QUOTE(o-pa-pa @ 2010 01 17, 23:18)
aciu toms kurios nepatingejo parasyt favoritiniu duoneliu
Mergaites,uzduosiu labai durna klausima tik nesijuokit gerai
Ruginei duonai raso kad reikia salyklo,kiek suprantu salyklas malti grudai skrudinti, o jei vietoj jo deti ta salykla skysta kur buna girai daryt? Nu neisivaizduoju kur panevezy ieskot to salyklo tikrojo
o juodos duonos tai noris
galima, aisku.
QUOTE(dalia @ 2010 01 18, 10:46)
Va va, as irgi pagalvojau, kad tuoj susitiksim dar vienam skyreli
Man mieles irgi ne i nauda, bet su tuo raugu dar nesiterliosiu pora savaiciu, reikia isbandyt dar daug receptu. O su sausu raugu ir be mieliu duona neiskiltu?
O isiena Jums pacioms pasidaryti rauga? Pas mus namie saltoka, tai as galvoju, kad labai nepatiktu mano raugui, nu bet reiks bandyt...
sausas sako neiskelia, bent jau ta , kur man isdziusta saldytuve irgi reikai pirma atgaivinti o tik po to i tesla minkyt. pas mus paprastai silta, tik kartais nepasikurenam, nepastebejau, kad butu kas blogai, gal ilgiau kyla. as laikau netoli vyrykles, kad kai gaminu maista labiau pasiltu. aisku, pradziai riek gal daugiau silumos, nei jau gatavam raugui, tai jei turi siltus radiatorius, tai dek salia ju, tik ziurek kad is indo nepabengtu jei labai karsti
Papildyta:
QUOTE(Jūržolė @ 2010 01 18, 11:25)
Labas kepėjėlės,
Pirmą kartą įlindau į jūsų pokalbius, nes labai noriu išsikepti tiesiog batoną su raugu orkaitėje. Jūs čia dauguma turite duonkepes ir dalinatės įspūdžiais apie tai. O gal galėtumėte man patarti kaip batoną be duonkepės iškepti, raugo receptą iš pirmo puslapio nusirašiau. Tiesa, esu kepusi mielinį paprastą pyragą, bet su raugu dar neteko.
aš bandžiusi orkaitėje su raugu pagal batono receptus, gaunasi šviesi kvietinė duona, labai skanu, bet į batoną nepanašu...
bet aš dėdavau šiek tiek rupinių miltų, nes tuo metu dar be jų kažkaip nelabai išsikeldavo man su raugu. dabar jau ir su įprastiniais miltais normaliai užmaišau ir išsikelia, tai gerai kad priminei, riek pabaandyt vėl