Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Giedroska @ 2010 02 15, 23:10)
gal galite man kas nors paaiskinti, ar draudziamuju pajamu sumazejimas (nuo 1488 lt. iki 1170 lt.), kuris buvo patavirtintas nuo 2010 m. sausio 1d. turejo paliesti ir mus mamas gaunancias motinystes pasalpas? Ar vis del to tai turi buti taikoma nuo liepos 1 d.? issigandau pamaciusi pervestos pasalpos dydi verysad.gif

Turėjo paliesti ir palietė.
Atsakyti
As tiek negaunu biggrin.gif , bet siaip idomumo delei, nuo liepos dar karta sumazes ar dp paskaiciuojamos karta per metus ir tai bus tik naujoms?
Atsakyti
QUOTE(Giedroska @ 2010 02 16, 01:10)
gal galite man kas nors paaiskinti, ar draudziamuju pajamu sumazejimas (nuo 1488 lt. iki 1170 lt.), kuris buvo patavirtintas nuo 2010 m. sausio 1d. turejo paliesti ir mus mamas gaunancias motinystes pasalpas? Ar vis del to tai turi buti taikoma nuo liepos 1 d.? issigandau pamaciusi pervestos pasalpos dydi verysad.gif

Paliete doh.gif
2dalis ax.gif

9 straipsnis. Kompensuojamojo uždarbio socialinio draudimo pašalpoms skaičiuoti naujo maksimalaus dydžio nustatymas

1. Šio įstatymo galiojimo laikotarpiu pašalpos gavėjo kompensuojamasis uždarbis ligos, profesinės reabilitacijos, ligos dėl nelaimingo atsitikimo darbe ar profesinės ligos socialinio draudimo pašalpoms, o nuo 2010 m. liepos 1 d. – motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpoms skaičiuoti negali viršyti Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų 4 dydžių sumos. Ši nuostata netaikoma motinystės socialinio draudimo pašalpoms už nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpį asmenims, įgijusiems teisę gauti šią pašalpą iki 2010 m. birželio 30 d.

2. Patvirtinus naują einamųjų metų draudžiamųjų pajamų dydį, visos iki tol paskirtos ir mokamos socialinio draudimo pašalpos už laikotarpį nuo draudžiamųjų pajamų naujo dydžio taikymo pradžios perskaičiuojamos taikant šį dydį.

Atsakyti
QUOTE(GundaC @ 2010 02 17, 17:26)
Paliete  doh.gif
2dalis  ax.gif

9 straipsnis. Kompensuojamojo uždarbio socialinio draudimo pašalpoms skaičiuoti naujo maksimalaus dydžio nustatymas

1. Šio įstatymo galiojimo laikotarpiu pašalpos gavėjo kompensuojamasis uždarbis ligos, profesinės reabilitacijos, ligos dėl nelaimingo atsitikimo darbe ar profesinės ligos socialinio draudimo pašalpoms, o nuo 2010 m. liepos 1 d. – motinystės, tėvystės, motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpoms skaičiuoti negali viršyti Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų 4 dydžių sumos. Ši nuostata netaikoma motinystės socialinio draudimo pašalpoms už nėštumo ir gimdymo atostogų laikotarpį asmenims, įgijusiems teisę gauti šią pašalpą iki 2010 m. birželio 30 d.

2. Patvirtinus naują einamųjų metų draudžiamųjų pajamų dydį, visos iki tol paskirtos ir mokamos socialinio draudimo pašalpos už laikotarpį nuo draudžiamųjų pajamų naujo dydžio taikymo pradžios perskaičiuojamos taikant šį dydį.

nesuprantu tada g.gif , kodėl tada gavau sumažinta pašalpą už sausio mėn, jei čia rašo, kad tik nuo liepos mėn g.gif doh.gif
Atsakyti
Todėl,kad nuo sausio buvo sumažintas draudžiamųjų pajamų dydis.
Atsakyti
Šiandien buvau Sodroj ir man paaiskino, kad sausio menesi neturejom gauti sumažintų išmokų, tai sakė, kad reikia užpildyt "Metinių pajamų deklaraciją" ir atgausime pinigėlius, o vasarį jau visos mamos gaus sumažintas išmokas, kadangi sumažėjo lubos. Liepos mėnesį, tai išmokas vėl visoms mamoms mažins, nesvarbu, kad vaiko priežiūros atostogų išėjo prieš liepos 1d. Kažką bandžiau paaiškint, tik nežinau ar suprasit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(eima1 @ 2010 02 17, 22:24)
Šiandien buvau Sodroj ir man paaiskino, kad sausio menesi neturejom gauti sumažintų išmokų, tai sakė, kad reikia užpildyt "Metinių pajamų deklaraciją" ir atgausime pinigėlius, o vasarį jau visos mamos gaus sumažintas išmokas, kadangi sumažėjo lubos. Liepos mėnesį, tai išmokas vėl visoms mamoms mažins, nesvarbu, kad vaiko priežiūros atostogų išėjo prieš liepos 1d. Kažką bandžiau paaiškint, tik nežinau ar suprasit smile.gif

O lubos kokio dydzio dabar? smile.gif
Atsakyti
labas 4u.gif
gal kas gali man paaiskinti,man gimdyti geguzes men,tai as uz ta vaikuti is sodros nuo liepos gausiu jau sumazinta,ar manes tai nelies?
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 02 17, 23:15)
Todėl,kad nuo sausio buvo sumažintas draudžiamųjų pajamų dydis.

QUOTE(eima1 @ 2010 02 18, 00:24)
o vasarį jau visos mamos gaus sumažintas išmokas, kadangi sumažėjo lubos.

ne lubos sumazejo, o todel kad sumazintas draudziamuju pajamu dydis. Lubos sumazes nuo liepos 1d 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dzese @ 2010 02 18, 10:29)
labas 4u.gif
gal kas gali man paaiskinti,man gimdyti geguzes men,tai as uz ta vaikuti is sodros nuo liepos gausiu jau sumazinta,ar manes tai nelies?

Palies visas. Nuo liepos mėnesio 10 proc. mažės ir naujai paskirtos, ir jau gaunamos pašalpos.
Atsakyti
sveiki lb reikia jusu patarimo,

esu bedarbe jau 10men. bet prie stai per 3metus dirbau 21men.
ir dabar noriu suzinoti akip man butu skaiciuojami motinystei skirta ismoka, ar as ka galeciau kitetis ar ne?
nuo kada skaiciuojami tie metai? ar pries pastojima reikia metus isdirbti ar iki gimdymo metus, aciu

esu visiskai pasimetusi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(GundaC @ 2010 02 18, 09:32)
ne lubos sumazejo, o todel kad sumazintas draudziamuju pajamu dydis. Lubos sumazes nuo liepos 1d  4u.gif

Mažėjant draudžiamųjų pajamų dydžiui automatiškai mažėja ir lubos, nes jos ir yra 5 draudžiamųjų pajamų dydžiai, o nuo liepos mažės dar kartą, nes pasidarys 4. Taip pat lubos keisis kiekvieną kartą kai bus keičiamas draudžiamųjų pajamų dydis: jei jis bus didinamas - lubos irgi didės, jei bus mažinamas - lubos irgi mažės.
Atsakyti