gal kuri mamyte galetu paaiskint,tik ne ciatom is str.,o populiariai? kovo1d.baigiasi motinystes atostogos.Taciau as laukiuosi ir del sudetingo nestumo turesiu pasiimt nedarbingumo lapeli iki geguzes pab.,nes tuomet iseisiu vel "i dekretines".kaip man bus skaiciuojama motinystes pasalpa uz treciaji vaikeli?ar skaiciuos biliotenio pinigus ir pasalpa uz antra vaika,ar visgi imanoma gauti is paskaiciuotu pajamu kuomet dirbau pries atostogas?na,tokia pacia pasalpa kaip ir uz antra vaika gauciau ir uz treciaji(zinoma ne 90 ir 75 proc.)is anksto labai aciu
Sveikos merginos, gal galit pagelbeti, nebesuprantu kaip ka man dabar skaiciuos, jeigu is viso bus ka skaiciuoti
Siuo metu esu motinystes atostogose, kol dukrai sueis 3 metai (liepos 20d.), taciau esu dabar ir i dekreta gine paskaiciavo, kad isleis geguzes 28d. Man idomu ar gausiu dekreto pinigeliu is viso ir kaip skaiciuos man uz leliuka jau o gal is viso dekreto pinigeliu negausiu...?
ir dar gine sake, pasiziureti kaip man geriau iseiti ar geguzes 28d. ar birzelio 1d.
buciau labai dekinga uz atsakymus
Siuo metu esu motinystes atostogose, kol dukrai sueis 3 metai (liepos 20d.), taciau esu dabar ir i dekreta gine paskaiciavo, kad isleis geguzes 28d. Man idomu ar gausiu dekreto pinigeliu is viso ir kaip skaiciuos man uz leliuka jau o gal is viso dekreto pinigeliu negausiu...?
ir dar gine sake, pasiziureti kaip man geriau iseiti ar geguzes 28d. ar birzelio 1d.
buciau labai dekinga uz atsakymus
kaip as suprantu galesite pasirinkti, kad skaiciuotu arba 12 men. pries dekreta su antru vaiku arba prasyti, kad skaiciuotu is algos, buvusios su pirmu vaikeliu, irgi 12 menesiu iki isejimo su pirmu vaiku
QUOTE(murka2008 @ 2010 01 18, 19:34)
kaip as suprantu galesite pasirinkti, kad skaiciuotu arba 12 men. pries dekreta su antru vaiku arba prasyti, kad skaiciuotu is algos, buvusios su pirmu vaikeliu, irgi 12 menesiu iki isejimo su pirmu vaiku
tai cia dekreta taip skaiciuos? is 12men.? kaip seniau buvo is 7 men. tai dabar is 12 ims, taip?
o jau leliukui gimus kaip skaiciuos?
oi kiek daug klausimu, bet kad nesigaudau as....
paskaitykit temą - tikrai susigaudysit, net su pavyzdžiais. pirmoje žinutėje - svarbiausia informacija iš dvylikos mėnesių jau nuo spalio skaičiuoja. o skaičiavimo iš septynių mėnesių niekada nebuvo.
QUOTE(murka2008 @ 2010 01 18, 20:34)
Kažko nesupratau, kiek anksčiau buvo temoje kalbėta, kad moka tokią pat pašalpą kaip su pirmu vaiku, nieko iš naujo neskaičiuoja (t.y. skaičiuotą tik iš ketvirčio) O gal jau kas pasikeitė ir perskaičiuoja iš naujo
6 straipsnis. Kompensuojamasis uždarbis
3. Jeigu visą šio straipsnio 2 dalyje nurodytą laikotarpį arba jo dalį apdraustasis buvo nėštumo ir gimdymo, tėvystės ar vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogose, jo prašymu nauja motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa gali būti apskaičiuota iš kompensuojamojo uždarbio, pagal kurį buvo apskaičiuota ankstesnė (pirmesnė) motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa.
jei as gerai suprantu, tai ne moka, kiek su pirmu, o skaiciuoja is tos algos, kuri buvo. bet kadangi istatymai pasikeite ir dabar vidurkis 12 menesiu, tai tiek ir paims. jei alga buvo padidinta tik trim menesiams, praliotas
3. Jeigu visą šio straipsnio 2 dalyje nurodytą laikotarpį arba jo dalį apdraustasis buvo nėštumo ir gimdymo, tėvystės ar vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogose, jo prašymu nauja motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa gali būti apskaičiuota iš kompensuojamojo uždarbio, pagal kurį buvo apskaičiuota ankstesnė (pirmesnė) motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa.
jei as gerai suprantu, tai ne moka, kiek su pirmu, o skaiciuoja is tos algos, kuri buvo. bet kadangi istatymai pasikeite ir dabar vidurkis 12 menesiu, tai tiek ir paims. jei alga buvo padidinta tik trim menesiams, praliotas
puk, neatidžiai skaitėte temoje buvo cituotas įstatymas, kad skaičiuoja iš metų laikotarpio prieš atostogas. visada taip buvo, niekas nesikeitė. jei jei alga buvo stabili - pašalpa iį esmės nesikeis. be to, ne kartą kartota, kad moteris turi galimybę rinktis kaip skaičiuoti. 'moka kaip su pirmu' nėra faktas, tai pasirinkimo galimybė.
Sveikutes,
gal galit man paprastai atsakyti:
mazylei pusantru metuku. ar man kas keisis iki liepos ar ne? gaunu 4400 i rankas.
aciu
mazylei pusantru metuku. ar man kas keisis iki liepos ar ne? gaunu 4400 i rankas.
aciu
QUOTE(murka2008 @ 2010 01 18, 23:18)
6 straipsnis. Kompensuojamasis uždarbis
O aš suprantu, kad kompensuojamas uždarbis neperskaičiuojamas, tiesiog imamas tas pats kompensuojamo uždarbio dydis, kuris jau buvo apskaičiuotas ankstesnei pašalpai.
QUOTE(Voveriukee @ 2010 01 19, 08:52)
Sveikutes,
aciu
aciu
Nuo liepos 1 d. maksimaliai ka galesit gauti bus mazdaug apie 2800 Lt 'i rankas', t. y. 4*1170*0,75=3510 Lt 'ant popieriaus'.
QUOTE(ingabeil @ 2010 01 19, 09:39)
Nuo liepos 1 d. maksimaliai ka galesit gauti bus mazdaug apie 2800 Lt 'i rankas', t. y. 4*1170*0,75 Lt 'ant popieriaus'.
o iki liepos nesikeis?