Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

o dabar i dekreta isleidzia 30sav? ar 28? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Sausutė* @ 2010 02 20, 10:57)
o dabar i dekreta isleidzia 30sav? ar 28? 4u.gif

30
Atsakyti
nepretenduoja niekas i visazines cia, tiesiog pasako savo nuomone. o jusu valia tiketi ar ne.
Asmeniskai as skaitau teises aktus, konsultuojuos su valstybinemis institucijomis, perzvelgiu ir forumus. ir tada susidarau galutine nuomone.
Nesipykim 4u.gif
Atsakyti
Sveikos;) Gal kas galetu man paaiskinti. Esu vaiko prieziuros atostogose. Vaikui sukako 2 metai. Kol buvau atostogose bankrotavo imone, kurioje dirbau. Jeigu as iseisiu i dekretines, kai primam vaikui nebus dar treju, man mokes pasalpa? ax.gif Aciu
Atsakyti
QUOTE(Ninulia @ 2010 02 20, 17:16)
Sveikos;) Gal kas galetu man paaiskinti. Esu vaiko prieziuros atostogose. Vaikui sukako 2 metai. Kol buvau atostogose bankrotavo imone, kurioje dirbau. Jeigu as iseisiu i dekretines, kai primam vaikui nebus dar treju, man mokes pasalpa? ax.gif Aciu

Nemokes. Tam, kad Sodra moketu, Jums reikia tureti darbdavi. Jeigu nera darbdavio, tai nieko negausite.
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 02 20, 11:05)
dekretines atostogos ieina i staza atsotogoms gauti????? pirma karta girdziu.
kur jus tai perskaitet? ir man idomu;
ar tai reiskia, kad jie as isnaudosiu savo visas turimas atostogas iki isejimo i nestumo ir gimdymo atostogas, ir kai jau grysiu i darba - man dar bus prisikaupe tos 10 k.d.?

mano sesuo pernai kai vaikui suejo kovo men.2m.ir grizo i darba ir jai dave atostogu kurie susikaupe per tuos 2m.net 56d.
Atsakyti
Kaip supratau, turbūt ji dirba pedagoginį darbą ir už metus jai priklauso 56 dienos atostogų. Jai atostogas skyrė ne už tuos du metus, kai buvo vaiko priežiūros atostogose, o tikriausiai už tuos, kai ji dirbo iki dekreto ir neišnaudojo atostogų. Tad grįžus iš vaiko priež.atostogų jas ir gavo.
Papildyta:
QUOTE(Destiny73 @ 2010 02 20, 12:06)
nepretenduoja niekas i visazines cia, tiesiog pasako savo nuomone. o jusu valia tiketi ar ne.
Asmeniskai as skaitau teises aktus, konsultuojuos su valstybinemis institucijomis, perzvelgiu ir forumus. ir tada susidarau galutine nuomone.
Nesipykim 4u.gif

Pritariu. Tikrai info buvo pateikta aiškiai. Gal kažkuri mergaitė ir buvo suabejojusi, ar palies pataisos jau gaunančias išmokas, bet labai greit buvo patikslinta ir pateikta visa informacija. Ir net ne vieną kartą.

Gal kuri žinote, ar aš gausiu pilną išmoką, tai yra už 1,25 etato, jei dirbu 1 etatą pagal neterminuotą darbo sutartį, o 0,25 etato pagal terminuotą sutartį, kuri baigiasi išeinant į dekretą. Ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 20 vasario 2010 - 23:28
QUOTE(lairam @ 2010 02 20, 16:36)
Nemokes. Tam, kad Sodra moketu, Jums reikia tureti darbdavi. Jeigu nera darbdavio, tai nieko negausite.

...suteiktos vaiko priežiūros atostogos, išskyrus kai asmuo atleistas iš darbo dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus terminuotai darbo sutarčiai arba paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui ir dėl to nesuteiktos šios atostogos,
si taisykle negalioja mano atveju? g.gif
Atsakyti
QUOTE(meilikatyte @ 2010 02 20, 20:00)
mano sesuo pernai kai vaikui suejo kovo men.2m.ir grizo i darba ir jai dave atostogu kurie susikaupe per tuos 2m.net 56d.

neklaidinkite. per vaiko priežiūros atostogos kasmetinės atostogos nesikaupia. ji galėjo tik turėti neišnaudotų atostogų.
Atsakyti
Sveikos, gal kas patars g.gif
Dabar esu motinystes atostogose, vaikui yra 1.9 men, bet jeigu vel laukciausi antro vaikelio ir tureciau gimdyti lapkricio menesi, zinau kad mokes kaip ir su pirmu vaiku. As imsiu 3 metus atostogu... Bet mane domina klausimas ar bunant atostogose as iseisiu i dekreta 30 sav ir ar gausiu pinigelius, ar jei ir taip sedziu namie nieko man nepriklauso???
Atsakyti
QUOTE(Ninulia @ 2010 02 20, 17:16)

Sveikos, pirma karta girdziu, kad situ atveju nepriklauso jokia pasalpa, jei iseinate i dekreta kol nepasibaige vaiko prieziuros atostogos su pirmu vaiku pasalpa priklauso....nepriklausomai ar imone dar likus ar jau "palaidota"...
Atsakyti
QUOTE(Bussinkka @ 2010 02 21, 12:56)
Sveikos, gal kas patars g.gif
Dabar esu motinystes atostogose, vaikui yra 1.9 men, bet jeigu vel laukciausi antro vaikelio ir tureciau gimdyti lapkricio menesi, zinau kad mokes kaip ir su pirmu vaiku. As imsiu 3 metus atostogu... Bet mane domina klausimas ar bunant atostogose as iseisiu i dekreta 30 sav ir ar gausiu pinigelius,  ar jei ir taip sedziu namie nieko man nepriklauso???

taip, išeisit normaliai 30 savaičių ir gausit pinigėlius už nėštumo ir gimdymo atostogas smile.gif

QUOTE(amaliute @ 2010 02 21, 13:00)
jei iseinate i dekreta kol nepasibaige vaiko prieziuros atostogos su pirmu vaiku pasalpa priklauso....nepriklausomai ar imone dar likus ar jau "palaidota"...

nėra jau viskas taip gerai ir gražu kaip atrodo
o kas išleidžia į tas antrąsias atostogas? koks darbdavys pasirašo popierius, jei įmonė jau pvz metus bankrutavusi?
Atsakyti