Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(saulala @ 2010 01 05, 15:08)
Nežinau, ar ims vidurkį  g.gif  Kažkaip būtų nesąžininga. Manyčiau, jog turi paskaičiuoti atskirai ir sudėti. Bet čia tik mano "manymas". Kitą savaitę važiuosiu į Sodrą būtent dėl šitų autorinių ir individualių veiklų aiškintis. Nors pati neturiu pajamų iš darbo santykių, bet pažadu paklausti, kaip skaičiuojama tokiu atveju.

Jetau kaip butu didelis dekui tai jeigu ka suzinosite parasykite man i AZ ar i sita temele, nes labai neramu, o as i sodra kai skambinau tai tos konsultantes pacios nelabai ka zino g.gif Tik sako kad mokes ir viskas, o kaip ka mokes niekas niekam neaisku...
Atsakyti
Aš čia parašysiu, būtinai.
Niekada neskambinu nei į VMI, nei į Sodrą, nekompetentingi tie konsultantai man atrodo g.gif Geriau nueinu pasikalbėt.
Atsakyti
Labutis. Norėčiau paklausti kaip skaičiuosi motinystės atostogos, jei moteris gimdys kažkus rugpjūčio mėnesį. Šiuo metu stovi darbo biržoj. jei pavyktų įsidarbinti kaip skaičiuotus motinystės atostogos? Ar tie mėnesiai kur stovėjo darbo biržoj skaičiuosis kaip 0 uždarbio? Ar skaičiuos iš visų metų, ar tik iš to laiko kai dirbo? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Joliuke: 05 sausio 2010 - 14:44
QUOTE(paslaptingai @ 2010 01 05, 09:42)
ačiū. Dar apie 1 punktą paklausiu. o jei moteris jau isejus vaiko auginimo atostogu, sulaukia antro vaiko ir dar syki iseina, tai ji jau gaunasi nebe 3 metus  g.gif ar cia su kiekvienu vaiku po 3?  g.gif
tai tokiu atveju gal reikia moteriai nors vienai dienai grizti i darba, kad butu saugoma vieta?

nereikia. skaičiuojama su kiekvienu
QUOTE(dairina @ 2010 01 05, 13:11)
Sveikos mamos,

O as su vienu klausimu, auginu vaikeli jam dabar pusantru metuku ir 1. jeigu noreciau pradeti dirbti ar man butu dar mokama motinystes pasalpa ir plius atlyginimas. 2.Tikiuosi supratot ka norejau parasyt?

1. ne. jums būtų mokama pašalpa minus atlyginimas
2. taip
Atsakyti
Laba diena 4u.gif gal kas geriau išmano, patartų ar gerai suprantu.

Į dekretą tarkim gegužės 1d.
Dekretas 126 dienos.
Po to seka Gimdymas ir Motinystės pašalpa, jau gimus vaikeliui.

Klausimas:
jei išeičiau savo noru mėnesiu vėliau, birželio 1d. :

ar persikeltų man visi mokėjimai mėnesiui vėliau, t.y. Dekretas, apmokamas 100 proc. 126 dienos, Motinystės pašalpa ir t.t.

Kitaip tariant ką aš išlošiu 1 mėnesį dirbdama "savo noru", kad pajamos būtų skaičiuojamos metams atgal būtent mėnesiu vėliau.

Atsakyti
QUOTE(goodly @ 2010 01 05, 15:20)
ar persikeltų man visi mokėjimai mėnesiui vėliau, t.y. Dekretas, apmokamas 100 proc. 126 dienos, Motinystės pašalpa ir t.t.

taip, tačiau kartu sutrumpėtų motinystės pašalpos mokėjimas mėnesiu, t.y. ji vistiek būtų mokama iki vaikui sueis dveji, o ne dveji ir mėnuo.
Atsakyti
Aš auginu vaikutį ir planuoju, na gal tiksliau norėčiau, kad kai jam sueis 2 metukai gimdyti antrą vaikiuką. Esmė ta, kad mano pagrindinėj darbovietėj yra terminuota darbo sutartis, o darbovietėj, kur dirbau antraeilėse pareigose, darbas buvo 1 val. per sav., taigi jei tarp vaikučių norėčiau kažkiek sugrįžt į darbą (o labai norėčiau bent pusmečiui), mano darbo sutartis pirmoje darbovietėje pasibaigai ir aš kaip ir negaliu grįžt į darbą (baigiasi kartu su vaiko auginimo atostogų paskutine diena), o antroji darbovietė nieko negali pasiūlyti - sunkūs laikai. Ar yra tokia galimybė, kad pirmoje darbovietėje aš ir toliau likčiau vaiko auginimo atostogose iki 3 m., o susiradus naują darbovietę eičiau dirbti antraeilėse pareigose? Ar jei jau grįžtu į darbą, tai būtinai į abi darbovietes (tokiu atveju vienoj nutrūksta darbo sutartis, o kita neduoda darbo, taigi turiu ieškotis naujo darbo, nes tarp vaikučių auginimo namuose labai noriu kažkiek "į žmones išeit")?
Atsakyti
QUOTE(:Barboryte: @ 2010 01 05, 15:49)
tai niekas man nepasakys nieko susiijusio su mano galvos skausmais???........ blush2.gif  unsure.gif

i daugeli jusu klausimu yra atsakymai keli puslapiai atgal mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nigma @ 2010 01 05, 16:03)
i daugeli jusu klausimu yra atsakymai keli puslapiai atgal  mirksiukas.gif

tai kad perskaiciau viska........ g.gif apie procentus ir ar jie skirsis po liepos 1 isvis nieko neradau..... doh.gif matyt hormonai savo daro doh.gif
Atsakyti
QUOTE(DomingoFaustas @ 2010 01 05, 15:04)
Ne as ta ir turejau omenyje del to VSD mazesnio, nes buvo praietais metais tik 1%, nuo siu metu dabar 2%. Bet kaip skaiciuos? ar ims vidurki pagrindinio atlyginimo ir autorinio ar kaip? bijau kad del autorinio atlyginimo nesumazetu mano busima pasalpa. Nes esu girdejus atveju kad lyg autorinis mazina kazkaip....

Turiu ta pati klausima ax.gif
T.y. kaip skaiciuojama pasalpa, jei buvo autorinis. Ar yra koks koeficientas?
As buvau padrius viena gan dideli autorini darba - dirbau pusmeti, bet moka tai viena kart -pries naujuosius, tai itariu kad irgi darbdavis mokejo ta pereinamojo laikotarpio VSD tarifa.
turiu ir " normalu" DU - cia viskas aishku, bet itariu, kad nepaims tiesiog autorinio atlyginimo , neprides prie kitu pajamu ir nepadalins i 12 doh.gif
Gal kas zino tiksliai- kiek, koks koeficientas ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 01 04, 20:59)
gi jau atsakiau, bet nesunku ir pakartoti - gali, nes turi stažą (plačiau nuorodoje) smile.gif

gauni jei yra reikiamas stažas. plačiau čia smile.gif jūs jį kaip supratau turite.

sveikute Ieau,noreciau dar noriu paklaust ,jeigu nori vyras iseiti motinystes(tevystes)atostagu ,o as esu dabar motinystes (tevystes )atostagose su pirmu vaiku ir skaitausi kad esu dirbanti toi pacoi firmoi kaip mano vyras,ir ka man tokiu atveju daryti jeigu nori eiti tevas( motines) tevystes atostagu tai man reiks iseit is darbo ar kaip? 4u.gif blush2.gif smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo esttrela: 05 sausio 2010 - 17:01
Sveikos merginos 4u.gif
Turiu ir as klausima.Man i dekreta reiktu iseit rugpjucio pradzioje.Tai man skaiciuos nuo 2009-08 iiki 2010m.08men. Bet as kaip tik vasaros metu nedirbusi buvau,tai kas dabar bus? g.gif Nes as 2009 metais esu dirbusi tik 4 men ir 26 dienas. O jau siais metais manau iki dekreto busiu isdirbusi 7 menesius ir 21 diena.(aisku nezinau kada gali atsitikt beda ir teks ligonlapi imti.)Beje,o atostoginiai pinigai isiskaiciuoja i gimdymo pasalpa ?
Vis tik tas startinis skaiciavimo menuo toks svarbus, kaip man skaiciuos ta gimdymo pasalpa - nuo kurio menesio, ir ka, jei ta startini menesi as nedirbau - tai ar negaunu is viso nieko? ar paskaiciuoja kaip nulines pajamas? ar vienintele iseitis pavelinti dekreta?
Aciukas uz atsakyma 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti