Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

sveiki, o kiek tiksliai mokesciu nuskaiciuoja? 30???
Atsakyti
ne, tik du - gyventojų pajamų ir privalomajam sveikatos draudimui.
Atsakyti
sorry, niekur nerandu, galit kas nors parasyt koks visgi istatymas priimtas? nuo kada mazinamos ismokos ir ar visiems? Ir kas su tomis lubomis, tai 5 ar jau 4 draudziamieji dydziai bus, ir nuo kada? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(maidala @ 2010 01 12, 18:48)
sorry, niekur nerandu, galit kas nors parasyt koks visgi istatymas priimtas? nuo kada mazinamos ismokos ir ar visiems? Ir kas su tomis lubomis, tai 5 ar jau 4 draudziamieji dydziai bus, ir nuo kada?  blush2.gif

temoje n kartų nuoroda dėta, bet nesunku ir pakartoti, čia.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2010 01 12, 15:05)
išeiti į dekretą galite kada norite, kad ir vėliau. tik anksčiau išleisti gali tik gydytojas.

Klaidinate. Nėštumo ir gimdymo atostogos yra nuo 30 sav. anksčiau išeiti negalima. Jei jaučiasi besilaukianti moteris blogai, tai galima iki dekreto "tempti" su nedarbingumu, bet į dekretą išeiti anksčiau negu 30 savaičių negalima
Atsakyti
o dekreto ismoka net ir po liepos 1 d. liks 100 proc.?
Atsakyti
QUOTE(riešutėlis @ 2010 01 12, 12:31)
na man aktualu ne dėl poilsio ar blogos savijautos, bet dėl skaičiavimo  blush2.gif  situacija tokia:
man išeitų į dekretą 2010.04.21, tačiau nuo 2009-05-01 man sumažino etatą (iš pilno padarė 0,75), taigi aš noriu kad išėjus į dekretą į skaičiavimus įsiskaičiuotų nors keli mėn. senojo atlyginimo iš pilno etato  ax.gif
Papildyta:
o atostogų pasiėmmimas man skaičiavimams nieko nepadės, juk skaičiuojasi atostoginiai iš paskutinių 3 mėn. atlyginimo (taigi iš mano 0,75 etato) . Gaunasi kad aš dar nusimažinsiu išmokas

Drąsiai galima bent keliom savaitėm išeiti į dekretą tongue.gif Man reikėjo trim sav anksčiau išeiti - o pas ginę einu privačiai, pinigus gi moku, tad ko nori, to ir prašai.Čia gi žmogiška...Man tas pats su skaičiavimais buvo, tai paankstino tą dekretą.Sakė, kad ČIA tik gydytojų reikalas, sodra nelabai domisi tuo.Aišku, jei ten pretenduojate į daugiatūkstantines sumas - tai tikrina dabar, o jei viskas normos ribose - viskas nuo ginų, deja priklauso ax.gif
Atsakyti
Sveikos, gal ir mane pakonsultuotumet. Esu vaiko prieziuros atostogose iki vaikui sueis du metai (siuo metu vaikui 1 m. 6 men.). Vel laukiuosi. Mano darboviete bankrutavo pries metus, man esant vaiko prieziuros atostogose. Ismoka uz pirma vaika is Sodros po imones bankroto buvo pratesta moketi.
Pagal istatyma motinystes pasalpa skiriama, jei: moteris "atleista iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo, bankroto".
As atleista is darbo buvau vaiko prieziuros atostogu metu, tai ar as galiu pretenduoti i nestumo/gimdymo pasalpa ir antro vaiko prieziuros pasalpa?
Aciu
Atsakyti
QUOTE(Amri32 @ 2010 01 13, 12:36)
Drąsiai galima bent keliom savaitėm išeiti į dekretą tongue.gif Sakė, kad ČIA tik gydytojų reikalas, sodra nelabai domisi tuo.

Deja (o gal ačiū dievui), pradėjo domėtis. Čia jau viena rašė, kad gavo laišką iš Sodros, kuriame pranešama apie medicinos dokumentų pagrįstumo tikrinimą. Taigi, rizika būti sugautoms tikrai yra. Tuo labiau, kad šiaip tas "dekretas" greičiau neateina, reikia taisyti visas datas, įrašus ir t.t., o tai jau nusikaltimas.
Papildyta:
QUOTE(mintux @ 2010 01 13, 13:07)
As atleista is darbo buvau vaiko prieziuros atostogu metu, tai ar as galiu pretenduoti i nestumo/gimdymo pasalpa ir antro vaiko prieziuros pasalpa?
Aciu

Ne, nes pastojote jau po bankroto. Norėdama gauti išmokas, privalote įsidarbinti.
Atsakyti
Na, žinoma, rizika yra, neprieštarauju.Tik labiau manau, kad ji didesnė toms, kurios pretenduoja į dideles išmokas - dabar į tai per padidinimo stiklą žiūrima.Tik sakau, variantų yra visokių, ir sprendimų yra visokių.
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2010 01 13, 14:14)

Ne, nes pastojote jau po bankroto. Norėdama gauti išmokas, privalote įsidarbinti.

O jei man pavyktu isidarbinti, tai i nestumo/gimdymo pasalpos vidurki butu iskaiciuojama ir dabartine pasalpa (ji juk buvo paskaiciuota pagal bankrutavusioje imoneje gautas pajamas)?
Suprantu, kad antrojo vaiko prieziuros pasalpa iki 2 metu butu tokia pati kaip ir su pirmuoju.
Atsakyti
Bučiau dėkinga už pagalba, jei kas paaiškintu 4u.gif (nes girdžiu skirtingas nuomones ir susipainiojau doh.gif )
Jei gimdymas sakykim 2010 11 17
1.Iš kokio laikotarpio skaičiuos mamai dekreto išmoką?
2.Iš kokio laikotarpio skaičiuos tėčiui tėvystės atostogų išmoką?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo valpurgija: 13 sausio 2010 - 14:26