QUOTE(Trolėmolė @ 2010 01 08, 20:44)
Parodysiu kas gavosi iš mano beždžionių duonos.
QUOTE(Trolėmolė @ 2010 01 08, 21:20)
Vidurį tepiau pomidorų padažu,
Kiaulė nereali
))
Prapjauni, o iš ten..tirštas, šiltas..raudonas..pomidorų padažas
)))
QUOTE(Adera @ 2010 01 08, 21:13)
gal galit pasakyt kodel man batonas sukrito?preis tai kelis kart kepaiu viskas gerai buvo.
arba per daug skysčšio arba per daug mielių arba papūtė skersvejis arba fors mažoras koks
))
QUOTE(Dolli_ @ 2010 01 09, 09:34)
na va.. iskepe pirmoki mano duonyte, labai graziai viskas kilo pradzioj, bet... kaip liko pusvalandis iki galo vidyrys sukrito
nesupratau kodel... siaip isputus kaip ir nieko, bet tik tas sukritimas, aisku pirmas blynas prisviles na bet bandysim dar.
Bet as su klausimu, neisdrysau kepti tos bezdzioniu skanesto, nelabai suprantu kaip ta duonkepe veikia, kaip pvz, ta tesla sudedi i tuonkepe ji sumaiso viskas pradeda kildinti, bet ja paskui reikia isimti ir tas bulkutes reikia suformuoti, tai kaip zinoti iki kata ta duonkepe pradeda kildinti kad man neiskeptu viskas, ir paskui kaip jau suformuoji sudedi ir jus rasot kad vel reikia val. kad pakiltu, tai vel kad ji man nepradedu minkyti tu bulacku, vienu zodziu man dar cia zales miskas
Mano pirmoji, žinok, irgi sukrito. Ir tuo receptu kiek bemazinau skysčio ar mielių, ana krenta. Vnž išbraukiauiš receptų knygelės. Pomažu atrasi tą, kuri visada išeina (jei, žinoma, nepamiršti mentelės, kas ir man buvo nutikę
)
Mano pirmoji..puoliau paveiksluot, klausinėt.. Ale mano Guru Nerez tuoj sustatė viską į vietas:
Man labai patiko trumpas aiškus Nerez nurodymas aklai nesilaikyti receptūros - jei duonkepė neformuoja gražaius kamuoliuko, o tešla šliaužioja sienom, pilt miltų, o jei tešla skilinėja, pilstelt šaukštą vandens. padeda.
Aš beždžionių tešlą ruošiu su tešlos programa, paskui suformuoju bandukes ir kišu atgal į fotmą, kildinu valandą šiaip, o paskui įjungiu kepimo programą. Taigi, išeina - 1:30 tešlos gamyba + 15 min bandukėm formuot + 1 val kildinimas + 1 val kepimas.
vakar kepiau vėl. Vietoj 25 bandukių, kaip praėjusiį kartą, padariau 50.. Daug įspūdingiau ir skaniau: