Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Nasturcija @ 2010 01 06, 16:50)

puiku kad bent jau savo komentarus įvardinote kaip kvailus, nepagrįstus, neteisingus ir netikslius. kad neperskaitėte klausimo į kurį pateiktas atsakymas, o neperskaičiusi kas parašyta ėmėte įžiūrėti kas neparašyta vadindama tai 'pagal jus' ir 'suponuoja' jau buvo ir taip aišku. o šnekėti ir nereikia, puiku kad pagaliau atkreipėte dėmesį, kad tema skirta ne spamui, o informacijai. tačiau kai nuspręsite kažką parašyti į temą, galėtumėte nebeklaidinti kitų ir savo nuomonės nevadinti 'pagal jus', nes savo nuomonės primetimas kitam gana nerimtai atrodo.
QUOTE(ericaa @ 2010 01 06, 16:36)
Banžiau skaityt, bet nelabai supratau blush2.gif
Na bet pasiskambinau į sodrą ir ten paaiškino, nes kad suprastum teisingai įstatymą, tai aš nežinau kiek kartų turi perskaityt doh.gif ir tai ramiai atsisėdęs, o ne su vaiku pašonėje ax.gif

trumpai - iki liepos jūs gausite pašalpą maždaug tokią kaip su pirmuoju. po to pašalpa mažės, nes įsigalios įstatymas nustatantis naujus pašalpų dydžius, t.y. pirmais metais 90, antrais - 75 proc.
Atsakyti
QUOTE(Nasturcija @ 2010 01 06, 01:02)
  Nors darbo birza net moka subsidijas, jei darbdavys priima nescia i darba smile.gif

bent jau gruodzio menesi siu subsidiju nebebuvo..ir nera jau garantiju ar bus siais metais ax.gif

QUOTE(Jullaja @ 2010 01 06, 11:53)
Beje, jums dar reiketu imones bankroto atveju kreiptis i Valstybini Garantini fonda- kad kompensuotu neismoketa atlyginima, iseitine pasalpa ir t.t. ( is patirties- kazkur po dvieju metu galite tiketis pinigu)

[

tas tai taip, ilgai uztrunka tas pinigu atgavimas, o gal zinote ar jie isiskaiciuoja i nestyumo gimdymo ir tas motinystes pajamas? na tarkim situacija tokia, kad skiaciuojasi dekretas nuo 2008 m. gruodzio o siuos pinigus is garantinio gavau 2009m geguze, bet realiai jie yra uz laikotarpi iki 2oo8m. gruodzio (ta prasme iki datos nuo kurios skaiciuojasi dekretas..) blush2.gif ?

ir dar noriu paklausti jei dekretas nuo 2009 m. gruodzio 30 d. tai skaiciuos nuo 2008m. gruodzio 1 d. ar nuo 30d?
aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 01 06, 17:22)
trumpai - iki liepos jūs gausite pašalpą maždaug tokią kaip su pirmuoju. po to pašalpa mažės, nes įsigalios įstatymas nustatantis naujus pašalpų dydžius, t.y. pirmais metais 90, antrais - 75 proc.

Ai šitas tai čia jau seniai aišku. Man labiausiai rūpėjo iš kokių mėn. skaičiuos motinystės (tėvystės) pašalpą. Tai pasirodo, jau skaičiuos tik nuo to, ką būsiu "užsidirbus" per 12 mėn. iki išeinant vaiko priežiūros atostogų. Nors ten ir ne visi mėnesiai išdirbti, nors milijonas biuletenių doh.gif
Atsakyti
Sveikos,
Noriu paklausti, nuo kurios dienos galima iseiti dekretiniu atostogu? Aciu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristina Kup @ 2010 01 06, 19:23)
Sveikos,
Noriu paklausti, nuo kurios dienos galima iseiti dekretiniu atostogu? Aciu biggrin.gif

g.gif O tai ne nuo tada, kai išleidžia gyd.? Pagal mane tai nuo 30 savaitės
Atsakyti
blush2.gif Atsiprasau, jei pasikartosiu, bet kaip situacija su dvynukais? ar paliko dvi pasalpas? Jei taip, tai ar gaus dvi maksimalias pasalpas? (pvz.)
Atsakyti
QUOTE(linosska @ 2010 01 06, 20:57)
blush2.gif  Atsiprasau, jei pasikartosiu, bet kaip situacija su dvynukais? ar paliko dvi pasalpas? Jei taip, tai ar gaus dvi maksimalias pasalpas? (pvz.)

Siuo metu nera panaikinta pasalpa dvinukams.
Tuo atveju, kai apdraustajam gimsta du ir daugiau vaikų ir jis yra šių vaikų priežiūros atostogose, motinystės (tėvystės) pašalpa didinama atsižvelgiant į vienu metu gimusių vaikų skaičių (gimus dvynukams – 2 kartus, gimus trynukams – 3 kartus ir t.t.). mirksiukas.gif

Ar gaus dvi maksimalias pasalpas, priklausys nuo draudziamuju pajamu, t.y. ar jie lygus ar didesni uz maksimalu dydi.
Atsakyti
g.gif Labai aciu blush2.gif , bet kaip priklausys nuo draudziamuju pajamu... Dvinuku mama gales gauti dvi maksimalias pasalpas? ar taip supratau? blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(linosska @ 2010 01 06, 21:48)
g.gif Labai aciu  blush2.gif , bet kaip priklausys nuo draudziamuju pajamu... Dvinuku mama gales gauti dvi maksimalias pasalpas? ar taip supratau? blush2.gif  blush2.gif

Nezinau ka Jus vadinat maksimalia pasalpa? Maksimali pasalpa siuo metu yra 5 draudziamuju pajamu dydzio (nuo liepos 1 d. bus 4).
2010 metų draudžiamųjų pajamų dydį – 1 170 litų. Reiškia maksimali pasalpa siuo metu 5850 Lt. Jei mamos pajamos leidzia, tai gaus sia maksimalia, uz dvynukus du.
Atsakyti
Noresiu dar daugiau patarimu!!!
Labai tikiuos, kad kazkas dar zino nu bent ka nors apie tas autorines ir ju iskaiciavima i pasalpa - nes triju skirtingu zmoniu, bendravusiu su Sodros konsultantais atsakymai skirtingi doh.gif

QUOTE(nigma @ 2010 01 06, 18:23)
bent jau gruodzio menesi siu subsidiju nebebuvo..ir nera jau garantiju ar bus siais metais  ax.gif
tas tai taip, ilgai uztrunka tas pinigu atgavimas, o gal zinote ar jie isiskaiciuoja i nestyumo gimdymo ir tas motinystes pajamas? na tarkim situacija tokia, kad skiaciuojasi dekretas nuo 2008 m. gruodzio o siuos pinigus is garantinio gavau 2009m geguze, bet realiai jie yra uz laikotarpi iki 2oo8m. gruodzio (ta prasme iki datos nuo kurios skaiciuojasi dekretas..) blush2.gif ?

Tikrai zinau, kad jie itraukiami nuo ju priskaiciavimo, bet ne gavimo dienos

QUOTE(nigma @ 2010 01 06, 18:23)
///ir dar noriu paklausti jei dekretas nuo 2009 m. gruodzio 30 d. tai skaiciuos nuo 2008m. gruodzio 1 d. ar nuo 30d?
aciu  4u.gif

2008 gruodis ( kas priskaiciuota uz visa gruodzio men)-2009 lapkritis

Nu ir klausimas apie sukciavima lotuliukas.gif nu ir isidarbinima budama nescia

Svarstau iseit is darbo ( turedama gan dideli atlyginima) - nes jegu mano nera, psichologinis spaudimas toks, kad tenka zlumbt vos ne kas diena...
Bet iseidama prarasciau galimybe iseit nestumo-gimdymo atostogu doh.gif
Turiu pazistamu, kuriu imoneje yra pastovi darbuotoju kaita ir darbuotoju trukumas - jie sutinka ( ir bus net patenkinti) kad net ir du menesius pas juos dirbsiu... bet atlyginimas butu minimumas - t.y. 800 ant popieriaus... man tinka ( nes iseidama is senos darbovietes gausiu iseitine pasalpa + nepanaudotus atostoginius.) tai pinigai man jau ir nesvarbu smile.gif
Klausimas... ar tai, kad isidarbinsiu pries pat dekreta ( nors ir su zymiai mazesniu atlyginimu) bus itartinas?????

Kazkokia diskriminacija- nesciai jau negalima nei isidarbinti, nei premija gauti, nei atlyginima pakelti- kaip kazkoks antrarusis zmogus ta nescioji doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ericaa @ 2010 01 06, 19:27)
Man labiausiai rūpėjo iš kokių mėn. skaičiuos motinystės (tėvystės) pašalpą. Tai pasirodo, jau skaičiuos tik nuo to, ką būsiu "užsidirbus" per 12 mėn. iki išeinant vaiko priežiūros atostogų. Nors ten ir ne visi mėnesiai išdirbti, nors milijonas biuletenių doh.gif

ar teisingai supratau, kad imamas uždarbis, gautas tik per paskutinius 12 mėnesių? Pas mane per tuos metus irgi krūva biuletenių (su jais kaip ir aišku), neapmokamų atsotogų ir nedarbingumo pažymų, už kurias nebuvo mokamas socilainis draudimas? Ar tie laikotarpiai irgi įsiskaitys, tai yra dar labiau sumažins mano dekretines?
Atsakyti
QUOTE(Jullaja @ 2010 01 06, 23:10)
Tikrai zinau, kad jie itraukiami nuo ju priskaiciavimo, bet ne gavimo dienos
2008 gruodis ( kas priskaiciuota uz visa gruodzio men)-2009 lapkritis

tai kokio velnio sodra praso pazymos dar ir uz 2009 m. gruodi doh.gif

ir dar klausimukas ax.gif ar sodra negali matyti ka man ismokejo darbas uz tarkim 2008m. gruodi?nes ta menesi teko keisti darba ir sodra praso pazymos is vienos darbovietes uz 2008m. tik gruodi..bet ta buvusi darboviete uzsidarineja dabar ir tiesiai sviesiai pasake neturi laiko dabar mano pazymom verysad.gif nepriprasau niekaip..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nigma: 07 sausio 2010 - 12:05