Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(uoga X3 @ 2010 02 04, 00:50)
O kur matot kiek paskaiciuota?
Kazkada buvau radusi, prisijungus prie banko eit i viesas paslaugas, o toliau kur ?  ax.gif  4u.gif

Jeigu jusu SEB;as, tai galeciau tiksliai susakyti, o jeigu kitas bankas - tiksliai nezinau, bet manau principas visur panasus turetu buti g.gif
Atsakyti
QUOTE(uoga X3 @ 2010 02 04, 01:50)
O kur matot kiek paskaiciuota?
Kazkada buvau radusi, prisijungus prie banko eit i viesas paslaugas, o toliau kur ?  ax.gif  4u.gif

paziurek cia keliom temom anksciau, surasiau visa eiga, kur reikia eiti, kad pamatyti. Ir beje, bankas nesvarbu, nes kai eini viesasias paslaugas, tada jau bankas prijungia prie valstybinio internetinio puslapio, kuriame jau visa ta info. Ir nesvarbu, kuriame banke esi - jie visi prijungia prie to paties puslapio mirksiukas.gif
Papildyta:
Uij, pasirodo, as kitoje temoje buvau parasiusi, kaip pasitikrinti blush2.gif
Taigi:
E-paslaugos, Viesosios el. paslaugos, Prisijungti prie EVV, Galimybe pasitikrinti informacija apie Jusu valstybini socialini draudima, toliau ten visai apacioje spaudziate zalia mygtuka su uzrasu "uzsisakyti", vel po jusu vardu, pavarde ir a.k. spaudziate zalia mygtyka "sutinku" ir tada jau ismeta atskira lapa su visa info apie pajamas uz kiekvienus metus. Va ten ir as pamaciau kiek man jau paskaiciuota motinystes ismoka. Bet ten pateikiama pajamos, nuo kuriu skaiciuojamos VSD imokos, taigi dar reikia pasiskaiciuoti kiek nures tiems mokesciams ir kiek jau gausim realiai i rankas.

Cia viena rase, kad mokesciams nuskaiciuoja 21%. taigi, ziurekit ir skaiciuokites mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 02 03, 19:39)
Perskaiciuos VISOMS, nes yra atskyras istatymas priimtas, jus cituojat tik naujai iseinancioms, bet necituojat dar kito  4u.gif

o tai gal zinot kur rasti pasiskaityti,kad VISOMS;
Atsakyti
vakar negavau atsakymo, ar po apskaiciutu dekretiniu pinigeliu, dar gausiu is socialinio gimus vaikuciui 1400lt, ar juos moka tik nedirbanciom be pajamu?
Atsakyti
QUOTE(*Sausutė* @ 2010 02 04, 10:58)
vakar negavau atsakymo, ar po apskaiciutu dekretiniu pinigeliu, dar gausiu is socialinio gimus vaikuciui 1400lt, ar juos moka tik nedirbanciom be pajamu?

Atsiversk viena puslapi atgal.
Visos gauna 1430Lt, vienkartine ismoka gimus vaikui.

http://www.socmin.lt....php?-686915625
Gimus vaikui

*
Kiekvienam gimusiam vaikui skiriama 11 bazinių socialinių išmokų dydžio (1430 Lt) vienkartinė išmoka.

Dokumentai, reikalingi išmokai gauti:

1.prašymas;
2.asmens tapatybės dokumentas;
3.vaiko gimimo liudijimas arba civilinės metrikacijos skyriaus išduotas dokumentas, kai vaiko gimimo liudijimas neišduodamas*.
Atsakyti
Turiu keleta klausimeliu,tik bijau,kad pati nesugebesiu paaiskinti,jei kazkas supras-prasau padekite... 4u.gif

Turiu sunu (jam dabar 1.9 metuku),geguzes 3 diena tureciau grizti i darba,nes vaikui sueina du metukai...taciau as laukiuosi,su kitu vaiku i dektretines tureciau iseiti birzelio 18 diena...tai nezinau,kas man dabar labiau apsimoka:

1)ar grizti i darba ir tuos kelis menesius padirbti,nors as lb lb nenoriu...ir jei grisciau i darba,ar vaiko prieziuros pinigai bus skaiciuojami kazkaip kitaip,ar gausiu taip kaip uz pirma?
2)ar galiu iskarto,nei kiek nedirbusi,tik sugrizusi po vaiko prieziuros atostogu, pasiimti atostogu.Tik as atostogu prisikaupusi neturiu,nebent uz tuos du metus,kai buvau vaiko prieziuros atostogose,tik nezinau ar priklauso atostogos,ar nepriklauso? blush2.gif
3)Ar geriausias variantas butu prasitesti atostogas iki 3 metu,bet tada tuos du menesius netureciau jokiu pajamu ? unsure.gif
4)Ar biletenio paprasyti daktares?

nezinau ka daryt...visai...

zodziu turbut makalyne parasiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ligituka: 04 vasario 2010 - 14:09
sveikos, panos. turiu toki klausimeli - esu dabar vaiko auginimo atostogose, bet atleista del firmos bankroto nuo rugpjucio men. dabar jei pastojus man vel, tai suprantu reikalingas darbdavys, kas isleistu i dekreta ( iskart kitas klausimas, jei imones bankroto byla dar vis vykdoma, tai ar administratorius gali tai padaryti, nors atleidimo is darbo isakymai jau seniai buvo pateikti?), tai ar skaitytusi man uz darbdavi, jei sakykim as kazkur pries isejima i dekreta kazka pagal autorine padaryciau?? ar cia jau reikalinga buti idarbintai normaliai?
Atsakyti
QUOTE(Lace @ 2010 02 03, 13:32)
Mane į nėštumo ir gimdymo atostogas turėtų išleisti birželio 28 d. Tai aš dabar pergyvenu, ar Sodra spės man paskaičiuoti išmoką su didesnėm lubom unsure.gif Ar gal jiems svarbu ne diena, kurią skaičiuoja, o atostogų pradžios data? unsure.gif Ar gal maldauti savo ginės, kad paankstintų atostogų pradžią?

O tai koks tikslas? Vis vien uz dekretines (126 d. ) mokes 100 proc. Tas nesumazinta, o jau praeijus 56 d. po gimdymo gausi 85 proc.
Atsakyti
QUOTE(Nasturcija @ 2010 02 04, 23:55)
O tai koks tikslas? Vis vien uz dekretines (126 d. ) mokes 100 proc. Tas nesumazinta, o jau praeijus 56 d. po gimdymo gausi 85 proc.

Man aktualu lubos - iki liepos 1d. jos 5850 lt, nuo liepos 1 d. 4680 lt

Bet kiek aš skaičiau ir supratau, tai svarbu, koks išmokos dydis taikomas išėjimo nėštumo ir gimdymo atostogų dienai, o ne kada Sodra tą išmoką skaičiuoja unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Lace @ 2010 02 05, 10:05)
Man aktualu lubos - iki liepos 1d. jos 5850 lt, nuo liepos 1 d. 4680 lt

Bet kiek aš skaičiau ir supratau, tai svarbu, koks išmokos dydis taikomas išėjimo nėštumo ir gimdymo atostogų dienai, o ne kada Sodra tą išmoką skaičiuoja unsure.gif

As tai kaip suprantu, tos lubos yra taikomos ne nestumo ir gimdymo atostogoms, o jau kai iseisi i vaiko auginimo atostogas ir kas menesi kokia ismoka gausi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(novila @ 2010 02 05, 11:05)
As tai kaip suprantu, tos lubos yra taikomos ne nestumo ir gimdymo atostogoms, o jau kai iseisi i vaiko auginimo atostogas ir kas menesi kokia ismoka gausi  rolleyes.gif

lubos taikomos visoms išmokoms 4u.gif Net ir eilinei ligai smile.gif
Atsakyti
Sveikos - turiu tokį klausimytį - vasario 14d man daroma planinė cezario operacija.Girdėjau, kad prisideda dviejų sav.papildoma pašalpa prie išmokėjimo ax.gif Ir jei nėštumo, gimdymo atostogos yra nuo lapkričio 23 iki kovo 28d.Tai kada man prasidės vaiko priežiūros atostogos?Ar čia keičiasi datos ar ne? g.gif
Atsakyti