poliklinikoj israsys nedarbingumo pazymejima, ji nunesit i darba, darbe jums ji uzpildys, tada i sodra
QUOTE(mitiene @ 2010 02 19, 12:32)
Nezinau kur kreiptis ir kieno pasiklaust...drauge pasake,kad jei gauni vaiko prieziuros atostogu pinigus(vadinamas dekretines),tai neturi tuo metu teises vesti vaiko i darzeli,o privalai vaika auginti namie,nes jei gali vaikas vaikscioti i darzeli,tai reiskia,kad pati gali jau ir eit i darba.Ir kad privalai tada grazint pinigus uz ta laika kada vaikas lanke darzeli nelabai galiu tuo patiketi,gal ji kazka supainiojo?
Cia pasirodo del teises i soc.pasalpa gauti Tuomet jei namuose augini vaika iki triju metu nelankanti ugdymo itaigos ir t.t. ir pan As jai aie vienokia pasalpa,ji man apie kitokia
na su soc pasalpa neteko susidurti, gal ir taip
Laba diena
perskaičiau teiginį, kad už Dekretines priklauso 10 dienų apmokamų (normalių atostogų). Pačiai man keista ši informacija, tačiau gal ka s tiksliai žinote.
Dėkoju už atsakymą
perskaičiau teiginį, kad už Dekretines priklauso 10 dienų apmokamų (normalių atostogų). Pačiai man keista ši informacija, tačiau gal ka s tiksliai žinote.
Dėkoju už atsakymą
uz kiekviena menesi priklauso apie 2,5 dienos atostogu. kadangi "dekretines" buna 4 men, tai 2,5 * 4 - 10 dienu. ir visa paslaptis
dekretas i atostogu staza ieina, vaiko auginimo atostogos iki 3 m - ne
Taip kalusiu ne pirma karta, nes kiekviena karta atsakymai buna skirtingi.... taip, kad nera ko cia "sirsti"...:
Vienas atsakymas:
dabar jau antras atsakymas:
o tokio konkretaus atsakymo, nei veina dar nebuvote pateike...
aciu uz pastangas
Vienas atsakymas:
QUOTE(astulka1 @ 2010 02 03, 15:00)
http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
Papildyta:
patvirtinta:
21 straipsnis. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis
1. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol vaikui sueis vieni metai, yra 100 procentų, o kol vaikui sueis dveji metai, 85 procentai pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.
Pastaba. 1 dalies nuostatos taikomos iki 2010 m. liepos 1 d.
1. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol vaikui sueis vieni metai, yra 90 procentų, o kol vaikui sueis dveji metai, 75 procentai pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.
Pastaba. 1 dalies nuostatos taikomos nuo 2010 m. liepos 1 d. naujai skiriamoms motinystės (tėvystės) pašalpoms.
Papildyta:
patvirtinta:
21 straipsnis. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis
1. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol vaikui sueis vieni metai, yra 100 procentų, o kol vaikui sueis dveji metai, 85 procentai pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.
Pastaba. 1 dalies nuostatos taikomos iki 2010 m. liepos 1 d.
1. Motinystės (tėvystės) pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol vaikui sueis vieni metai, yra 90 procentų, o kol vaikui sueis dveji metai, 75 procentai pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio dydžio.
Pastaba. 1 dalies nuostatos taikomos nuo 2010 m. liepos 1 d. naujai skiriamoms motinystės (tėvystės) pašalpoms.
QUOTE(Enita @ 2010 02 18, 23:29)
Blue, jūs jau ne pirmą kartą užduodate tą patį klausimą. Kiek dar kartų reikės pakartoti atsakymą kol patikėsite?
Atsakymas - 75 punktas.
Atsakymas - 75 punktas.
aciu uz pastangas
QUOTE(Blue @ 2010 02 19, 18:51)
Taip kalusiu ne pirma karta, nes kiekviena karta atsakymai buna skirtingi.... taip, kad nera ko cia "sirsti"...:
Vienas atsakymas:
aciu uz pastangas
Vienas atsakymas:
aciu uz pastangas
nekreipk demesio ka nervina,kad klausi tol kol suprasi cia tam ir susirinkome,kad issiaiskintume mums rupimus klausimus visi ankstesnieji paskaiciavimai nuo s.m. pasikeite.Uz vaika iki dvieju metu gaunama pasalpa,jei motinos vaiko auginimo pinigai maziau nei 525Lt.......tuomet mokama apie97Lt.......nuo dvieju metuku iki penkiu(parasant prasyma)mokama 52Lt.,jei vienam seimos nariui per men iseina maziau nei 525Lt. Kai vaikuciui sueis septyni metukai reikia vel rasyti prasyma,kad butu tesiamas 52lt. mokejimas,taip pat jei kiekvienam iseina per men maziau nei 525Lt.......Nuo septyniu metu mokoma tik daugiavaikem seimom ir nesiplesiu Net jei buvo seniau paskaiciuota vienokia dekretiniu suma(100proc.uz pirmus metus ir 85proc. uz antrus),tai nuo liepos pirmos dienos visos mamytes gaus 90proc. pirmus metus ir 75proc antrus. Paaiskinau kaip pati zinau ir suprantu,tikiuosi neklaidinu
Gal kas žinot ar kas nors keičiasi jei aš pagimdžiau 33 sav. ar kasnors persiskaiciauja, ar parsiilgina atostogos, ar taip viskas ir lieka.
QUOTE(KriDomArt @ 2010 02 19, 17:58)
Gal kas žinot ar kas nors keičiasi jei aš pagimdžiau 33 sav. ar kasnors persiskaiciauja, ar parsiilgina atostogos, ar taip viskas ir lieka.
greiciausiai dave 14 dienu papildomai prie dekretiniu. o taip tai lieka viskas tas pats, baigsis dekretines, prasides vaiko prieziuros atostogos.
svarbiausia, kad pagimdet po 30 sav., tai yra jau isejusi i dekreta. Taigi niekas nesikeicia.
Sveikatos jums.
Sveikatos jums.
QUOTE(Destiny73 @ 2010 02 19, 16:54)
uz kiekviena menesi priklauso apie 2,5 dienos atostogu. kadangi "dekretines" buna 4 men, tai 2,5 * 4 - 10 dienu. ir visa paslaptis
dekretines atostogos ieina i staza atsotogoms gauti????? pirma karta girdziu.
kur jus tai perskaitet? ir man idomu;
ar tai reiskia, kad jie as isnaudosiu savo visas turimas atostogas iki isejimo i nestumo ir gimdymo atostogas, ir kai jau grysiu i darba - man dar bus prisikaupe tos 10 k.d.?
taip, ieina, cia juk taip vadinamas "biuletenis". vaiko auginimo iki 3 metu tikrai neieina.
Papildyta:
citata ir DK
170 straipsnis. Darbo stažas kasmetinėms atostogoms gauti
1. Į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, įskaitoma:
1) faktiškai dirbtas laikas;
2) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir visas darbo užmokestis arba jo dalis;
3) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir mokama stipendija arba kitos išmokos, išskyrus laiką, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis treji metai;
4) laikas, kurį darbuotojas gavo ligos arba motinystės pašalpą;5) mokamos kasmetinės atostogos;
6) nemokamos atostogos iki keturiolikos kalendorinių dienų;
7) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų invalidams;
8) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų asmenims, slaugantiems invalidą;
9) priverstinės pravaikštos laikas darbuotojui, grąžintam į ankstesnį darbą;
10) teisėto streiko laikas;
11) kiti įstatymų nustatyti laikotarpiai.
Papildyta:
QUOTE(astulka1 @ 2010 02 20, 10:05)
dekretines atostogos ieina i staza atsotogoms gauti????? pirma karta girdziu.
ar tai reiskia, kad jie as isnaudosiu savo visas turimas atostogas iki isejimo i nestumo ir gimdymo atostogas, ir kai jau grysiu i darba - man dar bus prisikaupe tos 10 k.d.?
citata ir DK
170 straipsnis. Darbo stažas kasmetinėms atostogoms gauti
1. Į darbo metus, už kuriuos suteikiamos kasmetinės atostogos, įskaitoma:
1) faktiškai dirbtas laikas;
2) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir visas darbo užmokestis arba jo dalis;
3) laikas, per kurį pagal įstatymus darbuotojui išsaugoma darbo vieta (pareigos) ir mokama stipendija arba kitos išmokos, išskyrus laiką, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis treji metai;
4) laikas, kurį darbuotojas gavo ligos arba motinystės pašalpą;5) mokamos kasmetinės atostogos;
6) nemokamos atostogos iki keturiolikos kalendorinių dienų;
7) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų invalidams;
8) nemokamos atostogos iki trisdešimties kalendorinių dienų asmenims, slaugantiems invalidą;
9) priverstinės pravaikštos laikas darbuotojui, grąžintam į ankstesnį darbą;
10) teisėto streiko laikas;
11) kiti įstatymų nustatyti laikotarpiai.