mano bezdzionukas jau kepa Ratuto as pgl Terros recepta tesla dariau tai normali gavos
o-pa-pa, net nežinau kame reikalas, nes visiems gaunasi tas batonas. Parašyk miltus kokius dedi(skaičiukus)
ratuto, jei tešla skysta, dadėk pora šaukštu miltu, kad rutuliukas gautusi, jei bus lipni, dar geriau prilips, suformuok ir dėk, puikiai iškyla
ratuto, jei tešla skysta, dadėk pora šaukštu miltu, kad rutuliukas gautusi, jei bus lipni, dar geriau prilips, suformuok ir dėk, puikiai iškyla
QUOTE(Margareta @ 2010 01 06, 15:26)
ratuto, gal reikejo kelis saukstus miltu prideti beja dar silta mieline tesla tai buna kaip gumine, is jo ssunka ka nors padaryti, nes jei kocioji ji vel traukiasi. siulau ja atvesinti.
QUOTE(Nerutė @ 2010 01 06, 15:26)
mano bezdzionukas jau kepa Ratuto as pgl Terros recepta tesla dariau tai normali gavos
QUOTE(nataliuncik @ 2010 01 06, 15:33)
ačiū, mergikės..dadėjau..
Kepant duona vadovaujuos principu, kad gumuliuks susidarytų..o čia, pamaniau - taip reikia..skystoka tokia gavos. Išsiminkė, iškilo..nu kiši pirštą, trauki lauk, tysta. dadėjau miltų, kminkau-kildinu iš naujo.
Vienas klausimas visvien lieka. Kčą reiškia prieš pjaustant rombus padalint tešlą pusiau? Kokiu tikslu?
Nerut, šiandien gavau pranešimą... Ryt lėksiu pasijamt. Gal jau kepei ką nors?
Klausimas toks, kas turit Kenwood 350. man užrašai nuo matavimo indo ir šaukštelio trinas sulyg kiekvienu naudojimu. Niekada nebuvo plauti anie chemikalais ar indaplovėj. bet dar porą kart ir nepatysiu kiek ko det. Kaip Jums?
QUOTE(ratuto @ 2010 01 06, 15:39)
Nerut, šiandien gavau pranešimą... Ryt lėksiu pasijamt. Gal jau kepei ką nors?
ilgokai kaip special greita jamiau kad sausio 4 diena gautum.... nu po svenciu... abydna nu..... :
nekepiau dar bile nusipirkau
QUOTE(Nerutė @ 2010 01 06, 15:42)
ilgokai kaip special greita jamiau kad sausio 4 diena gautum.... nu po svenciu... abydna nu..... :
ai, šiauliai..čia dažnai taip..
žeik, nu atsakyk..a Tu velnias žino kam tešlą dalinai pusiau?
O dėl formelių va kas man neaisku.. Juk teskla kepant kyla.. tai kiek, idomu, jos ten , į formeles, reiks pritrambolint, kad neiššoktų velniop? Ryt ir bandysiu..Žiauriai maga
aciu mergaites del atsakymu del ruginiu miltu pirkimo Nu dar jusu kantrybe isbandysiu...O jusu rasomuose receptukuose koks duonos svoris iseina, na jei as duonkepe perku iki 1 kg, kad neliptu per krastus, ar geriau pinigo pridet ir 1,5 kg duonkepes ieskot
QUOTE(ratuto @ 2010 01 06, 15:48)
žeik, nu atsakyk..a Tu velnias žino kam tešlą dalinai pusiau?
nedalinau nieko isemiau gabaliukais susipjausciau idejau po abrikoso ketvirti arba sokolado juodo ir rutuliuka padariau sudejau i duonkepe ir palikau valandai tuoj iskeps, bet numirojes mano laptopas (pakrovejas sugedo) i kuri foto nukraunu tad foto nebus arba bus veliau
Dal, mums 1 kg pilnai užtenka. nebent Jūs ten kokių 6 asmenų šeima ..Pirmom kepimo dienom kepaliukas sueina per pusvalandį, o paskui normaliai ))) duona aižėja, kam keptis savaitei. Man kažkaip maloniau dažniau, bet šviežiau...
Ne 4 mes, o viena valgytoja tik 2 metu, tai uzteks 1kg, aciu Butinai sugrisiu, kai duonkepe pas mane jau stoves
QUOTE(Nerutė @ 2010 01 06, 15:58)
nedalinau nieko isemiau gabaliukais susipjausciau idejau po abrikoso ketvirti arba sokolado juodo ir rutuliuka padariau sudejau i duonkepe ir palikau valandai tuoj iskeps, bet numirojes mano laptopas (pakrovejas sugedo) i kuri foto nukraunu tad foto nebus arba bus veliau
ai, tai Tu rutuliukus - bundukes krauni viena ant kito? aš, mat, receptą pasiskaičiau - pjaustyt rombais mol...
einu šikalado ieškot
sveikos kepejeles, tikiosi pamidorais neuzmetysit ir mane paprotinsit gi nusipirkom ta issvajotaja duonkepe, bet beda tame kad nesigaudau kaip ja kepti, skaitau jau kelinta tema bet matau tik receptus ir supratau kad mieles druska reikia deti i skirtingus kampus, BET kaip ji prades minkyti tai nesiskaito kad jie susilies ir nieko blogo neatsitiks, jau nuo praitos savaites duonkepe stovi garbingoj virtuves vietoj bet bijau ka daryti nes baisu kad suts sausis, tai vis badau ieskoti info kad nors pirmas blynas nebutu prisviles
kaip suprasti kaip manojoj duonkepej tuos produktus deti, jei receptu knygutei pirma surasyta pvz vanduo druska cukrus pieno pilteliai miltai mieles, tai taip ir pilti ta inda reikia, o jau druska deti i viena kamputi cukru i kita pieno miltelius pilti galiu per viduri tada miltus ir tada tas mieles i ta kampa kur nera nei druskos nei cukraus, na gal ir kvailai lkausiu bet nesuprantu sito
ir kaip jau viskas sudedu tada galima jungti duonkepe ir ji pati susiminkys ir pakildins ta duonyte? bet kada reikia isjungti ja kad galeciau issimti ta dali kuri minko ta duonyte nes nesinori kad kartu su ja iskeptu, vienu zdziu zale kaip reikalas as, bet labai noriu ismokti kepti
nes B vis kiekviena diena zyze tai kur ta duona o as nemoku nieko su ja padaryt
Busiu labai dekinga uz pamokyma
kaip suprasti kaip manojoj duonkepej tuos produktus deti, jei receptu knygutei pirma surasyta pvz vanduo druska cukrus pieno pilteliai miltai mieles, tai taip ir pilti ta inda reikia, o jau druska deti i viena kamputi cukru i kita pieno miltelius pilti galiu per viduri tada miltus ir tada tas mieles i ta kampa kur nera nei druskos nei cukraus, na gal ir kvailai lkausiu bet nesuprantu sito
ir kaip jau viskas sudedu tada galima jungti duonkepe ir ji pati susiminkys ir pakildins ta duonyte? bet kada reikia isjungti ja kad galeciau issimti ta dali kuri minko ta duonyte nes nesinori kad kartu su ja iskeptu, vienu zdziu zale kaip reikalas as, bet labai noriu ismokti kepti
nes B vis kiekviena diena zyze tai kur ta duona o as nemoku nieko su ja padaryt
Busiu labai dekinga uz pamokyma
Dolli, pasakysiu tau dėl kampų - atsipalaiduok nejau tokia smulkmena gali šsukelti šitriek baimės? ..Nu nepavyks pirmas kepaliukas, išeis antras.. Ko bijai? Diedas juoksis? Pinigų gaila? Bijai sprogimo? ar bijai, kad bus taip skanu, kad nebgalesi sustot?))
Dėl skirtingų kampų, laikyčiaus to, jei kepčiau su atidėjimu. dabar gi dažniausiai cukrų su druska pilu į skysčius, o mieles dedu galiausiai, o tai jau reiškia, kad ant miltų... Nebuvo ni karto, kad kas neiškiltų...
ATSIPLAIDUOK IR MARŠ KEPT
Dėl skirtingų kampų, laikyčiaus to, jei kepčiau su atidėjimu. dabar gi dažniausiai cukrų su druska pilu į skysčius, o mieles dedu galiausiai, o tai jau reiškia, kad ant miltų... Nebuvo ni karto, kad kas neiškiltų...
ATSIPLAIDUOK IR MARŠ KEPT