Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Voveriukee @ 2010 01 19, 09:40)
o iki liepos nesikeis?

Nuo sausio 1 d. lubos sumazintos iki 5*1170=5850 Lt 'ant popieriaus'. Kas gaudavo virs siu lubu, tam bus atitinkamai sumazinta.
Apie tai jau rasyta anksciau sitoj temoj. ax.gif
Atsakyti
Sveikos,
gal kas galetu padeti...ar as gauciau pinigelius uz vaika jeigu vel buciau nescia,, nes man vaiko preziuros atostogos baigiasi geguzes menesi, o pavyzdziui jeigu gimdyciau rudeni, tai kaip man skaiciuotu pinigelius, ar reiketu iseiti i darba tiems keliems menesiams? ax.gif
Ir dar ar gauciau pinigelius isejaus i dekreta ten kur moka uz 3 men) jeigu ne iseisiu dirbti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bussinkka: 19 sausio 2010 - 09:01
QUOTE(Bussinkka @ 2010 01 19, 08:46)
Sveikos,
gal kas galetu padeti...ar as gauciau pinigelius uz vaika jeigu vel buciau nescia,, nes man vaiko preziuros atostogos baigiasi geguzes menesi, o pavyzdziui jeigu gimdyciau rudeni, tai kaip man skaiciuotu pinigelius, ar reiketu iseiti i darba tiems keliems menesiams? ax.gif
Ir dar ar gauciau pinigelius isejaus i dekreta ten kur moka uz 3 men) jeigu ne iseisiu dirbti?

Keliais postais auksciau apie tai ir kalbama doh.gif
Papildyta:
QUOTE(l'eau @ 2010 01 18, 23:18)
puk, neatidžiai skaitėte smile.gif  temoje buvo cituotas įstatymas, kad skaičiuoja iš metų laikotarpio prieš atostogas. visada taip buvo, niekas nesikeitė.

Tai kad seniau skaiciaco is uzpraejusio(atrodo) ketvircio mastau.gif
Atsakyti
kazkaip neradau... ar gausiu dekretinius pinigelius? Kaip geriau man pasielgt imti 3 metus vaiko prieziuros atostogu ar iseiti i darba keliems menesiams? Vaiko prieziuros atostogos baigiasi geguzes men o gimdyciau rugseji?
Atsakyti
hm, as jau pasimeciau g.gif kitoje temoje, parase, kad ims 12 men is buvusio atlyginimo iki pirmo vaiko pagal nauja istatyma, bet as ka tik skambinau i sodra ir ten pasake, kad ims pagalta pati kompensuojama uzdarbi ir nieko pereskaiciuos doh.gif jei eme uz 6 menesius, tai tiek pat ir mokes. niu ir kaip cia dabar zinot g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murka2008: 19 sausio 2010 - 09:36
QUOTE(murka2008 @ 2010 01 19, 10:35)
hm, as jau pasimeciau  g.gif  kitoje temoje, parase, kad ims 12 men is buvusio atlyginimo iki pirmo vaiko pagal nauja istatyma, bet as ka tik skambinau i sodra ir ten pasake, kad ims pagalta pati kompensuojama uzdarbi ir nieko pereskaiciuos  doh.gif  jei eme uz 6 menesius, tai tiek pat ir mokes. niu ir kaip cia dabar zinot  g.gif

man ir aktualus labai sitas klausimas, gal kas pagelbes???? g.gif
Atsakyti

Pakomentuosiu sita pasisakyma:
"Deja, kitų mėnesių išmokos taip pat bus mažesnės, nes nuo 2010 sausio 1 d. NPD ir PNPD NEBEBUS TAIKOMAS PSD ĮMOKOMS. Taigi, pagal tą patį pavyzdį bus nuskaičiuojama mokesčių:"

PSD imokoms jau nuo 2009 metu netaikomas NPD ir PNPD, neskleiskite neteisingos info. Sodros konsultacijoje telefonu gauta info deja yra labai nepatikima. Jei rasote, rasykite su nuorodom i istatymus, ju pakeitimus ir t.t. O geriausia lankytis puslapiuose: www.vmi.lt, www.tax.lt arba del konsultacijos kreiptis i VMI trumpu numeriu. Palyginus su Sodros VMI konsultacija yra austos klases:super , ja tikrai galima pasitiketi.
Atsakyti
QUOTE(viske @ 2010 01 19, 09:20)
Tai kad seniau skaiciaco is uzpraejusio(atrodo) ketvircio mastau.gif

galbūt netiksliai parašiau. turėjau omeny kad visada buvo galimybė pasirinkti kaip skaičiuos. nėra buvę kad ima ir moka kaip pirmam.
QUOTE(murka2008 @ 2010 01 19, 09:35)
hm, as jau pasimeciau  g.gif  kitoje temoje, parase, kad ims 12 men is buvusio atlyginimo iki pirmo vaiko pagal nauja istatyma, bet as ka tik skambinau i sodra ir ten pasake, kad ims pagalta pati kompensuojama uzdarbi ir nieko pereskaiciuos  doh.gif  jei eme uz 6 menesius, tai tiek pat ir mokes. niu ir kaip cia dabar zinot  g.gif

taigi kartota jau - sodra deklaruoja kad taiko palankesnį skaičiavimo būdą. jei alga buvo stabili, iš esmės niekas ir nesikeis.
Atsakyti
aciu merginos, dabar jau aiskiau 4u.gif aisku man geriau, kad skaiciuotu kaip pirmajai dukrai, pagal tuos pinigelius, nes dabar juk nebegaunu jokiu pajamu jau nuo rugsejo, tai jeigu ims visus 12menesiu nuo isejimo i dekreta (geguzes men.), tai tikrai nekas unsure.gif
o tada pagal kuriuos men. ismokes dekreto pinigelius, irgi is 12men.?
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2010 01 19, 09:35)

Žinoti taip, kaip numatyta įstatymuose, o ne kaip "kažkas kažkur parašė".

Kompensuojamas darbo užmokestis (Sodra skaičiuoja 1 darbo dienos) - jau paskaičiuotas dydis iš turėtų draudžiamųjų pajamų ir laikotarpio, kurį ima skaičiavimams, darbo dienų skaičiaus. Jo niekas NEPERSKAIČIUOJA pagal šiuo metu galiojančius l-pio reikalavimus. Toks, koks buvo paskaičiuotas pirmą kartą (turėjote gauti informacinį lapelį su šiuo dydžiu Sodroje, kai rašėte prašymą), toks ir bus naudojamas naujai pašalpai apskaičiuoti. Keisis tik vidutinis mėnesio darbo dienų skaičius, kurį padauginus iš kompensuojamo DU, gaunamas mėnesinės motinystės (tėvystės) pašalpos dydis.
Atsakyti
cia tikriausiai jau visus niuansus issiaiskinot...
tai gal greiciau man pasakysist, nei lrs.lt prasiknisus 4u.gif
jei alga gerai virsija lubas, tai nuo liepos 1 bus maksimali uz pirmus vaiko auginimo metus 4680 ar 4680*0,9, o antrais 4680 ar 4680*0,75?
dekui 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, as taip pat noreciau paklausti, nes tikrai pasimeciau, nes is Sodros gavau visai skirtingus atsakymus g.gif
1.jei man i dekreta reikia iseiti 02.10, bet as jaucuosi labai gerai, ar as galiu dirbti tiek kiek as noriu pvz iki 03.30, ar butinai reikia iseiti i dekreta kada priklauso, nes man reikia tiksliai zinoti, ar galiu savo gines prasyti ar ne g.gif
2.jei galiu dirbti kiek man sveikata leis, tai ar gausiu as dekretinius pinigelius ir atlyginima ar tik atlyginima, buk gerute smulkiai man paaiskink, kad galeciau ramiai miegoti.
Dekui biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti