Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Gal galite pasakyti kaip bus mokama motinystes ismoka uz trynukus ? Gal kur paskaityti apie tai galima?
Atsakyti
Turiu ir aš klausimą...
Spalio mėnesį pasibaigė atostogos iki vaikui sueis dveji metai. Grįžau į darbą. Šiuo metu laukiuos antrojo vaikelio. Balandžio pabaigoje išeinu nėštumo ir gimdymo atostogų. Vaikutis Turėtų gimti birželio pabaigoje. Klausimas būtų toks: jeigu į dekretą išeinu, kai nuo pirmųjų atostogų praėjo ne daugiau negu metai, kaip bus skaičiuojama pašalpa naujam leliukui? Kitame forume skaičiau, kad tokiu atveju galiu prašyti, kad man imtų metus iki pirmojo dekreto g.gif . Įstatymuose kažkaip neaptikau tokio išaiškinimo... Gal galite pakomentuoti, kokios galimybės tokiu atveju. Ačiū labai labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(esttrela @ 2010 02 05, 14:39)
sveikute zinoma kad gausi kaip uz pirma vaika pas mane irgi tokia pati situacija esu necia antra taip kad nebutina tau gryst y darba tiems dviems men  mirksiukas.gif

Nium aš matyt kažko nesuskaitau iki galo blush2.gif ax.gif , taigi vis vien dar paklausiu... O jeigu aš po pirmo dekreto truputuką padirbėsiu ir eisiu antro vaikelio auginti, tai kaip man skaičiuos? Ims metus iki pirmojo dekreto blush2.gif ?
Atsakyti
Aš aišku jau būsiu panodusi, bet dar neatstosiu biggrin.gif blush2.gif

Radau Sodros saite tokį parašymą:

Tais atvejais, kai apdraustasis asmuo neturi reikiamo ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes prieš tai jis buvo išleistas vaiko iki 3 metų priežiūros atostogų, ligos ir motinystės socialinio draudimo stažas jam skaičiuojamas iš 12 mėnesių laikotarpio, buvusio prieš pastarąsias atostogas.

Tai ar gerai suprantu, kad jeigu atostogavau iki vaikui sueis dveji metai, tada išėjau į darbą, tada padirbau šešis mėnesius ir vėl išėjau atostogų kitam vaikui auginti, tai man skaičiuos iš to, kiek buvo prieš pirmąjį vaiką?????

Atleiskit prašom gal už kvailus klausimus, bet labai jau noriu normaliai išsiaiškinti...
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

jei iseisiu i dekreta kovo 1 d. tai motinystes pasalpai bus vedamas vidurkis nuo 2009 kovo - 2010 vasario imtinai?
Atsakyti
QUOTE(esttrela @ 2010 02 05, 15:47)
na dar idedu tau nuorodele kad paciai butu ramiau pasiskaityk cia visi tau atsakymai as jau rami esu  thumbup.gif  http://www.sodra.lt/index.php?cid=3562  mirksiukas.gif

Bet sodroj paaiskino, kad leidzia rinktis -ar skaiciuot is tu pajamu, kas buvo iki pirmo vaiko, arba is tu pajamu (12 men), kas buvo iki antro dekreto. BET. Jeigu renkames tas pajamas, ka gavome iki pirmo vaiko, tai skaiciuoja is 12 menesiu, kurie buvo. Tai suma nesikeicia tuo atveju, jeigu atlyginimas tuos 12 men buvo stabilus...Pas mane bent jau jis kilo 2 kartus. Zodziu suma pasikeistu, negauciau lygiai ta pati ka gaudavau uz pirma vaikuti mirksiukas.gif Ar as teisingai supratau ka man Sodra paaiskino? g.gif
Atsakyti
lygiai to paties niekaip negautumėt bet kokiu atveju dėl besikeitusių mokesčių ir perskaičiavimų. tiesiog imtų pas pačias draudžiamasias pajamas
Atsakyti
sveikos,

sodros info tel nebeveikia... gal kas zinot del dvynuku...
esu girdejus, kad gimus dvyniams atostogas vaiko auginimui gali pasiimti abu tevai...
idomu ar dar taip bus?
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 02 08, 09:07)
lygiai to paties niekaip negautumėt bet kokiu atveju dėl besikeitusių mokesčių ir perskaičiavimų. tiesiog imtų pas pačias draudžiamasias pajamas

ta prasme, kad vietoj 3 menesiu kaip eme anskciau imtu 12 men, taip? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2010 02 08, 12:12)
ta prasme, kad vietoj 3 menesiu kaip eme anskciau imtu 12 men, taip?  mirksiukas.gif

man atrodo kad turetu imti ta pati dydi apskaiciuota is triju men.
Atsakyti
QUOTE(Destiny73 @ 2010 02 08, 09:19)
man atrodo kad turetu imti ta pati dydi apskaiciuota is triju men.

taiva kad sodra kitaip aiskina, ir visai logiskai...
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2010 02 08, 12:22)
taiva kad sodra kitaip aiskina, ir visai logiskai...

bet kompensuojams dydis jau apskaiciuotas juk g.gif
Atsakyti