Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Padushkele @ 2010 02 01, 13:22)
Pabandžiau padaryti namų darbus ir supratau taip - būtinasis stažas man kaip ir negalioja, nes tuos du metus studijavau ir esu iki 26 metų. Tačiau jei įsidarbinčiau dalintų pajamas iš 12mėn.
Ar supratau teisingai?  ax.gif

Taip. Tačiau jūsų pašalpa vistiek negalėtų būti mažesnė už trečdalį einamųjų metų draudžiamųjų pajamų.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 02 01, 15:15)
Taip. Tačiau jūsų pašalpa vistiek negalėtų būti mažesnė už trečdalį einamųjų metų draudžiamųjų pajamų.

Mhm, kažką ir apie tai mačiau, ten lyg 390.

Ačiū už informaciją 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Padushkele @ 2010 02 01, 13:22)
Pabandžiau padaryti namų darbus ir supratau taip - būtinasis stažas man kaip ir negalioja, nes tuos du metus studijavau ir esu iki 26 metų. Tačiau jei įsidarbinčiau dalintų pajamas iš 12mėn.
Ar supratau teisingai?  ax.gif

Būtino stažo reikalavimas negaliotų, jei baigtumėte studijas ir įsidarbintumėte nepraėjus 3 mėn. Studijuojant ši lengvata netaikoma.

Žinau, kad pasipils prieštaravimai, bet yra taip, o ne kitaip. Neapsigaukite.
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2010 02 01, 15:21)
Būtino stažo reikalavimas negaliotų, jei baigtumėte studijas ir įsidarbintumėte nepraėjus 3 mėn. Studijuojant ši lengvata netaikoma.

Žinau, kad pasipils prieštaravimai, bet yra taip, o ne kitaip. Neapsigaukite.

Tris kart perskaičiau ta išimtį smile.gif ir panašu, kad tikrai taip - galiotų jei baigčiau.
Tokiu atveju darbintis nėra jokio tikslo...
Atsakyti
QUOTE(akvadigi @ 2010 01 25, 10:54)
g.gif

pasalpu tai nepraras, nes jei iseinama i dekreta, kol pirmajam leliui nera 3 m. tai mokama ta pati pasalpa kokia gavo pirmajam vaikui. Tik klausimas, kas i dekreta iosleis, kai jau imone bankrutavusi  g.gif

O as noriu pasitikslinti. Jei priestai dirbau dviejose darbovietese. Is vienos atleido vaikui suejus 2m, o kitoje dabar esu vaiko auginimo atostogse iki 3m. Tai vistiek mokes kaip uz ta pirmaji? Del pasikeitusiu % zinau,kad bus maziau.
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2010 02 01, 00:23)
Gal kas žinote, jei prieš dekretines atostogas neišnaudosiu eilinių atostogų, priklausančių už šiuos metus, tai grįžus į darbą po 2 metų man jas skaičiuos iš paskutinių dirbtų 3 mėn. vidurkio, ar kaip nors kitaip? Ir, ar nėra jokių pakeitimų, kad sugrįžus į darbą po kelių metų, neišnaudotų atostogų gali nebesuteikti? Dėkoju.

labas, kiek zinau Jusu neisnaudotos atostogos niekur nedings, galesite ataustogauti po vaiko prieziuros. mano koleges butent taip ir dare: pasiliko kazkiek dienu atostogu ateiciai. ax.gif
Atsakyti
.mano tokia situacija: i dekreta reikia iseiti kovo 12 (ta diena 30 savaiciu sueina).bet kovo 12 gi siais metais bus nedarbo diena.nes 11 sventine.ginekologe sako,tai ateik kovo 10 ir nuo 10 isleisiu.bet as dabar galvoju ar ji nesuklydo?gi nebus 10 d dar 30 sav.o ir man paciai palankiau butu nueiti pirmadieni (kovo 15 ) ir tada israsytu dekreto biuleteni nuo 12 dienos.ar gal taip atbuline data negalima israsyt?
o nenoriu nuo 10,nes ta diena dar busiu atostogose abiejuose darbuose.tai bijau kad dabar atsisauksiu ta diena is atostogu,o po to paaiskes ka tikrai per anksti dar dekreta rasyt.
nezinau ar aiskiai uzdaviau klausimus blush2.gif
Atsakyti
Manau, kad ginekologė galvoja, kad tau gera padarys, jei anksčiau išleis. Tu jai gali pasakyti, kad tu nori nuo 15 d. ir viskas. Jei 12 d. tikrai bus ne darbo diena.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 02 vasario 2010 - 21:24
Gal galit padeti su tokiu klausimeliu 4u.gif I dekreta noriu iseiti veliau (siaip i dekreta galiu iseiti 02 11), bet noriu nusikelti ir iseiti kova. Gal zinote, ar veliau isejus apmoka uz 126 dienas, ar kazkas keiciasi? blush2.gif Atsiprasau, jei kartojuos, bet nelabai turejau kada visko perskaityti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Rendi @ 2010 02 02, 21:56)
Gal galit padeti su tokiu klausimeliu  4u.gif I dekreta noriu iseiti veliau (siaip i dekreta galiu iseiti 02 11), bet noriu nusikelti ir iseiti kova. Gal zinote, ar veliau isejus apmoka uz 126 dienas, ar kazkas keiciasi? blush2.gif Atsiprasau, jei kartojuos, bet nelabai turejau kada visko perskaityti blush2.gif

Apmoka už visas 126 dienas, tačiau tiek, kiek nusikelia nėštumo ir gimdymo atostogos, atitinkamai tiek sutrumpėja vaiko priežiūros atostogos.
Atsakyti
pirmoje žinutėje visa informacija, nereikia visko skaityti rolleyes.gif informacija iš sodros tinklapio (labai rekomenduoju pasiskaityti mirksiukas.gif ) :
Motinystės pašalpa mokama:
*už 126 kalendorines dienas (suėjus 30 ir daugiau nėštumo savaičių);
*komplikuoto gimdymo atveju ir kai gimsta daugiau nei vienas vaikas, pašalpa mokama papildomai už 14 kalendorinių dienų;
*už 56 kalendorines dienas po gimdymo, jeigu moteris iki gimdymo datos nepasinaudojo teise į nėštumo ir gimdymo atostogas;
*už 70 kalendorinių dienų po gimdymo, komplikuoto gimdymo atveju ir kai gimsta daugiau nei vienas vaikas, jeigu moteris iki gimdymo datos nepasinaudojo teise į nėštumo ir gimdymo atostogas.
Atsakyti
Turiu toki klausima : ar turi teise darbdavis ne isleisti i motenystes (tevystes) atostogas?
Atsakyti