Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(VJL @ 2009 12 30, 14:50)
sveikos: ) man iskilo toks pat klausimas: as mokausi universitete, kuri baigsiu birzeli, vaikelis turetu gimti rugpjuti, tad man kaip ir galioja ta darbo stazo isimtis, nes neturiu 26 metu ir mokaus, tad jei dabar isidarbinciau ar man moketu sodra? jei taip tai gal yra kazkoks minimalus stazo reikalvimas, nes paskambinus i sodra labai jau pikta moteris snekejo:(

Stažo reikalavimas jums apskritai netaikomas, bet tik tuo atveju, jei mokotės dieniniame skyriuje.
Taigi jei įsidarbintumėte, pašalpa jums priklausytų.
Atsakyti
Labas visiems 4u.gif O kaip yra su individualia veikla g.gif Pastaruosius pora metu tik ji ir buvo.Gal dabar dar kur isidarbint? Kazin kaip skaiciuojasi stazas? Is paskutiniu 12 men? idomu ar apsimoka man dabar kazka daryt? Sitam miske nieko nesusigaudau, vieni taip sako kiti kitaip doh.gif
Atsakyti
sveikos. gal galetumet pagelbeti... nzn, gal jau buvo apie tai rasyta (jei taip, tai sorry, bet labai neturiu laiko skaityti viso forumo).
vasario pradzioj turiu iseiti nestumo gimdymo atostogu su antru leliuku. bet tuo paciu iki 2010 m spalio dar busiu vaiko prieziuros atostogose su pirmu leliuku. kaip skaiciuos man dabar nestumo gimdymo atostogu pinigelius - pagal tai, kokias pajamas gavau dar dirbama, ar pagal tai, kokias pajamas gaunu dabar is sodros (nes jei pastarasis variantas, tai pajamos antrais vaiko auginimo metais sumazeja, tai vadinasi ir nestumo gimdymo ismoka sumazes?). o gal ten apskritai kokia nors skaiciavimu tvarka pasikeite ar pasikeis, kaip kad ir su motinystes ismokomis?
ir dar kitas klausimas. darbe esu isleista vaiko prieziuros atsostogu, iki kol jam sukaks 3m. koki prasyma dabar tureciau rasyti del antru nestumo/gimdymo atostogu? toki pat, kaip ir pirma karta, ar kazkoki kitoki?
labai dekoju, jei kas nors is ismananciu visus siuos reikalus nepatinges atsakyti smile.gif
Atsakyti
sveikos. dar norejau pasitikslinti del studenciu nestukiu. mokausi dieniniam, i dekreta liepa, jei po sesijos padirbciau 1 menesi-birzeli, tai ar gauciau minimuma dekreto pinigeliu, ar skaiciuotu pagal tai kokia alga busiu gavusi dirbant per ta 1 menesi iki dekreto?
beje, as nuo 2008 liepos ejau i dekreta su pirmu vaiku, po to vaiko auginimo atostogos iki 2009 sausio(nuo tada iki db vyras isejes), visus 2009 metus buvau studente, pajamu jokiu.
ir is vis, ar galima visai i dekreta neiti, man labiau apsimoketu finansiskai, nes vyras iseitu vaiko auginimo atostogu. bet trbt nelabai? smile.gif po gimdymo vis tiek reiketu tas 56 dienas isbut, ar ne?
aciu uz atsakymus.wink.gif
Atsakyti
sveikos mamos,
turiu klausimeli tikiuosi kad galesit man padeti. siuo metu laukiuosi pirmojo vaikelio ir neturiu darbo. jeigu dabar isidarbinciau ar man moketu uz vaika pinigelius? kur ieskoti kokios informacijos apie tai?
labai dekinga.
Atsakyti
Cia is kitos temos pakopinau atsakyma i analogiska klausima.
QUOTE(Enita @ 2009 12 29, 20:09)
Kad turėtumėt teisę į pašalpą, reikia 12 mėnesių soc. draudimo stažo per pastaruosius dvejus metus, taigi jei apskritai nesate dirbusi 5-6 mėnesių nepakaks.

Atsakyti
QUOTE(aureka @ 2009 12 30, 15:06)
Labas visiems  4u.gif O kaip yra su individualia veikla  g.gif Pastaruosius pora metu tik ji ir buvo.Gal dabar dar kur isidarbint? Kazin kaip skaiciuojasi stazas? Is paskutiniu 12 men? idomu ar apsimoka man dabar kazka daryt? Sitam miske nieko nesusigaudau, vieni taip sako kiti kitaip  doh.gif

pirmoj žinutėj yra nuoroda smile.gif trumpai
nuo individualios veiklos pajamų mokamos motinystės ir ligos socialinio draudimo įmokos. stažo reikalavimas toks pats - dvylika mėnesių per du metus. stažas skaičiuojamas nuo šių metų sausio. svarbu ir pajamos - stažas laikomas įgytų jei per tuos du metus įmokų sumokėta bent nuo 12 mma sumos.
Atsakyti
sveikos mes su vyru norim vaikelio ir butu viskas tvarkoj turiu jau virs 2 metu darbo staza bet va dabartinis virsininkas nori kad dirbtume nuo sausio su patentais tai jei pastociau aisku jokiu dekretiniu nebegauciau unsure.gif
Atsakyti
Sveikos, gal galėtumėt ir man patarti?
Sužinojau kad laukiuosi, vaikas neplanuotas, pajamų visiškai jokių neturime verysad.gif Vyras mokosi dieniniam paskutiniam kurse, nedirba ir jokio stazo isvis neturi.
As turejau laikina darba, t.y. mano stazas 5 men kazkur per pask 24 mėn. Šiuo metu nedirbu, lankau darbo biržos kursus, kurie baigsis kovo pabaigoje. Gaunu 560 Lt stipendiją.
Ar gausiu ką nors be vienkartinės pašalpos gimus vaikui ( 1400) , darbo birzos pasalpos vienkartines (260 Lt) ir vaiko pinigu (93 ar kiek ten dabar)?
O jeigu isidarbinčiau fiktyviai iki dekreto (tiems 5-6 men), ar gauciau motinystes atostogu pinigus ir dekreto pinigus? Tarkim jei man parasytu atlyginima koki 1000 Lt i rankas?
g.gif
Atsakyti
Sveikos!

Nors tema labiau apie ismokos gavima,dydi, bet gal galit kuri priminti, ar pats pazymejimas del nestumo/gimdymo atostogu isduodamas is karto, ar pabaigoje kaip ligos atveju?
Aciu!
Atsakyti
QUOTE(Voriuke @ 2010 01 03, 18:56)
Sveikos!

Nors tema labiau apie ismokos gavima,dydi, bet gal galit kuri priminti, ar pats pazymejimas del nestumo/gimdymo atostogu isduodamas is karto, ar pabaigoje kaip ligos atveju?
Aciu!

isduodamas pirma diena 4u.gif , kad galetumet toliau "popieriukus" tvarkytis smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rimke2 @ 2010 01 02, 19:30)
sveikos mes su vyru norim vaikelio ir butu viskas tvarkoj turiu jau virs 2 metu darbo staza bet va dabartinis virsininkas nori kad dirbtume nuo sausio su patentais tai jei pastociau aisku jokiu dekretiniu nebegauciau unsure.gif

o kuo tai susiję su tema? ar norėtumėt kažko paklausti?
QUOTE(mar86 @ 2010 01 03, 14:34)
Sveikos, gal galėtumėt ir man patarti?
Sužinojau kad laukiuosi, vaikas neplanuotas, pajamų visiškai jokių neturime verysad.gif  Vyras mokosi dieniniam paskutiniam kurse, nedirba ir jokio stazo isvis neturi.
As turejau laikina darba, t.y. mano stazas 5 men kazkur per pask 24 mėn. Šiuo metu nedirbu, lankau darbo biržos kursus, kurie baigsis kovo pabaigoje. Gaunu 560 Lt stipendiją.
Ar gausiu ką nors be vienkartinės pašalpos gimus vaikui ( 1400) , darbo birzos pasalpos vienkartines (260 Lt) ir vaiko pinigu (93 ar kiek ten dabar)?
O jeigu isidarbinčiau fiktyviai iki dekreto (tiems 5-6 men), ar gauciau motinystes atostogu pinigus ir dekreto pinigus? Tarkim jei man parasytu atlyginima koki 1000 Lt i rankas?
g.gif

pasiskaičiuokit ar su tais puse metų išeitų metai stažo per du metus iki dekreto. pašalpos dydis būtų skaičiuojamas iš dvylikos mėnesių iki dekreto (ne dvylikos mėnesių per du metus kaip kažkas maišo). tačiau siūlyčiau atkreipti dėmesį kad su fiktyviais įsidarbinimais nuo fntt ir vmi pastaruoju metu išsisukti beveik neįmanoma, ypač įtarinėjami įsidarbinimai jau pastojus. tačiau jei nebijote rizikuoti - galite bandyti sukčiauti.
Atsakyti