Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

mazins visoms, tai nera skirtumo kada ju iseisit 4u.gif
Atsakyti
Man labai veluoja nestumo pasalpos mokejimas g.gif Gal ir kitoms taip dabar? Saskaita vis tuscia. Teirautis del velavimo turbut reiketu socialiniam skyriuje g.gif O sake ismokes per 10 darbo dienu doh.gif ir laiska atsiunte doh.gif bet kaip ner taip ner
Atsakyti
ugnele, bet jau yra istatymas perskaiciavimo, kad mazins visoms g.gif kaip tai sodra nezino kaip skaiciuos g.gif

75. Asmenims, kurie teisę į motinystės (tėvystės) pašalpas įgijo iki 2010 m. birželio 30 d. ir kuriems šių pašalpų mokėjimas tęsiamas po 2010 m. liepos 1 d., nuo šios datos pašalpos perskaičiuojamos ir mokamos:

75.1. iki vaikui sukaks vieni metai – 90 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio...

75.2. iki vaikui sukaks dveji metai – 75 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio...

http://www3.lrs.lt/p...s...ery=&p_tr2=
Atsakyti
QUOTE(ugnele78 @ 2010 01 18, 10:30)
laba diena,
jeigu iseinu i dekretą laiku ( t.y. kada man paskyrus ji gydytoja0 tos 126 d. baigiasi 06.18 / kazi ar sodra spės paskaičiuot man pasalpa??
atsakykite, patarkite, paneikite smile.gif) aciu labai

tikrai paskaiciuos per tiek laiko ir ismokes mirksiukas.gif per 15d.d. jie ismoka..o skirtumas yra, nes iki liepos gautumet sena tvarka, o nuo liepos jau mazins mirksiukas.gif tai bent kazkiek imanoma gaut ta palankesne tvarka blush2.gif o nuo liepos tik mazins jau visoms
Atsakyti
QUOTE(Natalija* @ 2010 01 18, 11:38)
Ar galėtų kas nors atsakyti? blush2.gif  mirksiukas.gif

jei neklystu, skaičiuoja kada išmokėta, ne paskaičiuota
Atsakyti
Laba diena 4u.gif Pas mane tokia situacija,suzinojau,kad esu nestuke.gif
Mane atleido,bet su galimybe grizti i darba pavasari.Pries tai mane susidijavo birza 6 men (absolventu remimo programa), o dra pries tai 6 men stovejau birzoj ir gaudavau bedarbio ismokas.Tai idomu pasidare,ar gausiu motinyste ismokas,jei isidarbsinsiu pavasari?gimdyti rugseji.
aciu
Atsakyti
QUOTE(KYM @ 2010 01 18, 13:10)
per el.bankininkystę - viešosios paslaugos, ar kaip ten,galima pasitikrinti, kiek paskaičiuota.. bet pas mane jokių naujų įrašų nėra  verysad.gif  doh.gif

tai cia matyt toms, kurios dirbo pries tai. kurias i dekreta isleido darboviete. kurios nedirbo, visoms vienodai paskaiciuota - 260 lt
Atsakyti
gal kas zino kaip su bankroto ismokom, jos skaiciuojasi kada ismoketos ar uz ta laikotarpi kada turejo buti moketos blush2.gif na tikiuosi suprasit ka turejau omeny..,
Atsakyti
sveikos mamytes. as irgi gavau 110lt maziau. bet ar gali taip but? blink.gif musu pasalpa ir taip buvo 660lt, o dabar 550 doh.gif buvau girdejusi kad iki 650lt nekarpis pasalpu. tai atsiprasau, jei mano 10lt didesne tai turi teise sumazint 110lt? ar cia mano informacija klaidinga? gal galit kas pakonsultuot?
Atsakyti
Mane sudomino šitas punktas iš murkos2008 įdėtos nuorodos:

1.1. Išdėstyti 16 punktą taip:

„16. Jeigu apdraustasis asmuo neturi reikiamo ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes buvo vaiko priežiūros atostogose, ligos ir motinystės socialinio draudimo stažas jam skaičiuojamas iš 24 mėnesių laikotarpio, buvusio, iki vaikui sukako dveji metai.“

Ką jie čia primakliavojo su tuo stažu? Kaip suprast tą "skaičiuojamas iš 24 mėnesių laikotarpio, buvusio, iki vaikui sukako dveji metai"? Kas čia pasikeitė lyginant su dabartine tvarka? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2010 01 18, 14:26)

Aš irgi atkreipiau dėmesį į šitą punktą, juolab, kad man jis dabar ir pačiai aktualus, bet norėtųsi manyti, kad čia tik pakeista formuluotė, kuri iš esmės reiškia tą patį, kad jei neturi stažo, nes auginai vaiką, tai tas nurodytas laikotarpis užskaitomas kaip stažas g.gif
Atsakyti
Vadovaujantis Socialinių išmokų mažinimo laikinuoju įstatymu, Motinystės/tėvystės išmoka bus mokama 4*1170*0,9 (0,75) be jokių išlygų perskaičiuojant jau esančioms MA.
Tuo tarpu nuo liepos 1d. įsigaliojančioje tvarkoje (t.y. naujai išeinančioms ir gimdančioms pvz. dvynukus) galios Ligos ir motinystės įstatymas, kuris numato išmokos dvigubinimą šiuo atveju ir kiekvienam vaikui skirtos išmokos lubos taikomos atskirai.

Taigi, skaičiukai:
jau išėjusioms į MA išmoka negali viršyti 4212Lt ,,ant popieriaus" (kiek vaikų beaugintumėte...) Beje, pametinukų atvejis greičiausiai irgi patenka po šitom taisyklėm (jei nebus atskiro Vyriausybės sprendimo mokėti kitaip).

O naujai išeinančioms tokia išmoka kaip ..lubos" bus mokamos kievienam vaikeliui (t.y. jei auginsite dvynukus, gausite 4212*2=8424Lt)...

Tiek žinių apie sprendimų absurdiškumą... doh.gif

Manau, kad šitas komentaras labai į temą, nes lygiateisiškukmo principas akivaizdžiai pažeidžiamas - taigi, teiskitės ir, tikėtina, prisiteisite... wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RasaP: 18 sausio 2010 - 16:42