Del papildomu patalpu zarmenai siek tiek pasigincyciau. Apie jas pagalvojama visuomet po visko "***** kaip gaila kad neturim kokio sandeliuko ar pan." todel patalpos "a vdrug" nera blogas dalykas. Siandien tavo poreikiai tokie, po keliu metu gal jie pasikeis, velgi niekas nezinom, ir nors uzmusk tokiu dalyku nesuplanuosi.
Patalpu planavimas visam gyvenimui tas pats kas pasakymas "as zinau ka tu dirbsi po 10m" - visi norim, bet nesuplanuosi
QUOTE(zarmenas @ 2009 12 22, 01:20)
4. Patalpos, kurios "gaunasi" pakeliui, bedarant - NEREIKALINGOS PATALPOS.
5. Galbūt reikalingos, galbūt ne patalpos (patalpos, kurios kaip ir reikalingos atrodo, bet be jų niekas nepasikeičia) - NEREIKALINGOS PATALPOS, dažniausiai.
Į 4 ir 5 punktus papuolančias patariu iš karto braukti iš sąrašo, jos tik išpūs plotą, sąmatą ir eksploatavimo kaštus. Kai sąrašas išvalytas nuo šiukšlių, tada jau galima ir apie planelio eskizus galvoti. Ne anksčiau, tikrai.
5. Galbūt reikalingos, galbūt ne patalpos (patalpos, kurios kaip ir reikalingos atrodo, bet be jų niekas nepasikeičia) - NEREIKALINGOS PATALPOS, dažniausiai.
Į 4 ir 5 punktus papuolančias patariu iš karto braukti iš sąrašo, jos tik išpūs plotą, sąmatą ir eksploatavimo kaštus. Kai sąrašas išvalytas nuo šiukšlių, tada jau galima ir apie planelio eskizus galvoti. Ne anksčiau, tikrai.
Zemenai-jusu nuomone labai laiku-aciu uz ja . Padejo man apsisprest del vieno ne iki galo apspresto dalyko-stiklinio balkono-tiksliau-vos ne oranzerijos (vat hobbi toks specifinis mano-gelinikyste)-is vienos puses kaip ir norisi, bet ta pati ir zenkliai mazesnemis sanaudomis galima padaryt sildomo siltnamio pavidalu..
Ir dar viena abejotina sprendima esu padarius - nemazas langas miegamajame - jis su palange,kuri yra 40 cm aukstyje, plotis to lango 2.40.. Fasadas to lango tokio prasesi, o ir man norejosi,nes vaizdas puikus uz lango, bet vat kad miegamasis... Architektas cia mane nuramino, kad jokiu blogybiu tame nera-svarbu tinkamai sildymo sistema susiprojektuot.. Bet vat idomi temos dalyviu nuomone - kaip su tais dideliais langais - ar cia ta tokia mada protinga yra, galvojant apie protinga busto eksplotacija? ..
QUOTE(zarmenas @ 2009 12 21, 21:36)
Na gal baigiam ginčus, kas kam geriau?
Šį kartą nesutiksiu su pasiūlymu . Diskutuojame kone esminiu individualiai statybai klausymu: kodėl šiandieninė individualaus namo statybų schema visiškai neatitinka reikalavimų, kuriuos kelia tendencijos energetikoje ir konkrečios šalies (LT) ekonomikos perspektyvos. Plius- kodėl didžiąją "juodo darbo" dalį atlieka kaip tik architektai. Pabandysiu pagrįsti savo poziciją- tuo pačiu paseksiu kalėdinę pasaką.
Palikime ramybėje tą 0,01 (ar pan.) %- "У богатых свои привычки", ir daugelio mūsų nekankina jų "problemos". Kalbame apie tautietį, kuris vienokiu ar kitokiu būdu įstengia statytis.
Besistatantis atsineša pinigų "krepšelį", kurio tikslinė paskirtis- pastatyti labiausiai kliento poreikius tenkinantį namą. Šiam tikslui įgyvendinti, susiformuoja komanda iš besistatančiojo, architekto ir statybininko (te būna po šiuo pavadinimu visi statybininkai, tiekėjai ir t.t.). Va čia ir prasideda veiksmas, kurio scenarijus pažodžiui perrašytas iš I.Krylovo pasakėčios "Gulbė, lydeka, vėžys"...
Besistatantis: vėžys, kuris visą laiką atatupstas, nes saugo savo "krepšelį" nuo kitų dvejų komandos partnerių. Tik kai visada tik "atatupstas"- dažniausiai "prasmunka nepastebėta" būsimų būsto eksploatacinių kaštų ir bankui mokamos "duoklės" bendra suma. Pradžioje besistatantis teturi "krepšelį", "vaizdinių mišrainę" ir nežinia kokiais pagrindais suformuluotą poreikių "išklotinę". O prieš akis mato pirmąjį savo tikslą: kuo daugiau sutaupyti ( ) "popierinėje" stadijoje. Jei klientas prieš tai pasiskaitęs kiek tai apie technologijas- puiku! Tik va problemėlė: tarp eilučių skaityti jis dažniausiai neįstengia, o sujungti visą info į vieną derinį- tikrai ne jo jėgoms.
Architektas: gulbė, kuri visą laiką veržiasi kilti tik aukštyn- į išsvajotą dangaus žydrinę... Savaime suprantama, kad pabandys ten pat ir nusitemps besistatantį. Yra apsaugos priemonė, padedanti besistatančiam neutralizuoti architekto hipnotizuojantį poveikį- kartu pasiimti statybininką. Bet juk žydrynė labai jau patraukliai atrodo...
Statybininkas/lydeka- iš prigimties plėšrus padaras . Bet ir jam tenka tik skėsčioti rankomis po architekto ... Viską "suvalgė erdvės", ir kokia prasmė siūlyti geresnius langus, šiltinimą ir t.t.- "krepšelis" tai jau pustuštis...
Į. Krylovas tokios schemos rezultatus įvertino trumpai "Когда в товарищах согласья нет, на лад их дело не пойдет, и выйдет из него не дело, только мука.". Statybinis remiksas: "Kai vis "komandos" nariai "tampo kaldrą" tik į save- po 2016 m., jų bendro darbo vaisius gali stipriai apkarsti".
QUOTE(vilnera @ 2009 12 22, 11:44)
Zemenai-jusu nuomone labai laiku-aciu uz ja . Padejo man apsisprest del vieno ne iki galo apspresto dalyko-stiklinio balkono-tiksliau-vos ne oranzerijos (vat hobbi toks specifinis mano-gelinikyste)-is vienos puses kaip ir norisi, bet ta pati ir zenkliai mazesnemis sanaudomis galima padaryt sildomo siltnamio pavidalu..
Ir dar viena abejotina sprendima esu padarius - nemazas langas miegamajame - jis su palange,kuri yra 40 cm aukstyje, plotis to lango 2.40.. Fasadas to lango tokio prasesi, o ir man norejosi,nes vaizdas puikus uz lango, bet vat kad miegamasis... Architektas cia mane nuramino, kad jokiu blogybiu tame nera-svarbu tinkamai sildymo sistema susiprojektuot.. Bet vat idomi temos dalyviu nuomone - kaip su tais dideliais langais - ar cia ta tokia mada protinga yra, galvojant apie protinga busto eksplotacija? ..
Pas mane taippat nemenkas langas bus miegamajame,nes taipogi uz lango grazus vaizdas. Ir specialiai balkona tam suprojektavau,kad isejus galetu kad ir kavos atsigerti dairantis po ezero platybes. Butu klaida neisnaudoti vietoves teikiamu vaizdiniu ir darytis maza langa. O del eksplotacijos.. kagi,langas ne siena,varza neta,bet grozis reikalauja uku
Papildyta:
QUOTE(EVOY @ 2009 12 22, 12:37)
Šį kartą nesutiksiu su pasiūlymu . Diskutuojame kone esminiu individualiai statybai klausymu: kodėl šiandieninė individualaus namo statybų schema visiškai neatitinka reikalavimų, kuriuos kelia tendencijos energetikoje ir konkrečios šalies (LT) ekonomikos perspektyvos. Plius- kodėl didžiąją "juodo darbo" dalį atlieka kaip tik architektai. Pabandysiu pagrįsti savo poziciją- tuo pačiu paseksiu kalėdinę pasaką.
Palikime ramybėje tą 0,01 (ar pan.) %- "У богатых свои привычки", ir daugelio mūsų nekankina jų "problemos". Kalbame apie tautietį, kuris vienokiu ar kitokiu būdu įstengia statytis.
Besistatantis atsineša pinigų "krepšelį", kurio tikslinė paskirtis- pastatyti labiausiai kliento poreikius tenkinantį namą. Šiam tikslui įgyvendinti, susiformuoja komanda iš besistatančiojo, architekto ir statybininko (te būna po šiuo pavadinimu visi statybininkai, tiekėjai ir t.t.). Va čia ir prasideda veiksmas, kurio scenarijus pažodžiui perrašytas iš I.Krylovo pasakėčios "Gulbė, lydeka, vėžys"...
Besistatantis: vėžys, kuris visą laiką atatupstas, nes saugo savo "krepšelį" nuo kitų dvejų komandos partnerių. Tik kai visada tik "atatupstas"- dažniausiai "prasmunka nepastebėta" būsimų būsto eksploatacinių kaštų ir bankui mokamos "duoklės" bendra suma. Pradžioje besistatantis teturi "krepšelį", "vaizdinių mišrainę" ir nežinia kokiais pagrindais suformuluotą poreikių "išklotinę". O prieš akis mato pirmąjį savo tikslą: kuo daugiau sutaupyti ( ) "popierinėje" stadijoje. Jei klientas prieš tai pasiskaitęs kiek tai apie technologijas- puiku! Tik va problemėlė: tarp eilučių skaityti jis dažniausiai neįstengia, o sujungti visą info į vieną derinį- tikrai ne jo jėgoms.
Architektas: gulbė, kuri visą laiką veržiasi kilti tik aukštyn- į išsvajotą dangaus žydrinę... Savaime suprantama, kad pabandys ten pat ir nusitemps besistatantį. Yra apsaugos priemonė, padedanti besistatančiam neutralizuoti architekto hipnotizuojantį poveikį- kartu pasiimti statybininką. Bet juk žydrynė labai jau patraukliai atrodo...
Statybininkas/lydeka- iš prigimties plėšrus padaras . Bet ir jam tenka tik skėsčioti rankomis po architekto ... Viską "suvalgė erdvės", ir kokia prasmė siūlyti geresnius langus, šiltinimą ir t.t.- "krepšelis" tai jau pustuštis...
Į. Krylovas tokios schemos rezultatus įvertino trumpai "Когда в товарищах согласья нет, на лад их дело не пойдет, и выйдет из него не дело, только мука.". Statybinis remiksas: "Kai vis "komandos" nariai "tampo kaldrą" tik į save- po 2016 m., jų bendro darbo vaisius gali stipriai apkarsti".
Gerai kad gulbem turiu imuniteta ,o lydeka as pats tad manau puikiai su gulbe rasime sutarima ir nereikes kaldru tempti i skirtingas puses.
Bet jusu zodziuose tikrai daug tiesos.
Grazi pasaka.
Biesai,grazioj vietoj sklypa turit..Ezeras po langais..Pasaka.
Evoy-kazkaip norisi man jums papriestaraut..Pasaka grazi,neneigiu,klasika vertinu,bet: kokia prasme architektui verztis i padanges? Dabar? Kad neypac patenkinti uzsakovai neigiamais atsiliepimais ateiti sugadintu? Vat logikos nerandu-besirenkant bendravau su dviem arch.-na zinokit is abieju gavau pasiulymu, kokie mudviem su vyru galvon nesautu, uz ka esu jiem labai dekinga.. Gal tas arch skrydis labiau itakotas uzsakovo noro gauti "kazka"..Bet tas velgi-labiau gal kokius pora metu plito-poziuris,kad nelabai svarbu kas,nelabai svarbu kaip-nes bankai dosniai kreditus dalijo..Dabar gi visi masto ir skaiciuoja labiau-tiek arch, tiek statybininkai,tiek uzsakovai..
Evoy-kazkaip norisi man jums papriestaraut..Pasaka grazi,neneigiu,klasika vertinu,bet: kokia prasme architektui verztis i padanges? Dabar? Kad neypac patenkinti uzsakovai neigiamais atsiliepimais ateiti sugadintu? Vat logikos nerandu-besirenkant bendravau su dviem arch.-na zinokit is abieju gavau pasiulymu, kokie mudviem su vyru galvon nesautu, uz ka esu jiem labai dekinga.. Gal tas arch skrydis labiau itakotas uzsakovo noro gauti "kazka"..Bet tas velgi-labiau gal kokius pora metu plito-poziuris,kad nelabai svarbu kas,nelabai svarbu kaip-nes bankai dosniai kreditus dalijo..Dabar gi visi masto ir skaiciuoja labiau-tiek arch, tiek statybininkai,tiek uzsakovai..
QUOTE(vilnera @ 2009 12 22, 11:44)
<...>
Bet vat idomi temos dalyviu nuomone - kaip su tais dideliais langais - ar cia ta tokia mada protinga yra, galvojant apie protinga busto eksplotacija? ..
Bet vat idomi temos dalyviu nuomone - kaip su tais dideliais langais - ar cia ta tokia mada protinga yra, galvojant apie protinga busto eksplotacija? ..
Na, mano nuomonė šiuo klausimu - pirmyn! Aš visada pasisakau už "beribį kambarį". O kad šilumos nuostoliai didėja - tiesa. Bet šilumos nuostoliai neturėtų būti lemiantis faktorius - gyvenimo kokybė, malonumas yra svarbiau. Man miegamasis nėra tik urvas, kuriame miegama ir daromi palikuonys. Kaip smagu gi atsibudus ir dangų matyti, ir sniegą už lango. O jei dar galima vasarą pabudus stiklinę sieną nustumti ir basom ant žolytės išeit pasirąžyt..... Niam. Daug kas gal ir nesutiks.
EVOY:
Gera pasaka.
Tikrai yra daug tiesos. Tačiau yra ir silpnų vietų - visas šis scenarijus galioja tik tuo atveju, jei bandoma sutaupyti ant visko-visko, o statoma ne pagal išgales. Yra klaidingas suvokimas, kas yra statybos kaštai. Dauguma į tai skičiuoja tik pačio statymo, medžiagų ir darbo kainas. O va ta "popierinė" dalis traktuojama kaip papildomos išlaidos, kurių geriau išvengti arba minimalizuoti.
O tiesa yra tokia, kad statoma du kartus. Pirmas kartas - "popieriuje", antras - sklype. Ir jei pigiausiu variantu statoma pirmą kartą, nežiūrima į detales ir planuojama visus klausimus išspręsti jau bemūryjant, tada va ir gaunsi Krylovas. Neteigiu, kad projektuotojai nėra šios pasakos dalis, tai būtų naivu. Tačiau jei būtų viskas daroma gerai iš pet pradžių, daugelio problemų būtų galima išvengti. Ir reikia nepamiršti, kad projektavimo procesas - tai kai projektuojama, o ne kai statoma
Pabaigai - ginčui nelabai yra vietos. Visi sutinka su argumentais, pačią problemą jau kaip ir ištraukėm į dienos šviesą, tad toliau ją linksniuoti nėra prasmės. Reikia geriau pagalvoti, kaip to išvengti ateityje. Kad žmogus, čia užklydęs patarimo, rastų ne iškeltą klausimą, o bent kelis atsakymus.
QUOTE(vilnera @ 2009 12 22, 13:34)
Evoy-kazkaip norisi man jums papriestaraut...
Puiku- nėra mano nuomonė neginčijama, ar vienintelis tiesos variantas. Paprasčiausiai kas tai diskusijoje turi atstovauti Darth Vader'io poziciją, ir pristatyti "tamsiąją pusę". O kadangi mėgstu pasiskaitinėti naujienas "iš neatsinaujinančių šaltinių pasaulio", bei nešališkus atsiliepimus apie LT ekonomikos perspektyvas- kaip ir tikau šioms pareigoms .
Papildyta:
QUOTE(zarmenas @ 2009 12 22, 13:37)
Reikia geriau pagalvoti, kaip to išvengti ateityje. Kad žmogus, čia užklydęs patarimo, rastų ne iškeltą klausimą, o bent kelis atsakymus.
- tačiau ir t.t. Paruošti ką tai konkretaus SM formate- greičiausiai nebus laiko. Bet pamiršta neliks...
QUOTE(gutegute @ 2009 12 21, 20:28)
Del tvarkymosi dideliuose namuose: pasakysiu is savo patirties- su amziumi apsisukimai leteja, tad jeigu -25-eriu kelis simtus kvadratu aplekt vieni juokai, 30-40 - jau didesne nasta. O jei sveikata pradeda slubuot, tada tenka keisti poziuri apie tvarka namuose.
pats didziausias kuriozas tame kad kuo maziau judesi tai tuo galimybe susirgti dideja
QUOTE(cezas @ 2009 12 22, 15:20)
pats didziausias kuriozas tame kad kuo maziau judesi tai tuo galimybe susirgti dideja
Cia vyriska logika, ypac tinka motyvuoti moteris.
QUOTE(zarmenas @ 2009 12 21, 23:20)
Vartotojiškumas. Kalti abu. Vienas, kad nepasistengė išsiaiškinti ir kitam paaiškinti ką pats daro, kitas, kad pagailėjo pinigų ir pirko katę maiše už pigiau...
Netgi paprasta konsultacija pas konstruktorių, greičiausiai, būtų tuos klausimus eliminavus dar priešprojektinėje stadijoje. Kai dar nesučieškavoti brėžiniai ir dar viskas keičiama be skausmo.
Netgi paprasta konsultacija pas konstruktorių, greičiausiai, būtų tuos klausimus eliminavus dar priešprojektinėje stadijoje. Kai dar nesučieškavoti brėžiniai ir dar viskas keičiama be skausmo.
Na buna uzsakovu kurie nelabai supranta kaip statomas namas ir jiems svarbu tik isplanavimas, o kaip viska igivendinti statybu metu jiems paaiskeja tik kai statybininkas pradeda aiskinti kaip ka reikia padaryti pagal projekta ir kiek tai kainuoja. Zmones nezinodami kas yra internetas daznai net nezino kas yra konstruktorius. jiems egzistuoja architektas ir statybininkas
QUOTE(zarmenas @ 2009 12 21, 23:20)
Nesupratau, serzai. Vienu sakiniu sakai A, kitu B. Kažkaip susidarė įspūdis, kad namas planuojamas "ore piršteliu": va čia tas, va čia anas, ten kažką sugalvosiu kai pradėsiu statyti... Palaida bala - vėliau gali tekti gailėtis. Gal geriau iki galo sukratyti galvoje viziją, ko nori?
1. Būtinos patalpos
2. Būtinas patalpas aptarnaujančios patalpos
3. Nebūtinos patalpos (bet pageidaujamos) su savo priklausiniais
Dėl vieno aukšto, vienšlaičio, nederančio prie aplinkos namo - apie ką čia šneka? Kodėl vieno aukšto - vienšlaitis? Kodėl vienšlaitis - netinka prie aplinkos? Kas per aplinka? 1200-ųjų statybos istorinis triobų kaimelis? Man tikrai pasidarė cekava, kas gi per aplinka - gal gali patikslinti?
O jei šlaitinis nepatinka dėl "trikampės" erdvės viduje - yra gi ir plokšti stogai.
Kada planuojat statybas?
1. Būtinos patalpos
2. Būtinas patalpas aptarnaujančios patalpos
3. Nebūtinos patalpos (bet pageidaujamos) su savo priklausiniais
Dėl vieno aukšto, vienšlaičio, nederančio prie aplinkos namo - apie ką čia šneka? Kodėl vieno aukšto - vienšlaitis? Kodėl vienšlaitis - netinka prie aplinkos? Kas per aplinka? 1200-ųjų statybos istorinis triobų kaimelis? Man tikrai pasidarė cekava, kas gi per aplinka - gal gali patikslinti?
O jei šlaitinis nepatinka dėl "trikampės" erdvės viduje - yra gi ir plokšti stogai.
Kada planuojat statybas?
Na jo kazkaip nelabai as cia aiskiai parasiau kompas uzlinko vakar tik susitvarkiau, tai nebera autocado (kol neturiu antivirusines nenoriu junkti PC prie HDD kuriame visas mano turtas) ir negaliu ideti iliustraciju
Zodziu pradedu nuo pradziu
Visa tai ko noriu ir ko reikia pirmam aukste uzima 100m2. prie viso to kas ieina i tuos 100m2 dar reikia papildomos vonios vaikams ir minimum 2miegamuju, tai viso labo kokie 40m2
Yra 3 variantai: 1. Namas su mansarda kuri gaunasi kaip ir pirmas aukstas 100m2., is ju ~60m2 kaip ir nereikalingi.
2. Namas be mansardos. Siuo atveju reiktu dalibdyti ~40m2
3. Taip pat namas su mansarda tik pirma auksta daryti ~70m2 ir visus miegamuosius irengti mansardoje.
3 varianta iskarto atmetu nes miegamojo noriu pirmam aukste, tai gi pirmas aukstas jau minimum 100m2.
2 variantas netinka del sklypo ir aplinkos: 1. sklypas prie ezero nuo kurio kranto slaito statyti imanoma tik uz 50m., o sklypas viso labo 114m plocio ir mazdaug uz 75-80m prasideda status slaitas, taigi namui ir keliukui iki garazo lieka ~15-20m tarp uzstatymo ribos ir slaito, (dar ploto sunaudoja i ezero puse issikisimas, nezinau kaip ji pavadinti, is ten matysis visas ezeras, sodas ir kiemas) todel namas gaunasi pailgas tokiame name sunku isvengti nereikalingus koridoriu, 2. Dauguma langu orentuojama i ezero puse, taigi namas vistiek gaunasi pailgas, o ne koks kvadratinis. 3. palei sklypa eina keliukas, nepamenu tiksliai kiek auksciau nei namas, bet kokie 7m tikriausiai , nuo kurio vienslaitis namas atrodytu lyg s... po lapu nebent nama daryti 2 auksti, vienslaiti, bet nematau prasmes 4. Nemanau jog pigiau butu pastatyti vienauksti su mansarda 100m2 nama uz vienauksti, vienslaiti 140m2 (daugiau pamatu, sienu, grindu, o stogo tikriausiai tiek pat).
Taigi ir lieka pirmas variantas statyti 100m2 nama su mansarda, kurioje bus 60m2 nereikalingo ploto kuris kaip paliukas sako gali patapti labai reikalingu, 1 miegamasis 12m2 sveciams (jug neguldysiu ju svetaineje), 2 miegamasis 13m2 gali tarnauti kaip drabuzine-sandeliukas ir 25m2 tuscia erdve uzlipus i mansarda kurioje stovetu biliardo stalas, kokie dartai ir pan., is sios erdves tiesiai durys i balkona virs to atsikisimo i grazu vaizda. ir vel kaip paliukas sake "o kas jei pas zmona drauges ateina ir virtuve bendra su virtuve, tai ramei tv nepaziuresi" tai cia butu vieta kur galetu moteriskes pletkintis arba as su draugais biliarda palost, gamta pasigrozet ir rukantis ramiai parukyt. dar nepamineti 10m2 tai laiptine ir atvira erdve virs koridoriaus. o ziurint i ateiti, tai fdrug uosviene i senatve netures kur detis, tai ziurek kad ir priestato nereiktu dastatinet
Tai vat tavo 3, 4 ir 5 punktai tikrai rimti ir jie man sutaupytu nemazai pinigu, tas guzas isikises i ezero puse priskirtinas 3 punktui, jis manau brangiausiai kainuos visam name, nedarant jo sutaupyciau ant pamatu, grindu, sienu, langu, perdangos, nebereiktu ir duru i balkona, tureklu, bet mes jo norime, kaip sako manoji tai be jo namas kaip darzine o 4 ir 5 punkto kaip jau aiskinau atsisakyti neiseina, nes jie tiesiog yra ir tegul buna, kai prireiks ir isirengsiu, ju kvadratura papildomu pinigu nekainuos statant, stoga taip ar taip reikia deti. cia tas pats kaip statosi zmones namus vieno auksto dvislaiciu stogu, o palepe negyvenama, tai tie kvadratai taip ar taip yra tai kodel ju neisnaudojus?
Be to kol kas turime tik viena vaika taigi pastacius nama galime irengti tik pirma auksta ir puikiai talpintis vienam dideliam kambary kol atsiras pinigu laiptams, mansardos grindims, sienoms, pertvaroms, luboms, durims.
Del papildomu m2 sildomu tai musu atveju sildytis malkomis is savo misko karves nekainuoja, o ir nenaudojamose patalpose galima palaiky minimalia temp., kad nesprogtu radiatoriai ir nepelytu.
Nu ir issipleciau bet gal dabar bus aisku kodel mano sprendimas yra toks, o ne kitoks.
Kada pradesim statybas tai dar pasakyti negaliu, kazkada svaigom jog pavasari gal pamatus issiliesim, bet strigom su geodeziniais kaip reikiant o kur dar visokie kaimo pletros projektai, elektros pajungimai, namo projektas? Noras buvo kuo greiciau gauti statybu leidima ir pagal projekta kol nepasibaige krize susipirkti stat. medziagas, nors kiek suprantu ne taip baisiai ir atpigo, labai visi plojo rankom kai pirko is bankrotuojanciu firmu.
Papildyta:
QUOTE(biesas66 @ 2009 12 22, 11:17)
Pas mane taippat nemenkas langas bus miegamajame,nes taipogi uz lango grazus vaizdas. Ir specialiai balkona tam suprojektavau,kad isejus galetu kad ir kavos atsigerti dairantis po ezero platybes. Butu klaida neisnaudoti vietoves teikiamu vaizdiniu ir darytis maza langa. O del eksplotacijos.. kagi,langas ne siena,varza neta,bet grozis reikalauja uku
pas mane irgi vaizdas is miegamojo liux, bet as galvoju langa daryti standartinio aukscio tik kad ilgesni. as gal esu pries vitrinas na jeigu tarkim as atsistojes ziuriu pro vitrinini langa tai matau viska ta pati ka ir paprasta langa tik dar + matau kas salia namo, o kam to reikia? kad matyti ezera ir atsigulus tai reiktu truputi pazeminti palange, o vitrina deti tik nuo atveju jei tu ziuri per langa atsigules ant grindu Vitrinos atrodo graziai is vidaus ir is isores, bet ju nauda as labai abejoju. lango plotis leidzia matyti is daugiau vietu, o aukstis padeda matyti aplinka atsistojus ant taburetes arba atsigulus ant grindu. cia tik mano nuomone
Labai juokingai atrodo kai zmones pasidaro vitrinas ir po jom maza radiatoriu pastato, o tai grazu is lauko ir ka ten matyti per ta radiatoriu? negali pakelti vitrinos per radiatoriaus auksti?
QUOTE(serzas @ 2009 12 22, 17:05)
Be to kol kas turime tik viena vaika taigi pastacius nama galime irengti tik pirma auksta ir puikiai talpintis vienam dideliam kambary kol atsiras pinigu laiptams, mansardos grindims, sienoms, pertvaroms, luboms, durims.
Siaip pastebejimas, pagal save, isirengineju nuo antro auksto del vienos paprastos priezasties. Kai isirengsit pirmaji ir ateis laikas antrajam, visas medziagas nesiosite per pirma auksta (nebent per balkona jas kelsit) ir isirengus antra auksta gali tekti pirmo auksto koridoriu ir laiptus restauruoti
QUOTE(cezas @ 2009 12 22, 15:20)
Norvegijoje neviena karta maciau kaip pencininkai begioja,zaidzia tenisa. Gerai issilaike.. Todel kad gyvena aktyvu gyvenima manau. Ne todel kad zuvi valgo.. Sakysite kad oi,ten kitas pragyvenimo lygis,bepigu ir t.t.. Tad paziurekite nuo kada tas gyvenimo lygis pakilo. Netaip ir seniai.
Pritariu tai minciai kad reikia judeti ir ligos puls maziau.
Kazkada galvojau vien apie vieno auksto nama ,kad butent laiptu nebutu,(negali nesakyti kad neprivalumas) bet radau specifine vieta kuriai reikia dvieju aukstu namukokad isnaudoti aplinka,plius sklupas tik 8 arai. Tad teko kilti i virsu. O dar sklypo forma specifine tai teko individualu projekta mastyti kad liktu vidinio kiemo kuo daugiau. Sakyciau pavyko rasti aukso viduriuka. O del laiptu i virsu.. Kagi,kai pasensiu teks kraustytis gyventi i darbo kambari pirmame aukste ir dar neatmetu galimybes kad veliau ten (kai pasens) tevukas gyvens.