Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

berods 21
Atsakyti
Sakykite, o tos 156 dienos, kurių išleidžia nėštumo ir gimdymo atostogų, nesutrumpėja, jei ankščiau pagimdai g.gif
Atsakyti
QUOTE(magic-magic @ 2010 01 14, 10:43)
Sakykite, o tos 156 dienos, kurių išleidžia nėštumo ir gimdymo atostogų, nesutrumpėja, jei ankščiau pagimdai  g.gif

Ne.
Atsakyti
QUOTE(magic-magic @ 2010 01 14, 10:43)
Sakykite, o tos 156 dienos, kurių išleidžia nėštumo ir gimdymo atostogų, nesutrumpėja, jei ankščiau pagimdai  g.gif

Tik ne 156, o 126. Ir jos gali pailgėti + 14 dienų komplikuoto gimdymo atveju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enita: 14 sausio 2010 - 13:55
Sveikos,

paieška niekaip nerado nieko apie autorines sutartis. tad mėginsiu klausti 4u.gif
dirbu darbovietėje, kurioje dar pasirašiau ir autorinę, tai man motinystės pašalpą skaičiuos tik pagal algą ar pagal algą ir autorinę? nuo autorinės juk SODRA pasiima mokesčius, tai kaip ir turėtų įtraukti šias pajamas? bet klausiu protingesnių mamyčių šioje sferoje nei aš 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jullaja @ 2010 01 08, 12:07)
ligos pasalpos gautos slaugiant vaika- iskaiciuojamos; 97 Lt- neiskaiciuojamos

Sveiki, dėkoju už atsakymą 4u.gif O sakykite, ar ligos pašalpos gautos slaugant vaiką, skaičiuojamos į pajamas, kurį mėnesį? Ar tą mėnesį, kai tu nedirbai dėl to, kad turėjai nedarbingumą ar tą mėnesį, kai gavai išmoką iš Sodros? Pvz: vaikas sirgo rugsėjo menesį, o išmoką gavau lapkritį, tai kuriam mėnesiui priskaiciuos kaip pajamas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Amri32 @ 2010 01 14, 10:24)
Sveikos - gal galit pasakyti, koks procentas nusiskaičiuoja nuo sodroje apskaičiuotos dekretinių sumos, nes žiūriu, kortelėje labai jau skiriasi ta suma gun_bandana.gif Ačiū 4u.gif

21% mirksiukas.gif
Atsakyti
neskaiciau temeleje, bet gal nesupyksite , kad uzklausiu, ar isiskaiciuoja ligos pasalpos prie bendru dirbamu pinigeliu ? ar juos taipat dades prie dekretiniu skaiciavimo ? g.gif
Atsakyti
taip, tai irgi draudžiamosios pajamos
Atsakyti
QUOTE(dairina @ 2010 01 13, 22:07)
Na va bet ziuriu ir pati nesupratai  ax.gif  doh.gif Siaip darbovietese prasymai rasomi iki triju metu, o tik norint sugryzti anksciau i darba, parasomas isakymas ir nunesamas i sodra jei moteris grizta anksciau i darba...
Aciu uz issamu ats.  4u.gif

Nezinau, ziurint kokiose. Musu buvo rasoma iki metu, po to tesiama.
Tai jei iseinate atostogauti iki metu ir tai supratote, tai kaip taip gali buti, jei pagal Jus prasymai rasomi iki triju metu.
Atsakyti
sveikos,perskaičiau temą bet vistiek neišsiaiškinu niekaip,gal galit kas paprastai atsakytt ax.gif jei vaikui du metukai sueina ,trečius metus kiek žinau pinigai nebemokami nors skaitosi ,kad esi motinystės atostogose sakykim aš pastoju per tuos trečius metus,tai ar man skaitysis,kad aš tuos septynis mėnesius nedirbau jeigu namuose buvau ,ar kaip ten doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Inga&Vikute @ 2010 01 14, 22:01)
ar man skaitysis,kad aš tuos septynis mėnesius nedirbau jeigu namuose buvau ,ar kaip ten doh.gif

jei esate vaiko auginimo atostogose - taip, laikoma kad nedirbate. nesvarbu kokiu šių atostogų metu.
Atsakyti