Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(saulute32 @ 2010 01 15, 17:04)
tai ar dar ne per anksti teikti deklaracijas? o tai koks siu metu NPD yra? nebe 470 Lt?  g.gif

Nėra fiksuoto NPD. Jis priklauso nuo pajamų. Kuo didesnės pajamos, tuo mažesnis NPD ir atvirkščiai.
Atsakyti
QUOTE(saulute32 @ 2010 01 15, 17:04)
tai ar dar ne per anksti teikti deklaracijas? o tai koks siu metu NPD yra? nebe 470 Lt?  g.gif

jis nėra visiems vienodas (20 straipsnis)
Atsakyti
laba diena 4u.gif perskaiciau temele visa bet neradau panasios situacijos i mano... gal jus zinosit atsakyma.. esu nescia 4menuo, ir db isidarbinau dirbti nesunku darba uz minimuma kad prisidurt pinigeliu, todel butu idomu suzinoti ar man iseitu tu motinystes atostogu pasimti ne iskart kai gims vaikiukas o veliau tarkim kai jam bus kokie 4menesiai? tikiuosi suparsit ka cia prirasiau ir gal jus apie tai nusimanysit, nes as tai visai pasimetus tokiuose reikaluose... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Nasturcija @ 2010 01 14, 21:04)
Nezinau, ziurint kokiose. Musu buvo rasoma iki metu, po to tesiama.
Tai jei iseinate atostogauti iki metu ir tai supratote, tai kaip taip gali buti, jei pagal Jus prasymai rasomi iki triju metu.

Tai papildomas darbas, jei moteris po metu persigalvos ir sakys as noriu pabuti antrus,tai jums papildomas darbas vel einate i sodra ir nesate vel visus dok. jog ji dar vienus metus bus atostogose.o kam to reikia, o po tu antru vel einate ir nesate jog nutraukiate atostogas ir gryzta ta moteris i darba. Na aisku gal kam patinka vaikscioti i sodra thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gryta @ 2010 01 15, 20:54)
ar man iseitu tu motinystes atostogu pasimti ne iskart kai gims vaikiukas o veliau tarkim kai jam bus kokie 4menesiai?

vaiko priežiūros atostogų galima išeiti bet kada iki jam sueis treji. iškart vaikui gimus jų išeiti ir nepavyktų, nes būtumėt nėštumo gimdymo atostogose minimum 28 dienas po gimdymo (mažiausiai, įprastai 126 dienos nuo trisdešimtos nėštumo savaitės). pasibaigus šioms atostogoms galite kad ir kitą dieną grįžti darban, o vaiko priežiūros atostogų išeiti kada panorėsite
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 01 15, 16:40)

man dar toks klausimelis iskilo, jai gimus antram vaikui galima pasirinkti kad skaiciuotu kaip pirmam, tai jau skaiciuos is 12 men buvusiu pries pastarasias atostogas??????, nes pirmam juk skaiciavo is 6 men.... g.gif
Atsakyti
Atsiprašau, kad kišuosi, nu bet skaitydama visiškai susipainiojau doh.gif . Motinystės ir motinystės (tėvystės) pašalpa yra dvi skirtingos savokos- buitiškai vadinamos atitinkamai dekretu ir vaiko priežiūros atostogom. Norėčiau šiek tiek aiškumo- l'eau pacituota ištrauka, kad "Tais atvejais, kai Jūs neturite reikiamo ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo, nes prieš tai buvote išleista vaiko priežiūros atostogų, ligos ir motinystės socialinio draudimo stažas Jums skaičiuojamas iš 12 mėnesių laikotarpio, buvusio prieš pastarąsias atostogas.", kalba apie motinystės pašalpą, t.y. apie dekretą g.gif . Bent aš taip suprantu iš sodros informacijos g.gif . Čia kaip ir viskas aišku.
Didžiausiais klausimas man kyla dėl motinystės/tėvystės pašalpos- kaip ji bus skaičiuojama, jei pirmajam vaikui einant trečiuosius metus pastosiu su antru? Ir kaip skirsis skaičiavimas, jei pasibaigus pirmojo vaiko auginimo atostogoms (suėjus 2m) gryšiu dirbti ir , jei prasitęsiu vaiko auginimo atostogas iki 3 metų?
Atsakyti
Laba diena, gal galit man padėti nelabai suprantu, bet mano draugė laukiasi vaikelio ir mokinasi profesinėje mokykloje. Žinau kad baigus mokyklą ir nepraėjus 3mėn. isidarbini tai ismokos priklausys, bet ji leliuko susilauks dar nebaigus mokslu, tai gal galima baigus mokslus isidarbinti, nors jau leliukas bus gimes ir eiti tik vaiko priežiūros atostogų, nežinau ar suprantamai parašiau? g.gif
Atsakyti
Laba diena,Paaiskinkit man prasau toki dalyka.Tarkim as esu vaiko prieziuros atostogose iki 2010 m.liepos 21 d. Visa si laika man Sodra moka atitinkamo dydzio ismoka,pagal pajamas is darbovietes.Sakykim vel pastojau ir gimdymo terminas yra 2010 m. rugsejo men.Kokia tvarka bus mokamos ismokos ir pagal kokias pajamas?
Atsakyti
QUOTE(Elzė @ 2010 01 15, 16:29)
bet idomiai su ta deklaracija bus. As girdejau tokius gandus, kad VMI ir Sodra skirtingai suprato npd apskaiciavimui ir dabar moteriskes kai padeklaruoja tai visos skolingos valstybei lieka g.gif

Taip tikrai gali būti, nes Sodra taikė NPD ir privalomojo sveikatos draudimo įmokoms, ko daryti nelabai galėjo. Taip kad visi, kas gavo išmokas iš Sodros, nesumokėjo PSD tiek, kiek priklauso pagal įstatymus. Labai įdomu, kuo vis tai baigsis unsure.gif
Atsakyti
bet tai dviguba ismoka uz dvynukus pagal duotus skaicius virsija lubas,tai kaip tada?juk cia buvo mineta kad tos kurios iseina iki liepos gaus viengubas lubas, o kurios po liepos bus kiekvienam vaikui atskirai...tai kaip cia is tikruju yra...

sveikos,gal zinote tikliai kaip bus su tom kurios turi dvynukus ir yra iseje i motinystes atostogas iki liepos pirmosios dienos? ar bus viengubos lubos ar dvigubos lubos???
Atsakyti
laba diena,

tiek daug prisikaiciau ir taip pamaniau kad ir as galiu kreiptis patarimoi Jus mielosios mamos smile.gif
I dekreta pagal gydytojio paskaiciavimu turiu iseiti 04.12. Opati jauciuosi labai gerai, o ir darba savo labai myliu todel galvojau bent 2 savaitem prasitesiu dekreta( t.y. iseisiu veliau negu kad numatyta). Darbe vyr. finansiste man pakuzdejo kad biletenis yra 126 d. kadangi istatytmas del pasalpu mazinimo nuo 2010 m. liepos 1 d, jau priimtas tai ji man sako "tu ziurek kad tavo biletenis užsibaigtu iki to liepos men". Tipo tuo atveju nepapusliu i ta saraša kad bus mazinama pasalpa.
Kazi kaip cia man elgtis??
jeigu iseinu i dekretą laiku ( t.y. kada man paskyrus ji gydytoja0 tos 126 d. baigiasi 06.18 / kazi ar sodra spės paskaičiuot man pasalpa??
atsakykite, patarkite, paneikite smile.gif) aciu labai
Atsakyti