Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 5 dalis

QUOTE(Paliukas @ 2009 12 22, 15:19)
Siaip pastebejimas, pagal save, isirengineju nuo antro auksto del vienos paprastos priezasties. Kai isirengsit pirmaji ir ateis laikas antrajam, visas medziagas nesiosite per pirma auksta (nebent per balkona jas kelsit) ir isirengus antra auksta gali tekti pirmo auksto koridoriu ir laiptus restauruoti

Tai kol vyks darbai antram aukste laiptus galima ir paprastus sukalti is kokiu neobliuotu lentu 4u.gif Jei kalbant ne i tema, apie meistrus, tai jie man jau taip daede doh.gif atvaro kaip i tvarta, purvinais, spakliuotais batais, ant kilimo lipa, vaiko zaislus trypia, mano daiktus kaip savus naudoja, kad darba atliktu, syki aplink virtuves palange pradejo slifuoti spakliu ir dazyti, o po palange stovi vaiko buteliukai, ciulptukai pipetes dezinfekuoti, kai pamaciau pradejau rekti kad patrauktu, o jis man "tai jau beveik baigiau" doh.gif
Ka tuom noriu pasakyti tai jug tu pats savo nama irengineji tai negi taip jau nesaugai kaip kreivarankis meistras?
Atsakyti
Oi, pasisakysiu ir as del vitrininiu langu biggrin.gif Man asmeniskai vitrinos yra grazu, kai jos yra ne i gatves puse 4u.gif Kai yra grazus vaizdas i kiema ir pan., tada as tas vitrinas pilnai pateisinu biggrin.gif Bet kai tie langai iseina i kokia judria gatve, tai atrodo mazu maziausiai juokingai doh.gif Pvz. vaziuojant vakare uz Vilniaus Bendoriu link, Klevines kaimas ir pan. pristatyta palei kelia namu su dydziausiom vitrinom ir nera nei uzuolaidu, nei zaliuziu nei kitokiu lango "apdaru" ir matai vaizdeliu doh.gif guli vyrai prie teliku Elo Bandzio pozose ir kitoje rankoje alaus butelaitis thumbup.gif lotuliukas.gif As labai greit nukvakciau pagyvenus tokiam akvariume, per daug demesio man butu, ne svisi pravaziuojantys spokso biggrin.gif O jai as noreciau tik su apatiniais namie pasivaikciuoti ar naktinukais blink.gif Isivaizduoju, kad kaimynams net serialu nereiketu lotuliukas.gif

Serzai, as tavo sudetingoj situacijoj vis tik kreipciausi i architekta konsultacijos bent jau 4u.gif Gal yra koks tai sprendimas apie kuri tu net nenutuoki mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 12 22, 17:29)
Tai kol vyks darbai antram aukste laiptus galima ir paprastus sukalti is kokiu neobliuotu lentu  4u.gif Jei kalbant ne i tema, apie meistrus, tai jie man jau taip daede  doh.gif atvaro kaip i tvarta, purvinais, spakliuotais batais, ant kilimo lipa, vaiko zaislus trypia, mano daiktus kaip savus naudoja, kad darba atliktu, syki aplink virtuves palange pradejo slifuoti spakliu ir dazyti, o po palange stovi vaiko buteliukai, ciulptukai pipetes dezinfekuoti, kai pamaciau pradejau rekti kad patrauktu, o jis man "tai jau beveik baigiau"  doh.gif
Ka tuom noriu pasakyti tai jug tu pats savo nama irengineji tai negi taip jau nesaugai kaip kreivarankis meistras?

Matai as kaip ir tu priziuriu nama, stengiuos to ar ano neuzkabinti, bet...
Pvz. va reikia lubas tinkuoti, pasiemi Roatbando maisa (30kg) ant peciu ir lipi laiptais, juk jis byra nori nenori.
Nesies gulsciuka koki 2m ir snai per siena perbrauki, laminata pokais i virsu tempies is masinos juk i vidu eini, tai reikes batus nusiimti "shliopkes" uzsideti, prie laiptu vel pasikeisti i batus, bus daugiau bedos nei naudos
P.S. Cigareciu i siena negsinu, ant grindu namuose nespjaudau ir irankiu nesiskolinu, del to suprantu kad priziuriu patalpas kaip ir tamsta stengsies priziureti wink.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 12 22, 17:29)

Man atrodo, kad pradeti irengineti nama nuo apacios nera labai geras sprendimas 4u.gif Bent jau dulkiu antro auksto irengimo laikotarpiu tikrai neisvengsi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 12 22, 15:30)
Oi, pasisakysiu ir as del vitrininiu langu  biggrin.gif  Man asmeniskai vitrinos yra grazu, kai jos yra ne i gatves puse  4u.gif  Kai yra grazus vaizdas i kiema ir pan., tada as tas vitrinas pilnai pateisinu  biggrin.gif  Bet kai tie langai iseina i kokia judria gatve, tai atrodo mazu maziausiai juokingai  doh.gif  Pvz. vaziuojant vakare uz Vilniaus Bendoriu link, Klevines kaimas ir pan. pristatyta palei kelia namu su dydziausiom vitrinom ir nera nei uzuolaidu, nei zaliuziu nei kitokiu lango "apdaru" ir matai vaizdeliu  doh.gif  guli vyrai prie teliku Elo Bandzio pozose ir kitoje rankoje alaus butelaitis  thumbup.gif  lotuliukas.gif As labai greit nukvakciau pagyvenus tokiam akvariume, per daug demesio man butu, ne svisi pravaziuojantys spokso  biggrin.gif O jai as noreciau tik su apatiniais namie pasivaikciuoti ar naktinukais  blink.gif  Isivaizduoju, kad kaimynams net serialu nereiketu  lotuliukas.gif

Serzai, as tavo sudetingoj situacijoj vis tik kreipciausi i architekta konsultacijos bent jau  4u.gif Gal yra koks tai sprendimas apie kuri tu net nenutuoki  mirksiukas.gif

netoli manes kaip tik yra vienas toks namukas su vitrina vaizdu i gatve, o kas gudriausia tai prie tos vitrinos sofa pastatyta doh.gif o is lauko puses suoliukas, jei kas apsiverstu su juo? doh.gif
Tai vat jei koks zvejys pameskeriot sugalvos ezere prie mano namo tai ir spoksos i mano zmona miegamajame joga uzsiiminejancia lotuliukas.gif
Na mano projektui taip ar taip reikes archi palaiminimo, tai gal tada ir mestels kokia minty kita, bet kazkaip kai prisimenu kazkieno pasakyma kreipkis pas archi ras gera sprendima susijusi su tuo slaitu mano sklype tai iskart tokios mintys ka jis gali pasiulyti: statyti ant slaito su kokiu pusrusiu, paslepti nama slaite ar dar koki varianta ant poliu pakabinti nama ir pan. prisiziurejau laidu Grand Design su Kevinu McKlaudu tai variantu kokiu tik nori ir archi kiekvienoj situacijoj randa sprendima, tik tu sprendimu kainos doh.gif
Kai susitvarkysiu PC imesiu savo planeli jusu teismui jei kam idomu buti teisejais (jei dar nebuvau imetes cia) g.gif
Atsakyti
serzai:

Na, matau kad klydau - esat bent jau kažkiek prasigalvoję ir kažkokią sklypo, poreikių ir galimybių analizę pasidarę. Tad galiu tik palinkėt sėkmės su visom dokumentacijom, leidimais ir statybom.

Aišku, pasikonsultuoti su architektu būtų vis tik ne pro šalį, kaip jau minėjo Nasty Fairy. Galų gale vien dėl to, kad būti ramiam - o jei iš ties buvo dar geresnių variantų? Nebūtina projektą iš karto užsakinėti, galima susitarti dėl situacijos analizės ir pasiūlymų kažkokių. Viskas gi yra sutariama, kai tam yra noras.

Ką gi, laikykitės. drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Nasty Fairy @ 2009 12 22, 15:36)
Man atrodo, kad pradeti irengineti nama nuo apacios nera labai geras sprendimas  4u.gif  Bent jau dulkiu antro auksto irengimo laikotarpiu tikrai neisvengsi  doh.gif

Apie tai irgi pagalvojau, galima atskirti pirma auksta nuo antro, o jei irenginejama vasara tai susikalti laiptus i balkona ir per lauka pasiekti antra auksta kaip paliukas minejo ax.gif Ir isvis visa antra auksta, bei pirmo auksto koridoriu noreciau dailylentem iskalt tai ne tiek daug ir tu dulkiu kaip nuo rodbando g.gif
Atsakyti

pas mane irgi vaizdas is miegamojo liux, bet as galvoju langa daryti standartinio aukscio tik kad ilgesni. as gal esu pries vitrinas g.gif na jeigu tarkim as atsistojes ziuriu pro vitrinini langa tai matau viska ta pati ka ir paprasta langa tik dar + matau kas salia namo, o kam to reikia? kad matyti ezera ir atsigulus tai reiktu truputi pazeminti palange, o vitrina deti tik nuo atveju jei tu ziuri per langa atsigules ant grindu g.gif Vitrinos atrodo graziai is vidaus ir is isores, bet ju nauda as labai abejoju. lango plotis leidzia matyti is daugiau vietu, o aukstis padeda matyti aplinka atsistojus ant taburetes arba atsigulus ant grindu. cia tik mano nuomone 4u.gif
Labai juokingai atrodo kai zmones pasidaro vitrinas ir po jom maza radiatoriu pastato, o tai grazu is lauko doh.gif ir ka ten matyti per ta radiatoriu? negali pakelti vitrinos per radiatoriaus auksti? g.gif
[/quote]

Na,turbut netaip issireiskiau. Ne vitrina pas mane bus,bet langas,na,mazdaug 150-160 aukscio . Kadangi tai bus kampinis langas i kaimynu puse ieis metras nuo kampo ir 150 i kita puse. Paskaiciavus kvadratura man jau kaip vitrina gaunasi lotuliukas.gif plius stiklines durys. Ir apacioje nepla
nuoju iki pat zemes langiu,nors i ezero puse bus daug stiklo.bet paliksiu vietos zemiems radijatoriams po langais. Ups,nebus pas ,mane grindinio sildymo.. Nenoriu sauso oro namuose. Tik tam tikrose vietose. Nenoriu silumine energija svaistyti vejais ir sildyti ar tai parketa ar laminata..
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 12 22, 17:46)
Tai vat jei koks zvejys pameskeriot sugalvos ezere prie mano namo tai ir spoksos i mano zmona miegamajame joga uzsiiminejancia  lotuliukas.gif

Kai susitvarkysiu PC imesiu savo planeli jusu teismui jei kam idomu buti teisejais (jei dar nebuvau imetes cia)  g.gif

Joga zvejo nenustebinsi lotuliukas.gif bet jam gali ir patikti biggrin.gif

Aga, imesk butinai, baisiai idomu paziureti ka tu prikurei 4u.gif

Mes su vyru pradzioj irgi bandem patys "paisytis" savo svajoniu nama, ale kai radom patinkanti ir tinkanti kartotini projekta, dar nuejom pas pazystama archi, gave jo palaiminima, nusipirkom cool.gif Siaip patarimu tikrai neblogu is jo sulaukem mirksiukas.gif Kartais zmogus is salies, profesionalas su sviezia galva gali neblogu ideju pameteti, ko pats atrodo niekad nebutum sumastes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(serzas @ 2009 12 22, 17:46)
netoli manes kaip tik yra vienas toks namukas su vitrina vaizdu i gatve, o kas gudriausia tai prie tos vitrinos sofa pastatyta  doh.gif o is lauko puses suoliukas, jei kas apsiverstu su juo?  doh.gif Tai vat jei koks zvejys pameskeriot sugalvos ezere prie mano namo tai ir spoksos i mano zmona miegamajame joga uzsiiminejancia  lotuliukas.gif

Vat labai gera pavyzdi paraset-kaip buna, kai ne viskas apgalvota-ta prasme-projektuojant nama, neapgalvojama baldu vieta.. O paskui tie baldai keliauja ir iesko to geriausio ir idealiausio dislokacijos tasko.. Nzn,ar cia architektas turi pasiulyt baldus sudeliot (kaip kad maniskis), ar cia jau paciam reik tuo rupintis.. Bet kad ne tik norai, bet ir baldai itakoja plotus (nes pvz.yra optimaliausias atstumas kad ir nuo stalo iki kedes ir t.t.) ir langu vieta - cia faktas kaip blynas. Vat sita dalyka susiziuret siulau visiems,besiruosiantiems darytis projektus..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilnera: 22 gruodžio 2009 - 17:30
Taip pat projektavau namelį 6,5*8 gabaritų. Ten net 100 kvadratų nesusidarė. O viskas, ko reikia, tilpo. netgi pirtis nedidelė.

ir pas mus panašus parametrai 4u.gif Zarmenai gavau is architekto brėžinius pdf formatu meilu. bet nemoku kaip jums atsiusti ax.gif i vieša erdve nedrystu dėti, gal jus parasit kaip jums permesti, dekui
Atsakyti
QUOTE(vilnera @ 2009 12 22, 16:24)
Vat labai gera pavyzdi paraset-kaip buna, kai ne viskas apgalvota-ta prasme-projektuojant nama, neapgalvojama baldu vieta..  O paskui tie baldai keliauja ir iesko to geriausio ir idealiausio dislokacijos tasko.. Nzn,ar cia architektas turi pasiulyt baldus sudeliot (kaip kad maniskis), ar cia jau paciam reik tuo rupintis.. Bet kad ne tik norai, bet ir baldai itakoja plotus (nes pvz.yra optimaliausias atstumas kad ir nuo stalo iki kedes ir t.t.) ir langu vieta - cia faktas kaip blynas. Vat sita dalyka susiziuret siulau visiems,besiruosiantiems darytis projektus..

Tam ir reikia vizualizacijos, kad pamatyti ar viskas telpa ir kur kas telpa, o kaip atrodys tie baldai cia jau dizainas, o nebe projektavimas, svarbu gabaritai.
Ta pavyzdi kuri parasiau tai cia buvo klaida is mandrumo zmoniu, nes svetaine maza, o vitrina per visa siena, prie kitos sienos zidinys stovi ten buvo faktas kaip blynas, kad ta sofa ten stoves ir niekur kitur tu jos nepastumsi doh.gif
Papildyta:
QUOTE(pego @ 2009 12 22, 17:07)
ir pas mus panašus parametrai 4u.gif Zarmenai gavau is architekto brėžinius pdf formatu meilu. bet nemoku kaip jums atsiusti  ax.gif i vieša erdve nedrystu dėti, gal jus parasit kaip jums permesti, dekui

Kelk cia visi pakomentuosim, daugiau nuomoniu daugiau pasirinkimu. sesios akys geriau mato nei dvi, nebent tos sesios visos i viena puse ziuri lotuliukas.gif
Atsakyti