merginos nepykit, bet jau tuoja apsivemsiu nuo informacijos ir dezinformacijos; cia perskaiciau velniai zino kiek komentaru, tada is sodros atsispausdinau 20 psulapiu - skaiciau - jau spaudimas sukilo.....
pasalpos, ismokos, pinigai, pazymos - kas po ko jau nieko nebesuprantu;
ar atsiras mamyte su kantrybe ir geru noru ir papasakos trumpai ir aiskiai, zingsnis po zingsnio - ka reikia daryti kai jau ruosiesi iseiti i gimdymo atostogas ir ka daryt po to kai jau pagimdai;
pavardinsiu keleta dalykeliu, sakykit kur teisi, kur klystu;
1. suejo 30 nestumo savaite, einu pas savo gydytoja, toji isduoda man nedarbingumo pazymejima nestumo ir gimdymo atostogoms - viso 126 dienos? taip?
2. einu i sodra su tuo pazymejimu, ten pildau - prasyma skirti pasalpa, tada prasyma del NPD??? (va tas man visai neaisku kam, jei toki pildem darbovieteje);
3. darbdavio pažymą apie nėštumo ir gimdymo atostogų suteikimo mėnesį priskaičiuotą ir išmokėtą darbo užmokestį, taikytą NPD, išskaičiuotą ir sumokėtą gyventojų pajamų mokesčio sumą (jei nėštumo ir gimdymo atostogos suteikiamos ne nuo pirmos mėnesio dienos -) - cia privalo isduoti darboviete kartu,aki uzpildo ta nedarbingumo pazymejima????
4. Darbdavio išduotą pažymą, kurioje turi būti nurodyta:
darbovietės pavadinimas,
apdraustojo vardas ir pavardė,
asmens kodas arba socialinio draudimo numeris,
priskaičiuotos draudžiamosios pajamos, pagal kurias apskaičiuojamas kompensuojamasis uždarbis (apie kurias duomenų draudėjai dar nėra pateikę).
taip pat turi būti nurodytos draudžiamosios pajamos tų mėnesių, kurie patenka į kompensuojamojo uždarbio skaičiavimo laikotarpį, tačiau Registre tų mėnesių pajamos nurodytos bendroje ketvirčio pajamų sumoje.
KUOM CIA SKIRIASI 3 PUNKTAS NUO 4?
-ir ar gerai suprantu, ismoka -gimdymo ir nestumo atsotogoms (126 d.) - ismokama iskarto visa? ne kas menesi?
lenkiuosi zemai, kas pakomentuos mano sita rasliava. tada keliausiu prie kitu klausimu....
ACIU
Jei nežinai kur eini, kaip gali neklaidžioti...