Įkraunama...
Įkraunama...

Individualių namų projektai - 5 dalis

Ką manote apie šį projektą? http://www.namuplana...projektai/Rokas
Atsakyti
[quote=Kirkė,2010 01 16, 17:49]
Sveiki,
reikia kitų žmonių nuomonės smile.gif

yra SM atskira tema apie Archipelag namus. Vertetu paskaityti smile.gif (pries apsisprendziant)
mano nuomone, geresnis II variantas, jei cia tinka zodis "geresnis". Dar keletas pastebejimu: visiskai nera drabuzines ( kur pareje kabinsit drabuzius?), jei ten zidinys, pagalvokit kaip svetaineje deliosit baldus, ar tilps valgomasis stalas? ; antram aukste 3!!
miegamiesiems viena vonia 2.21m2 ohmy.gif (pabandykite isivaizduoti tokio dydzio patalpele). IESKOKIT GERESNIO PROJEKTO !! console.gif
Papildyta:
QUOTE(BonBons @ 2010 01 16, 21:19)

mes taip pat radom sau patinkanti projekta sitam portale smile.gif. taciau kiek perziurejau INT projektu, tai ju tik vizualizacijos labai patrauklios, o planai tai visai nekas sad.gif. Pvz., nera WC prie isejimo (tai gana patogu, ypac sveciams bei vaikams smile.gif, svetaine labai maza (17m2), o praeinamas koridorius net 10,62 m2 .. sad.gif mazai vietos pasidejimui drabuziu bei kitu daiktu..
gal dar profesionalai ka nors rimciau pakomentuos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BonBons @ 2010 01 16, 20:19)

Ziurint kur norit ji statyt.... jei kokiame sode kur mazai zemes, ir laikyti ji kaip vasarnami, tai gal ir suprantama... bet jei norima ten ilgai ir smagiai gyvent, tai nezinau (cia mano subjektyvi nuomone)... Man jis ziauriai mazas... schmoll.gif

As si pavarasi irgi pradesiu statybas, nes norisi savo kampa turet (nors ir dabar turiu)... ir mano planuose namukas apie 230 - 250 m2... unsure.gif
Pasiziurejau begale namu projektu ir nelabai patiko... tad tenka darytis individualu namu projektuka.... ax.gif

Taigi jei patinka, tai ir stataisi... thumbup.gif
Atsakyti
Žemės mes turim daug, bet pinigų statyboms nelabai blush2.gif todėl geriau mažas namukas, bet užbaigtas...ir šeima mūsų nedidelė... Ir dar būtinai vieno aukšto, jei užmatysit kur gerą - duokit žinią mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_AGOTA_ @ 2010 01 16, 22:19)
Dar keletas pastebejimu: visiskai nera drabuzines ( kur pareje kabinsit drabuzius?), jei ten zidinys, pagalvokit kaip svetaineje deliosit baldus, ar tilps valgomasis stalas? ; antram aukste 3!!
miegamiesiems viena vonia 2.21m2  (pabandykite isivaizduoti tokio dydzio patalpele). IESKOKIT GERESNIO PROJEKTO !!

Ačiū už pastebėjimą. 4u.gif Mums tas namukas Birutė tiko dėl to, kad ekonomiškas. Nors pateikiamame plane radom netikslumų: doh.gif ir "pamestą" langą I-ame aukšte, ir vonios kambarys II-ame aukšte realiai išeina apie 6 kvm. Drabužinė irgi yra I-ame aukšte. Šiaip mes numatę šiokius tokius pakeitimus, tik su MB susiginčijau dėl katilinės ir sandėliuko: kuris variantas iš Jums pateiktų būtų tinkamesnis.
Atsakyti
QUOTE(BonBons @ 2010 01 16, 21:19)

Na, nežinau, kas, bet man toks "nelimpantis" g.gif Gal, kad per ilgas, ištęstas koridorius g.gif Bet priklauso nuo to, ko kiekvienas nori. Ir dar... man tame plane trūksta židinio.
QUOTE(BonBons @ 2010 01 16, 23:07)
Žemės mes turim daug, bet pinigų statyboms nelabai  blush2.gif  todėl geriau mažas namukas, bet užbaigtas...ir šeima mūsų nedidelė... Ir dar būtinai vieno aukšto, jei užmatysit kur gerą - duokit žinią  mirksiukas.gif

Na, mes irgi pinigėlių neturim kapšais, todėl ieškom abiems: man ir MB priimtiniausio/ekonomiško varianto.
Atsakyti
Del "Birutes" projekto: viskas viskuo, bet kazkaip atrodo koridoriuj rizikuojama durimis gauti i kakta- reiktu duris pertvarkyti.
Atsakyti
QUOTE(Kirkė @ 2010 01 16, 17:49)
Sveiki,
reikia kitų žmonių nuomonės  smile.gif
<...>

Pritariu tam, ką AGOTA parašė - ieškokit geresnio varianto... Tad durų makaliūzė mažoje erdvėje tikrai anksčiau ar vėliau baigsis guzu kaktoj smile.gif Dar katilinę bedėliodami įvertinkite, kad sieną (pertvarą) daryti reikės ~25cm storio, nes to reikalauja priešgaisrinės normos.

BonBons: Visai simpatiškas variantas. Man irgi pritrūko židinio bendroje erdvėje, tačiau jį galima ten numatyti per daug nieko nekeičiant. thumbup.gif
Atsakyti
Ui, kai visi išpeikė, nesitikėjau, kad Zarmenas tars gerą žodį blush2.gif O židinio mes nenorim, jei ir būtų plane - nestatytumėm rolleyes.gif Tingėtume į svetainę malkas tąsytis ir po to dar valyti židinį, grindis doh.gif Mažam namukui pilnai pečio užteks katilinėje. Koridorius ir man užkliūna, bet dar nestatom, dar žiūrėsim, gal dar kitas koks projektas įstrigs. Ačiū visiems už pastabas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo BonBons: 17 sausio 2010 - 12:44
dabar ir mes su vyru svarstome ar tikrai mums reikia zidinio g.gif kazkaip ipuolem i banda "visi daro, tai ir mes darysim" ax.gif ale nezinom ar tikrai mes ji kurensim, ar stoves tik kaip interjero detale g.gif pvz pas mano dede per n metu ne karto gal nekure g.gif
Atsakyti
Aš kažkur paskaičiau, kad vienas žmogelis sekmadienius skiria židinio valymui doh.gif gal tai ir perdėtai skamba, gal jis ten ilgai neužtrunka, bet man užteko doh.gif nors gal ir fainas daiktas, bet kai nesu romantikė, tai išgyvensiu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(zarmenas @ 2010 01 15, 17:25)
Paskaičiau savo postą ir neradau nei vieno žodžio už ar prieš "pasyvų namą".

Nereikia žmonėms smegenis čia plauti. Jei pas mane ateis žmogus susiprojektuoti garažą traktoriui, aš jam nepulsiu kišti idėjos apie angarą kosminiam laivui. Va kur prasideda tas "pasyvus namas". Ne pas architektą, ne pas "statybininką", kaip pats bandot įpiršti. Viskas prasideda dar neprasidėjus projektavimui - kai užsakovas (tiksliau, būsimasis užsakovas) sprendžia kokio namo jis nori. Tai prasideda nuo namą besiprojektuojančio pasaulėžiūros, išprusimo, novatoriškumo ir imlumo naujoms idėjoms.

Taip, apie tai reikia šnekėti, apie tai reikia rašyti. Bet va taktiką pasirinkote graudžiai neteisingą - nebe tie laikai, kai galima sužaisti futbolą į vienus vartus ir manyti, kad aplinkiniai to nepastebi. Ne architekto kaltė, jei užsakovas nenori nieko girdėti (ir investuoti!) apie vienas ar kitas naujoves. Tokia jau pas mus publika. Laikai pasikeis, ateis kita publika ir bus tada kita situacija. O projektavimo grandis visoje šitoje sistemoje - vienas iš daugelio veiksnių. Kartoju, daugelio veiksnių. Kiek tokių atvejų, kai loji kaip šuo užsakovui "nedarykite taip, vėliau gailėsitės" šimtus kartų, o rezultate tai vis tiek įvyksta? Kas kaltas šioje situacijoje? Donkichotų nebėra, kurie eitų su malūnais kovoti...

Mano požiūris į tai labai paprastas - mano reikalas yra pasiūlyti viską, kas, mano supratimu, geriausia. Paaiškinti ir parodyti, kokios yra alternatyvos. O kadangi laisvoj šaly gyvenam, žmogus jau pats pagal savo vidinę skalę tai įvertins. Kaip sakydavo, "nenori-užsikišk moliu".

Durniausiai atrodo tokie išsireiškimai kaip "architektai tai va taip daro, statybininkai tai va taip daro, o jau va tie tai anaip daro". Nėra tokių reiškinių, ir niekada nebuvo. Žmonių yra visokių, tiek gerai savo darbą darančių, tiek ir ne (nesvarbu ką jie bedarytų). Baigiam turgaus paskalų lygio pareiškimus, a?

Šiauliuose viskas tvarkoje- vis dar aukštų gražių moterų kraštas (mūsų auksinis genofondas).

Gerbiamas zarmenai! Palyginau postų statistiką, ir už paties nukrypimus į asmeniškumus linkęs atleisti. Pats tik ne taip seniai nustojau vietoje argumentacijos pateikimo- taisyti oponentų gramatines klaidas, ar savo pozicijai "apginti bet kokia kaina"- naudoti "smūgius žemiau juostos" (ką tai panašaus į Jūsų variantą su "donkichotais", "durniausiais" ir t.t.). "Metamorfozė" įvyko tik dėl to, kad perpratau du dalykus:
* Oponentas, reiškiantis priešingą nuomonę yra ne "priešas" o "draugas tikrasis"- nes suteikia galimybę atrasti spragas savo "pozicijose".
* Jei tingisi "gaišti laiką", ir vietoje argumentų paieškos savo požiūriui "atstovėti", renkamasi oponento charakteristikų rašymo- gal geriau iš viso patylėti, nei be jokio aiškaus tikslo "gamintis priešus".

Pati tokio "Reality Show" idėja susiformavo po Paliuko iškelto klausymo maždaug "Kritikuoti kitų darbą ("malti liežuviu") gali kiekvienas- o kur Jūsų pačių idealūs darbai?". Pripažinkime, kad tai visiškai logiškas klausymas, kuris sėkmingai statosi (kaip ir daugelis tautiečių), per daug nesidairydamas į pas architektą įsigytus "popierėlius". Suprantu, kad pateikti ką tai "savo" sudėtinga- tektų aiškintis dėl sprendimų, kurie buvo įtakoti labai konkrečių aplinkybių visumos. "Reality Show"- tebuvo pasiūlymas bendromis jėgomis sudėlioti variantą "ant švaraus lapo".

Gal vis tik pabandykime žvilgtelėti į Jūsų pateiktų minčių "pamatus". Jei architektas atsisako "eiti su malūnais kovoti", ir renkasi "lengviausią kelią iki užsakovo pinigų"- kur atrasti šių paslaugų prasmę statantis individualų namą šiais interneto laikais? Iš esmės gaunasi taip, kad jų paslaugos- tėra tik užsakovui per prievartą primestas betikslis pinigų švaistymas. Juk jei pabandyti įsivaizduoti situaciją, kai individualioje statyboje tebūtų keli elementarūs reikalavimai, padedantys "neišsišokti virš" bendros užstatymo koncepcijos (besistatančiam nereikėtų krūvos leidimų)- kas nuo to pasikeistų? Teisingai- absoliučiai niekas. Internatas pilnas kartotinių projektų (iki šiol niekas nesiryžo priimti "mestos pirštinės", ir pateikti savo darbą, kuriam nerasčiau identiško kartotinio projekto), o besistatantis pajėgus savarankiškai "pastumdyti" pertvaras. Nesunkiai ir pats su pieštuku ant lapo popieriaus sudėliotų savo namo viziją, kurią lygiai taip pat nesunkiai įgyvendintų "statybininkas". Visų technologijų aprašymai taipogi talpinami internete- taip kad tapti "прораб'u ir tech. priežiūra" savo namo statybose nėra didelė problema. "Standartui" architekto paslaugos taptų praktiškai nereikalingomis. Jos būtų reikalingos vieninteliu atveju: jei siekiama aukštesnių charakteristikų, komforto lygio- ir visa tai už mažiausią kainą.

Tūkstantmečiais žmonės puikiausiai išgyveno be architektų, ir statėsi pagal principą "vyras gamina alų, žmona ruošia cepelinus, o subėgęs talkon kaimas stato namą". Teisybės dėlei: visos istorijoje išlikusios "statybinės katastrofos"- išimtinai architektų klaidų pasekmė. Trumpai sakant: ilgus amžius architektai "tobulinosi" išimtinai užsakovų sąskaita, ir šiandien jie visiškai nesirengia "grąžinti skolas". Jie ramiai gali sau leisti tėkšti "nenori-užsikišk moliu"- nes jų paslaugos tėra prievarta "įtaisytas hemorojus" besistatančiam, leidžiantis "išgyventi" be pastangų "tapti būtinu elementu" užsakovui.

Tvirtinimas, kad LT jau seniai egzistuoja komandos, kurios sėkmingai dirba, kurdamos iki galo išdirbtus produktus- mano manymu iš piršto laužtos. Kurgi tokio komandinio darbo "vaisiai"? Pvz. pateiksiu savo variantą- gal Jūs turite priešingą? Visi žinome apie seniai reklamuotą ir neseniai pristatytą Pasyvų namą (susidomėti buvo galima jau vien dėl galutinės produkto kainos blink.gif ). Gal ką tai pražiopsojau, nes šio komandinio darbo "vaisiuje" niekaip neatradau "meilės klientui", išreikštos "Pasyvaus namo filosofijos "adaptavimu" tautiečio pragyvenimo lygiui". Greičiau tai tebuvo kelių, tik savo finansiniais interesais grįstas, savo produkciją bandančių "prastumti" gamintojų "eilinis susibėgimas"- bent jau garantuotai ne architekto bandymas pasiūlyti "pilną paketą už patrauklią kainą".

Gerbiamieji architektai! Kaip tai "pakvipo" "projekto" fiasko- ir visai ne dėl "aukų/savanorių" trūkumo! Pasirodo, kad SM greičiausiai nėra architekto, kuris tiek pasitikėtų savo jėgomis, jog nebijotų priimti iššūkį padirbėti "viešoje erdvėje", ir įrodyti kad pajėgus ne vien "pertvaras stumdyti". Gaila. Tuomet leiskite pasilikti prie nuomonės, kad architektų paslaugos kiek pervertinamos. Pastebėjau gaidelių, kad mano nikas kiek per "demoniškas", ir visas sumanymas- tėra reklaminis triukas. Gal- neslepiu, kad buvo noras "pratestuoti" savo "argumentacijos paketo" galimybes (ačiū krizei, suteikusiai galimybę/laiko tokį "paketą" iš viso paruošti). Vis tik nemanau, kad yra kas tai blogo tame, jei siūloma pabandyti architekto darbą pervesti iš "analoginio formato" į "skaitmeninį" (juk visi "žmogaus jausmai" seniai "konvertuoti" į statistiką: skaičius, skaičiavimų metodikas ir pan.), bei pabandyti "persukti vektorius" nuo "Aš, Mano stilius, Mano nusistatymai" į "Noriu tapti TIKRUOJU pagalbininku besistatančiam". Gal būt, tai būtų buvęs kam tai įdomus bandymas "ne vien skraidžioti erdvėse", o dar ir pabandyti "sutilpti į realijas": prisiminti, kad gyvename šalyje, kuriai "Baltijos tigrų" statusą šiandien ginčija visi rimtesni ekonomistai, ir kurioje niekas nėra apsaugotas nuo valdžios (tiksliau- monopolijų) savivalės. Taipogi nebūtų pakenkę žvilgtelėti/remtis prognozėmis ateities energetikai.

Patikslinsiu- jokiu būdu nesu nusistatęs prieš architektus. "Išmesti" tokią svarbią grandį Taupaus namo statybose- būtų kaip sakote "durniausia". Tačiau pasilieku prie nuomonės, kad jų siūlomas paslaugų "standartas" bei požiūris į užsakovą- šiandienai beviltiškai pasenę, ir neretai gresia tapti tik elementariu "akmeniu po kaklu" užsakovui. Gal neverta kaltinti užsakovų, kad šie atsisako "įrankio" savo namo statyboms optimizuoti ir valdyti- juk net nesugebamą argumentuoti "pilno paketo" būtinybės besistatančiam, ar pateikti bent vieną realų pavyzdį.

Atsiprašau, kad tiek priteršiau temą. Sėkmės visiems!
Atsakyti