Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(zanzana @ 2010 01 24, 21:58)
Sveikos mamytes smile.gif Gal kuri nors zinote kaip man isspersti tokia situacija.As jau kaip 9 men auginu dukryte ir gaunu motinystes pasalpa.Bet ta firma kurioje dirbau zada skelbti bankruota. Ir mane neramina tai ar as ir toliau gausiu motinystes pasalpa?Ar kaip?

Jums motinystes pasalpa juk Sodra moka o ne imone. Gausit kaip ir gavusi iki siol, tik leliukui sulaukus 2 m. teks kito darbelio ieskotis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 01 24, 13:12)
QUOTE(SIMPL @ 2010 01 24, 01:26)

kada bankrutavo įmonė?

Imonei bankrotas buvo paskelbtas pries pat iseinant vaiko auginimo atostogu su pirmuoju vaikuciu, t.y. 2008m. birzelio menesi. Buvo paskirtas bankroto administratorius, kuris ir isleido 2 metams vaiko auginimo atostogu. Kazkur po menesio zmona atleido is darbo. Firmai bankroto procedura jau baigta 2009 m. rugpjucio menesi. Dabar zmona nedirbanti, augina vaika, kol sukaks 2 metai (balandzio men), vasario men terminas iseiti su antruoju dekretiniu.
Atsakyti
Aš dar su klausimu ax.gif Nuo liepos 1 d. keičiasi išmokų "lubos". Kaip suprantu nėštumo ir gimdymo pašalpą suskaičiuoja ir išmoka visą į priekį. Tai jei aš nėštumo gimdymo atostogų išeisiu birželio gale, tai man dar taikys lubas *5, o jei jau liepą, tai *4? Ar teisingai aš suprantu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lace @ 2010 01 25, 08:41)
Aš dar su klausimu ax.gif Nuo liepos 1 d. keičiasi išmokų "lubos". Kaip suprantu nėštumo ir gimdymo pašalpą suskaičiuoja ir išmoka visą į priekį. Tai jei aš nėštumo gimdymo atostogų išeisiu birželio gale, tai man dar taikys lubas *5, o jei jau liepą, tai *4? Ar teisingai aš suprantu g.gif

Teisingai.
Atsakyti
Sveiki,

Norėčiau sužinoti, ar buvo kam panašių problemų: vaiko atostogų išėjęs vyras (bendru sutarimu) , bet po kurio laiko šeima ėmė nebesutarti ir vyras nusprendė skirtis. Išėjo iš namų ir toliau gauna tėvystės išmokas. Vaikas negauna nei lito. Sodra nestabdo jam išmokų, net jei mama ir kreipiasi su tokiu prašymu, kad vyras išejo is namu, neskiria pinigu vaikui ir pan....
Gal kas turit panašios patirties, patarimų g.gif
Atsakyti
QUOTE(extraño @ 2010 01 25, 10:31)
Sveiki,
Norėčiau sužinoti, ar buvo kam panašių problemų:    vaiko atostogų išėjęs vyras (bendru sutarimu) , bet po kurio laiko  šeima ėmė nebesutarti ir  vyras  nusprendė skirtis.  Išėjo iš namų ir toliau gauna tėvystės išmokas. Vaikas negauna nei lito.  Sodra nestabdo jam išmokų,  net jei mama ir kreipiasi su tokiu prašymu, kad vyras išejo is namu, neskiria pinigu vaikui ir pan....   
Gal kas turit panašios patirties, patarimų    g.gif

ka vaiku teises sako? g.gif
Atsakyti
QUOTE(SIMPL @ 2010 01 24, 02:26)
Siuo metu laukiame kito pagranduko, kurio apytiksle gimimo data 2010 m. balandzio pradzia.
1. ar priklauso nestumo ir gimdymo atostogu pasalpa (dekretines), kuriu pradzia apie 2010 m. vasario  men pradzia, jei taip, kas tada isleis i jas?
2. Kas isleis mama i vaiko prieziuros atostogas pasibaigus gimdymo atostogoms?
3. Kokie optimaliausi iseities variantai butu siuo atveju?
Is anksto aciu uz komentara.

optimaliausias, nežinau, gal ir vienintelis variantas, kad neprarasti pašalpų, yra jau dabar įsidarbinti, tada atsiras darbdavys, kuris išleis tiek dekretinių, tiek vaiko priežiūros atostogų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(akvadigi @ 2010 01 24, 17:56)
Mano tokia pati situacija.
Uz pirma leliu gausi kol jam sukanka 2 m.

uz antra leliu - paskaiciuos ir ismokes dekreta, taip pat vaiko prieziura skaiciuos naudingesne mamai. (man skaiciuoja p/g dabartine tvarka t.y. vertina 12 men, nes tokiu budu man didesne ismoka priklauso)

ir kiek tau susikerta menesiu su pirmu leliuku, tiek men. gausi dvi pasalpas  mirksiukas.gif
as jau greitai tureciau gimdyt, man vaiko prieziura balandzio 4 d. prasideda, tai reiskia, as uz balandi geguzi, birzeli, liepa gausiu pasalpa ir uz pirma leliu ir uz antra  ax.gif

ačiū už atsakymą 4u.gif
na, mums tik rugsėjį gimdyti, gali dar viskas pasikeisti g.gif bet pagal dabartinę tvarką tuomet gautume nuo rugsėjo iki balandžio dar už abu ax.gif
dar kartelį dėkui 4u.gif atėjus laikui, išsiklausinėsim sodroj rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiduoklisss @ 2010 01 25, 11:36)
ka vaiku teises sako? g.gif

kol kas mama tik i sodra kreipes pagalbos
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 01 25, 11:43)
optimaliausias, nežinau, gal ir vienintelis variantas, kad neprarasti pašalpų, yra jau dabar įsidarbinti, tada atsiras darbdavys, kuris išleis tiek dekretinių, tiek vaiko priežiūros atostogų wink.gif

g.gif

pasalpu tai nepraras, nes jei iseinama i dekreta, kol pirmajam leliui nera 3 m. tai mokama ta pati pasalpa kokia gavo pirmajam vaikui. Tik klausimas, kas i dekreta iosleis, kai jau imone bankrutavusi g.gif
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2010 01 25, 10:43)

1.pakanka isidarbinti ir kita diena iseiti dekretiniu?
2.Sodra neizvelgs kazko cia kriminalinio?
absurdas, bet istatymuose yra spragu ir nenumatyti tokie atvejai, tada turi vyniotis neaisku kaip.
Atsakyti
QUOTE(SIMPL @ 2010 01 25, 11:03)
1.pakanka isidarbinti ir kita diena iseiti dekretiniu?
2.Sodra neizvelgs kazko cia kriminalinio?
absurdas, bet istatymuose yra spragu ir nenumatyti tokie atvejai, tada turi vyniotis neaisku kaip.

įstatyme yra numatyta kad darbintis nebūtina jei įmonė bankrutuoja nėštumo ir gimdymo atostogų metu arba į nėštumo ir gimdymo ar vaiko priežiūros atostogas neišleidžiama dėl bankroto. tačiau pagal praktiką ši nuostata nėra taikoma su kitais nėštumais, t.y. kaip jūsų atveju pastota jau po bankroto paskelbimo, esant dėl to atleistai iš darbo. dėl to sodra į atostogas išleisti negalės ir reikėtų bent trumpam įsidarbinti. pašalpa vistiek galės būti skaičiuojama kaip su pirmuoju.
Atsakyti