QUOTE(zarmenas @ 2010 02 09, 13:26)
Labas. Na sunku ką ir sakyti - projektai kaip projektai. Tas paskutinis tikrai nieko visai (išplanavimas), nors jūsų pačių pastabos dėl svetainės, dėl kambario virš garažo teisingos. Kad kambarys bus šaltas virš neapšiltinto garažo - nesąmonė. Perdangą gi tarp garažo ir kambario galima apšiltinti, nepagalvojot?
Kažką daug sunku ir komentuoti. Man asmeniškai nei vieno iš šių namų eksterjeras nepatiko. Kas liečia išplanavimą - neaiški nei situacija, nei jūsų poreikiai nei galimybės. Gal jums geriau vis tik susirasti architektą, kuris suprojektuotų namą tiksliai tokį, kokio reikia? Nereikės rinktis iš 90% tinkamumo projektų.
Sėkmės
Kažką daug sunku ir komentuoti. Man asmeniškai nei vieno iš šių namų eksterjeras nepatiko. Kas liečia išplanavimą - neaiški nei situacija, nei jūsų poreikiai nei galimybės. Gal jums geriau vis tik susirasti architektą, kuris suprojektuotų namą tiksliai tokį, kokio reikia? Nereikės rinktis iš 90% tinkamumo projektų.
Sėkmės
Ačiū už atsakymą. Sklypas yra 44x24 m.Įvažiavimas į sklypą būtų šiaurinėje pusėje arba, jei žiūrėti tarkim į kompiuterio ekraną, tai ekrano apčioje - link stalo šiaurė, o tuomet ratu pagal laikrodžio rodyklę - rytai, pietūs, vakarai. Visi mano nurodyti namai visai neblogai atitinka pasaulio šalis. Mano poreikia tokie: miegamieji trys, svetainė turi būti plotu didžiausia palyginti su visais kambariais, vonios kabarių - geriausia po vieną kiekvienam aukšte, garažas - dvivietis, būtinos pagalbinės patalpos.
Kol kas supratu tik tiek, kad kuo labiau gilinuosi į kartotinius projektus, tuo labiau tampa aišku, kad reikia daryti individualų projektą. Tačiau kaip visi lietuviai noriu sutaupyti: juk kartotinis kainuos apie 3-5000, o invidualus - 15-25 000 Lt. Skirtumas nemažas. Kita vertus, esu turėjas reikalų su interneto svetainių dizaineriais bei logotipų kūrėjais. Gerai jei užsakovo ir architekto skoniai sutampa, to jei ne - daug vargo, išlaidų, nervų, o rezultatas - vis tiek netenkina.