QUOTE(rimke2 @ 2010 01 02, 19:30)
sveikos mes su vyru norim vaikelio ir butu viskas tvarkoj turiu jau virs 2 metu darbo staza bet va dabartinis virsininkas nori kad dirbtume nuo sausio su patentais tai jei pastociau aisku jokiu dekretiniu nebegauciau
o kuo tai susiję su tema? ar norėtumėt kažko paklausti?
QUOTE(mar86 @ 2010 01 03, 14:34)
Sveikos, gal galėtumėt ir man patarti?
Sužinojau kad laukiuosi, vaikas neplanuotas, pajamų visiškai jokių neturime
Vyras mokosi dieniniam paskutiniam kurse, nedirba ir jokio stazo isvis neturi.
As turejau laikina darba, t.y. mano stazas 5 men kazkur per pask 24 mėn. Šiuo metu nedirbu, lankau darbo biržos kursus, kurie baigsis kovo pabaigoje. Gaunu 560 Lt stipendiją.
Ar gausiu ką nors be vienkartinės pašalpos gimus vaikui ( 1400) , darbo birzos pasalpos vienkartines (260 Lt) ir vaiko pinigu (93 ar kiek ten dabar)?
O jeigu isidarbinčiau fiktyviai iki dekreto (tiems 5-6 men), ar gauciau motinystes atostogu pinigus ir dekreto pinigus? Tarkim jei man parasytu atlyginima koki 1000 Lt i rankas?
pasiskaičiuokit ar su tais puse metų išeitų metai stažo per du metus iki dekreto. pašalpos dydis būtų skaičiuojamas iš dvylikos mėnesių iki dekreto (ne dvylikos mėnesių per du metus kaip kažkas maišo). tačiau siūlyčiau atkreipti dėmesį kad su fiktyviais įsidarbinimais nuo fntt ir vmi pastaruoju metu išsisukti beveik neįmanoma, ypač įtarinėjami įsidarbinimai jau pastojus. tačiau jei nebijote rizikuoti - galite bandyti sukčiauti.