labas vakaras visoms, su šventėmis
Pagal nataliuncik mielinės tešlos receptą iškepiau kalėdinį pyragą su aguonomis, gavosi . Ačiū už receptą , pamėginkit, tikrai nesigailėsite
Labas visoms
Aš irgi šioje temoje slapta skaitanti (gana senai..nes įveikiau ir kelias ankstesnes temas..bet dar ne visas ) naujokė
Ir man labai reikia patarimo
Darausi kvietinį raugą. Jau stovi du (užvakaryšktis ir vakarykštis) dubenėliai, bet abiejuose tešlos gumulai su įpjovom smarkiai apdžiūvę, netgi kieta ta pluta. Kas gali būti ne taip? Gal kokį praktinį patarimą turėtumėte
Kai išminkau tiksliai pagal proporcijas, tai tešla gana kieta, puikiai laiko formą ir nelimpa prie rankų...sakau, gal per sausa, per kieta pati tešla Laikau dubenėlyje ant virtuvės darbastalio, netoli viryklės, pridengta plonu rankšluostuku.
Jaučiu dar labiau su ruginiu vargsiu
Ir dar turbūt labai 'naujokiškas' klausimas : pieno miltelius (kažkodėl rašo nenugriebto pieno ) ir vandenį (pagal receptus duonkepės knygelėje) gal galima pakeisti tiesiog pienu Receptų knygelėje tas reikalavimas dėl miltelių parašytas su paaiškinimu, kad neva geriau rinktis pieno miltelius, jei kepama su laiko atidėjimu, nes pienas duonkepėje, kol laukiama bus kepimo - prarūgs
O patirties nulis, kad žinoti kaip būna iš tiesų..
Ir galutinai pribaigsiantis klausimas : 'nebalinti baltos duonos miltai' Čia liet. vertime taip nurodyta Gal 550 D?
Ir nežinau kokie turimi galvoje taip rašant
Gaila, kad išsamios receptų knygelės su visais receptais tik prancūzų/italų kalba Ten rašoma viename recepte netgi 'farine complete' ir 'farine a pain (type55)' ..tą 55 tai žinau, kad mūsiškai 550..o kas tas 'complete'
Aš irgi šioje temoje slapta skaitanti (gana senai..nes įveikiau ir kelias ankstesnes temas..bet dar ne visas ) naujokė
Ir man labai reikia patarimo
Darausi kvietinį raugą. Jau stovi du (užvakaryšktis ir vakarykštis) dubenėliai, bet abiejuose tešlos gumulai su įpjovom smarkiai apdžiūvę, netgi kieta ta pluta. Kas gali būti ne taip? Gal kokį praktinį patarimą turėtumėte
Kai išminkau tiksliai pagal proporcijas, tai tešla gana kieta, puikiai laiko formą ir nelimpa prie rankų...sakau, gal per sausa, per kieta pati tešla Laikau dubenėlyje ant virtuvės darbastalio, netoli viryklės, pridengta plonu rankšluostuku.
Jaučiu dar labiau su ruginiu vargsiu
Ir dar turbūt labai 'naujokiškas' klausimas : pieno miltelius (kažkodėl rašo nenugriebto pieno ) ir vandenį (pagal receptus duonkepės knygelėje) gal galima pakeisti tiesiog pienu Receptų knygelėje tas reikalavimas dėl miltelių parašytas su paaiškinimu, kad neva geriau rinktis pieno miltelius, jei kepama su laiko atidėjimu, nes pienas duonkepėje, kol laukiama bus kepimo - prarūgs
O patirties nulis, kad žinoti kaip būna iš tiesų..
Ir galutinai pribaigsiantis klausimas : 'nebalinti baltos duonos miltai' Čia liet. vertime taip nurodyta Gal 550 D?
Ir nežinau kokie turimi galvoje taip rašant
Gaila, kad išsamios receptų knygelės su visais receptais tik prancūzų/italų kalba Ten rašoma viename recepte netgi 'farine complete' ir 'farine a pain (type55)' ..tą 55 tai žinau, kad mūsiškai 550..o kas tas 'complete'
QUOTE(Rasma @ 2009 12 26, 23:03)
Ir man labai reikia patarimo
Sveika prisijungusi
Apipurkšk rutuliuką (gali netgi paminkit sušlapdinus) ir uždenk plėvele maistine, visgi taip geriau
Dėl pieno, taip, jei atidėsi kepimą, prarūgs, geriau naudot pieno miltelius arba grietinėlės (kur kavai balint). Pieno miltelius gali papigiai pas paiduke nupirkt
Papildyta:
O dėl miltų, pirmam puslapi viska aiškiai parašyta, ir žiūrint ką kepsi, pagal ta ir rink miltus ir nežiūrėk ką rašo vertime
Sveikutes
su sventem
nu zinokit mano dveji sveciai uzsikrete duonkepes liga ir vieni jau nusipirko ka tik ir skambino pasigirti, kiti irgi zada netrukus pirkti
su sventem
nu zinokit mano dveji sveciai uzsikrete duonkepes liga ir vieni jau nusipirko ka tik ir skambino pasigirti, kiti irgi zada netrukus pirkti
Jolanta, flour pasta dar vis laukia savo Trojaus
Rasma, spėju kad farine complete tai pilno grūdo miltai. Nebalinti tai turbūt nebus aukščiausios rūšies, pirk pirmos, jie pilkesni, kiek pastebėjau. Pieno miltelių nenaudoju, visgi manau, kad tai chemija ir tikro pieno nepakeis (aišku, ir pieną perku ne maximoj). Viską su pienu kepu dieną. Dabar kai elektra dieną ir naktį vos ne vienodu tarifu bus, tai jokio skirtumo nebus taupymo atžvilgiu kada kepti.
Rasma, spėju kad farine complete tai pilno grūdo miltai. Nebalinti tai turbūt nebus aukščiausios rūšies, pirk pirmos, jie pilkesni, kiek pastebėjau. Pieno miltelių nenaudoju, visgi manau, kad tai chemija ir tikro pieno nepakeis (aišku, ir pieną perku ne maximoj). Viską su pienu kepu dieną. Dabar kai elektra dieną ir naktį vos ne vienodu tarifu bus, tai jokio skirtumo nebus taupymo atžvilgiu kada kepti.
QUOTE(dzhina @ 2009 12 27, 13:29)
Sveikutes
su sventem
nu zinokit mano dveji sveciai uzsikrete duonkepes liga ir vieni jau nusipirko ka tik ir skambino pasigirti, kiti irgi zada netrukus pirkti
su sventem
nu zinokit mano dveji sveciai uzsikrete duonkepes liga ir vieni jau nusipirko ka tik ir skambino pasigirti, kiti irgi zada netrukus pirkti
Sesers vestuvės greit bus, tai užprašė TIK duonkepę, nes ir sveikiau ir skaniau
QUOTE(dzhina @ 2009 12 27, 13:29)
Sveikutes
su sventem
nu zinokit mano dveji sveciai uzsikrete duonkepes liga ir vieni jau nusipirko ka tik ir skambino pasigirti, kiti irgi zada netrukus pirkti
su sventem
nu zinokit mano dveji sveciai uzsikrete duonkepes liga ir vieni jau nusipirko ka tik ir skambino pasigirti, kiti irgi zada netrukus pirkti
Jo, kai pavalgo duonos, tai tikrai daug kas susižavi, pas mane net darbininkai atėjo radiatoriaus reguliuot, pavaišinau kava su duona, tai iškart užsirašė modelį, sakė kalėdoms padovanos žmonoms O šiaip iš draugų, tai jau 4ios, kurios įsigijo pas mane pamačiusios.
Aš tai duonkepės pirkimu beskaitinėdama SM susirgau Ir duonos kepėjėlių temas senai slapta tyrinėjau , ypač foto mane masindavo įsigyti duonkepę Kas keisčiausia, tai vyras man padovanojo ir pats visiems dabar giriasi, kad patys duoną kepsim, kaip tai gerai ir pan.
Ačiū labai už visus patarimus
Išmečiau du nenusisekusius raugus ir pradedu iš naujo. Tikrai apipurkšiu vandenuku laiks nuo laiko, es tiesiog kai mečiau, tai dar pažiūrėjau to raugo kepaliuko vidų, jis toks jau darosi akytas, vadinasi viduje rūgsta, bet iš išorės kieta stora sudžiūvusi pluta viską gadina
Aš tai paprašiau 1 kg pieno miltelių iš kolegų, tai sakė parveš iš kokios įmonės, tai paidukes jau nebetrukdysiu. Bet kaip Junda ir rašė, tai man smagiau pienuką pilti
Ačiū už pagalbą
Jau kepu pirmąją duonelę ir vietoj vandens pyliau pieną Ragausim, žiūrėsim..gal kada palyginimui ir su pieno miltukais pakepsiu, kad pažiūrėt tuos skirtumus
O dėl elektros jūs teisi , tuoj nebeapsimokės naktimis klausytis visos buitinės technikos. Kaip tyliai bedirbtų, vis vien nakties tyloje bet koks garsas girdisi 'sustiprintai". Indaplovė, skalbimo mašina, duonkepė - tiesiog namų šeimininkės simfonija..o pas mus dar virtuvėje durų nėra, tai girdisi kas kur vyksta
QUOTE(nataliuncik @ 2009 12 27, 13:04)
Sveika prisijungusi
Apipurkšk rutuliuką (gali netgi paminkit sušlapdinus) ir uždenk plėvele maistine, visgi taip geriau
Dėl pieno, taip, jei atidėsi kepimą, prarūgs, geriau naudot pieno miltelius arba grietinėlės (kur kavai balint). Pieno miltelius gali papigiai pas paiduke nupirkt
Apipurkšk rutuliuką (gali netgi paminkit sušlapdinus) ir uždenk plėvele maistine, visgi taip geriau
Dėl pieno, taip, jei atidėsi kepimą, prarūgs, geriau naudot pieno miltelius arba grietinėlės (kur kavai balint). Pieno miltelius gali papigiai pas paiduke nupirkt
Ačiū labai už visus patarimus
Išmečiau du nenusisekusius raugus ir pradedu iš naujo. Tikrai apipurkšiu vandenuku laiks nuo laiko, es tiesiog kai mečiau, tai dar pažiūrėjau to raugo kepaliuko vidų, jis toks jau darosi akytas, vadinasi viduje rūgsta, bet iš išorės kieta stora sudžiūvusi pluta viską gadina
Aš tai paprašiau 1 kg pieno miltelių iš kolegų, tai sakė parveš iš kokios įmonės, tai paidukes jau nebetrukdysiu. Bet kaip Junda ir rašė, tai man smagiau pienuką pilti
QUOTE(Junda @ 2009 12 27, 13:31)
Rasma, spėju kad farine complete tai pilno grūdo miltai. Nebalinti tai turbūt nebus aukščiausios rūšies, pirk pirmos, jie pilkesni, kiek pastebėjau. Pieno miltelių nenaudoju, visgi manau, kad tai chemija ir tikro pieno nepakeis (aišku, ir pieną perku ne maximoj). Viską su pienu kepu dieną. Dabar kai elektra dieną ir naktį vos ne vienodu tarifu bus, tai jokio skirtumo nebus taupymo atžvilgiu kada kepti.
Ačiū už pagalbą
Jau kepu pirmąją duonelę ir vietoj vandens pyliau pieną Ragausim, žiūrėsim..gal kada palyginimui ir su pieno miltukais pakepsiu, kad pažiūrėt tuos skirtumus
O dėl elektros jūs teisi , tuoj nebeapsimokės naktimis klausytis visos buitinės technikos. Kaip tyliai bedirbtų, vis vien nakties tyloje bet koks garsas girdisi 'sustiprintai". Indaplovė, skalbimo mašina, duonkepė - tiesiog namų šeimininkės simfonija..o pas mus dar virtuvėje durų nėra, tai girdisi kas kur vyksta
QUOTE(Junda @ 2009 12 27, 13:34)
O šiaip iš draugų, tai jau 4ios, kurios įsigijo pas mane pamačiusios.
manosios duonos paragavusios - dar tik dvi įsigijo
kitoms nėr laiko terliotis su kepiniais, tai juokauju - kad kai išeis motinystės atostogų - tai viskam laiko atsiras, tame tarpe ir duonos kepimui
QUOTE(Rasma @ 2009 12 27, 14:25)
* Aš tai duonkepės pirkimu beskaitinėdama SM susirgau Ir duonos kepėjėlių temas senai slapta tyrinėjau , ypač foto mane masindavo įsigyti duonkepę Kas keisčiausia, tai vyras man padovanojo ir pats visiems dabar giriasi, kad patys duoną kepsim, kaip tai gerai ir pan.
** Indaplovė, skalbimo mašina, duonkepė - tiesiog namų šeimininkės simfonija..o pas mus dar virtuvėje durų nėra, tai girdisi kas kur vyksta
** Indaplovė, skalbimo mašina, duonkepė - tiesiog namų šeimininkės simfonija..o pas mus dar virtuvėje durų nėra, tai girdisi kas kur vyksta
* man ir MB duonkepę prieš metus padovanojo - paskaitydavau sm'e receptų temas ir akis užkliuvo už duonos kepimo temos ir pasakiau MB - matai mamos pačios duoną kepa. Bet pati dar nebuvau apsisprendusi ar aš tuo užsiimsiu. Tačiau po keletos dienų MB nieko nesakęs nupirko man duonkepę ir parnešė namo, tai kas beliko kaip tik pabandyti ir iki šiol kepti
** niekad iki šiol nekepdavau duonos naktimis, nes tas maišymo garsas - tikrai pakeltų ( manau kepamos duonos kvapas ir suveiktų - nubusčiau ), o ir iškepus nepatinka tas šilumos palaikymas, man po jo duona tokia sausoka palieka. Tai visada kepu dienos metu ir stengiuosi tuoj pat išimti ir į maišiuką, nes man patinka tokia šlapia duona
o nakčiai tai tik indaplovę jungiu - ta dirba pusė bėdos - tyliai
oi turėjo manoji bitutė darbelio prieš šventes, tik minkė, kildino, kepė
Merginos, gal kokią duoną su kefyru žinot? Nusipirkau per žioplumą vietoj pieno kefyro ir gaila išmest.
QUOTE(Junda @ 2009 12 27, 17:20)
Merginos, gal kokią duoną su kefyru žinot? Nusipirkau per žioplumą vietoj pieno kefyro ir gaila išmest.
pasidaryk sita skanumyna
QUOTE(dzhina @ 2009 12 27, 18:11)
Pritariu
Pati nesenai gaminau iš kefyro (pamėgusi esu, nes labai nesunku ir laaabai gardu gaunasi), bet jau pabodo ta ricota, tai pagal šį receptuką panaudojau : http://forellesrecep...rikotos-pynutes
Pagal šį receptą kepamoms bandelėms kaip tik reik rikotos iš 0.5 l kefyro