymai, bet spalvos, o viduje esmė yra protingas, patogus patalpų išdėstymas, o ne jų dydis.

Taigi žarmenai, jei esi rimtas architektas, atsakyk, kokį namą nebūtų brangu pastatyti, nors funkciškai jis tikrai nenukentėtų: namo forma, namo aukštis, stogo forma, langai ir t.t. Beje, kaip architektui tai būtų net super pasiūlymas - sukurti optimalų kainos/kokybės prasme namą. Jis aišku ne tik visiems 100 proc., bet gali rasti nemažai pasekėjų. Tai sunku įgyvendinti, bet idėja verta šampano.
Atsakyti
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 10, 17:05)
Nesutinku nei su cezo nei su zarmeno mintimi, kad jei pradėsi skaičiuoti, o ne nuo idėjos, projektas žlugs. Kuomet perki mašiną (tai irgi dažnai nepigus pirkinys, kurį galima prilyginti namo statybai), tai pirmiausia, bent jau aš, pradedu nuo skaičių, o tik tada nuo norų. E klasės Mersas, 5 BMW, Audi A6 ar Porsche Cayenne - super, bet pasirodo, kad jie per daug pinigų valgo. Todėl rinkdamasis mašiną lygini, kiek valgo degalų, ar užteks bagažinės dydžio, ar domina vagis, ar ne labai, kiek kainuotų Kasko draudimas, koks nuvertėjimas ar lengva perpaduoti ir t.t. Tą patį galima pritaikyti ir namui. Galima rasti atsakymus į klausimus: koks stogas yra pigesnis, jei padarytas iš tų pačių medžiagų, kiek turi ir gali būti langų, koks pamatų ilgis ir t.t. Tai technininiai parametrai, kurie leidžia pasakyti, kad štai šito namo 1 kv. kainuos 1500 Lt, o štai šito - kurio kvadratūra tokia pati, bet jis labiau navarotnas - jau 2500 Lt. Pažįstu žmones, kurie pradėjo projektuoti namus nuo svajonių ir užlūžo, nes nepavėžė. Žmogaus prigimtis godi ir sveikas protas labai sveikintinas. Aš ieškau optimalios-racionalios architektūros namo. Išorės fasadą kurią ne išlankstymai, bet spalvos, o viduje esmė yra protingas, patogus patalpų išdėstymas, o ne jų dydis.

Taigi žarmenai, jei esi rimtas architektas, atsakyk, kokį namą nebūtų brangu pastatyti, nors funkciškai jis tikrai nenukentėtų: namo forma, namo aukštis, stogo forma, langai ir t.t. Beje, kaip architektui tai būtų net super pasiūlymas - sukurti optimalų kainos/kokybės prasme namą. Jis aišku ne tik visiems 100 proc., bet gali rasti nemažai pasekėjų. Tai sunku įgyvendinti, bet idėja verta šampano.

mintis tikrai nevykusi jau yra priprojektuota ale geru ir racionaliu namu tukstanciai biggrin.gif bet, kad zmogui norisi to savo. masinos nesusikursi o nama gali taigi negalima lyginti siu dalyku biggrin.gif nesiruosiu gincitys tiesiog pasidalinau mintimi kuri man patiko smile.gif jeigu jums gerai sekasi imkite kalkuliatoriu piestuka ir suskaiciuokite projekta biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezas: 10 vasario 2010 - 17:30
is tikro butu idomu pamatyt samata namuko kokio g.gif
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2010 02 10, 17:35)
is tikro butu idomu pamatyt samata  namuko kokio g.gif

samata be didelio optimizmo labai parasta 1m2 = 2000 lt, o toliau kaip dievas duos biggrin.gif cia su viskuo
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cezas: 10 vasario 2010 - 17:38
QUOTE(cezas @ 2010 02 10, 17:38)
samata be didelio optimizmo labai parasta 1m2 = 2000 lt, o toliau kaip dievas duos  biggrin.gif cia su viskuo

na mes renovacijai dokus tvarkytume g.gif ir patys kiek imanoma darytume blush2.gif tai kazkaip ttikiuosi pigiau blush2.gif
Atsakyti