LUNG o kaip su miltais reikalai?
ir koks ten slaptas ingredientas toj duonelej kur salia bezdionduones dejai?
as pati tik kita savaite jauciu atleksiu iki jumi nes sia ir taip blaskymosi per akis
QUOTE(AngeleZ @ 2010 01 11, 21:11)
labas vakaras, Nataliuncika kepu ruginę duonelę pagal Jūsų receptą, gaunasi neblogai, bet nežinau kaip reikia elgtis, ar miltus užplikytus verdančiu vandeniu reikia išmaišyti ar palaukus kol pravės dėti kitus produktus ir tik tada įjungti maišymą
Viską sudėt pagal recepto eiliškumą ir duot pastovėt apie 30min(nemaišant!), po to įjungt tešlos režimą. Kai tešla bus išmaišyta, duot pastovėt apie valanda, o po to kept
QUOTE(Lung @ 2010 01 12, 10:20)
Kiaušinių milteliai jau ir internetinėje DeLonoje
Išbandžiau tuos miltelius kepdama saldžią duoną ir nesaldų beždžionpyragį (su atlikusiais kotletais ). Abiem atvejais gavosi
Beje, kepdama beždžioniuką, į tešlą dėjau šiek tiek maltos ožragės. Neatsimenu, kieno čia buvo idėja, bet labai ačiū už patarimą Skonis gavosi toks, hmm, kaip čia pasakius, gal gilesnis, sodresnis... Žodžiu, labai skanu
Ačiū
QUOTE(Lung @ 2010 01 12, 10:20)
aš vis aną savaitę pasidairydavau internetinėje svetainėje, ale neradusi - maniau, kad nemoku ieškoti
noriu paklausti o kaip su proporcijom - kiek miltelių atitinka 1 kiaušinį ?
Sveikos,
ačiū Lung už gerą širdį ji sutiko mano knygas pasaugoti savo krautuvėlėj Tai vat dabar mergytės suregsiu aš verslo planą - atnešat knygą, o tuo pačiu juk kils noras apsipirkt, kad jau atėjot
Pafotkinsiu vakare tas formeles Aš MB užsakymą daviau jas Ermitaže surast, sakė buvo prie indų, taigi tikrai rasit, jei mano 'šeimininkas' rado ant dėžutės trys pailgos lyg tūtelės formos (širdies, gėlės, žvaigždės) nupieštos, iš jų - duona....
Na, dėl alyvuogių - kiek paprastai parduotuvėse matau, tai jos lygios juodos - kažkokiu geležies sulfatu dažytos, kad net blizga Reiks aplankyt Elguva
Ir Delonon kiaušinių miltelių užsukt, nes kiaušinių pas mane dažnai nerasta, o kai tik atsiradna - suvartojam
Lung - ryt viena po Vlnių klaidžiosiu, bandysiu nepaklyst
ačiū Lung už gerą širdį ji sutiko mano knygas pasaugoti savo krautuvėlėj Tai vat dabar mergytės suregsiu aš verslo planą - atnešat knygą, o tuo pačiu juk kils noras apsipirkt, kad jau atėjot
Pafotkinsiu vakare tas formeles Aš MB užsakymą daviau jas Ermitaže surast, sakė buvo prie indų, taigi tikrai rasit, jei mano 'šeimininkas' rado ant dėžutės trys pailgos lyg tūtelės formos (širdies, gėlės, žvaigždės) nupieštos, iš jų - duona....
Na, dėl alyvuogių - kiek paprastai parduotuvėse matau, tai jos lygios juodos - kažkokiu geležies sulfatu dažytos, kad net blizga Reiks aplankyt Elguva
Ir Delonon kiaušinių miltelių užsukt, nes kiaušinių pas mane dažnai nerasta, o kai tik atsiradna - suvartojam
Lung - ryt viena po Vlnių klaidžiosiu, bandysiu nepaklyst
QUOTE(J@lanta @ 2010 01 12, 12:18)
va sito ir as norejau klausti
QUOTE(Mrs. R @ 2010 01 12, 12:49)
Na, dėl alyvuogių - kiek paprastai parduotuvėse matau, tai jos lygios juodos - kažkokiu geležies sulfatu dažytos, kad net blizga Reiks aplankyt Elguva
tai gelezies sulfatas juk ne dazai kazkokie o mineraline medziaga kaip suprantu jo deda kad juodos alyvuoges isliktu juodos o ne isbluktu..nors man tai spalva ne motais
Lauksiu nuotraukėlių tada
QUOTE(laurechka @ 2010 01 09, 15:14)
Lukrecij@, dekui. As matai, kepiau su veju, tai mano pluta gavos stoora... Vakar kepiau duonkepej, super gavos. Negaliu nufotkint tik...
as visada kepu su veju, bet kaip rasiau pridengiu popieriumi kepimo dregnu
QUOTE(Mrs. R @ 2010 01 12, 12:49)
ačiū Lung už gerą širdį ji sutiko mano knygas pasaugoti savo krautuvėlėj Tai vat dabar mergytės suregsiu aš verslo planą - atnešat knygą, o tuo pačiu juk kils noras apsipirkt, kad jau atėjot
Na, dėl alyvuogių - kiek paprastai parduotuvėse matau, tai jos lygios juodos - kažkokiu geležies sulfatu dažytos, kad net blizga Reiks aplankyt Elguva
Na, dėl alyvuogių - kiek paprastai parduotuvėse matau, tai jos lygios juodos - kažkokiu geležies sulfatu dažytos, kad net blizga Reiks aplankyt Elguva
O tai čia reikėjo iki šiandien tas knygas atnešt ar kaip? Baisiai jau nepatogioj vietoj Delona, su parkavimu daug problemų, tai stengiuos kuo rečiau važiuot. Aš turiu sudėjus knygas ir žurnalus, bet jei jau per vėlu, tai dzin.
Aš alyvuoges labiau žalias mėgstu, tikiuos, jų nedažo?
QUOTE(Mrs. R @ 2010 01 12, 12:49)
Ir Delonon kiaušinių miltelių užsukt, nes kiaušinių pas mane dažnai nerasta, o kai tik atsiradna - suvartojam
Lung - ryt viena po Vlnių klaidžiosiu, bandysiu nepaklyst
Lung - ryt viena po Vlnių klaidžiosiu, bandysiu nepaklyst
Ar būtų labai nekuklu paprašyti ir man atvežti 2 pak.. kiaušinių miltelių. Juk tu Panevėžietė, ar aš klystu?
QUOTE(J@lanta @ 2010 01 12, 12:18)
aš vis aną savaitę pasidairydavau internetinėje svetainėje, ale neradusi - maniau, kad nemoku ieškoti
noriu paklausti o kaip su proporcijom - kiek miltelių atitinka 1 kiaušinį ?
noriu paklausti o kaip su proporcijom - kiek miltelių atitinka 1 kiaušinį ?
Atitikimas: 100 g = 8 kiaušiniai; 1 kg = 80 kiaušinių.
Vartojimo instrukcija: 250 g miltelių sumaišant su 750 g vandens kiekiu gaunamas 1 kg kiaušinių masės kiekis (20 kiaušinių).
Tai 25g miltelių sumaišant su 75 g vandens kiekiu gaunamas 100 g kiaušinių masės kiekis (2 kiaušiniai).
nataliuncik, kepiau ruginę duoną su tais rupiais miltais, tai labai gerai gavosi. Prieš kepdama užplikiau vandeniu salyklą ir tada supyliau viską ant tų ruginių miltų.
Dėkui už patarimą.
Dėkui už patarimą.
QUOTE(pipete @ 2010 01 12, 18:20)
nataliuncik, kepiau ruginę duoną su tais rupiais miltais, tai labai gerai gavosi. Prieš kepdama užplikiau vandeniu salyklą ir tada supyliau viską ant tų ruginių miltų.
Dėkui už patarimą.
Dėkui už patarimą.
Prašom
Tiesiog kai užplikai, suminkštėja ir puikiai gaunasi, o jei neplikit, galima ir dantis sulaužyt