Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 5 dalis

QUOTE(cezas @ 2010 02 04, 12:15)
man tai atrodo nelabai komfortiska tureti miegamaji nukreipta i gatve-ivaziavima, jeigu drabuzine tambure tai manau butu gerai tureti ji didesni miegamamojo drabuzines siena sulyginus, valgomasis atrodo uzspaustas gal ji sujungti su virtuve ir atskirti viska nuo svetaines  biggrin.gif galima butu tambure spinta deti prie kitos sienos ir galetumete padaryti iejima i virtuve kad su pirkiniais nereiketu per svetaine eiti

o cia kaip paziurejus. yra zmoniu kurie net ir miegodami nori turet galimybe matyt i savo kiema "jeigu ka" smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2010 02 04, 12:05)
o cia kaip paziurejus. yra zmoniu kurie net ir miegodami nori turet galimybe matyt i savo kiema "jeigu ka"  smile.gif

seip jau kiemas daznaiusiai buna vidineje sklypo puseje, o prie gatves ivaziavimas ir parkingas ir visokie kanalizaciju suliniai ir pan. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(cezas @ 2010 02 04, 13:24)
seip jau kiemas daznaiusiai buna vidineje sklypo puseje, o prie gatves ivaziavimas ir parkingas ir visokie kanalizaciju suliniai ir pan.  biggrin.gif

buna buna. bet va teke pora kartu turet tokiu uzsakovu, kurie butinai is miegamojo norejo matyt iejima i sklypa, nes a vrug kas nors lys, brazdinsis, o tu nematysi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2010 02 04, 12:41)
buna buna. bet va teke pora kartu turet tokiu uzsakovu, kurie butinai is miegamojo norejo matyt iejima i sklypa, nes a vrug kas nors lys, brazdinsis, o tu nematysi biggrin.gif

buna tokiu atveju smile.gif tik tada ir tave visi ateinatys ir praeinantys miegamajam mato jeigu uzuolaidos neuzdarytos biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,
įmetu Jūsų komentarams savo namuko planą. 4u.gif Kritikuokit ir siūlykit kaip geriau, nes norim išvengti klaidų (kiek įmanoma). Dėliojom kartu su MB, nes jo noras buvo, kad namukas būtų iki 100 kvadratų ir ekonomiškas. Terasa būtų rytinėje pusėje, įėjimas - vakarinėje. Rytinėje pusėje, tik sklypo pradžioje yra šlapia vieta, todėl ten planuojame išsikasti nedidelę kūdrą, kad šiek tiek nusausinti sklypą. Pasukti kitaip namuko neišeina, nes tada sėdėdami terasoje žiūrėtume kaimynams į langus. Pagrindinė gatvė ir įvažiavimas į sklypą šiaurinėje pusėje.

user posted image

Papildyta:
Parausvintos vietos - būsimos lentynos arba sieninės spintos.
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2010 02 04, 16:45)
Sveiki,
įmetu Jūsų komentarams savo namuko planą.   4u.gif Kritikuokit ir siūlykit kaip geriau, nes norim išvengti klaidų (kiek įmanoma). Dėliojom kartu su MB, nes jo noras buvo, kad namukas būtų iki 100 kvadratų ir ekonomiškas. Terasa būtų rytinėje pusėje, įėjimas - vakarinėje. Rytinėje pusėje, tik sklypo pradžioje yra šlapia vieta, todėl ten planuojame išsikasti nedidelę kūdrą, kad šiek tiek nusausinti sklypą. Pasukti kitaip namuko neišeina, nes tada sėdėdami terasoje žiūrėtume kaimynams į langus. Pagrindinė gatvė ir įvažiavimas į sklypą šiaurinėje pusėje.

Aš ne ekspertė, bet man užkliuvo, kad į pietų pusę tik vienas mažas langas (svetainėje) g.gif Aš sau pietų pusę atverčiau labiau... Manau, sulauksit ir daugiau kritikos, kad ir pvz dėl 1m.pločio koridoriaus... Suprantu, kad norit super ekonominio varianto, bet 17 kv.svetainė taip pat ankštoka... gal pabandykit perstumdyti patalpas, kad 1a išvis nebūtų koridoriaus, tą plotą prijungiant prie bendros erdvės?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo neringata: 04 vasario 2010 - 16:31
QUOTE(neringata @ 2010 02 04, 17:30)
Aš ne ekspertė, bet man užkliuvo, kad į pietų pusę tik vienas mažas langas (svetainėje) g.gif Aš sau pietų pusę atverčiau labiau... Manau, sulauksit ir daugiau kritikos, kad ir pvz dėl 1m.pločio koridoriaus... Suprantu, kad norit super ekonominio varianto, bet 17 kv.svetainė taip pat ankštoka... gal pabandykit perstumdyti patalpas, kad 1a išvis nebūtų koridoriaus, tą plotą prijungiant prie bendros erdvės?

Sklypas tik 6 arai, o dar turėsim įtalpinti stoginę, malkinę ir kūdrą. Pietinę pusę mums irgi norėtusi išnaudoti labiau, tačiau neišeina, nes pietinėje pusėje jau stovi kaimyno 2-aukštis namas ir mums tektų spoksoti vienas kitam į langus. Beje, langus planuojame dėti truputį didesnius nei standartas, nes mėgstu natūralią šviesą. Kai planavom kambarių kvadratūras, patalpų dydžių įsivaizdavimui ėmėm dabartinio namo kambarius. Todėl mums svetainės dydis atrodo visai pakankamas. Be to, esam minimalistai baldų atžvilgiu, todėl ervės turėtų pakakti.
Atsakyti
ačiū už komentarus bigsmile.gif
QUOTE(_AGOTA_ @ 2010 02 03, 22:06)
koridorius - zigzagas  verysad.gif  man atrodo plana dar reikia tobulinti. o auto kur stoves?

tai galbūt turit pasiūlymų, kaip vieno aukšto name atskirti miegamojo ir svetainės zoną be koridorių? ax.gif auto planuojama lengvų konstrukcijų pavėsinė su sandėliuku.. dar nenuspręsta kur

QUOTE(Noriukas5 @ 2010 02 03, 22:07)
O kazkoks pastatas dar bus siame sklype, nes kur jus laikysite visokius irankius?

kaip ir rašiau aukščiau - planuojamas sandėliukas su pavėsine mašinai drinks_cheers.gif

QUOTE(zarmenas @ 2010 02 04, 10:44)
Labai fainas planelis. Kad koridorius zigzagas - nieko tokio, dar geriau. Atsiskiria zonos aiškiau, kas yra pliusas. Galima kiemo pusės tambūro sienoje įrengti vadinamą "pocket" tipo stumdomą pertvarą, kurią uždarius "ūkinės" dalies koridorius išnyksta. Labai patiko vaikų kambarių lokacija. Bendrąją vonią tikrai būtų geriau skelti į WC svečiams ir į vonią vaikams (vaikų vonioj gali būti tik kriauklė, unitazas ir dušo kabina). O va tėvų vonioj vonios "bliūdą" tai įdėčiau...
Dar galima būtų pasididinti holą, nukerpant tą įėjimo į miegamąjį "kvadratuką". Tada patekimas į drabužinę persikeltų, bet drabužinė nelabai ženkliai nukentėtų. Turėtumėte tada didelį holą. Aišku, jei jums to reikia (nors reikia atsiminti, kad vaikai paprastai retai žaidžia tik savo kambary).  g.gif

Bendrai - labai patiko namas.  thumbup.gif
drinks_cheers.gif

man kažkaip atrodo, kad vaikams geriau vonia, o mums dušas g.gif
dėl holo - labai nesinori,kad įėjimas į rūbinę būtų prieš lovą, o be to tas koridoriukas man fainai dėl to, kad vdrug kas įeis (kad ir vaikai) į miegamąjį, tai vis atsidarius duris neatsivers vaizdelis tiesiai į lovą blush2.gif
ačiū už tokį išsamų komentarą wub.gif

QUOTE(cezas @ 2010 02 04, 11:15)
man tai atrodo nelabai komfortiska tureti miegamaji nukreipta i gatve-ivaziavima, jeigu drabuzine tambure tai manau butu gerai tureti ji didesni miegamamojo drabuzines siena sulyginus, valgomasis atrodo uzspaustas gal ji sujungti su virtuve ir atskirti viska nuo svetaines  biggrin.gif galima butu tambure spinta deti prie kitos sienos ir galetumete padaryti iejima i virtuve kad su pirkiniais nereiketu per svetaine eiti

gatvė - tai mažyte gatvelė, kuria važinėsim mes ir dar du kaimynai, tad nemanau jog tai problema. be to kaip ir minėjo kažkas, miegamasis į gatvę reikalingas ir dėl to "saugumo" jausmo, jei kas vaikšto ar ką, kad galėtum akį užmesti.
dėl virtuvės ir valgomojo - būtent aš ir nenoriu, jog tai būtų kartu.. ten tik atrodo kad užgrūstas, nes per didelis stalas įpieštas doh.gif
o dėl durų į virtuvę reiks pamąstyti drinks_cheers.gif
Atsakyti
[quote=evelinute,2010 02 04, 19:02]
ačiū už komentarus bigsmile.gif
tai galbūt turit pasiūlymų, kaip vieno aukšto name atskirti miegamojo ir svetainės zoną be koridorių? ax.gif auto planuojama lengvų konstrukcijų pavėsinė su sandėliuku.. dar nenuspręsta kur

jusu plane gyvenamoji ir miegamoji zonos ir taip atskirtos, per hola (mano nuomone tai didelis pliusas), taciau tas koridorius, liksiu prie savo nuomones, tikrai neprofesionaliai nupaisytas, as budama uzsakove po tokiu nesirasyciau, ir manau, kad jusu plane daug nekeiciant tai nera galutinis geriausias variantas smile.gif Ir siulyciau nesugadinti savo prietvakarinio kiemo paciam vidury pastatant kazkoki sandeliuka ...kaip dabar ipiesta. Matosi kad architektas projektuoja "ne kaip sau " smile.gif

Papildyta:

user posted image
Papildyta:
[/quote]

as apakus smile.gif kaip mokate piesti !! tikrai graziai nupaisete planiuka smile.gif. Ir planiukas visai tvarkingas (nesimato ar yra tamburas, apie ji cia nemazai diskutuota). Taciau manau kad geras architektas atsizvelgamas i jusu norus galimybes bei sklypo orientacija pasiulytu kazka originalesnio smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2010 02 04, 15:45)
Sveiki,
įmetu Jūsų komentarams savo namuko planą.  4u.gif Kritikuokit ir siūlykit kaip geriau, nes norim išvengti klaidų (kiek įmanoma). Dėliojom kartu su MB, nes jo noras buvo, kad namukas būtų iki 100 kvadratų ir ekonomiškas. Terasa būtų rytinėje pusėje, įėjimas - vakarinėje. Rytinėje pusėje, tik sklypo pradžioje yra šlapia vieta, todėl ten planuojame išsikasti nedidelę kūdrą, kad šiek tiek nusausinti sklypą. Pasukti kitaip namuko neišeina, nes tada sėdėdami terasoje žiūrėtume kaimynams į langus. Pagrindinė gatvė ir įvažiavimas į sklypą šiaurinėje pusėje.

user posted image
Papildyta:

Na kai yra nupiesta atrodo vienaip, bet kai pastatoma pagal tai kas nupiesta - gaunasi visai kitaip...
Man tai nesuprantama, kodel is namo reikia daryti kisene, kur paskui nieko negalesi padeti? Suprantu, kad kiekviena statyba kainuoja, bet....
Patariu is savo neperseniausios patirties blush2.gif
Bekite kuo greiciau pas architekta su siuo planeliu... ir pamatysite, kaip viskas gali pasikeist... Nes as pats pribraiziau vos ne visa sasiuvini savo namo planeliu, bet kaip paasikejo, daug kur buvo man grazu - bet neprotinga doh.gif

Tiesa, piesdami ir skaiciuodami atsiminkite, kad vidines sienos maziausiai 10 cm.... taigi, dar labiau sumazeja jusu kambariu kvadratura... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(_AGOTA_ @ 2010 02 04, 23:20)
as apakus smile.gif kaip mokate piesti !! tikrai graziai nupaisete planiuka smile.gif. Ir planiukas visai tvarkingas (nesimato ar yra tamburas, apie ji cia nemazai diskutuota). Taciau manau kad geras architektas atsizvelgamas i jusu norus galimybes bei sklypo orientacija pasiulytu kazka originalesnio smile.gif

Ne, tambūro nėra. Kažin, ar jis būtinas, nes gyvenamoji zona tolėliau nuo lauko durų.

QUOTE(laimingas @ 2010 02 05, 00:06)
Na kai yra nupiesta atrodo vienaip, bet kai pastatoma pagal tai kas nupiesta - gaunasi visai kitaip...
Man tai nesuprantama, kodel is namo reikia daryti kisene, kur paskui nieko negalesi padeti?
Tiesa, piesdami ir skaiciuodami atsiminkite, kad vidines sienos maziausiai 10 cm.... taigi, dar labiau sumazeja jusu kambariu kvadratura...  verysad.gif

Kiekvieno skirtingi poreikia dėl namo dydžio. mirksiukas.gif Mes mėgstam kompaktiškumą/minimalizmą. Nemėgstam apsikraut daiktais. Todėl mums tokio dydžio namuko pakanka. O dėl vidinių sienų- ačiū, reikės įsidėmėti.
Atsakyti
Tambura pasidare nesigailesit, juk jis tam irenginejamas, kad sulaikytu salcio banga.
Atsakyti