Labuka,
Norejau paklausti zinanciu mamyciu
Dirbu per 2 darbus,pagrintinis pilno etato,pajamos tarkim 1000Lt, antras 0.5 etato o pajamos 1300 lt,didesnes nei uz visa etata. Kaip sodra skaiciuotu motinystes pinigelius? Kaip isvestu vidurki? iki dekreto iseitu abiejuose darbuose po 12 menesiu isdirbta. Aciu uz atsakymus is karto
QUOTE(edytka @ 2010 01 11, 10:12)
Kaip sodra skaiciuotu motinystes pinigelius?
informacija
QUOTE(edytka @ 2010 01 11, 10:12)
Kaip isvestu vidurki?
kokiu etatu ir kiek reikšmės neturi. svarbu gautos draudžiamosios pajamos. kiek iš viso pajamų per mėnesį gavot, tiek ir gausit, nuo liepos bus perskaičiuota. atkreipkite dėmesį kad suma nuo dabar gaunamų pajamų šiek tiek skirsis dėl taikomų mokesčių.
sveikute busimos ir esamos mamytes! Gal kuri susidure su tuo, as turiu individualia veikla, moku mokescius sodrai, ar man mokes tu triju men pinigelius ar man jie neopriklauso, nes nuejusi i savo sodra niekas nieko neaiskina, sedi susirauke, net klausti nesinori. Kas liecia sita veikla tai susirgus man biuletenis nemokamas, tai kazin ar tie pinigeliai bus mokami.
Papildyta:
tiesa,pries tai dirbusi kitame darbe, stazas eina ir jis yra 12men
Papildyta:
QUOTE(Ritukekas @ 2010 01 11, 13:14)
sveikute busimos ir esamos mamytes! Gal kuri susidure su tuo, as turiu individualia veikla, moku mokescius sodrai, ar man mokes tu triju men pinigelius ar man jie neopriklauso, nes nuejusi i savo sodra niekas nieko neaiskina, sedi susirauke, net klausti nesinori. Kas liecia sita veikla tai susirgus man biuletenis nemokamas, tai kazin ar tie pinigeliai bus mokami.
tiesa,pries tai dirbusi kitame darbe, stazas eina ir jis yra 12men
Laba diena,
gal galite padėti išsiaiškinti savo padėti šiuose painiuose socialinių reiklaų labirintuose
Mokausi doktorantūroje (pirmi metai) ir dar paildomai dirbu pagal autorines įvairiuose projektuose, jeigu dabar pastočiau tai ką nors gaučiau už vaikutį ar ne? Ir kokią reikšmę turi autorinės sutartys išmokoms, nes vyras dirba pagal autorinę, tai gal kas nors išeitų?
Iš anksto dėkoju už pagalbą
gal galite padėti išsiaiškinti savo padėti šiuose painiuose socialinių reiklaų labirintuose
Mokausi doktorantūroje (pirmi metai) ir dar paildomai dirbu pagal autorines įvairiuose projektuose, jeigu dabar pastočiau tai ką nors gaučiau už vaikutį ar ne? Ir kokią reikšmę turi autorinės sutartys išmokoms, nes vyras dirba pagal autorinę, tai gal kas nors išeitų?
Iš anksto dėkoju už pagalbą
visa jums aktuali informacija
paskaitykite temą, rasite skaičiavimo pavyzdžių. bet trumpai - iš autorinių gautos pajamos skaičiuojamos pašalpos gavimui.
paskaitykite temą, rasite skaičiavimo pavyzdžių. bet trumpai - iš autorinių gautos pajamos skaičiuojamos pašalpos gavimui.
QUOTE(l'eau @ 2010 01 11, 10:04)
kad stažo reikalavimas nebūtų taikomas, reikia įsidarbinti per tris mėnesius nuo baigimo. taip pat atkreiptinas dėmesys kad motinystės (tėvystės) pašalpa negali būti mažesnė nei trečdalis einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, t.y. šiuo metu - apie 390 litų. tėvystės atostogų išmoka skaičiuojama į pajamas gauti motinystės (tėvystės) išmoką. bedarbio pašalpai gauti reikalingas pusantrų metų per tris metus stažas, tikrai nebus taip kad bedarbio pašalpą ims mokėti iškart po studijų įsiregistravus darbo biržoje.
Sveikutes, man dar truputi neaisku, jei as gausiu diploma birzelio men., o gimdysiu liepa...tai taip iseina, kad negausiu net minimalios nes nespesiu isidarbint? O jei anksciau isidarbinciau ir vienu metu dirbciau ir mokyciaus, kaip tada, ar dar galiotu sita nuostata?
taip, bet isidarbinti jums geriausia butu iki 30 sav. nes tuomet isleidzia i dekreta darbe aisku ji galima pavelinti pagal saviajuta
QUOTE(murka2008 @ 2010 01 11, 20:51)
taip, bet isidarbinti jums geriausia butu iki 30 sav. nes tuomet isleidzia i dekreta darbe aisku ji galima pavelinti pagal saviajuta
Aciu uz atsakyma , o kiek man reiktu pradirbt, uztektu kokiu 2 menesiuku? juk visvien ten minimuma gauciau...Nes tada galeciau isdarbinti per baigiamosios praktikos laika ir ramiai sau iseiti dekretiniu po praktikos
Labas vakaras,
1. Kaip suprasti sia dali, kuri paryskinta? Tai jei pvz, vaikui 2 metai, pradedu dirbti, bet kol jam sueis 3, as galiu retkarciais pasiimti atostogas, tame laikotarpyje?
(Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis)
1. Kaip suprasti sia dali, kuri paryskinta? Tai jei pvz, vaikui 2 metai, pradedu dirbti, bet kol jam sueis 3, as galiu retkarciais pasiimti atostogas, tame laikotarpyje?
(Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis)
sveikutės nepykite neturėjau laiko perskaityti visos temos gal kur buvo ir užsiminta, bet gal galėtumėte pasakyti nuo kelintos nėštumo savaitės yra išleidžiama taip vadinamų nėštumo ir gimdymo atostogų iš darbo (na dekretinių)
iš anksto dėkui
iš anksto dėkui
QUOTE(riešutėlis @ 2010 01 12, 10:57)
sveikutės nepykite neturėjau laiko perskaityti visos temos gal kur buvo ir užsiminta, bet gal galėtumėte pasakyti nuo kelintos nėštumo savaitės yra išleidžiama taip vadinamų nėštumo ir gimdymo atostogų iš darbo (na dekretinių)
iš anksto dėkui
iš anksto dėkui
30sav
QUOTE(markute @ 2010 01 12, 12:02)
30sav
o anksčiau gal galima (nors keliomis savaitėmis) ir kaip