Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Sveikos mergaites, gal zinot kas galetu asmeniskai patarti del tu motinystes pasalpu dalykeliu?Pacioj sodroj asmeniskai neskaiciuoja.O man sudetinga situacija, 12 men stazo gaunasi likus keliom savaitem iki gimdymo.reiktu kas tiksliai paskaiciuotu g.gif
Atsakyti
labutis 4u.gif
norėjau pasiteirauti dėl nėštumo ir gimdymo atostogų skaičiavimo ax.gif na maždaug sistemą supratau, tačiau iškilo klausimas - ar į tas draudžiamąsias pajamas įsiskaičiuoja ligos pašalpos mokamos iš sodros (aš suprantu kad tos 2 dienos apmokamos darbdavio įsiskaičiuoja, bet va tos likusios kurias apskaičiuoja ir išmoka sodra g.gif )
ir dar klausimėlis blush2.gif mano atlyginimas susideda iš 2 dalių - nustatytas mėn. dydis + procentas už stažą. Tai kiek suprantu draudžiamosios pajamos yra bendra suma ax.gif pataisykite prašau jei klystu blush2.gif
Atsakyti
uz nedarbinhuma tikrai ieina. manau, kad ir i antra klausimo dali atsakymas - taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 02 18, 15:31)
uz nedarbinhuma tikrai ieina. manau, kad ir i antra klausimo dali atsakymas - taip smile.gif

aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif

o gal kas turite kokią skaičiavimų lentelę ax.gif
Atsakyti
QUOTE(krisiule @ 2010 02 18, 13:13)
Sveikos mergaites, gal zinot kas galetu asmeniskai patarti del tu motinystes pasalpu dalykeliu?Pacioj sodroj asmeniskai neskaiciuoja.O man sudetinga situacija, 12 men stazo gaunasi likus keliom savaitem iki gimdymo.reiktu kas tiksliai paskaiciuotu  g.gif

stazas eina ir uz dekreta, tai dar + du menesiai po gimdymo, tai jei del stazo pergyvenat, uzteks 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 02 18, 14:44)
stazas eina ir uz dekreta, tai dar + du menesiai po gimdymo, tai jei del stazo pergyvenat, uzteks  4u.gif

Dekretui taip pat reikalingas 12 mėnesių stažas.
Atsakyti
QUOTE(krisiule @ 2010 02 18, 13:13)
Sveikos mergaites, gal zinot kas galetu asmeniskai patarti del tu motinystes pasalpu dalykeliu?Pacioj sodroj asmeniskai neskaiciuoja.O man sudetinga situacija, 12 men stazo gaunasi likus keliom savaitem iki gimdymo.reiktu kas tiksliai paskaiciuotu  g.gif

tada tarkites su ginekologe kad i dekreta isleistu nuo 38 savaites, kai jau bus 12 men darbo stazas. O iki to laiko bandykite dirbti, jei bus per sunku tai pas kokia seimos gydytoja biuleteni susiveikite (jis ir isiskaiciuoja i staza). o jeigu pagimdysite nespejusi iseiti i dekreta tai po gimdymo gausite dekretiniu 56 dienas (jeigu komplikuotas gimdymas plius 14d.) uz kurias mokes 100%. Jeigu iseisite dekretiniu ir jums truks stazo tai lyg ir nieko nemokes. o vaiko prieziuros atostogoms stazo manau jau pakaks ir gausite pasalpa.
Atsakyti
gal galit kuri mane apsviesti, su pirmu vaiku paskutinius metus gaudavau 1000lt tada susilaukiau antrojo budama pirmojo vaiko aug.atost. dabar sausio 28d baigesi dekretines ir vasario 17 diena sodra man pervede 162lt. cia gi jau puse men praejo nuo 28d. nejaugi gausiu apie 400lt? kas menesi?
Atsakyti
QUOTE(melisa @ 2010 02 18, 16:53)
gal galit kuri mane apsviesti, su pirmu vaiku paskutinius metus gaudavau 1000lt tada susilaukiau antrojo budama pirmojo vaiko aug.atost. dabar sausio 28d baigesi dekretines ir vasario 17 diena sodra man pervede 162lt. cia gi jau puse men praejo nuo 28d. nejaugi gausiu apie 400lt? kas menesi?

Tai jums čia pervedė tik už 3 dienas.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 02 18, 16:57)
Tai jums čia pervedė tik už 3 dienas.

aciu dievui, ir aciu jums kad nuraminot smile.gif as jau issigandau kad tiek mazai gausiu doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

Auginu 1.2m sunuti. I dekreta isejau 2008 10 06, emiau atostogas trims metams. Taciau firma bankrutavo, 2009 02 13 buvau atleista is darbo. Na Sodros pinigelius gaunu ir viskas kaip ir tvarkoj.
Taciau jau pradedam galvoti apie antra leliuka, ir nezinau, kada geriausiai planuoti nestuma, kad vis dar gauciau kazkokia ismoka ir uz antra vaika.

Na tarkim vaikui suejus 1.8 men pastociau, tai kai jam sueis dveji, isidarbinciau uz minimuma, ir kelis menesius pradirbus iseiciau i dekreta. Priklausytu man kas nors is Sodros ar nelabai?

Atsakyti
QUOTE(lairam @ 2010 02 18, 09:33)
Palies visas. Nuo liepos mėnesio 10 proc. mažės ir naujai paskirtos, ir jau gaunamos pašalpos.

kokiu pagrindu teigiate, kad palies visas (ir seniai gaunamoms pasalpas)?
Atsakyti