QUOTE(EVOY @ 2010 01 17, 15:10)
Gerbiamas zarmenai! <...>
Hehe.
Stengiausi kaip įmanydamas nepulti į asmeniškumus. Gal aš ne taip išsireiškiau, o gal ir ne taip nuskaitėt. Bala žino. Bet kuriuo atveju, nebuvo jokių "smūgių žemiau juostos", netgi jokios kovos nebuvo. Viskas gi vyksta diskusijos rėmuose, dėl kažkokio bendro taško - ir tikiuosi, kad jį pasieksim.
Dabar dėl tamstos argumentų. Jei gerai supratau, architektas nėra reikalingas gyvenamojo namo žanre?
Dar gal galit prasiplėsti šia tema: "Teisybės dėlei: visos istorijoje išlikusios "statybinės katastrofos"- išimtinai architektų klaidų pasekmė"? Tikrai nuoširdžiai susidomėjau apie ką tai.
Siūlėt ir visas statybines normas, įstatymus "nubraukti". Įdomus, aišku, teiginys. To rezultatas būtų garantuotai dar įdomesnis. Na, aš nesu anarchijos šalininkas, netgi nesu labai į šią filosofijos srovę įsigilinęs, tad nuo komentaro susilaikau.
Kad bet kuris galėtų nesunkiai su pieštuku nusipaišyti savo namo viziją ir ją pateikti statybininkui - jau kaip ir kalbėjom apie tai. Pamenu kažką apie sau apendicitą besioperuojatį...
Tvirtinimas kad labai nemažai architektų dirba komandomis ne iš piršto laužtas, o iš akies. Pats tokioj komandoj dirbu. Tai arba mane kažkas labai riebiai apgavo, arba jūs neteisus.
Dėl to "bijojimo" sudalyvauti siūlomoje aferoje. O nekilo mintis, kad tai nesusiję su baime ar kompetencija ar patirties stoka? Gal šaknys visai kitur?
Architekto darbą paversti "skaitmeniniu" pavėlavot. Kokiais dviem dešimtmečiais, greičiausiai. Prie to pačio - statistika nėra gyvenimo variklis. Bet kol kas nepateikėt nei vieno fakto... Ir toli gražu ne viską galima pateikti statistikos lentelėje.
Dėl to klausimo "kur jūsų darbai" logiškumo - o kur to paties minėto Paliuko darbai, arba jūsų? Būkim biedni, bet teisingi
Ką bandau pasakyt - tiek mano, tiek jūsų, tiek bet kurio kito forumo dalyvio kometarai "vienodo svorio", nesvarbu kas tas dalyvis (ar kokia jo/jos profesija). Kai kurie netgi labai vertingi, iš tiesų. Taip pat ir jūsų, šnekant apie namo "energetiką". Kiekvienas čia turim savo stiprias puses. Kaip minėjau, aš taip pat esu protingumo šalininkas, tad negalėčiau būti nusistatęs prieš pasyvų, racionalų namą. Labai tikiuosi, kad kai man prireiks šios srities speco patarimo, jus dar bus galima čia rasti
Iki šiol dar nesupratau, kuom gi susiję "niekam nereikalingi architektai" ir "pasyvus namas". Kažkaip vis ant vieno padėklo tai pateikiat - prašau, patikslinkit.
Na ir pabaigai. Susidarė įspūdis, kad, jūsų manymu, architekto pagrindinė funkcija - maksimumas už minimalią kainą? Taip niekada nebuvo ir nėra. Architekto "misija" - pateikti geriausią variantą iš įmanomų (ir suvesti visus galus į vieną vietą, optimizuojant). O kriterijai, apatinė ir žemutinė kartelės nustatomos pagrinde jau užsakovo pusėje. Tad jei tai yra "trumpiausias kelias iki užsakovo pinigų" - tebūnie. Bet žmones perauklėti jau tikrai ne architekto darbas, kaip bežiūrėtum.
Labai jau dažnai čia ši profesija linksniuojama... O tema tai ne apie tai
Sėkmės.
Papildyta:
QUOTE(BonBons @ 2010 01 17, 15:10)
Aš kažkur paskaičiau, kad vienas žmogelis sekmadienius skiria židinio valymui
gal tai ir perdėtai skamba, gal jis ten ilgai neužtrunka, bet man užteko
nors gal ir fainas daiktas, bet kai nesu romantikė, tai išgyvensiu
Na, jei kyla klausimas ar jo iš viso reikia, tai gal ir nereikia.
Tiesiog vieni negali be to, o kitiems židinys nekelia jokių emocijų. Tokiu atveju tai tik bus papildoma eilutė išlaidose ir papildomas darbas besitvarkant... Nors man, asmeniškai, sunku tai įsivaizduoti (bet tai jau laaabai subjektyvu).