Įkraunama...
Įkraunama...

Kepam pačios skanią duonelę

Ačiū pipete, ieškosiu tu rupinių. nes iki šiol tai tik KG ekstra pripažinau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(A-Z @ 2010 01 10, 09:20)
Labas rytas 4u.gif  kepu duonelę tik nuo Kalėdų, tai dar naujokė. Prie duonkepės esančiuose receptuose dažnai nurodyta, kad dėti šveistinių rupinių miltų, kas čia per daiktas suorentuokit? Ar duonkepėje galima kepti duoną su raugu?
vakar kepiau ruginę duoną (200 kvietinių, 500 ruginių), truputį subliuško į pabaigą, manau, kad recepte neteisingai svoris buvo nurodytas, nes pagal produktus susidaro apie 1300, o nustatyti buvo rekomenduota 1000g.

Čia pažiūrėk
Galima kept su/be raugo

QUOTE(pipete @ 2010 01 10, 10:02)
Šveistiniai rupiniai miltai - 1800, didelio paleningumo ir gan stambaus malimo, nemačiau, bet suprantu kad stambiai skaldyti grūdai beveik (info malsenos puslapyje).
Duonkepėje duoną su raugu galima kepti.
Gal duona sukrito, nes per daug ruginių miltų recepte, ją sunkiau iškelti. Tokią geriau kepti su raugu ir ilgai kildinti, čia specės pakomentuos  smile.gif .

Viską teisingai parašei, tik dėl ruginių sukrist negali, gali tik blogai iškilt mirksiukas.gif

QUOTE(A-Z @ 2010 01 10, 10:06)
Ačiū pipete, ieškosiu tu rupinių. nes iki šiol tai tik KG ekstra pripažinau 4u.gif

Dėl to ir galėjo sukrist, nes duonai netinka schmoll.gif Skaityk pirmą puslapį
Atsakyti
Labas,koleges!Jau as irgi dristu prie jusu jungtis kaip kolege biggrin.gif ,bet vis tiek turiu pora klausimu tongue.gif :Pakeiciau miltus ir mieles ir dabar duona ir pyragas visalaik gaunasi idubus.Ir laiku isimu,ir proporcijos tos pacios g.gif Na,as visaip bandau:kartais dadedu miltu,kartais daugiau mieliu(maziau mieliu deti dar nebandziau)Anksciau pirkau miltus is Kalvariju gatves maluno(veiksmas vyksta Kaune,o mieles dedavau tai sviezias ,tai tas pakeliuse kur "Mazimoj "yra po 7 gr,visalaik kepaliukas gaudavosi grazus.Dabar nusipirkau toj pacioj"Maximoj" mieliu 0,5 kg "Fermipan"red ir "Norfoj" miltu"Daina", parasyta 550 be jokiu raidziu.Kazin kas cia kaltas?Ir tesla pakietinu,kitakart paminkstinu.. g.gif Gal miltai kalti?O taip dziaugiaus,kad pigesniu miltu gavau-1 kg po 1,35 lt..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smaika: 10 sausio 2010 - 13:43
QUOTE(Smaika @ 2010 01 10, 14:39)
Anksciau pirkau miltus is Kalvariju gatves maluno(veiksmas vyksta Kaune,o mieles dedavau tai sviezias ,tai tas pakeliuse kur "Mazimoj "yra po 7 gr,visalaik kepaliukas gaudavosi grazus.Dabar nusipirkau toj pacioj"Maximoj" mieliu 0,5 kg "Fermipan"red ir "Norfoj" miltu"Daina", parasyta 550 be jokiu raidziu.Kazin kas  cia kaltas?



Mieles dabar, kaip suprantu, perki džiovintas, tai jų kiekį tikriausiai perskaičiavai. Info turi būti temos pirmame puslapyje. Dar džiovintų mielių sudėjimo eiliškumas skiriasi nuo šviežių (tai priklauso dar ir nuo duonkepės modelio).
O miltai duonai tinka tokiu plačiu spektru, kad nedrąsu būtų juos kaltinti, bet juk tai galima lengvai patikrinti, darant viską taip pat su kitais miltais.
Atsakyti
Na,va iskepiau dar viena duona,tai kol atves aparatas,pasidalinsiu savo ispudziais biggrin.gif Aisku,patyrusioms kepejoms nelabai jau tokie bandymai idomu tongue.gif si karta dejau seniau pirktus miltus ,kur anksciau jokiu problemu nekildavo ir trupuciuka pamazinau mieliu(2 nepilnus a.s.) ir jau duona maziau idubusi biggrin.gif O juk anksciau dedavau pagal recepta pvz.,600 gr miltu ir 350 ml skysciu,i ta kieki ieidavo ir kiausinis ir 2 saukstai aliejaus.Ir dedavau 2 a.s. sausu mieliu,viskas puikiai pavykdavo.,o su tom naujosiom mielem-kepaliukas karikatura.Dabar vel einu kepti,tai ka reiskia reikes deti daugiausia 1,5 a.s. mieliu? Na,ir skiriasi mieles,eina sau blink.gif Ne,problema suvalgysim,gerai kad nelaukim sveciu,tik si duona kazkaip labiau trupa biggrin.gif
Atsakyti
Vakar kepiau batoną, įdėjau 25 g šviežių mielių, tai batonas gavos toks didelis, kad visas virsus prikepė prie dangčio... Bet skanus, tik norėjau tankesnio, kad tiktų su pienu kiaušiniu pakepint.
Atsakyti


Siandien pirkom duonkepe biggrin.gif Pirmakarciu duonele iskepta pries pusvalandi, priimsit i gretas, isventinsit i kepejeles? biggrin.gif Na gavosi, dabar jau mandriau bandysim, tik nezinau ka, nes neturiu ingredientu mandru, nei raugo, nei salyklo..
Mergikes, o kur salykla perkat? Ar tik Delonoj yra? Gal kas ir prekybcentriuose uzmatet?
Atsakyti
QUOTE(dalia @ 2010 01 10, 20:36)
Mergikes, o kur salykla perkat? Ar tik Delonoj yra?  Gal kas ir prekybcentriuose uzmatet?


Delonoj perkam, bet galima pirkti duonos girą parduotuvėse (pakiuką) ten įdėti trys mieliu pakeliai ir trys salyklo, kaina 3 lt.
Atsakyti
QUOTE(Smaika @ 2010 01 10, 18:50)
Ir dedavau 2 a.s. sausu mieliu,viskas puikiai pavykdavo.,o su tom naujosiom mielem-kepaliukas karikatura.Dabar vel einu kepti,tai ka reiskia reikes deti daugiausia 1,5 a.s. mieliu? Na,ir skiriasi mieles,eina sau  blink.gif Ne,problema suvalgysim,gerai kad nelaukim sveciu,tik si duona kazkaip labiau trupa biggrin.gif


Aš visada 600 g. miltų naudoju 1,5 a. š. sausų mielių ax.gif
Atsakyti
vakar kepiau bezdzioniu duona biggrin.gif saldzia.....rutuliukus dariau rafaelo saldainio dydzio vidun dejau dziovinta vysnia ir apvoliojau sviestuke ir cinamono cukraus misiny.nesiausi pas draugus.Nu tokio skanumo dar nesu valgiusi wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo o-pa-pa: 11 sausio 2010 - 10:58
Labai aciu visoms ,kurios atsake aciuks.gif aciuks.gif Taigi ,pasirodo problema ir buvo mieliu kiekyje,vakar dar iskepiau balta duona ir dejau tik 1,5 a.s. mieliu ,gavosi kepaliukas net grazu paziureti thumbup.gif O juk ten pagal recepta 2 a.s. mieliu,anksciau taip ir dedavau ir puikiai iseidavo,o sios mieles reiskia kitokios,stipresnes biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smaika: 11 sausio 2010 - 11:08
QUOTE(A-Z @ 2010 01 10, 11:20)

Šiaip kepiau Pienišką duoną, išėjo puiki, balta kaip pyragas, tinka skrudinti.

PIENIŠKA DUONA
315g pieno
70g minkšto sviesto
2 a.š. druskos
2 v.š. cukraus
555g kvietinių miltų
2 a.š. sausų mielių


o kaip cia suprast 315g pieno? blush2.gif tai gal ml ? ir miltu kaip idomiai 555g o kodel ne 560gr,lygtais tie 5gr kazka nulemtu smile.gif
Atsakyti