QUOTE(lanaa @ 2010 01 15, 12:51)
sveikintina jusu iniciatyva. manau tokiam projektui optimaliausia ieskot jauno mabicingo architekto, kuriam reikia tu bonusu prasimust i placiaja visuomene. priesingu atveju jei sitam reikalui pasirasytu architektas profesionalas, tai nebent del avantiuros. nes realiai jei nesi niekam tikes, tai jau turi savo nisa, darbo ir nelabai turi laiko. tuo labiau, kad sitas "reality show" tai yra nemazai laiko atimantis dalykas. gal sakyciau racionalu, kaip zermenas sake, kad butu kazkokia jungtine architektu komanda, kuri patarinetu bendrai
nors siaip manau man butu smagu stebeti toki sou.
Vis vengiau išsakyti vieną mintį iki galo- privertėte. Todėl- visa kaltė už šį pareiškimą teks Jums
. Architektas nėra dievas- namo statybos apjungia tokį sąrašą aspektų, kad joks architektas nėra pajėgus viską "sugromuluoti" vienas. O kai iš projektavimo darbų "išmetami" "statybininkai", užsakovas sumoka tik už "pusfabrikatį"- o jokiu būdų ne už "gatavą produktą". Todėl esu įsitikinęs, kad kai projektavimo darbus atlieka architektas, kuris apie daugelį namo sistemų turi žinių tik kiek daugiau už užsakovą... Jei pažįstate nors vieną architektą, kuris neatitiktų šio šablono (būtų "visų namo sistemų" superžinovas)- mielai su tokiu susipažinčiau... Taip kad, kalba sukasi ne apie architektų profesionalumą (taip kaip jie jį įsivaizduoja)- o apie apie tų pačių architektų norą "sau kilstelėti kartelę teikiamų paslaugų kokybei", bei pademonstruoti "subrendusį" pasitikėjimo savo jėgomis lygį (o ne "studentiškąjį" "viską žinau").
Kas liečia sugaištą laiką. Manau kad atsipirks... Bent jau taip rašo visuose marketingo vadovėliuose...
Papildyta:
QUOTE(lanaa @ 2010 01 15, 13:19)
profui, jau nelabai reikia kam nors ka nors irodinet, nes jo darbai kalba uz ji pati.
sm kiek paskaitineju, tai visu pirma publika nera pasiryzus atitinkamai moketi (pagal mano supratima), plius kas liecia estetika, daugumai ji irgi nera tokia svarbi.
Pateikite bet kokį projektą SM, ir pažiūrėsime, kas liks iš "nelabai reikia kam nors ka nors irodinet"...
Tai tik parodo, kad architektų gildijai dar dirbti ir dirbti. Jei nesugebama skaičiais įtikinti užsakovo, kad "pilnas paketas" atsiperka- tai gal čia visai ne užsakovo "kaltė"...