o gal zinot kauno bazej kur ju yra?
Labas kepejėlės. Skubu pasidalinti info. Kalėdom nespėjau, bet Naujiems mėginsiu kepti prancūziško batono tešlos - gražių formų duonytę.
Neckerrman kataloge buvau nusižiūrėjusi teflonines skardeles duonai. Ir radau Ermitaže - tiesa skardinės - dėžutėje 3vnt. gėlytės, širdutės, žvaigždutės. Tos formelės skirtos sumuštinių duonytei. Kainuoja apie6 lt. iš galų užsidaro, kepama apie 20min, jau paruošta tešla. 3 formelėm apie 500gr tešlos reikia.Įsivaizduojų kad pilnai užpildyti nereikia, nes tešla kyla ir savaime forma užsipildo.
Aprašymas kuklus, bet eksperimentuojant turi pavykti.
Neckerrman kataloge buvau nusižiūrėjusi teflonines skardeles duonai. Ir radau Ermitaže - tiesa skardinės - dėžutėje 3vnt. gėlytės, širdutės, žvaigždutės. Tos formelės skirtos sumuštinių duonytei. Kainuoja apie6 lt. iš galų užsidaro, kepama apie 20min, jau paruošta tešla. 3 formelėm apie 500gr tešlos reikia.Įsivaizduojų kad pilnai užpildyti nereikia, nes tešla kyla ir savaime forma užsipildo.
Aprašymas kuklus, bet eksperimentuojant turi pavykti.
Labai idomus dalykas
o kuriam cia ermitaze?
ar prie skardines nelips?
o kuriam cia ermitaze?
ar prie skardines nelips?
QUOTE(J@lanta @ 2009 12 23, 12:39)
pratęsiu mintį Tavąją
taisyklingai sudėti iš akies
kai įgusi - tai nė matuot nereikės
tai liuks kad minkšta o ne plyta
neskubėk pjaustyti jos karštos - nes tada veliasi ir negražiai pjaunasi leisk jai atvėsti
na ir žinoma ne ką mažiau svarbesnis peilis - turėk spec duonai pjauti
kepant juodą ruginę duona - naudojamas ruginis fermentuotas salyklas esu pirkusi šitą http://www.salyklas.lt/index1.php?m=2 - dabar džiugu kad galima Delonoje įsigyti
taisyklingai sudėti iš akies
kai įgusi - tai nė matuot nereikės
tai liuks kad minkšta o ne plyta
neskubėk pjaustyti jos karštos - nes tada veliasi ir negražiai pjaunasi leisk jai atvėsti
na ir žinoma ne ką mažiau svarbesnis peilis - turėk spec duonai pjauti
kepant juodą ruginę duona - naudojamas ruginis fermentuotas salyklas esu pirkusi šitą http://www.salyklas.lt/index1.php?m=2 - dabar džiugu kad galima Delonoje įsigyti
Ačiū už atsakymą Delonoje jau ir užsisakiau
Sveikutes,
Norejau nataliunciko surio duonos issikept, bet nei vieno kiauso Bandysiu vakare...
Kaip gerai, kad del mieliu pasaket, nes as maximoj tu mazu pokiuku prisipirkus
Norejau nataliunciko surio duonos issikept, bet nei vieno kiauso Bandysiu vakare...
Kaip gerai, kad del mieliu pasaket, nes as maximoj tu mazu pokiuku prisipirkus
QUOTE(segtukas @ 2009 12 28, 14:54)
Labas kepejėlės. Skubu pasidalinti info. Kalėdom nespėjau, bet Naujiems mėginsiu kepti prancūziško batono tešlos - gražių formų duonytę.
Neckerrman kataloge buvau nusižiūrėjusi teflonines skardeles duonai. Ir radau Ermitaže - tiesa skardinės - dėžutėje 3vnt. gėlytės, širdutės, žvaigždutės. Tos formelės skirtos sumuštinių duonytei. Kainuoja apie6 lt. iš galų užsidaro, kepama apie 20min, jau paruošta tešla. 3 formelėm apie 500gr tešlos reikia.Įsivaizduojų kad pilnai užpildyti nereikia, nes tešla kyla ir savaime forma užsipildo.
Aprašymas kuklus, bet eksperimentuojant turi pavykti.
Neckerrman kataloge buvau nusižiūrėjusi teflonines skardeles duonai. Ir radau Ermitaže - tiesa skardinės - dėžutėje 3vnt. gėlytės, širdutės, žvaigždutės. Tos formelės skirtos sumuštinių duonytei. Kainuoja apie6 lt. iš galų užsidaro, kepama apie 20min, jau paruošta tešla. 3 formelėm apie 500gr tešlos reikia.Įsivaizduojų kad pilnai užpildyti nereikia, nes tešla kyla ir savaime forma užsipildo.
Aprašymas kuklus, bet eksperimentuojant turi pavykti.
jėzawmarija, bučiuoju kojelessssssss.... ryt į in ermitažą... tikiuos šiauliuos anie anų irgi tur....
QUOTE(ratuto @ 2009 12 28, 16:41)
jėzawmarija, bučiuoju kojelessssssss.... ryt į in ermitažą... tikiuos šiauliuos anie anų irgi tur....
Ratutela as sian zadejau uzsukt laaabai trumpam i Ermitaza, jei rasiu del viso pikto ir tau pajamsiu
QUOTE(Nerutė @ 2009 12 28, 17:04)
Ratutela as sian zadejau uzsukt laaabai trumpam i Ermitaza, jei rasiu del viso pikto ir tau pajamsiu
ir Tau kojeles bučiuoju..ir rankeles.. jamk visų po vieną
QUOTE(Triksi26 @ 2009 12 26, 02:17)
Sveikutes, su sventem
gal galima teslos receptuka!? o cia duonkepej daret?! as tik nesenai gavau dovanu, tai dar negaliu pasigirt savo rezultatais
gal galima teslos receptuka!? o cia duonkepej daret?! as tik nesenai gavau dovanu, tai dar negaliu pasigirt savo rezultatais
Duonkepėje kildinau tešlą, įmesiu receptuką vakare.
QUOTE(nataliuncik @ 2009 12 26, 04:46)
O pagal tą receptą, tešlą mielinę galima per 20min padaryt, labai greitas receptukas skubantiems, bet galima ir duonkepei užmaišyt ir pakildint. Kaip supratau tu apie šitą
Taurė, labai gražios bandeles
Taurė, labai gražios bandeles
maniškėje mielinė kildinasi 1:30. 30 minučių minko ir valandą kelia.
o jau plytą kokią iškepiau neseniai Sumaišiau ingridientų kiekius. Sausus sudėjau kaip didesniam kepalui, o šlapius kaip mažam kepalėliui. Šedevras gavosi
QUOTE(dzhina @ 2009 12 27, 06:29)
Sveikutes
su sventem
nu zinokit mano dveji sveciai uzsikrete duonkepes liga ir vieni jau nusipirko ka tik ir skambino pasigirti, kiti irgi zada netrukus pirkti
su sventem
nu zinokit mano dveji sveciai uzsikrete duonkepes liga ir vieni jau nusipirko ka tik ir skambino pasigirti, kiti irgi zada netrukus pirkti
Aš irgi sėju užkratą. Draugei gitmadienio proga padovanojau duonkepę
QUOTE(Junda @ 2009 12 27, 06:34)
Jo, kai pavalgo duonos, tai tikrai daug kas susižavi, pas mane net darbininkai atėjo radiatoriaus reguliuot, pavaišinau kava su duona, tai iškart užsirašė modelį, sakė kalėdoms padovanos žmonoms O šiaip iš draugų, tai jau 4ios, kurios įsigijo pas mane pamačiusios.
Aš ką tik pašildžiau bandelių siuntinių kurjeriui, išėjo laimingas kaip slyva
QUOTE(Rasma @ 2009 12 27, 12:20)
Aišku, dauguma jūsų čia patyrusios ir galbūt mano džiaugsmai - senai praeitas etapas, bet aš čia kitoms naujokėms giriuosi Juokauju Gal kitoms naujokėlėms irgi pravers receptukas su vaizdu kas gaunasi..
Smagu matyti vis daugiau senų pažystamų nikų Gražuolė tavo duonytė. Gero ir sėkmingo kepimo
Nerute, paskui pasakyk kur ju ten ieskot
Sveikos, su sventem
nesu savo kuna is duonkeliu pas Jus. Ar priimsit?
Isbandziau balta duona be pluteles. Gavosi kaip trys kapeikos tik didelis gabalas. Visai patiko
Dabar galvoju ka noreciau cia iskepti ir sugalvojau kad visai noreciau tokios duonos kaip buna tamsesne bet ne juoda ir su ivairiom seklom, grudeliais. Kazin kuris cia receptas butu ir kur tu grudeliu gaut? kaip pavyzdys- vilniaus duonos TURTINGA. http://www.vilniausd...mustiniu_duonos
Dabar dar noriu pasikalusti ar daiktus vadinam tikrais vardais: pvz. batonas, toks kaip senovinis budavo, ar ir yra pas jus batonas?
o kaip vadinate ta balta kepini kuri ala duona vadina, bet man tai tiesiog kvadratinis batonas (toste ir kitos esancios parduotuvese kvadratines) - kaip jus ja vadinat? O kaip pavadinti tokia pacia kvadratine tik tamsesne?
o tada ta tradiciska balta duona kaip "palanga" ir pan?
o juoda duona?
nes dabar tai viska vadinam duona, o realiai tai dalis yra tiesiog bulka itariu, kad viskas priklauso nuo to ka naudoji - mieles, rauga ar salykla...
nu ir nuo miltu
o tiesa, o kaip su plikyta duona? imanoma pasidaryti?
(gal as cia visai ne i tvora nei i mieta?)
nesu savo kuna is duonkeliu pas Jus. Ar priimsit?
Isbandziau balta duona be pluteles. Gavosi kaip trys kapeikos tik didelis gabalas. Visai patiko
Dabar galvoju ka noreciau cia iskepti ir sugalvojau kad visai noreciau tokios duonos kaip buna tamsesne bet ne juoda ir su ivairiom seklom, grudeliais. Kazin kuris cia receptas butu ir kur tu grudeliu gaut? kaip pavyzdys- vilniaus duonos TURTINGA. http://www.vilniausd...mustiniu_duonos
Dabar dar noriu pasikalusti ar daiktus vadinam tikrais vardais: pvz. batonas, toks kaip senovinis budavo, ar ir yra pas jus batonas?
o kaip vadinate ta balta kepini kuri ala duona vadina, bet man tai tiesiog kvadratinis batonas (toste ir kitos esancios parduotuvese kvadratines) - kaip jus ja vadinat? O kaip pavadinti tokia pacia kvadratine tik tamsesne?
o tada ta tradiciska balta duona kaip "palanga" ir pan?
o juoda duona?
nes dabar tai viska vadinam duona, o realiai tai dalis yra tiesiog bulka itariu, kad viskas priklauso nuo to ka naudoji - mieles, rauga ar salykla...
nu ir nuo miltu
o tiesa, o kaip su plikyta duona? imanoma pasidaryti?
(gal as cia visai ne i tvora nei i mieta?)
sveikutes, na papasakosiu as savo ispudzius
gavau duonkepe alia po eglute (pora dienu anksciau) pirma ka pabandziau daryt - tai tesla, liuks daikciukas
bet su duona man neiseina, na nekeip ir nesuprantu kodel?! pirma duona kepiau tai per daug sviestuko idejau, . kaip problemele ir ispresta, bet nespuprantu kodel virsus duonytes buvo baltas baltas, nors apskrudinimas buvo vidutinis
o antra duonyte dariau Fermeriu, rodos viskas neblogai beeet nesuprantu kodel sunkunkumo jausmas kazkuoks ramybes neduoda?! gal cia as visai nusisneku!
dar norejau pakalust gal yra kokia gudrybe kad duona taip greit nekietetu?!
bet uztat saulegrazos keksiukas gavosi superinis, as vietoj visniuku idejau razinu, dziovintu slyvu ir riesutuku skonis neapsakomas
Dekui labai uz skanu receptuka
gavau duonkepe alia po eglute (pora dienu anksciau) pirma ka pabandziau daryt - tai tesla, liuks daikciukas
bet su duona man neiseina, na nekeip ir nesuprantu kodel?! pirma duona kepiau tai per daug sviestuko idejau, . kaip problemele ir ispresta, bet nespuprantu kodel virsus duonytes buvo baltas baltas, nors apskrudinimas buvo vidutinis
o antra duonyte dariau Fermeriu, rodos viskas neblogai beeet nesuprantu kodel sunkunkumo jausmas kazkuoks ramybes neduoda?! gal cia as visai nusisneku!
dar norejau pakalust gal yra kokia gudrybe kad duona taip greit nekietetu?!
bet uztat saulegrazos keksiukas gavosi superinis, as vietoj visniuku idejau razinu, dziovintu slyvu ir riesutuku skonis neapsakomas
Dekui labai uz skanu receptuka