Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Destiny73 @ 2010 02 22, 13:27)
girdejau, kad reikia tiesiog zodziu pasakyti, darbuotoja pasizymi kazkur.

as po NPD prasymu (atrodo) rasiau toki sakini: Nepriestarauju, kad nestumo ir gimdymo pasalpa butu skaiciuojama pagal nauja tvarka 12 men vidurki, nes man palankiau. Vardas pavarde ir parasas.

taip pat rasysiu balandi, kai iseisiu i vaiko prieziura su antru leliuku. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 02 22, 12:27)
girdejau, kad reikia tiesiog zodziu pasakyti, darbuotoja pasizymi kazkur.

o jeigu dokumentus i sodra pristato ne nestuke, o darbovietes buhaltere? ir tarkim juos pateikia elektroniniu budu?
Atsakyti
QUOTE(lina.pukotukas @ 2010 02 22, 14:43)
o jeigu dokumentus i sodra pristato ne nestuke, o darbovietes buhaltere? ir tarkim juos pateikia elektroniniu budu?

Kazi ar elektroninu budu galetu pateikti g.gif . Juk parasai reikalingi.

Man buvo toks atvejis, kai pasibaigus nestumo ir gimdymo atostogoms mane darboviete isleido vaiko prieziuros atostogu. Isakymo kopija atsiunte el. pastu. Ant isakymo buvo ir skanuoti parasai. Sodra is manes sio dokumento neprieme ir liepe atnesti ne kopija, bet dokumenta originala su normaliais, o ne skanuotais parasais.
Atsakyti
QUOTE(goodly @ 2010 01 05, 16:20)
Laba diena 4u.gif  turiu klausimą, į kurį šiandien gavau vėl priešingą atsakymą. Labai prašau paaiškinti, kas tikrai gerai supranta.

Jei į dekretą išeinu tarkim birželio 1d. (savo noru daug vėliau nei priklauso).

Dekretas yra 126 dienos.

Pagimdau birželio 8d.  tarkim.

Ar man išlieka tos 126 dienos, nuo išėjimo į Dekretą, ar tik mokama NUO birželio 8d. už 56 dienas po Gimdymo ir aš prarandu tas pilnas 70 dienų IKI Gimdymo.

Žodžiu, ar tos 126 dienos yra geležiniai apmokamos, nesvarbu kada įvyko Gimdymas, ar žiūrima 70 IKI, ir 56 PO Gimdymo.

Labai prašau padėti 4u.gif

Atsakyti
priklausys 126 d.
tik jei pagimdysit dar neisejusi i dekreta - tada 56d
Papildyta:
apskaiciuojama uz 126 d. juk nera aisku kada pagimdysi ar 69 d. ar 72 d. po suteiktu nestumo ir gimdymo atsotogu
Atsakyti
pagalbos noreciau ir experciu.
esu visiskai salia ismokose, nes tik laukiuosi smile.gif
30 savaiciu gali sueiti ir pries liepos 1a/arba kelios dienos po liepos pirmos, tai kokia bus ismoka pries gimdyma ir kokia bus po gimdymo (rugseji nusimato) pirmus ir antrus metus. ant popieriauis 4500 ir taip jau daugiau nei metus, tai cia skirtumo didelio nematau, tik nezinau ar tureciau skaiciuoti atimant 10% ar daugiau atimti, nes tipo lubos mazeja???
Atsakyti
į dekretą jums naudingiau išeiti iki liepos 1d, tada dekretinius pinigus (maždaug už 4 mėnesius pradedant nuo liepos) skaičiuos pagal dabartinę tvarką, t.y. 100proc ir su aukštesnėm lubom, o vaiko auginimui jau bet kokiu atveju bus 90proc ir mažesnės lubos
o skaičiavimas toks, kad atimkite tuos 10 proc, ir jei suma viršys lubas, tuomet ir gausite lubas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Minlina: 22 vasario 2010 - 16:01
goodly, jums sumokes uz 126d. bet nepamirskit, kad ismoka moka iki vaikui sueis du metai, tai kiek jus istempsit veliau dekreta, tiek po to menesiu gausit maziau vaiko prieziuros atostogas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 02 22, 17:00)
į dekretą jums naudingiau išeiti iki liepos 1d, tada dekretinius pinigus (maždaug už 4 mėnesius pradedant nuo liepos) skaičiuos pagal dabartinę tvarką, t.y. 100proc ir su aukštesnėm lubom, o vaiko auginimui jau bet kokiu atveju bus 90proc ir mažesnės lubos
o skaičiavimas toks, kad atimkite tuos 10 proc, ir jei suma viršys lubas, tuomet ir gausite lubas

didelis aciukas..tai reikes su gydytoju kalbetis, o buna kad susitariama? gal kas zinote..nes liepos pirma atrodo bus 28/29 savaites kazkur tik smile.gif

del ismokos paklausiau, nes issigandau.kazkur paskaciiau kad dar NPD atimines ar pan kad sumazejimas realiai gali buti ne 10% po liepos o dar daugiau..aciu
Atsakyti
QUOTE(maza saulyte @ 2010 02 22, 16:50)
pagalbos noreciau ir experciu.
esu visiskai salia ismokose, nes tik laukiuosi smile.gif
30 savaiciu gali sueiti ir pries liepos 1a/arba kelios dienos po liepos pirmos, tai kokia bus ismoka pries gimdyma ir kokia bus po gimdymo (rugseji nusimato) pirmus ir antrus metus. ant popieriauis 4500 ir taip jau daugiau nei metus, tai cia skirtumo didelio nematau, tik nezinau ar tureciau skaiciuoti atimant 10% ar daugiau atimti, nes tipo lubos mazeja???

Gaunamas atlyginimas yra mažesnis nei lubos, galiosiančios nuo liepos 1 d., t.y. 4680 lt. Nepriklausomai nuo to, ar nėštumo ir gimdymo atostogų išeisi birželį ar liepą, vis tiek gausi savo 4500 lt. atskaičius mokesčius.

O toliau galioja ta pati tvarka, kaip visoms - 90% vidutinių pajamų už pirmus metus ir 75% už antrus.

Mano supratimu, nieko tartis su gydytoja nereikia, nes nieko neišloši. Jei popierinis atlyginimas būtų didesnis, nei lubos, galiojančios nuo liepos, tada apsimokėtų išeiti į dekretą dar birželį 4u.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti