Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(l'eau @ 2010 01 20, 16:35)
nebūtinai iš eilės ir nebūtinai paskutiniai.

Sveikos mergaites,

Norejau pasiteirauti, nejaugi galima rinktis kuriuos 12 men. apskaiciuoti motinystes pasalpai gauti? Jeigu budavo normalus atlyginimas, o paskutinius men. sumazino iki minimumo, tai nukencia pasalpa, jeigu skaiciuos paskutinius 12men. Nejaugi galima kitaip skaiciuoti? blush2.gif Tikiuosi suprasite ka norejau paklausti?
Atsakyti
QUOTE(Pūkelis @ 2010 01 20, 17:31)
Sveikos mergaites,

Norejau pasiteirauti, nejaugi galima rinktis kuriuos 12 men. apskaiciuoti motinystes pasalpai gauti? Jeigu budavo normalus atlyginimas, o paskutinius men. sumazino iki minimumo, tai nukencia pasalpa, jeigu skaiciuos paskutinius 12men. Nejaugi galima kitaip skaiciuoti?  blush2.gif Tikiuosi suprasite ka norejau paklausti?

Rinktis negalima. Apskaičiavimui visuomet imami paskutiniai 12 mėnesių.
Atsakyti
QUOTE(Pūkelis @ 2010 01 20, 17:31)
Sveikos mergaites,

Norejau pasiteirauti, nejaugi galima rinktis kuriuos 12 men. apskaiciuoti motinystes pasalpai gauti? Jeigu budavo normalus atlyginimas, o paskutinius men. sumazino iki minimumo, tai nukencia pasalpa, jeigu skaiciuos paskutinius 12men. Nejaugi galima kitaip skaiciuoti?  blush2.gif Tikiuosi suprasite ka norejau paklausti?

nereikėtų painioti laikotarpių, iš kurių skaičiuojamas stažas ir laikotarpių, iš kurių skaičiuojama pašalpa, nors labai daug kas tai daro. kodėl - paaiškinta pirmoje temos žinutėje, taip pat paaiškino ir Enita.
Atsakyti
labas vakaras,tikiuosi mane apsviesit...
auginam suneli kuris gimes 2007 rugpjucio 17d. jam jau virs dvieju metuku,as grizau i darba savo buvusiji rugsejo 8d. dabar laukiames antrojo kudikelio ir man i dekreta iseiti gaunasi liepos viduryje, kai suneliui dar nebus sukake 3 metukai...taigi sakykit kokia pasalpa sodra man skaiciuos? ar pagal atlyginima kur dabar dirbu? ar pagal pirmojo vaikelio pasalpa????? as esu girdeju jei isini i dekreta su antruoju kol pirmam vaikui dar nera 3 metuku tai sodra( aisku jei pageidauji) apskaiciuoja pasalpa kaip palankiau mamai???? mat as gaudavau nemazai apie 1500lt ant popieriaus ( dar dirbau antraeiliame darbe uz minimuma,tai bendroj sumoj gaudavau apie1600lt jau i rankas... antraeiliame darbe as vis dar vaiko auginimo atostogose) ,o dabar kai grizau i darba tai pirma menesi mokejo dar pagal sena tvarka o paskui abipusiu sutarimu( kitaip atleide butu visai) sumazino atlyginima iki minimumo tai ir idomu ar tikrai man gali skaiciuoti palankesniu budu ir gausiu pasalpa tokia kaip ir su pirmuoju vaikuciu???( aisku tik kad 10proc maziau jau)
prasau atsakykite kas zinot
Atsakyti
QUOTE(_simfa_ @ 2010 01 20, 18:31)
prasau atsakykite kas zinot

temoje atsakymas į šį klausimą kartotas daugybę kartų, kad ir čia mirksiukas.gif sodra tikrai deklaruoja palankesnį skaičiavimą, tik ne visada informuoja apie galimybę rinktis, bet ji tikrai yra.
Atsakyti
Bendradarbei iskilo klausimas-Ji laukiasi, pas ja terminuota sutartis.Ja nori atleist.Ar gali darbdavis atleit ja nestumo metu?Ar atleis, kai baigsis nestumo-gimdymo atostogos?Ar tik kai baigsis vaiko auginimo atostogos?
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 01 20, 18:40)
Bendradarbei iskilo klausimas-Ji laukiasi, pas ja terminuota sutartis.Ja nori atleist.Ar gali darbdavis atleit ja nestumo metu?Ar atleis, kai baigsis nestumo-gimdymo atostogos?Ar tik kai baigsis vaiko auginimo atostogos?

pateikus pažymą apie nėštumą atleisti negali. atleisti gali (tiksliau nukelti terminą) mėnesiui po nėštumo ir gimdymo atostogų.
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 01 20, 18:40)

Gali atleisti praėjus mėnesiui nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos.
Atsakyti
Gal po vaiko priežiūros atostogų? Ar tikrai po gimdymo atostogų? Kaip įdomiai unsure.gif g.gif

Dar man iškilo klausimas, būsiu dėkinga už atsakymą, čia rašiau anksčiau prieš kelias valandas, apie tai, kad išeini iš vaiko priežiūros atostogų po dviejų metų ir bac pastoji smile.gif

Na, stažas bus, o kaip pašalpa būtų skaičiuojama? Juk vaiko priežiūros atostogos nutrauktos, vadinasi nebegali skaičiuoti taip kaip palanku t. y. taip kaip su pirmu vaiku?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 20 sausio 2010 - 22:12
ir as su tokiu klausimeliu, jei dabar laukiuosi, ar galiu nutraukt atostogas, i kurias esu isejus iki vaikui sueis trys metai, bet ar galima nutraukt tas atostogas ir stot i darbo birza? ar priklausytu kokia pasalpa ir ar veliau gauciau dekreta?ir kas ji tada turetu israsyt, jei birza nepasiulys jokio darbo? :4u:beje i atostogas isleidus yra sodra, nes imone , kurioje dirbau bankrutavus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bbbituteee: 20 sausio 2010 - 22:04
QUOTE(Abo @ 2010 01 20, 22:00)
Gal po vaiko priežiūros atostogų? Ar tikrai po gimdymo atostogų?  g.gif

Dar man iškilo klausimas, būsiu dėkinga už atsakymą, čia rašiau anksčiau prieš kelias valandas, apie tai, kad išeini iš vaiko priežiūros atostogų po dviejų metų ir bac pastoji smile.gif

Na, stažas bus, o kaip pašalpa būtų skaičiuojama? Juk vaiko priežiūros atostogos nutrauktos, vadinasi nebegali skaičiuoti taip kaip man palanku t. y. taip kaip su pirmu vaiku?

Tikrai po gimdymo atostogų. Cituoju darbo kodeksą:

"132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus

1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus."

Jei nors viena buvusių vaiko priežiūros atostogų diena pakliūna į laikotarpį, iš kurio turėtų būti apskaičiuojama nauja pašalpa, galima rinktis, kad nauja pašalpa būtų apskaičiuojama naudojant tą patį kompensuojamo darbo užmokesčio dydį, kuris buvo apskaičiuotas ankstesnei pašalpai.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 01 20, 23:11)
Tikrai po gimdymo atostogų. Cituoju darbo kodeksą:

Viskas gerai, Enita, atsiprašau, kad flaminu, čia daugiau nusistebėjimas buvo 4u.gif

Jei nors viena buvusių vaiko priežiūros atostogų diena pakliūna į laikotarpį, iš kurio turėtų būti apskaičiuojama nauja pašalpa, galima rinktis, kad nauja pašalpa būtų apskaičiuojama naudojant tą patį kompensuojamo darbo užmokesčio dydį, kuris buvo apskaičiuotas ankstesnei pašalpai.

Čia buvo atsakymas man? Labai tuo džiaugiuosi, ačiū. Nesu pastojusi tikriausiai, bet šiandien jau panikuoju, o gal, tai baisiai neramu, dabar nuraminot blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 20 sausio 2010 - 22:15