Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Killing_me_softly @ 2010 01 08, 19:41)
O man šiandien Sodroj sakė, kad nutraukti nebūtina, tik reikia pasirašyti pasižadėjimą, kad nebevykdysi individualios veiklos, o jei gausi iš jos pajamų - grąžinsi permoką... g.gif

O gal žinote, koks koeficientas už 2010 m.? Nes jau taikomas kitoks įmokų tarifas ir visiškai kitaip apskaičiuojamos...

Uz 2010 m. jokio koeficento nebus, tiksliau 100 proc. Nuo kokios sumos mokesi imokas, tokia ir trauks i pajamas. Tarkim uz sausi uzdirbai 2000 lt. Imokas reikia moket 28,5 proc. nuo 1000 (50 proc.) , t.y. sumokesi 285 Lt imoku ir 1000 lt bus traukiamas i pajamas.
Papildyta:
QUOTE(Rioma @ 2010 01 08, 16:46)
Sveikos mamytes  4u.gif

Turiu gal but naudingos info busimom mamytem, kurios uzsiima individualia veikla.
Pati turiu pagrindini darba + gaunu pajamas uz individualia veikla, tai sis klausimas man buvo super aktualus... Tai gi, siandien gavau atsakyma is sodros.
Zodziu motinystes pasalpa bus skaiciuojama ir nuo individualios veiklos, tik butinai pries iseinant i dekreta reikia ja nutraukti, kitaip pinigeliu nebus.
O pasiskaiciuoti galima taip:  tarkim deklaravote, kad  uz individualia veikla per pastaruosius 12 men gavote 12000 Lt pajamu.  Tai visa suma bus dauginama is koeficiento 0.3509 ir dalinama is 12 men. t.y. 12000 * 0.3509 / 12 = 350 Lt. Gauta suma ir bus tas pinigeliu skaicius kuri gausite kas menesi uz vaikuti...

Saugaus ir lengvo nesiojimo  nestuke.gif

Na sita zinia apie ind. veiklos koeficentus buvo zinoma jau pries metus. Bet ne visai taip. Gauta suma nebutinai bus tas skaicius, kuri gausite uz vaikuti kas menesi. Visu pirma nuo jos dar atskaiciuojami mokesciai (GPM ir PSD). Be to, net ir individualia veikla vykdantiems asmenims galioja istatymo nuostata, kad "Motinystės (tėvystės) pašalpa per mėnesį negali būti mažesnė kaip trečdalis einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, galiojančių vaiko priežiūros atostogų pradžios mėnesį." Siuo metu tai yra 390 Lt.
Zodziu cia daug niuansu, placiau mes diskutavome temoje apie ind. veikla mirksiukas.gif
Atsakyti
gal kas galite pasakyti kaip bus su nestumo ir gimdymo atostogu ismoka? t.y. nuo sausio 1 d. lyg ir pasikeite draudziamuju pajamu dydis. As isejau i nestumo ir gimdymo atostogas nuo spalio 1d iki vasario 3d berods. Visa ismoka man sumokejo praeitais metais. Pasikeitus draudziamuju pajamu dydziui ismoketa ismoka uz sausi ir vasario kelias dienas yra didesne nei butu su nauju draudziamuju pajamu dydziu, tai ar sodra reikalaus grazinti skirtuma? Ar jau ismoketoms ismokoms perskaiciavimu nedarys?
Atsakyti
Asmenų, gavusių pajamas iš sporto veiklos, asmenų, gavusių pajamas iš atlikėjo veiklos, ir asmenų, gavusių pajamas pagal autorines sutartis, nuo kurių 2009 ir 2010 metais įmokėtos sumažinto tarifo privalomojo ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos, tų metų draudžiamosiomis pajamomis laikomos gautos pajamų sumos, apskaičiuotos proporcingai mokėtoms valstybinio socialinio draudimo įmokoms: atitinkamais metais gauta pajamų suma dauginama iš dydžio, kuris apskaičiuojamas atitinkamų metų sumažintą draudėjų ir apdraustųjų ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos tarifą, taikomą pajamoms, gautoms iš sporto bei atlikėjo veiklos, ar pajamoms, gautoms pagal autorines sutartis (atitinkamai gautoms iš savo darbdavio arba ne iš savo darbdavio), dalijant iš tų metų draudėjų bendrojo ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokų tarifo, nustatyto pajamoms, gautoms pagal autorines sutartis (atitinkamai gautoms iš savo darbdavio arba ne iš savo darbdavio), ar sportininkų bei atlikėjų gautoms pajamoms.

Sorry uz nemoksiskuma 4u.gif Bet paaiskinkit man durnai jaunai biggrin.gif Skaitau ir vistiek nesuprantu kaip ta koeficienta apsiskaiciuoti. Pateikit pavyzdi kas nors unsure.gif Daleiskim pajamos pagal autorine sutarti uz laikotarpi yra 25 tukst. Tai is kokio dydzio man reikia dauginti sia suma? Daleiskim gauta ji 2009 metais. Ir iskart pateikit pvz 2010 metams 4u.gif Skaiciuoju ir niekas man cia nesigauna blink.gif
Atsakyti
QUOTE(taskiukas @ 2010 01 08, 19:46)
gal kas galite pasakyti kaip bus su nestumo ir gimdymo atostogu ismoka? t.y. nuo sausio 1 d. lyg ir pasikeite draudziamuju pajamu dydis. As isejau i nestumo ir gimdymo atostogas nuo spalio 1d iki vasario 3d berods. Visa ismoka man sumokejo praeitais metais. Pasikeitus draudziamuju pajamu dydziui ismoketa ismoka uz sausi ir vasario kelias dienas yra didesne nei butu su nauju draudziamuju pajamu dydziu, tai ar sodra reikalaus grazinti skirtuma? Ar jau ismoketoms ismokoms perskaiciavimu nedarys?

Man irgi ismoka persikele i 2010 metus, emiau via iskart, tai klausiau sodroj, ar jei priims mazesni DPD reikes permoka grazinti. Sake kad jau priskaiciuotom ir ismoketom ismokom tas nbus taikoma ir nereiks nieko grazinti, nes buvo ismokama pagal tuo metu galiojancius skaiciavimo metodus, taigi nieko neperskaiciuos.
Atsakyti
Jau nebezinau ka daryti, todel labai labai prasau jusu patarimo! Perskaiciau istatymus, bet ten taip neaiskiai sad.gif
Su vyru visai neturime pajamu, tai vis ieskau ar imanoma gauti nors kokia nors pasalpa. Gimdysiu vasaros pabaigoje.Nedirbu, stazo neturiu.Vyras nedirba, nes mokosi paskutiniam kurse dieniniam.Negi isvis jokia pasalpa nepriklauso mum, is ko reikes gyventi nezinau sad.gif
Galvoju, jei vyras isidarbintu iskart po mokslu baigimo (stazo reikalavimas jam nebutu taikomas kaip supratau, nes mokesi dieniniam ir jam nera 26 metu), padirbtu kelis men - ar galetu jis eit tevystes atostogu 2 metam jei as nedirbu? Ar gautumem ka nors?
Man kaip supratau darbintis neverta (o ir nera kas priimtu), nes neturiu 12 men stazo ir nieko negauciau...

Labai prasau patarkit, ka dar galima padaryti musu atveju, nes jau puolu i depresija, nezinau kaip reikes gyvent be pajamu ir santaupu doh.gif Gal bent priklausytu kokia kitokia pasalpa kaip neturintiems pajamu? nezinau isvis, kazkokie durni musu istatymai, netycia pastoji ir gyvenk kaip nori, nors nei cento neturi sad.gif
Atsakyti
Turiu ir aš klausimą: su pirmu vaiku į dekretą išėjau 2008.07.01, su antru turėčiau išeiti 2010.05.20, tad dar esu su pirmuoju vaiko priežiūros atostogose, bet 2009.09-2009.12 dirbau ir gavau pašalpą.
Kaip man skaičiuos dekretą - ar už 2007.07.01-2008.06.30, ar už 2009.05.01-2010.04.30 ?
ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mar86 @ 2010 01 09, 13:45)
Jau nebezinau ka daryti, todel labai labai prasau jusu patarimo! Perskaiciau istatymus, bet ten taip neaiskiai sad.gif
Su vyru visai neturime pajamu, tai vis ieskau ar imanoma gauti nors kokia nors pasalpa. Gimdysiu vasaros pabaigoje.Nedirbu, stazo neturiu.Vyras nedirba, nes mokosi paskutiniam kurse dieniniam.Negi isvis jokia pasalpa nepriklauso mum, is ko reikes gyventi nezinau sad.gif
Galvoju, jei vyras isidarbintu iskart po mokslu baigimo (stazo reikalavimas jam nebutu taikomas kaip supratau, nes mokesi dieniniam ir jam nera 26 metu), padirbtu kelis men - ar galetu jis eit tevystes atostogu 2 metam jei as nedirbu? Ar gautumem ka nors?
Man kaip supratau darbintis neverta (o ir nera kas priimtu), nes neturiu 12 men stazo ir nieko negauciau...

Labai prasau patarkit, ka dar galima padaryti musu atveju, nes jau puolu i depresija, nezinau kaip reikes gyvent be pajamu ir santaupu  doh.gif  Gal bent priklausytu kokia kitokia pasalpa kaip neturintiems pajamu? nezinau isvis, kazkokie durni musu istatymai, netycia pastoji ir gyvenk kaip nori, nors nei cento neturi sad.gif

sveiki, na kiek as suprantu minimalia pasalpa vistiek moka, jei aitinki reikalavimus, jei jis surastu darba, kad ir porai menesiu, tai jo pajamas uz tuo du menesius padalintu is 12, bet iseitu labai mazai pinigeliu, o pagal istatyma negali buti mazesne nei 390 dabar berods, tai bent tiek gautumet. + dar galesit kreiptis del socialines pasalpos, nes jusu majamos bus mazos, tai kazkur gautumet dar apie 600lt, pasiskaityk temoje apie mazas pajamas, esancioje siame skyrelyje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murka2008: 09 sausio 2010 - 14:41
QUOTE(Nasturcija @ 2010 01 06, 01:02)
Matai, cia pagal pagrindine temos konsultante, jei tave kas paims i darbo  nescia, tai is karto busi itariamoji FNTT ir VMi akyratyje doh.gif Tad nebandyk isidarbinti biggrin.gif  Nors darbo birza net moka subsidijas, jei darbdavys priima nescia i darba smile.gif Reiskia skatina nusikalstamuma Lietuvoje
Papildyta:

Aš čia klausiau ne dėl savę, pažįstama prašė pasidomėti. pati auginu dukrytę. Įdomu kaip ta sodra skaičiuotų. Jei per 2 metus susirinktų 12 mėnesių stažas, o paskutiniai nėštumo mėnesiais būtų gaunama iš biržos pašalpa. Ar skaičiuotų tą pašalpą ar ne? g.gif ir jei per paskutinius 2 metus nesurinktas 12 mėnesių darbo stažas, bet į dekretą išeina jau įsidarbinus, tai negaus nieko g.gif
Atsakyti
QUOTE(Joliuke @ 2010 01 09, 21:54)
Aš čia klausiau ne dėl savę, pažįstama prašė pasidomėti. pati auginu dukrytę. Įdomu kaip ta sodra skaičiuotų. Jei per 2 metus susirinktų 12 mėnesių stažas, o paskutiniai  nėštumo mėnesiais būtų gaunama iš biržos  pašalpa. Ar skaičiuotų tą pašalpą ar ne? g.gif  ir jei per paskutinius 2 metus nesurinktas 12 mėnesių darbo stažas, bet į dekretą išeina jau įsidarbinus, tai negaus nieko  g.gif

Jei butu gaunama is birzos pasalpa, sis laikotarpis butu iskaiciuotas i soc. draudimo staza ir pinigai i pajamas. Bet kad iseit i dekreta ir gauti dekreto ir vaiko prieziuros pasalpa butina tureti darbdavi, t.y. isidarbinti.
Jei 12 men. stazo nera, tai ir isidarbinus negautu pasalpos. Siuo atveju reikia bandyt surinkt staza- juk i dekreta galima eiti ir pries pat gimdyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nasturcija @ 2010 01 09, 22:01)
Jei butu gaunama is birzos pasalpa, sis laikotarpis butu iskaiciuotas i soc. draudimo staza ir pinigai i pajamas. Bet kad iseit i dekreta ir gauti dekreto ir vaiko prieziuros pasalpa butina tureti darbdavi, t.y. isidarbinti.
Jei 12 men. stazo nera, tai ir isidarbinus negautu pasalpos. Siuo atveju reikia bandyt surinkt staza- juk i dekreta galima eiti ir pries pat gimdyma smile.gif

Aišku. Nu reiks pasikviest tą mergikę ir išsiaiškint kas ir kaip. Kažkaip gaila, kad žmogus visą gyvenimą dirbo, tik paskutini 2 metai nesėkmingi: firmos bankrotas, laimės ieškojimas užsienyje ir kt. Gaila, jei nieko negautų g.gif Ačiū už info 4u.gif
Atsakyti
As su tokiu klausimu, gal ir kvailas, bet... ar gali eiti vaiko auginimo atostogu pvz, senelis??? Nes anksciau kazkada lyg buvo galima, sodra mokedavo pagal ta pati istatyma kaip ir mamai/teciui...
Atsakyti
QUOTE(Muse @ 2010 01 10, 11:47)
As su tokiu klausimu, gal ir kvailas, bet... ar gali eiti vaiko auginimo atostogu pvz, senelis??? Nes anksciau kazkada lyg buvo galima, sodra mokedavo pagal ta pati istatyma kaip ir mamai/teciui...

Tai labai jau seni laikai,tikrai negali ax.gif
Atsakyti