Gal kartais kas nors žino?
2010 m. aš turėsiu pajamų ne tik iš darbo santykių, bet ir iš individualios veiklos. Vaiko auginimo atostogų išeisiu rugpjūtį. Tarkim, jau liepos pabaigoje uždarysiu ind. veiklą ir susimokėsiu visus mokesčius. Ar Sodra spės gauti visą info iš VMI ir, skaičiuodama motinystės pašalpą, įskaitys ir ind. veiklos pajamas? Nes deklaracija už 2010 m. pajamas iš ind. veiklos bus teikiama tik 2011 m.
QUOTE(l'eau @ 2009 12 23, 18:25)
O tai vadinamus "dekretinius" man sodra mokėtų jei į dekretą išeičiau vėl net nedirbus?
QUOTE(saulala @ 2009 12 24, 08:46)
Gal kartais kas nors žino?
2010 m. aš turėsiu pajamų ne tik iš darbo santykių, bet ir iš individualios veiklos. Vaiko auginimo atostogų išeisiu rugpjūtį. Tarkim, jau liepos pabaigoje uždarysiu ind. veiklą ir susimokėsiu visus mokesčius. Ar Sodra spės gauti visą info iš VMI ir, skaičiuodama motinystės pašalpą, įskaitys ir ind. veiklos pajamas? Nes deklaracija už 2010 m. pajamas iš ind. veiklos bus teikiama tik 2011 m.
įskaitys
QUOTE(kvikte @ 2009 12 24, 14:29)
O tai vadinamus "dekretinius" man sodra mokėtų jei į dekretą išeičiau vėl net nedirbus?
juk rašėte kad skaitėte praeitą temą, o dar kartą atsakius klausimą iškart vėl jį kartojate pirmoje temos žinutėje trečioje nuorodoje aprašyta plačiau kodėl nereikia padirbėti išeinant į dekretą su antru vaiku esant pirmojo auginimo atostogose iki trejų metų. jei vis dėl to norite padirbėti tai tikrai nėra draudžiama, tačiau gausite tik skirtumą tarp atlyginimo ir pašalpos
QUOTE(auksimilijana @ 2009 12 23, 15:41)
sveikutes,
Pas mane toks klausimas, ar gali darboviete (buhaltere) sutvarkyti dokumentus sodroje uz nesciaja? Jai buvo paduotas is gyd gautas dekretinis biliotenis ir ji nuejusi viska sutvarke. Kazkaip man cia keistai pasirode
Pas mane toks klausimas, ar gali darboviete (buhaltere) sutvarkyti dokumentus sodroje uz nesciaja? Jai buvo paduotas is gyd gautas dekretinis biliotenis ir ji nuejusi viska sutvarke. Kazkaip man cia keistai pasirode
Laba,
dirbu buhaltere, tai pati visą laiką taip darau, taigi nieko keista. Bet jeigu neramu, paskambinkit į SoDrą ir pasiteiraukite ar yra pristatytas Jūsų pažymėjimas.
Sveikos, nu cia vakar susigincijom trupuciuka tai gal jus patarsit. pastojau lapkricio menesi, nuo spalio 27d. nedirbu, stojau i DB. isidarbinti tureciau tik vasario menesi, tai uz koki laikotarpi man butu skaiciuojami pinigai? Iki tol pradirbau daugiau nei 2metus. Aciu
sveikutės. matau, kaip išsamiai čia atsakoma į klausimus, todėl turiu klausimėlį mano mažajai jau 1 metukai ir 7 mėnesiai. taip kad , esu motinystės atostogose, jei laukiuosi antro lialiuko, ar tai skaitosi piktnaudžiavimas SoDros pinigais? ar už tai gali mane sodinti į kalėjimą? gali pasirodyti klausimas kažkam juokingas, bet aš norėčiau, kad rimtas žmogus man atsakytų. prisiskaičiau visokių straipsnių, nejaugi teks skambinti į SoDrą ir tiesiai šviesiai klaust : ar sodinsit į kalėjimą, jei susilauksiu antro lialiaus?
Sveiki, labai reikia jūsų konsultacijos. Nėštumo atostogų turėčiau išeiti kovo pabaigoje-balandžio pradžioje. Paskaičius sodros pašalpų skyrimo tvarką, suprantu, kad man nėštumo ir gimdymo atostogų pašalpa bus apskaičiuojama įvertinus draudžiamąsias pajamas už 9 mėn. iki pirmos nėštumo atostogų dienos.
Pirmą (t.y biržely) ir antrą mėnesį (t.y. liepą) aš neturėjau pajamų, nes biržely buvau kasmetinių atostogų, todėl atlyginimą už gegužę ir atostoginius už birželį gavau gegužės mėnesį. Liepą neturėjau pajamų, nes pakeičiau darbuovietę ir atlyginimą, kaip priklauso gavau sekantį mėnesį, t.y. rugpjūtį. Darbo stažas buvo nutrukęstik 1-ai dienai.
1-as klausimas: Kaip skaičiuos pašalpą mano atvėju? Ar įvertins birželio mėnesio atostoginius sumokėtus gegužės mėnesį?
2-as klausimas: gimdyti turėčiau iki liepos 1d., tačiau vaiko priežiūros atostogų išeisiu jau po liepos 1d.,
kaip tada skaičiuos pašalpą? Kaip suprantu už 12mėn turėtas draudžiamąsiais pajamas iki nėštumo pirmos atostogų dienos ar iki vaiko priežiūros atostogų pirmo dienos? už kuriuos mėnesius?
tikiuos aiškiai išdėsčiau savo klausymėlius
Pirmą (t.y biržely) ir antrą mėnesį (t.y. liepą) aš neturėjau pajamų, nes biržely buvau kasmetinių atostogų, todėl atlyginimą už gegužę ir atostoginius už birželį gavau gegužės mėnesį. Liepą neturėjau pajamų, nes pakeičiau darbuovietę ir atlyginimą, kaip priklauso gavau sekantį mėnesį, t.y. rugpjūtį. Darbo stažas buvo nutrukęstik 1-ai dienai.
1-as klausimas: Kaip skaičiuos pašalpą mano atvėju? Ar įvertins birželio mėnesio atostoginius sumokėtus gegužės mėnesį?
2-as klausimas: gimdyti turėčiau iki liepos 1d., tačiau vaiko priežiūros atostogų išeisiu jau po liepos 1d.,
kaip tada skaičiuos pašalpą? Kaip suprantu už 12mėn turėtas draudžiamąsiais pajamas iki nėštumo pirmos atostogų dienos ar iki vaiko priežiūros atostogų pirmo dienos? už kuriuos mėnesius?
QUOTE(Eglareta @ 2009 12 27, 17:56)
paranoja tikrai niekada nėra juokinga tokio dalyko kaip piktnaudžiavimas sodros pinigais nėra. yra tik sukčiavimas arba vagystė. ir baudžiama ne už antro vaiko gimdymą, o už vagystę iš kitų mokesčių mokėtojų - t.y. nustačius algos pasikėlimą prieš atostogas, įsidarbinimą trumpam laikui už didesnį nei įprasta atlyginimą ir panašiai. jei nesukčiavot ir nevogėt, niekas ir nebaus. be to, bet kokiu atveju sodra su sankcijų taikymu visiškai nesusijusi, ji tik gali perduoti duomenis kompetentingoms institucijoms, taip kad į jūsų klausimą atsakyti negalės. tam reikėtų skambinti į vmi
QUOTE(Natalija* @ 2009 12 27, 23:12)
Sveiki, labai reikia jūsų konsultacijos. Nėštumo atostogų turėčiau išeiti kovo pabaigoje-balandžio pradžioje. Paskaičius sodros pašalpų skyrimo tvarką, suprantu, kad man nėštumo ir gimdymo atostogų pašalpa bus apskaičiuojama įvertinus draudžiamąsias pajamas už 9 mėn. iki pirmos nėštumo atostogų dienos.
Visų pirma, tai skaičiuos ne iš 9, o iš 12 mėnesių draudžiamųjų pajamų. Ir ne iki pirmos atostogų dienos, o iki to mėnesio, kurį prasideda atostogos. Tas galioja tiek nėštumo ir gimdymo, tiek ir vaiko priežiūros atostogoms. 12 mėnesių imami iki atitinkamų atostogų pradžios mėnesio, t.y. motinystės pašalpai apskaičiuoti iki nėštumo ir gimdymo, o motinystės (tėvystės) pašalpai - iki vaiko priežiūros. Atostoginiai įsiskaičiuos nepriklausomai nuo to, kurį mėnesį jie išmokėti, nes Sodra visuomet atsižvelgia į tai, kurį mėnesį jie priskaičiuoti. Tas pats ir su atlyginimu.
Nerandu kur paklausti, tai bandau cia
Vyro brolio drauge laukiasi, stazo motinystes pasalpai gauti ji neturi. Zinau, kad jai pagimdzius bus ismoketa vienkartine pasalpa gimus vaikui. O ar dar kokie nors pinigeliai butu mokami?
Sorry, jei paklausiau ne i tema
Vyro brolio drauge laukiasi, stazo motinystes pasalpai gauti ji neturi. Zinau, kad jai pagimdzius bus ismoketa vienkartine pasalpa gimus vaikui. O ar dar kokie nors pinigeliai butu mokami?
Sorry, jei paklausiau ne i tema
per mažai informacijos kad būtų galima atsakyti tiksliai. koks amžius? ar studijuoja? ar turi kitų pajamų? jei studentė - turi galimybę savo mokslo įstaigoje gauti socialinę stipendiją. jei jos šeima atitinka sąlygas - galėtų gauti pašalpą nepasiturinčioms šeimoms ir vieniems gyvenantiems asmenims. dar turėtų gauti vaiko pinigus.
sveikos: ) man iskilo toks pat klausimas: as mokausi universitete, kuri baigsiu birzeli, vaikelis turetu gimti rugpjuti, tad man kaip ir galioja ta darbo stazo isimtis, nes neturiu 26 metu ir mokaus, tad jei dabar isidarbinciau ar man moketu sodra? jei taip tai gal yra kazkoks minimalus stazo reikalvimas, nes paskambinus i sodra labai jau pikta moteris snekejo:(