[quote=SuperBaba,2010 01 13, 18:27]
Iskepiau pagal si recepta: Spanguoliu-Aguonu keksas
Labai graziai atrodo Dabar sakyk ar skanus? Ir dar, recepte rasoma, kad deti 2a.s kepimo milteliu ir 1a.s sodos Kazkaip galvojau kad kai dedame kepimo mileteliu sodos nebereikia?
QUOTE(dzhina @ 2010 01 13, 17:44)
salyklas priduoda duonai kvapa ir juoda spalva
kur jo gaut, niekad su juo nekepiau, noreciau kad mano duona butu puresne, gal galetumet ka patart?
na o keksas koks patrauklus, net seile nutyso
QUOTE(July @ 2010 01 13, 21:01)
Labai graziai atrodo Dabar sakyk ar skanus? Ir dar, recepte rasoma, kad deti 2a.s kepimo milteliu ir 1a.s sodos Kazkaip galvojau kad kai dedame kepimo mileteliu sodos nebereikia?
Tikrai labai skanus - rekomenduoju Dejau viska kas nurodyta nezinau ar reikia , ar ne
QUOTE(SuperBaba @ 2010 01 13, 18:27)
Labai graziai atrodo Dabar sakyk ar skanus? Ir dar, recepte rasoma, kad deti 2a.s kepimo milteliu ir 1a.s sodos Kazkaip galvojau kad kai dedame kepimo mileteliu sodos nebereikia?
Ne viename recepte esu mačius abu ir soda, ir kepimo miltelius. Nežinau kodėl. Bet ar dedu abu, ar viena, man vis tiek gaunas.
QUOTE(Junda @ 2010 01 13, 23:13)
Ne viename recepte esu mačius abu ir soda, ir kepimo miltelius. Nežinau kodėl. Bet ar dedu abu, ar viena, man vis tiek gaunas.
Jei galima ko mažiau naudot chemijos ir viskas gausis gerai, tai kam naudot papildomai, jei dedat kepimo miltelius, sodos nedėkit, jei dedat soda(tik išmaišykit grietinėj arba kefyre) nedėkit kepimo milteliu
QUOTE(Lukrecij@ @ 2010 01 13, 20:52)
kur jo gaut, niekad su juo nekepiau, noreciau kad mano duona butu puresne, gal galetumet ka patart?
dauguma ji perka Delonoje
neuzplikintas salyklas neatskleidzia savo viso aromato, todel reik pilikinti. o rugine duona retai gaunasi puri - tokia ji jau yra ypac is rupiu miltu, bet uztai skalsi
o norint kad butu puresne reik ilgiau kildinti, bet kepi su duonepes programa tai ji jau kildina tiek kiek kildina. galima tesla uzmaisyti su mielines teslos programa ir palikti duonele kilti o paskui ijungti kepima ir kepti (nors as taip niekad nedarau )
QUOTE(nataliuncik @ 2010 01 14, 01:06)
Jei galima ko mažiau naudot chemijos ir viskas gausis gerai, tai kam naudot papildomai, jei dedat kepimo miltelius, sodos nedėkit, jei dedat soda(tik išmaišykit grietinėj arba kefyre) nedėkit kepimo milteliu
aš pasiskaičiau sudėtį kepimo miltelių ir pasigailėjau, kad juos pirkau o ne sodą efektas tai tas pats, o soda bent jau grynas produktas be jokių E
QUOTE(svarelis @ 2010 01 13, 19:28)
sunki greičiausiai dėl to, kad tešla buvo per kieta ir mažai pakilo.
kietumas gali būti įvairus, bet minkomas, kuo minkštesnė, tuo poretesnė man duona gaunasi, kuo tankesnė, kietesnė, tuo skalsesnė ir tinka ilgesniam laikymui. o ruginiai miltai sunkiai kyla, todėl ir kildint reik ilgiau.
man ir MB, bei kitiemsmano duona patinka, taip ji skalsi, bet mano sunus jos nevalgo beveik, priprates prie ispurentu duonu
QUOTE(Margareta @ 2010 01 14, 11:25)
galima tesla uzmaisyti su mielines teslos programa ir palikti duonele kilti o paskui ijungti kepima ir kepti (nors as taip niekad nedarau )
o as visada tik taip ir darau...issiminko ir palieku kilti tiek kiek man reikia ir patinka del manes duonkepeje gali buti tik dvi prigramos: minkymo ir kepimo ai dar laiko atidejimo geras dalykas
Aciu visoms uz atsakymus
O kartais neissiminko visa tesla - dalis lieka ant duonkepes sonu, ar cia duonkepe kalta, ar tesla?
O kartais neissiminko visa tesla - dalis lieka ant duonkepes sonu, ar cia duonkepe kalta, ar tesla?
QUOTE(svarelis @ 2010 01 14, 13:03)
Aciu visoms uz atsakymus
O kartais neissiminko visa tesla - dalis lieka ant duonkepes sonu, ar cia duonkepe kalta, ar tesla?
O kartais neissiminko visa tesla - dalis lieka ant duonkepes sonu, ar cia duonkepe kalta, ar tesla?
tikriausiai rugine tesla nelabai isiminko, ar ne? reikia padeti jai minkytis - as su mediniu sauktu pamakaluoju. siaip buna atskiros menteles ruginei duonai - jau kalbejom apie jas.
QUOTE(Fedes @ 2010 01 14, 11:34)
aš pasiskaičiau sudėtį kepimo miltelių ir pasigailėjau, kad juos pirkau o ne sodą efektas tai tas pats, o soda bent jau grynas produktas be jokių E
sunki greičiausiai dėl to, kad tešla buvo per kieta ir mažai pakilo.
sunki greičiausiai dėl to, kad tešla buvo per kieta ir mažai pakilo.
Aš visada naudoju soda vietoj kepimo miltelių, dar dadėdu šaukštą grietinės suaktyvinimui