Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(murka2008 @ 2010 01 19, 17:51)
Lace, draudzimosios pajamos nesikeis, bet keiciasi maximumas, anksciau buvo draudziamosios pajamos *5. nuo sausio 1 jas sumazino, o nuo liepos 1 bus draudziamosios pajamos *4. realiai DP nesikeicia, bet pasalpos vel mazeja  4u.gif

Kaip tai nesikeičia g.gif Nuo sausio 1 pasikeitė iš 1488 į 1170. Plius dar vyriausybė pasiliko sau teisę jas keisti savo nuožiūra esant poreikiui bet kada.
Atsakyti
Klause apie tai ar kecias jos vel nuo liepos 1, tai bent jau kol kas nera ziniu, kad vel keisis g.gif
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 01 19, 18:51)
Lace, draudzimosios pajamos nesikeis, bet keiciasi maximumas, anksciau buvo draudziamosios pajamos *5. nuo sausio 1 jas sumazino, o nuo liepos 1 bus draudziamosios pajamos *4. realiai DP nesikeicia, bet pasalpos vel mazeja  4u.gif

čia jau patvirtinta dėl tų *4? unsure.gif Tai visai šš..... gaunasi doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Lace @ 2010 01 19, 18:49)
čia jau patvirtinta dėl tų *4? unsure.gif Tai visai šš..... gaunasi doh.gif

Patvirtinta.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 01 19, 20:10)
Patvirtinta.

Sveikos, tai dabar lubos nuo sausio 1d. 5*1170 ir nuo liepos 1d. 4*1170lt bus blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Samta0204: 19 sausio 2010 - 21:35
QUOTE(Samta0204 @ 2010 01 19, 21:33)
Sveikos, tai dabar lubos nuo sausio 1d. 5*1170 ir nuo liepos 1d. 4*1170lt bus blush2.gif

Taip.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif tikiuosi galesite man padeti ir patikslinti g.gif o mano situacija tokia:auginam su vyru suneli kuris gimes 2007m rugpjucio 17d. dabar jam jau beveik du su puse metu! laukiuosi antro vaikelio. i dekreta man gaunasi iseiti liepos viduri,kol pirmajam dar nebus sukake 3 metukai. siuo metu esu grizus i darbeli savo nuo rugsejo 8d,pirma menesi mokejo dar pagal sena atlyginima,bet paskui abipusiu nutarimu( nes kitaip butu atleide) sumazino atlyginima( minimuma 800lt) o pries tai gaudavau neblogai...skaitosi kad dirbu ir antraeilese pareigose,tik i sita darba dar negrizau,nes prasitesiau atostogas iki vaikui sueis 3 metukai,grizau tik i pirmaeili darba!!!!! Tai toks klausimas: kai gims antras vaikelis kokia man pasalpa skaiciuos (vaiko auginimo atostogu)? 1. ar pagal dabartines pajamas kur dirbu? 2. ar ims pagal pirmojo vaikelio? mat kiek zinau jeigu su antruoju nestumu iseinu i dekretine kol pirmajam dar nera triju metu tai sodra skaiciuoja( jei nori aisku) pasalpa pagal pirmojo vaikucio moketa pasalpa!!!!! man labai svarbu zinoti,nes dabar gaunu kapeikas,o tada gaudavau apie 1200lt
Atsakyti
sveikutes
gal zinot, kaip butu, jei mama, esanti vaiko auginimo atostogose, susirgtu (atsigultu i ligonine)? ar tada duodamas biuletenis? ar tetis tada gauna biuleteni priziureti vaika? jei taip, kokia uz tai apmokejimo tvarka? aciu mirksiukas.gif
Atsakyti
Laba diena,
Gal galite kas pasakyti tokį dalyką unsure.gif . Jei pvz esu vaiko priežiūros atostogose, po dviejų metų išeinu iš darbo, nes iš esmės įmonės nebėra (bet savo noru). Ir staiga oba netyčiukas - sužinai, kad pastoji, kaip tik tuo metu kai išeini ir nespėji iškart įsidarbint ar prisiregistruot į darbo biržą (na, pora savaičių esi neapdraustas). Ką daryt tokiu atveju? Viskas, nėra stažo vaiko priežiūros išmokai? Ar tiesiog iš 24 mėnesių turi būti svarbu tas 12 mėnesių (bet nebūtinai pastarieji paskutiniai 12 mėn.?) Tikiuosi supratot ką pasakiau blush2.gif

Ačiū.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 20 sausio 2010 - 15:10
Taip,tavo vyras gali imti nedarbingumo lapeli,apie tai skaiciau pries kelias sav. internete.Tik jau nebepamenu kaip tai reikia sutvarkyti.Gal poliklinikoje paaiskintu? smile.gif Mano daktare visuomet ka nors pataria,gal ir jusu zinos? rolleyes.gif Kai jau buvau isejus i darba ir abi su dukryte susirgome,tai daktare patare paimti nedarbingumo lapeli sergancio vaiko slaugai,o ne del savo persalimo.Tada sumokoma 100 proc.uz nedirbtas dienas.Taciau dabar viskas pasikeite -uz pirmaja sav. mokama tik 40 proc. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2010 01 20, 15:08)
Laba diena,
Gal galite kas pasakyti tokį dalyką unsure.gif . Jei pvz esu vaiko priežiūros atostogose, po dviejų metų išeinu iš darbo, nes iš esmės įmonės nebėra (bet savo noru). Ir staiga oba netyčiukas - sužinai, kad pastoji, kaip tik tuo metu kai išeini ir nespėji iškart įsidarbint ar prisiregistruot į darbo biržą (na, pora savaičių esi neapdraustas). Ką daryt tokiu atveju? Viskas, nėra stažo vaiko priežiūros išmokai? Ar tiesiog iš 24 mėnesių turi būti svarbu tas 12 mėnesių (bet nebūtinai pastarieji paskutiniai 12 mėn.?) Tikiuosi supratot ką pasakiau  blush2.gif

Ačiū.

Svarbu, kad būtų 12 mėnesių per 24 mėnesius, nebūtinai iš eilės.
Atsakyti
QUOTE(egle50 @ 2010 01 20, 12:44)
sveikutes
gal zinot, kaip butu, jei mama, esanti vaiko auginimo atostogose, susirgtu (atsigultu i ligonine)? ar tada duodamas biuletenis? ar tetis tada gauna biuleteni priziureti vaika? jei taip, kokia uz tai apmokejimo tvarka? aciu  mirksiukas.gif

10 straipsnis mirksiukas.gif
QUOTE(Abo @ 2010 01 20, 15:08)
Ar tiesiog iš 24 mėnesių turi būti svarbu tas 12 mėnesių (bet nebūtinai pastarieji paskutiniai 12 mėn.?)

nebūtinai iš eilės ir nebūtinai paskutiniai.
Atsakyti