Taure, kepiau pagal si:
Paprasta mielinė tešla:
500gr miltų (aš imu pirmarūšius)
250 ml pieno(arba 250ml vandens+4-5 a.š pieno miltų)
2a.š. cukraus(kepant saldžias bandeles reikia dėti 4-5 a.š.)
2a.š sausų mielių
1a.š druskos
3 v.š. aliejaus (galima dėti ištirpintą sviesta)
1 kiaušinis (+kiaušinio trynys ir šaukštas vandens bandelių aptepimui).
Bandeles reikia formuoti nedideles, nes kepant padvigubėja.
O marsipanu as nedejau
QUOTE(SuperBaba @ 2010 01 07, 03:06)
Taure, kepiau pagal si:
Paprasta mielinė tešla:
500gr miltų (aš imu pirmarūšius)
250 ml pieno(arba 250ml vandens+4-5 a.š pieno miltų)
2a.š. cukraus(kepant saldžias bandeles reikia dėti 4-5 a.š.)
2a.š sausų mielių
1a.š druskos
3 v.š. aliejaus (galima dėti ištirpintą sviesta)
1 kiaušinis (+kiaušinio trynys ir šaukštas vandens bandelių aptepimui).
Bandeles reikia formuoti nedideles, nes kepant padvigubėja.
O marsipanu as nedejau
Paprasta mielinė tešla:
500gr miltų (aš imu pirmarūšius)
250 ml pieno(arba 250ml vandens+4-5 a.š pieno miltų)
2a.š. cukraus(kepant saldžias bandeles reikia dėti 4-5 a.š.)
2a.š sausų mielių
1a.š druskos
3 v.š. aliejaus (galima dėti ištirpintą sviesta)
1 kiaušinis (+kiaušinio trynys ir šaukštas vandens bandelių aptepimui).
Bandeles reikia formuoti nedideles, nes kepant padvigubėja.
O marsipanu as nedejau
Ačiū, dabar tikrai einu miegoti rami
QUOTE(ratuto @ 2010 01 06, 23:20)
Margareta, kaip ten sūrio kumpio įdaras?
idaras labai skanus, bet kita karta darysiu is puses teslos, nes tokis didelis gavosi..pas mus tiek burnu nera o skaniausia tai valgyti silta dar ir dar kita karta daryciau kur kas mazesnius tuos rutuliukaus, nes gavosi daug "bulkos"
o as mileine tesla darau va tokia :
100g cukraus (jei saldzioms bandelems)
1 a.s. druskos
3 kiausiniai (arba idedu 2)
200ml pieno
60 g sviesto
3v.s. aliejaus
500-600 g miltu
7g mieliu sausu (as dedu 1.5 a.s.)
bandeles buna laaabai minkstos
QUOTE(SuperBaba @ 2010 01 07, 09:40)
Bezdzioniu pyragas
aga..o aš pagal nuorodą radau kitą, kad buvo nurodyta:
mano bezdzioniu duona - virsus gerai paskrudo, nes barsciau cukrum ir cinamonu. Kepiau orkaitej, o recepta naudojau skirta duonkepei:
3st miltu
2 v s gliuteno (nebutinai)
2 v s medaus
1 v s aliejaus
30+70g sviesto
1.5 a s druskos
200ml pieno
2 kiausiniai (pienas + kiausiniai turi sudaryti 320ml)
1 v s mieliu
Sudetis visus produktus, iskytus 70g sviesto. Nustatyti teslos ruosimo programa. Po 1.5val, tesla padalyti i dvi dalis, iskocioti 1cm storio, supjaustyti rombeliais. Istirpinti ir atvesinti sviesta. Kiekviena gabaleli mirkyti svieste ir kloti i forma. Leisti 1val pakilti. Kepti kepimo programa (bake) apie 1val. (paprasciausia nustatyti kepimo progr su 1val atidejimu).
tai va kai perskaičiau apie rombelius, dalijimą tešlos, tai ..nu vnž kol SB skaipu nepaprotino, tol blūdijau .. Būč be įdarų padarius..dūra.
Man trūko miltų, bet pridėjus, tešla gavos puiki, elzastinga , puri.. skani
QUOTE(Terra2 @ 2010 01 07, 09:55)
Trinasi, trinasi...Bet, kai tik tą dalyką pastebėjau, iškart ėmiausi tam priešintis. Tiesiog su geliniu šratinuku viską paryškinau ir užklijavau lipnią juostelę. Kaip pastebėjau greitai nuima užrašymus, naudojant kad ir fairy. Aš net anr pačios duonkepės užklijavau juosteles, kur yra užrašai.
aš galvoju gal Kenwoodo atstovams kokį claimą parašyt? Rimtai aš..
QUOTE(Laimuske @ 2010 01 07, 09:59)
O as paklaust noreciau, su lasinukais nebuna suru?
dar nebandžiau su lašinukais Beždžionių, bet šoiaip..aš pridedu dar svogūnų, pipirų.. pats gazas prie alaus O jei rimtai, priklauso nuo lašinukų sūrumo. Anie gi skirias.
QUOTE(Margareta @ 2010 01 07, 12:24)
kita karta daryciau kur kas mazesnius tuos rutuliukaus, nes gavosi daug "bulkos"
man išėjo 25 bandukės, bet kitą kart darysiu mažesnes. Tiesiog dėl smagumo laužant. ..
Žinau vieną, kai kitą kart važiuosiu pas ką į svečius, vešiu beždžionkas..
privetas Ratuto kaip bezdzione tavo?
mano kazkaip neatsilauze tvarkingai .. gal per mazas bandukes padariau
mano kazkaip neatsilauze tvarkingai .. gal per mazas bandukes padariau
Sveikutės
Nu ir užsikrėtės beždžionlige tuoj epidemija paskelbs
o as savo karjerą pradėjau paprasto batono kepimu, buvo labai skanu , sekantis bandymas buvo Nomkes valstiečių duona,
Neturėjau ten minimų miltų, tai dėjau ruginius viso grūdo ir kvietinius 550C. Patiko . Trečioji buvo ratuto išgirta Terros plikyta duona su salyklu miltų 812D netur4jau, dėjau 550C. dadėjau po a.š. balto ir juodo sezamo, saulėgrąžų, moliūgo sėklų, kmynų, sėlėnų . Skonis nerealus . na ir šiandien išbadžiau Rasmos juodą duonelę
gavosi labai skani tik man truputį sukrito viršus gal nuo to kad kai kilo buvau pradariusi duonkepę
Kviečiu į svečius
Nu ir užsikrėtės beždžionlige tuoj epidemija paskelbs
o as savo karjerą pradėjau paprasto batono kepimu, buvo labai skanu , sekantis bandymas buvo Nomkes valstiečių duona,
Neturėjau ten minimų miltų, tai dėjau ruginius viso grūdo ir kvietinius 550C. Patiko . Trečioji buvo ratuto išgirta Terros plikyta duona su salyklu miltų 812D netur4jau, dėjau 550C. dadėjau po a.š. balto ir juodo sezamo, saulėgrąžų, moliūgo sėklų, kmynų, sėlėnų . Skonis nerealus . na ir šiandien išbadžiau Rasmos juodą duonelę
gavosi labai skani tik man truputį sukrito viršus gal nuo to kad kai kilo buvau pradariusi duonkepę
QUOTE(ratuto @ 2010 01 07, 15:06)
Žinau vieną, kai kitą kart važiuosiu pas ką į svečius, vešiu beždžionkas..
Kviečiu į svečius
QUOTE(Nerutė @ 2010 01 07, 16:17)
privetas Ratuto kaip bezdzione tavo?
mano kazkaip neatsilauze tvarkingai .. gal per mazas bandukes padariau
mano kazkaip neatsilauze tvarkingai .. gal per mazas bandukes padariau
o Tu kiekvieną bundukę į sviestą tirpdytą mirkei?
kepu formines duonikes Tavo atsiųstose formose kai bus, nupaveiksluosiu deja, neaišku kiek kept.. instrukcija briedova.. pakepiau 40 min, pauosčiau, pasirodė dar nelabai, inkišau dar 10-čiai minučių..
QUOTE(gi2lux @ 2010 01 07, 17:00)
Kviečiu į svečius
mintis verta dėmesio.. jaučiu pliurptume nesusičiaupdamos ..Ypač aš
Tik žinant, kaip sunkiai keliu subinę iš namų, greičiau Tu pas mus ))
MB partyse miltu is Norfos manyciau papigiai iseina:
Sodziaus kvietiniai auksc.r. 2.75 lt 550D
Kauno grudu 1 rus 2.89 lt 812D
Sodziaus kvietiniai auksc.r. 2.75 lt 550D
Kauno grudu 1 rus 2.89 lt 812D
Niu va, kepiau tik dvejose formose, bo tešlos užsiminkiau ne per daugiausia
kepiau 180 laipsnių orkaitėj apie 45 minutes. Išsiėmė lengvai:
kepiau 180 laipsnių orkaitėj apie 45 minutes. Išsiėmė lengvai:
QUOTE(ratuto @ 2010 01 07, 18:25)
o Tu kiekvieną bundukę į sviestą tirpdytą mirkei?
ot
Ratuto aliejum istepei vidu? kiek teslos dejai??? cia terros plikyta?
bandziau tept aliejum, bet pradejo teket per visus galus, meciau ta reikala
Dariau pagal receptą:
200 ml vandens
30 g sviesto (aš šį kart pyliau aliejaus, bo sviesto trioboj nedaug)
380 g kv miltų (pyliau 550)
2 v.š cukraus
1 a.š. druskos
1,5 a.š. mielių
Paprastai beriu sezamą ir siemkes, bet darbar siemkių nedėjau.
Ši duona man konkuruoja su Rteros plikyta.. be proto skani
O kiek? duonkepė išmaišė, pakildino, tai sudėjau maždaug po pusę į kiekvieną iš dviejų formelių.
TIESA, KEPIAU STAČIOM .. Nu ne rakom, kaip kad daba daug kas pruknkštelėjo, o formas į orkaitę sudėjau stačias.
Oj, Nerut, vnž bučiuoju rankeles...
Dolli, kaip sekas?
Dariau pagal receptą:
200 ml vandens
30 g sviesto (aš šį kart pyliau aliejaus, bo sviesto trioboj nedaug)
380 g kv miltų (pyliau 550)
2 v.š cukraus
1 a.š. druskos
1,5 a.š. mielių
Paprastai beriu sezamą ir siemkes, bet darbar siemkių nedėjau.
Ši duona man konkuruoja su Rteros plikyta.. be proto skani
O kiek? duonkepė išmaišė, pakildino, tai sudėjau maždaug po pusę į kiekvieną iš dviejų formelių.
TIESA, KEPIAU STAČIOM .. Nu ne rakom, kaip kad daba daug kas pruknkštelėjo, o formas į orkaitę sudėjau stačias.
Oj, Nerut, vnž bučiuoju rankeles...
Dolli, kaip sekas?
QUOTE(ratuto @ 2010 01 07, 19:32)
TIESA, KEPIAU STAČIOM ..
aciu receptas nukopintas teks bandyt kada , nors dabar mielai sudorociau tavo duonike