Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Dzekse @ 2010 01 28, 12:15)
sveikos, gal kuri susidure su panasia situacija kaip ir as.
esu vaiko prieziuros atostogose iki vaikui sukaks 3 metai, t.y. iki 2011 kovo. siu metu kova dukrytei sukaks 2 metai. ateinanciais metais pajamu neturesiu. galvojam apie antra vaikeli.
kaip pasielgti, kad nenukentetu mano dabartines gaunamos pasalpos suma. kaip bus skaiciuojamos dekretines ir vako prieziuros atostogos, jei i dekretines iseiciau 2010 rugpjuti, gimdyciau 2010 lapkriti, vaiko prieziuros atostogu iseiciau 2010 gruodi.
ar reiketu grizti i darba (zinoma ten atlyginimas sumazejes 40proc.),
ar geriau pratempti laika iki dekretiniu nedirbant (nerodant gerokai mazesniu pajamu).
aciu uz atsakyma

temoje jau n kartų pakartota, bet
QUOTE(l'eau @ 2010 01 27, 20:41)
kad skaičiuotų kaip su pirmuoju, į terminą iš kurio būtų skaičiuojama turi įeiti bent diena pirmojo atostogų. pvz. jei atostogų išeita iki dvejų metų - tada kol vaikui sueis treji reiktų išeiti į dekretą. jei išeita iki trejų metų - kol sueis ketveri. atsakymas į antrąjį klausimą - galėsite.

ar išėjimo metu dirbti ar būti atostogose - rinktis jums

QUOTE(pliusiukas @ 2010 01 28, 13:22)
gal kas zinot kokios ismokos gimus dvyniams ?
kaip skaiciuojamas dekretas?
kaip nustatomos lubos?

visa informacija pirmoje žinutėje, čia ir ypač čia
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 01 28, 15:15)
temoje jau n kartų pakartota, bet

ar išėjimo metu dirbti ar būti atostogose - rinktis jums

cia sena informacija, gal kas zino kokios aujoves numatomos nuo liepos men
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 01 28, 15:15)

Papildysiu - paskutiniai pakeitimai į patį Ligos ir motuinystės išmokų įstatymą nesudėti. Yra SOCIALINIŲ IŠMOKŲ PERSKAIČIAVIMO IR MOKĖJIMO LAIKINASIS ĮSTATYMAS, kuris ir apibrėžia visą dabar galiojančią tvarką.

Žiūrėti čia:

http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=

Citata:
2. Motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpos, priklausančios pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo nuostatas, apdraustiesiems asmenims iki vaikui sukaks vieni metai perskaičiuojamos ir mokamos 90 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio, iš kurio ši pašalpa buvo apskaičiuota, dydžio. Tuo atveju, kai apskaičiuota motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpa viršija Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų 4 dydžių sumą, apdraustajam asmeniui mokama pastarojo dydžio pašalpa.

3. Motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpos, priklausančios pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo nuostatas, apdraustiesiems asmenims laikotarpiu nuo vaiko vienų iki dvejų metų perskaičiuojamos ir mokamos 75 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio, iš kurio ši pašalpa buvo apskaičiuota, dydžio. Tuo atveju, kai apskaičiuota motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpa viršija 75 procentų Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų 4 dydžių sumą, apdraustajam asmeniui mokama pastarojo dydžio pašalpa

Išvada: lubos yra 4 dydžiai nepriklausomai nuo gimusių vaikų skaičiaus. Taip ir bus skaičiuojama, jie nebus Vyriausybės poįstatyminio akto, pataisančio situaciją (kol kas jo nėra).
Atsakyti
QUOTE(RasaP @ 2010 01 28, 17:44)
Papildysiu - paskutiniai pakeitimai į patį Ligos ir motuinystės išmokų įstatymą nesudėti. Yra SOCIALINIŲ IŠMOKŲ PERSKAIČIAVIMO IR MOKĖJIMO LAIKINASIS ĮSTATYMAS, kuris ir apibrėžia visą dabar galiojančią tvarką.

Žiūrėti čia:

http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=

Citata:
2. Motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpos, priklausančios pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo nuostatas, apdraustiesiems asmenims iki vaikui sukaks vieni metai perskaičiuojamos ir mokamos 90 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio, iš kurio ši pašalpa buvo apskaičiuota, dydžio. Tuo atveju, kai apskaičiuota motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpa viršija Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų 4 dydžių sumą, apdraustajam asmeniui mokama pastarojo dydžio pašalpa.

3. Motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpos, priklausančios pagal Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo nuostatas, apdraustiesiems asmenims laikotarpiu nuo vaiko vienų iki dvejų metų perskaičiuojamos ir mokamos 75 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio, iš kurio ši pašalpa buvo apskaičiuota, dydžio. Tuo atveju, kai apskaičiuota motinystės (tėvystės) socialinio draudimo pašalpa viršija 75 procentų Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintų einamųjų metų draudžiamųjų pajamų 4 dydžių sumą, apdraustajam asmeniui mokama pastarojo dydžio pašalpa
Išvada: lubos yra 4 dydžiai nepriklausomai nuo gimusių vaikų skaičiaus. Taip ir bus skaičiuojama, jie nebus Vyriausybės poįstatyminio akto, pataisančio situaciją (kol kas jo nėra).

dekui smile.gif,

kol kas del dvyniu yra labai daug neaiskumu... skambinau "sodros' info tel tai man aiskino taip: "dvyniams kol kas apmokama 200 proc tai nuo liepos atitinkamai 180, jei neperkaiciuos i 150 apie ka buvo kalbeta."
o del lubu ismoku tai irgi labai idomiai pasake: "kol kas lubos taikomos buvo vienam vaikuciui tai dviems turetu buti atitinkamai dvigubai, bet velgi, jei niekas nepakeis..."
Atsakyti
Sveiki,

Esu vaiko prieziuros atostogose. Ar galiu isidarbinti i kita darboviete (suprantu, kad pasalpa man nepriklausys)? Ar butina pranesti pirmajai, kad dirbu kitur?

Gal yra kokiu niuansu?

Atsiprasau, jei ne toje temoje uzklausiau.
Atsakyti
QUOTE(pliusiukas @ 2010 01 28, 16:39)
cia sena informacija, gal kas zino kokios aujoves numatomos nuo liepos men

jei būtumėte skaičiusi, būtumėt atkreipusi dėmesį kad informacija aktualiausia sudėta. trečioje nuorodoje yra įstatymas, kuriame numatyta kuo remiantis mokamos ir bus perskaičiuojamos pašalpos. į ateitį kas bus nuspėti nė vienas negalime, dabartines nuostatas nurodžiau.
Atsakyti
Jei km kyla neaiškumu skambinkit tuo tel 870070080 Pati skambinau išsamei viska paaiškina thumbup.gif Iš bet kurio miesto galima skambinti
Atsakyti
tas numeris - bendrasis. juo paskambinus dažnai suklaidinama, nes atsiliepusios merginos tegali suteikti bendrą informaciją. temoje ne kartą buvo atsiliepta kad nenorint būti suklaidintam verčiau neskambinti
Atsakyti
Gal kas žinote, jei prieš dekretines atostogas neišnaudosiu eilinių atostogų, priklausančių už šiuos metus, tai grįžus į darbą po 2 metų man jas skaičiuos iš paskutinių dirbtų 3 mėn. vidurkio, ar kaip nors kitaip? Ir, ar nėra jokių pakeitimų, kad sugrįžus į darbą po kelių metų, neišnaudotų atostogų gali nebesuteikti? Dėkoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Adeliutė: 31 sausio 2010 - 23:24
Laba diena,
Aš taip pat pasiklydau šiuose labirintuose.
Esu antro kurso dieninio skyriaus studentė.
Taigi jokiu išmoku aš negausiu?
Atsakyti
QUOTE(Padushkele @ 2010 02 01, 10:55)
Laba diena,
Aš taip pat pasiklydau šiuose labirintuose.
Esu antro kurso dieninio skyriaus studentė.
Taigi jokiu išmoku aš negausiu?

Deja, bet negausite, jei nedirbate ir neturite būtinojo stažo.
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2010 02 01, 13:16)
Deja, bet negausite, jei nedirbate ir neturite būtinojo stažo.

Pabandžiau padaryti namų darbus ir supratau taip - būtinasis stažas man kaip ir negalioja, nes tuos du metus studijavau ir esu iki 26 metų. Tačiau jei įsidarbinčiau dalintų pajamas iš 12mėn.
Ar supratau teisingai? ax.gif
Atsakyti