Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 5 dalis

QUOTE(zarmenas @ 2010 02 09, 13:26)
Labas. Na sunku ką ir sakyti - projektai kaip projektai. Tas paskutinis tikrai nieko visai (išplanavimas), nors jūsų pačių pastabos dėl svetainės, dėl kambario virš garažo teisingos. Kad kambarys bus šaltas virš neapšiltinto garažo - nesąmonė. Perdangą gi tarp garažo ir kambario galima apšiltinti, nepagalvojot?  mirksiukas.gif
Kažką daug sunku ir komentuoti. Man asmeniškai nei vieno iš šių namų eksterjeras nepatiko. Kas liečia išplanavimą - neaiški nei situacija, nei jūsų poreikiai nei galimybės. Gal jums geriau vis tik susirasti architektą, kuris suprojektuotų namą tiksliai tokį, kokio reikia? Nereikės rinktis iš 90% tinkamumo projektų.

Sėkmės  thumbup.gif

Ačiū už atsakymą. Sklypas yra 44x24 m.Įvažiavimas į sklypą būtų šiaurinėje pusėje arba, jei žiūrėti tarkim į kompiuterio ekraną, tai ekrano apčioje - link stalo šiaurė, o tuomet ratu pagal laikrodžio rodyklę - rytai, pietūs, vakarai. Visi mano nurodyti namai visai neblogai atitinka pasaulio šalis. Mano poreikia tokie: miegamieji trys, svetainė turi būti plotu didžiausia palyginti su visais kambariais, vonios kabarių - geriausia po vieną kiekvienam aukšte, garažas - dvivietis, būtinos pagalbinės patalpos.

Kol kas supratu tik tiek, kad kuo labiau gilinuosi į kartotinius projektus, tuo labiau tampa aišku, kad reikia daryti individualų projektą. Tačiau kaip visi lietuviai noriu sutaupyti: juk kartotinis kainuos apie 3-5000, o invidualus - 15-25 000 Lt. Skirtumas nemažas. Kita vertus, esu turėjas reikalų su interneto svetainių dizaineriais bei logotipų kūrėjais. Gerai jei užsakovo ir architekto skoniai sutampa, to jei ne - daug vargo, išlaidų, nervų, o rezultatas - vis tiek netenkina.
Atsakyti
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 09, 14:08)
Ačiū už atsakymą. Sklypas yra 44x24 m.Įvažiavimas į sklypą būtų šiaurinėje pusėje arba, jei žiūrėti tarkim į kompiuterio ekraną, tai ekrano apčioje - link stalo šiaurė, o tuomet ratu pagal laikrodžio rodyklę - rytai, pietūs, vakarai. Visi mano nurodyti namai visai neblogai atitinka pasaulio šalis. Mano poreikia tokie: miegamieji trys, svetainė turi būti plotu didžiausia palyginti su visais kambariais, vonios kabarių - geriausia po vieną kiekvienam aukšte, garažas - dvivietis, būtinos pagalbinės patalpos.

Kol kas supratu tik tiek, kad kuo labiau gilinuosi į kartotinius projektus, tuo labiau tampa aišku, kad reikia daryti individualų projektą. Tačiau kaip visi lietuviai noriu sutaupyti: juk kartotinis kainuos apie 3-5000, o invidualus - 15-25 000 Lt. Skirtumas nemažas. Kita vertus, esu turėjas reikalų su interneto svetainių dizaineriais bei logotipų kūrėjais. Gerai jei užsakovo ir architekto skoniai sutampa, to jei ne - daug vargo, išlaidų, nervų, o rezultatas - vis tiek netenkina.

Na radot ką lyginti....
Šiuo metu projektavimo kainos tikrai nukritę, tad pabandyti verta- per galvą niekas neduos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 09, 13:08)
Gerai jei užsakovo ir architekto skoniai sutampa, to jei ne - daug vargo, išlaidų, nervų, o rezultatas - vis tiek netenkina.

Bet ir pat pasirinkai stilistiškai labai skirtingus projektus iš pateiktų namukų pavyždžių niekaip nepagaunu pačio skonio mirksiukas.gif. O šeip pritarčiau zarmenui , pabandyk kreiptis į architektą, nes viskas prasideda nuo projekto, betaupydamas pasistatysi nepatinkantį namą, juo labiau, kad projektavimo kainos tikrai žiauriai nukritę doh.gif

P.S. man labiausiai pirmas namas patiko mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 12 22, 21:07)
Na vat jusu teismui, karkit  4u.gif
user posted image

isikisiu ir as biski i jusu plepesius blush2.gif

na as susidomejau kazkiek situo projektu nes mums gali tekti kaimuki seneliu nama prikelti naujam gyvenimui wub.gif jis kazkur 7*12m tai mums kazkas tokio ir tikru tik vonia prie laiptu daryciau g.gif ir priestatuky katiline g.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasa_zyk @ 2010 02 09, 15:03)
Bet ir pat pasirinkai stilistiškai labai skirtingus projektus iš pateiktų namukų pavyždžių niekaip nepagaunu pačio skonio  mirksiukas.gif. O šeip pritarčiau zarmenui , pabandyk kreiptis į architektą,  nes viskas prasideda nuo projekto, betaupydamas pasistatysi nepatinkantį namą, juo labiau, kad projektavimo kainos tikrai žiauriai nukritę  doh.gif

P.S. man labiausiai pirmas namas patiko  mirksiukas.gif

Taip jų stilius labai skirtingas, bet skirtingai nei dauguma, aš pirmenybę teikiu ne namo išorei (nors ir ji labai svarbi), o vidui. Man svarbus išplanavimas. Jei labiau atkreiptumėte dėmesį, pamatytumėte, kad juos vienija tokie dalykai: dvivietis garažas, pagalbinės patalpos ir trys miegamieji viršuje. Šiuos projektus lyginu todėl, kad noriu sužinoti kaip skiriasi statybos išlaidos priklausomai nuo namo stogo tipo (vienšlaitis, dvišlaitis, sutapdintas), priklausomai nuo langų ploto (tas turi įtakos ir vėliau namo šildymui), pamatų perimetro, balkonų buvimo ir nebuvo, įvairiausių išraitimų ir t.t.

Lygindamas šiuos projektus, aš apskambinau architektus ir sužinojau kiekvieno namo pamatų perimetrą, laikančių sienų plotą, langų plotą ir stogo plotą. Pvz., pirmas yra plotu didžiausias, tačiau namo dėžutės kaina būtų mažiausia, nes pamatų ilgis tik 65 m, stogo - 118 m2, laikančių sienų - 307 m2, langų - 58 m2., nors bendras namo plotas - 253 kv. Žinoma, jis turi nemažą šildomą plotą (apie 207 kv., o šildomo oro tūris - 770 m3), taip pat jo įrengimas (dėl didelio ploto) būtų brangesnis. Kitas pavyzdys, būtų antras namas. Jo plotas mažesnis (apie 215 kv), tačiau pamatų perimetras 146 m, laikančių sienų plotas - 331 m2, stogo - 216 m2, langų - 40 m2, o šildomas plotas būtų apie 164 kv. (be pagalbinių patalpų) arba oro tūris - 695 m3. Akivaizdu, kad, išskyrus langus, antro varianto namo pastatymas kainuotų brangiau, nors įrengimas pigiau. Šildymo išlaidos turėtų būti labai panašios.

Taigi kol kas lyginu projektus vien tam, kad sužinočiau statybos sąnaudas bei galimas išlaikymo išlaidas. Esu nužiūrėjęs ir "Jungtinių Pajėgų" namą "Gabija" (apie 160 kv.), kuris realiai yra pigiausias pastatyti (pamatų perimetras - 65 m, laikančių sienų plotas - 195 m2, stogo - 280 m2 (jis didokas, be to, jam, kaip sakė architektai, reiks gaminti specialias stogo sudūrymo kryžmes), langų - 29 m2, o šildomas plotas - tik apie 115 kv arba 340 m3 oro) ir vėliau išlaikyti, tačiau, kaip ir nemažai lietuvių, manau, kad pirmiausia reikia panagrinėti didesnius neva svajonių/turtingo gyvenimo namus, o vėliau tikriausiai teks grįžti prie realybės. Gabijos projekte man trūksta tik bent keliais kvadratais didesnių vaikų kambarių, bet kaip ekonominis namas, kurį pigu pastatyti ir išlaikyti, man labai tinkamas.

Turiu daug informacijos ir dar daugiau trūksta. Tai tiek.

Atsakyti
Na ir as uzsimaniau isgirsti Jusu nuomone apie namuka, kuris butu panasus i sita:
http://www.namuplanai.lt/ATIKA/020705

Kadangi jis siek tiek per didokas, tai valgomojo atsisakeme (I aukste Nr. 5)... doh.gif

Zinoma, maniskis siek tiek jau pakeistas viduje, bet vistiek pakomentuokit tai ka matote ir manote apie ji ax.gif
Atsakyti
QUOTE(viljana @ 2010 02 09, 18:07)
isikisiu ir as biski  i jusu plepesius blush2.gif

na  as  susidomejau  kazkiek  situo projektu  nes  mums gali tekti  kaimuki seneliu  nama prikelti  naujam gyvenimui wub.gif  jis kazkur 7*12m tai  mums  kazkas tokio ir tikru  tik  vonia  prie laiptu daryciau g.gif    ir priestatuky  katiline g.gif

Na sitas eskizas buvo daromas atsizvelgiant i tai jog pageidaujam is kuo daugiau vietu name matyti ezera, taigi jei jums kazkokio panasaus reikalavimo nera tai viska galima daryti kitaip ir daug patogiau. jau daug buvo prikomentuota apie sita varianta.
Pirmiausiai (jei nesvarbus kazkoks grazus vaizdas) pirmo auksto miegamaji perstumciau i WC puse, taip isvengciau truputi nepatogaus iejimo ir padidinciau drabuzine, WC vistiek daryciau salia miegamojo (komfortas nerealus). Iejima i svetaine daryciau per dabar esama katiline (taip arciau iejimo gautusi virtuve ir ziurint TV svetaineje, niekas nesmiruotu palei nosi). Laiptus deciau isilgai namo, per viduri, po jais tulika.
Darant katiline priestate, reiktu kazka daryti su stogu, nes neuztektu kamino aukscio, nebent ji muryti virs stogo dar kelis metrus, bet vaizdas manau ne koks butu.
Istikro tai jei ne tas ezeras tai is sito projekto neliktu nieko panasaus manau.
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2010 02 10, 00:31)
Istikro tai jei ne tas ezeras tai is sito projekto neliktu nieko panasaus manau.

na ten ezero nera betaplink pievos medziai kadanors bus apsodinta didele teritorija eglutem thumbup.gif tai langus mes su vyru megstam kambariai prasvieseja thumbup.gif kazkaip bandau sudeliot 3 miegamuosius tik su iejimais niekaip man neiseina gerai g.gif vonia ir wc man gali but bendra kazkaip gal nera blogai ir kazkiek pigiau g.gif o kamina darytume beveik per priestatuko viduri ir per smaigali beveik stogo tai i virsu reiketu daugiau bet ne ka daugiau nei is namo stogo blush2.gif
na bandysiu pati deliot sienas ir jums parodyt hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 09, 14:08)

na tikrai kainos pakrite. kaune (speju kituosem iestuose panasiai), dabar pas normalu architekta ekonomines klases namuko TP projektas +-7000lt smile.gif 15-25 tukstanciai, cia jau uz mandresnio dizaino namukus eina, kuriuos dabar mazai, kas projektuojas smile.gif o siaip dabar toks laikas, kad tiek projektuotojai, tiek uzsakovai eina i kompromisus ir kainas konkreciu atveju galima pasiderint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 10 vasario 2010 - 10:58
Atradom labai faina vieno arckitekto psl, noriu pasidalinti. Man asmeniskai labai patiko pirmas gyvenamas (residental) namas. Ziurinejam interjerus, - super patiko vaiku kambariai thumbup.gif
Hufft
Papildyta:
QUOTE(lanaa @ 2010 02 10, 10:56)
na tikrai kainos pakrite. kaune (speju kituosem iestuose panasiai), dabar pas normalu architekta ekonomines klases namuko TP projektas +-7000lt smile.gif 15-25 tukstanciai, cia jau uz mandresnio dizaino namukus eina, kuriuos dabar mazai, kas projektuojas  smile.gif o siaip dabar toks laikas, kad tiek projektuotojai, tiek uzsakovai eina i kompromisus ir kainas konkreciu atveju galima pasiderint.

sutinku, kainos tikrai smarkiai pakrite, uz savo individuoalu ir mokejom iki 7000lt su visais suderinimais iki pabaigos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Mindaugas7 @ 2010 02 09, 21:04)
<...>
Turiu daug informacijos ir dar daugiau trūksta. Tai tiek.

Nesupratau vieno momento. Jūs rašot kažkokį mokslinį-analitinį darbą apie statybų kaštus, ar ieškotės namo. Nes kažkaip ne nuo to galo viskas, mano galva. Pradžiai raskit/susiprojektuokit sau namą, kuriame norit gyventi (ne kurį statyt pigiau). Galima to proceso metu ieškoti pigesnių ar geresnių konstruktyvo sprendimų, stogo dangos ir panašiai. Rezultate bus namas atitinkantis poreikius ir galimybes. Na, o jei eigoje pasimatys, kad per brangu ar per daug, visada galima kažką "nukarpyti", kol lieka tik kritiškai reikalinga dalis. Tai galioja ne tik patalpoms, bet ir medžiagoms, konstrukcijoms.
Kuris stogas brangesnis? doh.gif Brangus stogas yra brangesnis. Sutapdintas jis ar ne, jokio skirtumo, viskas priklauso nuo medžiagų kurias naudosite ir darbo kaštų. Galima "pigiausio tipo" stogą įrengti taip "smagiai", kad jis bus brangesnis už visą namą. Tas pats galioja bet kuriai namo "daliai".
Pavyzdžiui, pamatų kad mažiau - dar nieko nereiškia, nes gal sienos, stogas ir kt apkrovos pamatams didesnės - tada pamatai automatiškai brangėja.

Na, trumpai tariant - atsidėkit į šoną skaičiuotuvą kuriam laikui ir pabandykit pasvajot, kokiame name save matot gyvenantį mirksiukas.gif

laimingas:
Namas ne iš pačių racionaliausių, tačiau man tai patiko. Netgi ir nupjovus 5 patalpą pirmame aukšte visai smagiai gali gautis. Na, aš gal tambūrą holo sąskaita didinčiau, kad būtų galima tambūre nusirengti viršutinius drabužius...

nelli:
Super puslapiukas. Labai dėkingas, skaniai akis paganiau drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2010 02 10, 14:04)
<...>
laimingas:
Namas ne iš pačių racionaliausių, tačiau man tai patiko. Netgi ir nupjovus 5 patalpą pirmame aukšte visai smagiai gali gautis. Na, aš gal tambūrą holo sąskaita didinčiau, kad būtų galima tambūre nusirengti viršutinius drabužius...

Dekui uz mintis... Mat maniskis namas turi but pailgas nes kitaip neisipaiso i sklypa.. Maniskis pasidare 9,5x19,5... ir tai su kaimyno leidimu ilist (nes nebeuztenka 3 m iki kaimyno tvoros) ax.gif
O kur dar tas neracionalumas... g.gif Tamburas tai tikrai didesnis... ir kolidorius 1,8 m plocio thumbup.gif
Atsakyti