Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Markids @ 2010 02 02, 22:39)
Turiu toki klausima : ar turi teise darbdavis ne isleisti i motenystes (tevystes) atostogas?

Neturi.
Atsakyti
QUOTE(Markids @ 2010 02 02, 22:39)
Turiu toki klausima : ar turi teise darbdavis ne isleisti i motenystes (tevystes) atostogas?

šios atostogos yra tikslinės. tai yra darbuotojo pasirinkimas - eiti ar neiti. ne darbdavio. trumpai tariant - ne.
Atsakyti
O dar toks klausimas : Jeigu as iseinu i motinystes (tevystes) atostogas ir mane atleis is darbo (nes dirbu II ir nori uzdaryti firma) ar mokes man pasalpa?
Atsakyti
atleisti atostogų metu jus gali ne uždarymo metu, o tik bankroto arba likvidavimo atveju. kaip nurodyta informacijoje pirmoje temos žinutėje, svarbu turėti darbdavį išėjimo į atostogas metu. sodrai giliai dzin ar turėsite darbdavį atostogų metu kaip ir tai ar auginsite vaiką pati ar jis bus vedamas į darželį ir pan. jei pašalpa priklausė pradėjimo mokėti metu - ji bus mokama kol vaikui sueis dveji.
Atsakyti
merginos nepykit, bet jau tuoja apsivemsiu nuo informacijos ir dezinformacijos; cia perskaiciau velniai zino kiek komentaru, tada is sodros atsispausdinau 20 psulapiu - skaiciau - jau spaudimas sukilo..... blink.gif

pasalpos, ismokos, pinigai, pazymos - kas po ko jau nieko nebesuprantu;
ar atsiras mamyte su kantrybe ir geru noru ir papasakos trumpai ir aiskiai, zingsnis po zingsnio - ka reikia daryti kai jau ruosiesi iseiti i gimdymo atostogas ir ka daryt po to kai jau pagimdai;

pavardinsiu keleta dalykeliu, sakykit kur teisi, kur klystu;

1. suejo 30 nestumo savaite, einu pas savo gydytoja, toji isduoda man nedarbingumo pazymejima nestumo ir gimdymo atostogoms - viso 126 dienos? taip?
2. einu i sodra su tuo pazymejimu, ten pildau - prasyma skirti pasalpa, tada prasyma del NPD??? (va tas man visai neaisku kam, jei toki pildem darbovieteje);
3. darbdavio pažymą apie nėštumo ir gimdymo atostogų suteikimo mėnesį priskaičiuotą ir išmokėtą darbo užmokestį, taikytą NPD, išskaičiuotą ir sumokėtą gyventojų pajamų mokesčio sumą (jei nėštumo ir gimdymo atostogos suteikiamos ne nuo pirmos mėnesio dienos -) - cia privalo isduoti darboviete kartu,aki uzpildo ta nedarbingumo pazymejima????
4. Darbdavio išduotą pažymą, kurioje turi būti nurodyta:
•darbovietės pavadinimas,
•apdraustojo vardas ir pavardė,
•asmens kodas arba socialinio draudimo numeris,
•priskaičiuotos draudžiamosios pajamos, pagal kurias apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis (apie kurias duomenų draudėjai dar nėra pateikę).
•taip pat turi būti nurodytos draudžiamosios pajamos tų mėnesių, kurie patenka į kompensuojamojo uždarbio skaičiavimo laikotarpį, tačiau Registre tų mėnesių pajamos nurodytos bendroje ketvirčio pajamų sumoje.
KUOM CIA SKIRIASI 3 PUNKTAS NUO 4? g.gif

-ir ar gerai suprantu, ismoka -gimdymo ir nestumo atsotogoms (126 d.) - ismokama iskarto visa? ne kas menesi?

lenkiuosi zemai, kas pakomentuos mano sita rasliava. tada keliausiu prie kitu klausimu.... 4u.gif ax.gif blush2.gif
ACIU
Atsakyti
Aciu uz atsakymus. Labai nuraminot.
O pvz. pas mane tokia situacija as dabar motinystes( tevystes) atostogose ir laukiasiu 2 vaiko, sako kai imone atsiskaitys su skolomis likviduos imone, tai klausimas toks, ar gali likviduoti imone ir mane atleisti is darbo jeigu as nescia arba busiu jau dikretiniam (126d.)
Atsakyti
QUOTE(astulka1 @ 2010 02 03, 12:58)
merginos nepykit, bet jau tuoja apsivemsiu nuo informacijos ir dezinformacijos; cia perskaiciau velniai zino kiek komentaru, tada is sodros atsispausdinau 20 psulapiu - skaiciau - jau spaudimas sukilo.....  blink.gif

pasalpos, ismokos, pinigai, pazymos - kas po ko jau nieko nebesuprantu;
ar atsiras mamyte su kantrybe ir geru noru ir papasakos trumpai ir aiskiai, zingsnis po zingsnio - ka reikia daryti kai jau ruosiesi iseiti i gimdymo atostogas ir ka daryt po to kai jau pagimdai;

pavardinsiu keleta dalykeliu, sakykit kur teisi, kur klystu;

1. suejo 30 nestumo savaite, einu pas savo gydytoja, toji isduoda man nedarbingumo pazymejima nestumo ir gimdymo atostogoms - viso 126 dienos? taip?
2. einu i sodra su tuo pazymejimu, ten pildau - prasyma skirti pasalpa, tada prasyma del NPD??? (va tas man visai neaisku kam, jei toki pildem darbovieteje);
3. darbdavio pažymą apie nėštumo ir gimdymo atostogų suteikimo mėnesį priskaičiuotą ir išmokėtą darbo užmokestį, taikytą NPD, išskaičiuotą ir sumokėtą gyventojų pajamų mokesčio sumą (jei nėštumo ir gimdymo atostogos suteikiamos ne nuo pirmos mėnesio dienos -) - cia privalo isduoti darboviete kartu,aki uzpildo ta nedarbingumo pazymejima????
4. Darbdavio išduotą pažymą, kurioje turi būti nurodyta:
•darbovietės pavadinimas,
•apdraustojo vardas ir pavardė,
•asmens kodas arba socialinio draudimo numeris,
•priskaičiuotos draudžiamosios pajamos, pagal kurias apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis (apie kurias duomenų draudėjai dar nėra pateikę).
•taip pat turi būti nurodytos draudžiamosios pajamos tų mėnesių, kurie patenka į kompensuojamojo uždarbio skaičiavimo laikotarpį, tačiau Registre tų mėnesių pajamos nurodytos bendroje ketvirčio pajamų sumoje.
KUOM CIA SKIRIASI 3 PUNKTAS NUO 4? g.gif

-ir ar gerai suprantu, ismoka -gimdymo ir nestumo atsotogoms (126 d.) - ismokama iskarto visa? ne kas menesi?

lenkiuosi zemai, kas pakomentuos mano sita rasliava. tada keliausiu prie kitu klausimu....  4u.gif  ax.gif  blush2.gif
ACIU

gerbiama mamyte, nusiraminkite del tokiu klausimu, jusu zinios puikios lotuliukas.gif , jei kyla klausimu, i juos gali atsakyti tiek jusu ginekologe, tiek buchaltere, tiek sodros darbuotoja. tai gi visi mes zmones ir mums nebutina atmintinai zinoti veiksmu sekos iseinant atostogu. atitinkami zmones dirba savo darba ir tvarko visa popierizma, o jus pasirupinkite savo sveikata ir pilvuko gyventoju nestuke.gif thumbup.gif .
pasalpa ismokama visa is karto uz 126 dienas. realiai kita ismoka bus apytiksliai po 4,5men. kai busite vaiko prieziuros atostogose.
Atsakyti
Mane į nėštumo ir gimdymo atostogas turėtų išleisti birželio 28 d. Tai aš dabar pergyvenu, ar Sodra spės man paskaičiuoti išmoką su didesnėm lubom unsure.gif Ar gal jiems svarbu ne diena, kurią skaičiuoja, o atostogų pradžios data? unsure.gif Ar gal maldauti savo ginės, kad paankstintų atostogų pradžią?
Atsakyti
blink.gif
tai vadinasi dardavys kartu su uzpildytu nedarbingumu duos man tas dvi pazymas, kuriu reikia sodrai (punktais pazymejau 3 ir 4)?
Atsakyti
kilo vienas klausimas,

kai laukiusi pirmo vaikelio buvau nedirbanti ir gavau vienkartine ismoka nesciajiai, plius pagimdziusi gavai 1000lt, o dabar jei esu dirbanti tai tureciau gauti uz 126d ismoka , o ar gausiu 1400lt kai pagimdysiu vaikeli ar ne ?
beje gal kaz zinote ar darbddavys privalo ismoketi vienkartine ismoka pagimdziusiai darbuotojai , nes mano darbe lyg ir ismokejo kitoms merginoms, bet manau taip nera visur ? g.gif
Atsakyti
dardavys tikra\i neprivalo ismoketi vienkartines ismokos pagimdzius, cia jeijis daro tai tai daro savo gera valia - is geru noru;
Atsakyti
gryztant prie ismoku, kai jau baigsis nestumo ir gimdymo atostogos ir vel reiks eiti i sodra?
-prasymas
-nedarbingumas
-NPD
-ir vel kazkokai dardavip pazyma apie mano DU?
g.gif
Atsakyti