Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 5 dalis

QUOTE(axa @ 2010 01 18, 14:22)
Ar viską ką čia dėstai yra oras, burbulai, iš serijos 'pasvajokim'  g.gif ? Ar ant Lietuvos dar nieko panašaus nėra ir Tu kaip Promėtėjas su fakelu dabar bandai tamsiesiems kelią apšviesti?

Šiaip tai, jau norėtus kaip ir užbaiginėti- o ir dienos limitas baigiasi... Vis tik "po sena pažintimi"- mielai padarysiu pačiai išimtį 4u.gif .

Nesu Prometėjas ar genijus- gal tik eilinis žmogus, kuriam nuobodu "minkytis standarte". Ir toli gražu ne vienas- tik ne visi renkasi SM kaip "tribūną", o pasiieško kitokių būdų. Be to, puikiai suprantu, kodėl "bendraminčių" nėra minios: pats ne taip seniai išsivadavau iš "statybininko-zombio" būsenos (vertusios 24 val. per parą "gyventi" vien tik kitų problemomis), ir galutinai persėdau prie kompiuterio. Tiesą pasakius, ir iki "atsipeikėjimo" visada būdavo gyliai dzin, kas yra LT ar ko nėra. Jei kur tai yra kas tai protingo sugalvota- kodėl nepasinaudoti? Nesu ir altruistas. Turiu aiškiai apibrėžtus tikslus, ir net nelendu į temas, kurios nėra man pačiam "reikalingos". O kaip retkarčiais pasiskaitanti mano postus, galėjote pastebėti- po įprasto kokios tai minties "apspjaudymo" pradžioje, su laiku tonas švelnėja "iki priimtino". Taip kad, neabejoju, kad ir čia "pasėta blogio sėkla", su laiku vis vien "sudygs". Reiškia- kitur turėsiu mažiau "darbo"...

O dėl to "kas yra, ko nėra" LT. Jums tai jau nėra aktualu, todėl visai suprantama kodėl nesidomite tokiais dalykais. Visai be jokio džiaugsmo priverstas konstatuoti, kad dirba žmonės šia kryptimi. Kada visi "startuos"? Manau, kad visi orientuojasi į tą patį p. R.Dargio apibrėžtą kriterijų: kai NT kaina kilstelės bent 0,1 %. Įdomesni projektai (bent jau kuriuos žinau/domiuosi) ir toliau išliks tik "virtualiame išpildyme", nes šiandien jie neturėtų jokių šansų- jiems vystyti reikalinga bent truputi daugiau nei minimalią viltį suteikianti padėtis NT rinkoje.

Sėkmės 4u.gif !
Atsakyti
QUOTE(gutegute @ 2010 01 18, 15:23)
Sveiki,
Ikeliu savo "pusfabrikati" viesai paanalizuoti. <...>

Labas thumbup.gif Bandau surašyt, kas kilo pažiūrėjus. Tik labai mažus planelius sudėjot, daug ko neina įžiūrėti. Ką gi:

Pirmas aukštas:
-Nesupratau to "iškandimo" svetainėje, kam gi to reikia?
-Židinio vieta visai gera, mano galva. O negalvojat daryti židinio "dvipusio"? Tokiu atveju jis ir į koridoriaus pusę žiūrėtų, ir į svetainės. Visai jauku mirksiukas.gif
-Erdvė prie laiptų, prie įėjimo į darbo kambarį labai užspausta. Plius tos sienos įvairiais kampais atrodo be priežasties padarytos.
-Durys po laiptų maršu taip pat kelia įtarimų. Pirma, ar užteks aukščio, antra - labai jau ankšta ten "kamūrkė" gaunasi.
-Patys laiptai kažkokie įtartini: arba labai jau siauras maršas, arba pakopos per plačios. Gaila, neina įžiūrėti matmenų.
-Taip pat palaikau Paliuko klausimą dėl katilinės. Iš akies vertinant, ten maždaug 4,5x2 gabaritas, bet patikslinkite. Taip pat ir kuom šildysitės?
-Bendrai pirmo aukšto erdvė kažkokia "beformė". Neįžiūrėjau vientiso namo funkcijos "skeleto", toks atsitiktinumo prieskonis jaučiasi.

Antras aukštas:
-Užkliuvo tai, kad drabužinė atskirai nuo miegamojo. Ne pats geriausias variantas...
-Laiptai, atskiriantys miegamąjį nuo drabužinės, galėtų susirasti ir geresnę vietą. Ta prasme, kad juos perstūmus gali ir pirmame aukšte situacija pagerėti, ir antrame.
-Mažas, siauras ir tamsus koridoriukas. Tikrai per siauras. Teks tokiame uodegomis trintis, norint prasilenkti.
-Miegamajame labai mažas langelis pasirodė, kaip ir viename kambarių. O viename kambary nėra - ten tik stoglangis bus?
-Kaip ir pirmame aukšte, kelia įtarimus tos 45 laipsnių sienos - kam jos tokios? Pamąstykite, į kokią erdvę užlipsite laiptais?

Kaip supratau, čia vienas pirmųjų eskizų. Kryptis gana aiški, tereikia viską dar gerokai "supurtyti", prakošti pro įvairias gyvenimo situacijas. Pamąstymui "rokiruotė":
Tambūrą stumti dešinėn, prie garažo sienos, tokiu atveju išėjimas iš garažo ne per katilinę, pagalbinę patalpą bei po laiptais, o tiesiai į "holą". WC galima daryti ir kuklesnį, blokuojant šalia tambūro - tada ir su vamzdynais mažiau raizgaliojimo bus. Darbo kambarys nuvažiuotų vietoj esamų laiptų, kuriuos tektų patalpinti atsiradusioje laisvoje erdvėje šalia tambūro. Antrame aukšte tai taip pat įtakotų patalpų išdėstymą, be abejo. Na, čia tokia mintis "iš akies", ar tai realu - pasimatytų tik pasibraižius. Nežinau, gal jau kažkokį panašų variantą stumdėte - jei pusę metų darot, turėjo gi vienas-kitas variantas atsirasti mirksiukas.gif

Na, sėkmės thumbup.gif
Atsakyti
Pati tik dabar pamaciau, kad vaizdas nepasididina. Padirbesiu prie to ir pakoreguosiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gutegute: 18 sausio 2010 - 15:54
Sveiki, metu ir as savo projeketuka, kad sulaukciau patarimu, kuo daugiau nuomoniu tuo geriau smile.gif mano busimasis namas bus lb paprastas bet jaukus smile.gif
1 aukste, katiline vis delto galvoju perkelti i garazo puse, taip bus didesnis valgomasis su virtuve...
Taip pat yra vieta wc ir voniai, tik nepazymejau...antram aukste vonios nebus.
http://public.fotki....tellaa/namas-1/
Lauksiu komentaru smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Stella Maris @ 2010 01 18, 16:44)
Sveiki, metu ir as savo projeketuka, kad sulaukciau patarimu, kuo daugiau nuomoniu tuo geriau smile.gif mano busimasis namas bus lb paprastas bet jaukus smile.gif
1 aukste, katiline vis delto galvoju perkelti i garazo puse, taip bus didesnis valgomasis su virtuve...

labai zalias planelis sunku net kanors komentuoti smile.gif nepagaunu prasmes kodel vonia ne antarme aukste gal norite pasportuoti g.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2010 01 18, 16:08)
Labas  thumbup.gif  Bandau surašyt, kas kilo pažiūrėjus. Tik labai mažus planelius sudėjot, daug ko neina įžiūrėti. Ką gi:

Pirmas aukštas:
-Nesupratau to "iškandimo" svetainėje, kam gi to reikia?
-Židinio vieta visai gera, mano galva. O negalvojat daryti židinio "dvipusio"? Tokiu atveju jis ir į koridoriaus pusę žiūrėtų, ir į svetainės. Visai jauku  mirksiukas.gif
-Erdvė prie laiptų, prie įėjimo į darbo kambarį labai užspausta. Plius tos sienos įvairiais kampais atrodo be priežasties padarytos.
-Durys po laiptų maršu taip pat kelia įtarimų. Pirma, ar užteks aukščio, antra - labai jau ankšta ten "kamūrkė" gaunasi.
-Patys laiptai kažkokie įtartini: arba labai jau siauras maršas, arba pakopos per plačios. Gaila, neina įžiūrėti matmenų.
-Taip pat palaikau Paliuko klausimą dėl katilinės. Iš akies vertinant, ten maždaug 4,5x2 gabaritas, bet patikslinkite. Taip pat ir kuom šildysitės?
-Bendrai pirmo aukšto erdvė kažkokia "beformė". Neįžiūrėjau vientiso namo funkcijos "skeleto", toks atsitiktinumo prieskonis jaučiasi.

Antras aukštas:
-Užkliuvo tai, kad drabužinė atskirai nuo miegamojo. Ne pats geriausias variantas...
-Laiptai, atskiriantys miegamąjį nuo drabužinės, galėtų susirasti ir geresnę vietą. Ta prasme, kad juos perstūmus gali ir pirmame aukšte situacija pagerėti, ir antrame.
-Mažas, siauras ir tamsus koridoriukas. Tikrai per siauras. Teks tokiame uodegomis trintis, norint prasilenkti.
-Miegamajame labai mažas langelis pasirodė, kaip ir viename kambarių. O viename kambary nėra - ten tik stoglangis bus?
-Kaip ir pirmame aukšte, kelia įtarimus tos 45 laipsnių sienos - kam jos tokios? Pamąstykite, į kokią erdvę užlipsite laiptais?

Kaip supratau, čia vienas pirmųjų eskizų. Kryptis gana aiški, tereikia viską dar gerokai "supurtyti", prakošti pro įvairias gyvenimo situacijas. Pamąstymui "rokiruotė":
Tambūrą stumti dešinėn, prie garažo sienos, tokiu atveju išėjimas iš garažo ne per katilinę, pagalbinę patalpą bei po laiptais, o tiesiai į "holą". WC galima daryti ir kuklesnį, blokuojant šalia tambūro - tada ir su vamzdynais mažiau raizgaliojimo bus. Darbo kambarys nuvažiuotų vietoj esamų laiptų, kuriuos tektų patalpinti atsiradusioje laisvoje erdvėje šalia tambūro. Antrame aukšte tai taip pat įtakotų patalpų išdėstymą, be abejo. Na, čia tokia mintis "iš akies", ar tai realu - pasimatytų tik pasibraižius. Nežinau, gal jau kažkokį panašų variantą stumdėte - jei pusę metų darot, turėjo gi vienas-kitas variantas atsirasti  mirksiukas.gif

Na, sėkmės  thumbup.gif

Pabandysiu i foruma sukelti nuotraukas.
Dar truputi apie savo issivaizduojama nama: tas iskandimas prie virtuves- tai sandeliukas, kuris yra labai reikalingas (kalbu is savo patirties).
Apie Jusu siuloma zidini nuo pat pradziu galvojam, viska apspres pinigines storis tuo metu;
Koridoriu tam tikrose vietose is tikro matyt teks praplatint.
Šildytis planuojam kietu kuru, tad norim truputi didesne katiline pasidaryt, kad nereiktu kiekviena diena nestis malku, kaip kad tenka dabar.
Mes specialiai pakeitem iejima i katiline per ukine patalpa, kad nereiktu vaikscioti per salta garaza, o del laiptu durys i ūk. patalpa turetu atsidaryti (pagal skaiciavimus);
Drabuzine as issivaizduoju sezoniniams drabuziams sudeti, tad kazkaip man nelabai ji stringa.
2 aukste koridoriaus plotis 1,1m, platesnis aisku butu geriau.
Kambariuose su balkonais durys taip pat stiklines, tai gal sviesos netruks?
Is tikro viename kambaryje yra tik vienas stoglangis, yra galimybe dar langa ideti.
Gal galetumete paaiskinti savo minti :"-Kaip ir pirmame aukšte, kelia įtarimus tos 45 laipsnių sienos - kam jos tokios? "-nesupratau g.gif
Šiaip viskas, ka Jus pasiulete ir buvo pirminiam variante, tik nesinorejo kambariu i siaurine puse, todel puse namo pasukau 180 laipsniu, taip ir gavosi kampuotomis sienomis koridoriai. smile.gif [attachmentid=191603][attachmentid=191604][attachmentid=191604]
Atsakyti
QUOTE(Stella Maris @ 2010 01 18, 17:44)

Tikrai, labai žalias dar, gerai cezas pasakė. Apie antrą aukštą iš vis nėra ką ir pasakyt...

Pasiūlymas būtų vienintelis - susirašykit papunkčiui ko jums reikia ir arba ieškokit tipinio arba užsakykite projektą. Kaip benuspręsit, bus geriau nei šis variantas.

Sėkmės.
Atsakyti
QUOTE(Stella Maris @ 2010 01 18, 17:44)

komentuojant projektus visuomet noretus matyt bendra situacija, sklypo plana, pasaulio salis, kaimynus ir pan.
kas del pacio projekto. iejimas i nama, visgi yra daugiau paradinis momentas. jus ji uzspaudete ir uzgrudote. laiptai visiskai neracionalus. iejimas i virtuve irgi nelogiskas. koridorius tarp tamburo ir garazo "ilga zarna". sitiek skirti tik tranzitui ekonomiskam name, kur kiekvienas cm yra svarbus, jau yra neatleistina. holas "nukramtytas", ko pasekoje gaunasi nei sis, nei tas. kas tos kitos patalpos nespeliosiu, nes jos kaip ir esmes nesudaro. del svetaines. sofke ant kelio abiem atvejais nepatogu. 2a. patekimas i tevu kambari nepatogus. na tie nukramtymai sakykim nera taip baisu, bo viena galiam atsistvert ir turet drabuzine, kitam galesit spinta pastatyt. vonios kaip suprantu nebus? jei ne, tai pagalvokit, ar kiekviena karta bus patogu begiot i 1a. ? dar man kelia abejones langu vietos...
siaip kur pas jus siaure ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 18 sausio 2010 - 17:42
QUOTE(gutegute @ 2010 01 18, 15:23)
Sveiki,
Ikeliu savo "pusfabrikati" viesai paanalizuoti. Kadangi jau braizau ji apie puse metu, tai normalu, kad jau akis "atmusta" ir galiu nepamatyti kai kuriu dalyku. Pas architekta dar nebuvau, bet noretusi, kad daugiau zmoniu pasakytu savo nuomone. Mano namo vizija: paprastas namas (ne parodymui, o jaukiam gyvenimui, nes nemazai ideti reiks ir savo ranku darbo). Name nerasite atskiro valgomojo, nes pati zinau, kad kiekviena diena neprilakstysiu su indais ir maistu kelis kartus per diena iki valgomojo. Didelis langas daugiau skirtas mano gelems. Taip pat gal bus nemodernu, nes virtuve atskirta placiomis durimis nuo svetaines, nes nenoriu, kad ateje sveciai matytu indus virtuveje. TAip pat zinau, kad gali tekti tolokai nesti pirkiniu maisus i virtuve, bet ta darom ir dabar ir tai nera labai sunku. Baldus sudejau tam, kad suvokciau erdves dydi- nebutinai taip viskas ir bus.
Dar nevisai aiski zidinio vieta, noretusi suzinot, ar sildymo katilo kaminas gali buti sandeliuke? Gal dar koks praktiskas pasiulymas atsirastu.
Sklypo reljefas lygus. Buciau dekinga uz visokia kritika.
http://public.fotki....2000/projektas/

Niekaip nepavyksta ikelti nei i foruma, nei fotki normalaus dydzio paveikslelio. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(gutegute @ 2010 01 18, 18:28)

kiek matau 45 laipsniu siena, kur durys i darbo kambari ir 2a i vaiku kambari.

siaip zermenas issamiai parase savo pastabas, tai nelabai turiu ka ir pridurt. tiek, kad man labai kliuna stalo vieta virtuvej. sandeliuko vieta man irgi nelabai patinka. dar nesuprantu tos siek tiek atribotos erdves paskirties tarp virtuves ir svetaines, kur yra didelis langas g.gif sienos iskandimas svetainej man irgi kliuna. nematau logikos, net jei antram aukste virs to iskandimo bus balkonas. nebutu to iskandimo mano nuomone iskart pasidarytu tvarkinga erdve. del 2a. nesikartosiu, tik tiek, kad siulau koridoriu bent jau iki 1,20m paplatint. nes dabar tikrai siaurokas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lanaa: 18 sausio 2010 - 18:50
Mano pirmas aukstas..
user posted image

Mano antras aukstas smile.gif
user posted image

Fasadas...
user posted image
Atsakyti
[quote=biesas66,2010 01 19, 07:41]

Mano antras aukstas smile.gif
user posted image

As ne architektas, tad... nepykit... ax.gif I a tavo isplanavimas kaip ir man patiktu, bet nelabai patinka II a.... ypac WC isdestymai... jei jau didysis WC ieinamas is kolidoriaus ir visiems, tai kam reikia mazesnio wc? o jei nori miegamaji su asmeniniu WC turet (bent taip pas mane tures but) - tai gal tada durytes pasidaryk is miegamojo o ne is kolidoriaus... nera ko cia, kad sveciai uzeidinetu blush2.gif
Atsakyti