Nu zinokit as i kampus nededu
Niu va, gal Dolli bus drąsiau... Pirmyn, mergyt, pamatysi, užsikabliuosi, negalėsi sustot )))
Miargai, nu tai kap Jum Kenwoodo matavimo indų užrašai? Nesitrina?
Sveikos .Skaičiau skaičiau jau seniai jūsų temą ir vis duonkepei pnigų gaila buvo, tik kartą netyčiom užmačiau parduotuvėj iš Anglijos parvežtą duonkepę ir dar su nemaža nuolaida, tai griebiau. Instrukcija angliškai, receptų niema Tai bandau dabar kažką suregzti. Pirmam kartui sugalvojau ruginę duoną kepti Tai vargau prie jos, nežinau kaip ta duonkepė veikia, kelis kart programas perstačiau, atrodė, kad nemaišo, tai vėl perjunginėjau kol galop iškepė. Tai duona išėjo rūgštoka ir tokia lipni (nors ir iškepusi) , bet niekis ta suėjo į girą, paskui sekė balta prancūziška duona, ta pavyko, ale nesaldi ir dar su razinomis, tai stovėjo kokią savaitę ir tik aš valgiau. Paskui kepiau keksą, gavosi Tik tešlą tai kombaine suplakiau duonkepėj tik kepiau . Suvalgėm per pusdieni. Šiandien iškepiau pagerintą mielinį pyragą, tai pusę sukimšau pati su pienu, dabar vaikai į likusią kėsinasi, tuoj manau neliks, einu dar ką uždėsiu kepti. Tikslai pagal receptus nemėgstu gaminti, tai atsidarau šaldytuvą, spinteles ir improvizuoju. Ne visada gaunasi, arba ne taip kaip turėtų , bet užtai įdomu Taigi Dolli nebijok gaminti ir eksperimentuoti
as taip pat nieko i kampus nededu. supilu skyscius, riebalus, sumetu druska, cukru ir pilu miltus o ant virsaus mieles. tik jei dedu sausa rauga tai i kampa, kad ne su mielem butu. psio
QUOTE(Dolli_ @ 2010 01 06, 16:07)
kaip suprasti kaip manojoj duonkepej tuos produktus deti, jei receptu knygutei pirma surasyta pvz
ir kaip jau viskas sudedu tada galima jungti duonkepe ir ji pati susiminkys ir pakildins ta duonyte? bet kada reikia isjungti ja kad galeciau issimti ta dali kuri minko ta duonyte nes nesinori kad kartu su ja iskeptu, vienu zdziu zale kaip reikalas as, bet labai noriu ismokti kepti
ir kaip jau viskas sudedu tada galima jungti duonkepe ir ji pati susiminkys ir pakildins ta duonyte? bet kada reikia isjungti ja kad galeciau issimti ta dali kuri minko ta duonyte nes nesinori kad kartu su ja iskeptu, vienu zdziu zale kaip reikalas as, bet labai noriu ismokti kepti
Kaip parašyta, ta seka ir sudėk Mano duonkepės variante visi sausieji produktai pačiam gale, tai aš dedu į atskirus kampus, ypač jei programa su pradiniu įkaitinimu (t.y. rupių grūdų, tamsiai duonai).
Sudedu, įjungiu ir pamirštu (pirmom dienom pro lagelį kas 5 min. žiūrėjau, nes baisiai smalsu buvo ). Aš to maišytuvo/minkytuvo niekada neišiminėju Iškepa duona ir nusimauna nuo jo, duonoje (dugne/pade) aišku lieka nedidelė skylutė, ale tai maža bėda O kodėl jums nesinori, kad su juo iškeptų? Galit išimti, jei labai trukdo , bet vis vien pvz. mano duonkepėje yra toks strypukas ant kurio maunasi tas minkytuvas ir tas strypukas neusiima, vis vien duona gaunasi 'pamauta'
QUOTE(ratuto @ 2010 01 06, 16:31)
Aš mažai naudoju, bet nesitrina Miltus man greičiau susvert el. svarstyklėm, o skysčiams dar turiu graduotą 'menzūrėlę' iš turgaus n metų ir užsimiršus kartais ja pamatuoju
QUOTE(Rasma @ 2010 01 06, 17:54)
Sudedu, įjungiu ir pamirštu (pirmom dienom pro lagelį kas 5 min. žiūrėjau, nes baisiai smalsu buvo ). Aš to maišytuvo/minkytuvo niekada neišiminėju Iškepa duona ir nusimauna nuo jo, duonoje (dugne/pade) aišku lieka nedidelė skylutė, ale tai maža bėda O kodėl jums nesinori, kad su juo iškeptų? Galit išimti, jei labai trukdo , bet vis vien pvz. mano duonkepėje yra toks strypukas ant kurio maunasi tas minkytuvas ir tas strypukas neusiima, vis vien duona gaunasi 'pamauta'
Aš mažai naudoju, bet nesitrina Miltus man greičiau susvert el. svarstyklėm, o skysčiams dar turiu graduotą 'menzūrėlę' iš turgaus n metų ir užsimiršus kartais ja pamatuoju
Aš t.p. palieku su peiliais, nes pora kartu išiminėjau, tai tešla nepakildavo taip gerai, o tuos skylutės man nemaišo, skonis nesikeičia
Aš ir miltus, ir skysčius matuoju su svarstyklėmis, pastačiau kibirėlį, sudėjau ir į duonkepę
Na, ir prikalbėjusios, kol perskaičiau..
Aš tada kelis kartus iš eilės duona kepiau su aliejum.. nepamenu dabar pavadinimo, tai bijau sumeluot.. ir man nepakilo.. o kepiau, kaip įprasta jau namie - valstiečių duoną ir baltą. Na, kartais valstiečių duonoje miltų proporcijas koreguoju pagal save - dažniausiai padidinu ruginių miltų kiekį, o kvietinių atitinkamai pamažinu Tiesa, iki to karto kai neiškilo dažnai naudodavau aliejų.. bet kokį, kokį nauddojau virtuvėj
Aš tą vadinamą puodelį tai naudoju kasdien.. bet tik vandenį matuoju su juo, na, užrašai kaip ir visi gražiai laikosi, matosi aiškiai, tik ant tos "auselės" neliko firminio užrašo - visiškai nusitrynė miltus matuoju su iš senų laikų turimu matavimo indu. O šaukštas buvęs prie duonkepės taip pat naudojamas kasdien ir visi užrašai puikiai laikosi.
Tuos indus aš tik šiltu vandeniu praskalauju jei reikia.. na, jei kokį pieną į tą puodelį pilu..
QUOTE(Margareta @ 2010 01 05, 22:30)
balta duona ar juoda? as i juoda visad pilu alieju o i balta duona dedu sviesta
Aš tada kelis kartus iš eilės duona kepiau su aliejum.. nepamenu dabar pavadinimo, tai bijau sumeluot.. ir man nepakilo.. o kepiau, kaip įprasta jau namie - valstiečių duoną ir baltą. Na, kartais valstiečių duonoje miltų proporcijas koreguoju pagal save - dažniausiai padidinu ruginių miltų kiekį, o kvietinių atitinkamai pamažinu Tiesa, iki to karto kai neiškilo dažnai naudodavau aliejų.. bet kokį, kokį nauddojau virtuvėj
QUOTE(ratuto @ 2010 01 06, 17:31)
Aš tą vadinamą puodelį tai naudoju kasdien.. bet tik vandenį matuoju su juo, na, užrašai kaip ir visi gražiai laikosi, matosi aiškiai, tik ant tos "auselės" neliko firminio užrašo - visiškai nusitrynė miltus matuoju su iš senų laikų turimu matavimo indu. O šaukštas buvęs prie duonkepės taip pat naudojamas kasdien ir visi užrašai puikiai laikosi.
Tuos indus aš tik šiltu vandeniu praskalauju jei reikia.. na, jei kokį pieną į tą puodelį pilu..
Mergikės, mielosios, iškepė mano Beždžionėlių krūva... AJAAAAIJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ... Nerealiai skanu..įdarų pridariau gal 5 rūčšių, tai tik ryjam, ryjam, kiekvienas spėlioja.. Nuostabuuuuuuuuuu
AČIŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪ
darysiu tokią bandelių krūvą ir su lašinukais - mėsyte - kopūstų įdarais... Prie aliuko tokia kruūva...jaučiat?
AČIŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪ
darysiu tokią bandelių krūvą ir su lašinukais - mėsyte - kopūstų įdarais... Prie aliuko tokia kruūva...jaučiat?
Reikės ir man tą bezdžionėlę išsikepti.. visos čia tik giriat..
QUOTE(ratuto @ 2010 01 06, 19:36)
Mergikės, mielosios, iškepė mano Beždžionėlių krūva... AJAAAAIJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ... Nerealiai skanu..įdarų pridariau gal 5 rūčšių, tai tik ryjam, ryjam, kiekvienas spėlioja.. Nuostabuuuuuuuuuu
AČIŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪ
AČIŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪŪ
aš dabar padariau tokia aštria (meksikietiški prieskoniai, žolelės+mesytė) Skanumėlis nenupasakojamas, dabar maniškiai TW žiūri ir valgo
nu kad visos taip giriat, tai ir as ta "Bezdzione" kepu pas mane surio su kumpeliu idaras..ragausim kas gavosi, bet kalnas didziausias, pilnas kibirelis iskilo
na aisku tada, aciu uz padrasinima ir info
Ryt bandysiu kepti jusu isgirta bezdzioniu pyraga ir kokia duonyte, iseis tai bus liux neiseis bandysiu dar karta
Ryt bandysiu kepti jusu isgirta bezdzioniu pyraga ir kokia duonyte, iseis tai bus liux neiseis bandysiu dar karta