QUOTE(Axxa @ 2010 01 05, 15:53)
Aš auginu vaikutį ir planuoju, na gal tiksliau norėčiau, kad kai jam sueis 2 metukai gimdyti antrą vaikiuką. Esmė ta, kad mano pagrindinėj darbovietėj yra terminuota darbo sutartis, o darbovietėj, kur dirbau antraeilėse pareigose, darbas buvo 1 val. per sav., taigi jei tarp vaikučių norėčiau kažkiek sugrįžt į darbą (o labai norėčiau bent pusmečiui), mano darbo sutartis pirmoje darbovietėje pasibaigai ir aš kaip ir negaliu grįžt į darbą (baigiasi kartu su vaiko auginimo atostogų paskutine diena), o antroji darbovietė nieko negali pasiūlyti - sunkūs laikai. Ar yra tokia galimybė, kad pirmoje darbovietėje aš ir toliau likčiau vaiko auginimo atostogose iki 3 m., o susiradus naują darbovietę eičiau dirbti antraeilėse pareigose? Ar jei jau grįžtu į darbą, tai būtinai į abi darbovietes (tokiu atveju vienoj nutrūksta darbo sutartis, o kita neduoda darbo, taigi turiu ieškotis naujo darbo, nes tarp vaikučių auginimo namuose labai noriu kažkiek "į žmones išeit")?
Galite vienoje darbovietėje likti vaiko priežiūros atostogose, kitoje grįžti į darbą arba įsidarbinti apskritai kitur.
QUOTE(esttrela @ 2010 01 05, 16:59)
sveikute Ieau,noreciau dar noriu paklaust ,jeigu nori vyras iseiti motinystes(tevystes)atostagu ,o as esu dabar motinystes (tevystes )atostagose su pirmu vaiku ir skaitausi kad esu dirbanti toi pacoi firmoi kaip mano vyras,ir ka man tokiu atveju daryti jeigu nori eiti tevas( motines) tevystes atostagu tai man reiks iseit is darbo ar kaip?
Galite būti vaiko priežiūros atostogose iki kol pirmajam vaikui sukaks treji, tuomet turite grįžti į darbą arba iš jo išeiti. Arba kai pirmajam sukaks treji vyras gali grįžti į darbą, o jūs išeiti vaiko priežiūros atostogų su antruoju.