Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Sveiki, kiek bandžiau paskaityti, bet neužsekiau sau aktualus klausimo blush2.gif atsiprašau, jei toks ir buvo, ne tiek ir daug laiko turiu viską susekt...

aš dabar esu vaiko auginimo atostogose, bet panašu, kad ir vėl laukiamės. gimdymas turėtų būti dar tebeesant pirmojo atostogose. kaip bus mokama už antrąjį leliuką? ar man teks nutraukti pirmąsias vaiko priežiūros atostogas ir eiti kitų? nieko nesusigaudau šiuos reikaluos blush2.gif doh.gif
Atsakyti
Sveiki, labai prasau jusu atsakyti i klausimus:
1. Ar yra pakeitimas ir koks po 2010 liepos 1d. kai išėjus vaiko auginimo atostogose, griztama i darba. Ar dar bus mokamas skirtumas tarp pašalpos ir atlyginimo?
2. Ar gerai supratau, kad iki 2010 liepos 1 d. skirtumas mokamas?

Esu labai dėkinga iš anksto už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Ir man dar vienas klausimukas kylo: ar svarbu, kad dekretas baigtusi iki liepos 1, kad vaiko priežiuros atostogų pašalpa būtų paskirta iki to mažinimo, ar bus mažinama visom nepriklausomai nuo to, kad jau paskirta pašalpa ar dar ne?
Atsakyti
QUOTE(nolin @ 2010 01 21, 23:55)
Sveiki, labai prasau jusu atsakyti i klausimus:
1. Ar yra pakeitimas ir koks po 2010 liepos 1d. kai išėjus vaiko auginimo atostogose, griztama i darba. Ar dar bus mokamas skirtumas tarp pašalpos ir atlyginimo?
2. Ar gerai supratau, kad iki 2010 liepos 1 d. skirtumas mokamas?

Esu labai dėkinga iš anksto už atsakymus 4u.gif

jei pašalpa didesnė už atlyginimą - gausite skirtumą. jei mažesnė - negausite nieko. niekas nepasikeitė ir kol kas nesikeis.
QUOTE(Mergiona @ 2010 01 22, 00:01)
Ir man dar vienas klausimukas kylo: ar svarbu, kad dekretas baigtusi iki liepos 1, kad vaiko priežiuros atostogų pašalpa būtų paskirta iki to mažinimo, ar bus mažinama visom nepriklausomai nuo to, kad jau paskirta pašalpa ar dar ne?

visoms.
Atsakyti
Cia visai ne i tema,bet gimus treciajam vaikeliui paliksim sia sali,kurioja vyksta tokie absurdai unsure.gif Nei darbo,nei soc.garantiju ir jau atsibodo tuos daktarus vokais maitint g.gif Atsiprasau,emocijos uzpludo mastau.gif
Atsakyti
Gal kuri galite atsakyti i man iskilusius klausimus.

Mano vaikuciui spali suejo 2 metukai, likau be darbo, siuo metu uzsiregistravusi darbo birzoje. Ir siandien suzinojau, kad vel laukiuosi, gimdyti kazkur rugsejo pabaigoje. Kadangi dabar esu nedirbanti ir neturiu darbo, tai pinigeliu negausiu is niekur, tik tuos 97 lt? Nes turbut negalioja tas, kad kol vaikui sueis 3 metukai galiu gauti is Sodros, nes siuo metu esu be darbo. Bet jei dabar susirasciau darba, tai gal pasigerinciau pinigine situacija g.gif

Atsakyti
QUOTE(varztas @ 2010 01 22, 10:35)
Gal kuri galite atsakyti i man iskilusius klausimus.

Mano vaikuciui spali suejo 2 metukai, likau be darbo, siuo metu uzsiregistravusi darbo birzoje. Ir siandien suzinojau, kad vel laukiuosi, gimdyti kazkur rugsejo pabaigoje. Kadangi dabar esu nedirbanti ir neturiu darbo, tai pinigeliu negausiu is niekur, tik tuos 97 lt? Nes turbut negalioja tas, kad kol vaikui sueis 3 metukai galiu gauti is Sodros, nes siuo metu esu be darbo. Bet jei dabar susirasciau darba, tai gal pasigerinciau pinigine situacija  g.gif

sodra moka iki dvejų metų. visas pašlpas gausite jei iki dekreto bent trumpam įsidarbinsite. ar iš darbo biržos gaunate išmokas? kiek laiko dirbote iki atleidimo ir kokiu pagrindu esate atleista?
QUOTE(mėtėja @ 2010 01 22, 10:53)
nu ziauriau nebuna, kai vaikas tampa preke ar pinigu objektu. kritusi kai kuriu morale iki nerealybes.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 01 22, 12:04)
sodra moka iki dvejų metų. visas pašlpas gausite jei iki dekreto bent trumpam įsidarbinsite. ar iš darbo biržos gaunate išmokas? kiek laiko dirbote iki atleidimo ir kokiu pagrindu esate atleista?

drinks_cheers.gif

Is darbo birzos gaunu ismokas. Atleista is darbo abipusiu susitarimu, nes tokia jau buvo situacija. Pries pirmaji vaikeli esu dirbusi 7-8 men.

Kaip suprantu iki dekreto reiktu bent trumpam isidarbinti, kad gauciau kazka is Sodros. Ne piniguose esme, uztenka trims uzteks ir keturiems. Bet pinigeliai niekam nemaiso. blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varztas: 22 sausio 2010 - 11:22
QUOTE(varztas @ 2010 01 22, 11:19)
Is darbo birzos gaunu ismokas. Atleista is darbo abipusiu susitarimu, nes tokia jau buvo situacija. Pries pirmaji vaikeli esu dirbusi  7-8 men.

Kaip suprantu iki dekreto reiktu bent trumpam isidarbinti, kad gauciau kazka is Sodros. Ne piniguose esme, uztenka trims uzteks ir keturiems.  Bet pinigeliai niekam nemaiso.  blush2.gif

pagal pateiktą informaciją jūs turite gauti pašalpai reikalingą stažą. tačiau kad gautumėte išmokas, turite turėtį darbdavį, kuris išleistų jus atostogų. kiek kitaip būtų jei būtumėt atleista pasibaigus sutarties terminui, bankroto ar likvidavimo atveju. pabandykite bent trumpam prieš dekretą įsidarbinti, pasidomėkite db savo konsultantės apie galimas subsidijavimo programas (tam tikroms socialinėms grupėms teikiama parama įsidarbinant, tiksliau darbdaviui suteikimas finansavimas tam tikrą laiką už t.t. asmenų įdarbinimą).
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 01 22, 13:17)
pagal pateiktą informaciją jūs turite gauti pašalpai reikalingą stažą. tačiau kad gautumėte išmokas, turite turėtį darbdavį, kuris išleistų jus atostogų. kiek kitaip būtų jei būtumėt atleista pasibaigus sutarties terminui, bankroto ar likvidavimo atveju. pabandykite bent trumpam prieš dekretą įsidarbinti, pasidomėkite db savo konsultantės apie galimas subsidijavimo programas (tam tikroms socialinėms grupėms teikiama parama įsidarbinant, tiksliau darbdaviui suteikimas finansavimas tam tikrą laiką už t.t. asmenų įdarbinimą).

o kaip situacija keiciasi, jei imone bankrutavo?
Atsakyti
Sveikos,
turiu klausima: esu dieninio studente, laukiuosi, bestudijuodama dirbau ir turiu reikiamo stazo. Sodroj raso, kad studentams stazo reikalavimas netaikomas, tai mano atveju kaip bus...??
Atsakyti
Jei turit, tai labai gerai, blogiau nuo to nebus 4u.gif O jus dirbot ir jus jau i dekreta isleido?
Atsakyti