Sveikos, kepejėlės! Sveikinu visas su praėjusiom šventėm!
QUOTE(mazhule @ 2009 12 30, 14:35)
Noriu pirkti duonkepe ir dabar blaskausi tarp pigaus varianto (severin 149 lt, galingumas 450 W) ir Kenwood (BM 350 + apvalus papildomas indas, galingumas ~700 W, kaina 429 lt)
Dar būna vidutinio brangumo variantai (250-280 lt.), kurie turi viską, ko reikia ir dar daugiau
Pvz., Panasonic SD254, kurias amazon.co.uk nebrangiai parduoda ir greitai atsiunčia į Lietuvą. Man ji dar patinka ir dėl to, kad max. vartoja 500W energijos.
QUOTE(dresin @ 2009 12 30, 15:34)
klausimas greitukas- ka daryt su sausu skrudintu salyklu? kepu kvietine duona su dziovintais pomidorias. noriu tamsesnes spalvos ir idejau puse saukstuko sauso salyklo ant 750 g. kepalo. Kazin jau prigadinau ar viskas gerai?
o ta sausa delonos rauga kaip naudoti?
Aš kai noriu, kad spalva ir skonis geras būtų, tai dedu 3 v.š. sauso salyklo.
QUOTE(panterele35 @ 2009 12 30, 16:17)
Ar skaitet tos sausos grietineles sudeti, ten ieina stabilizatoriai, emulsikliai, tai kam tada kept duona su siais visais priedais, jei galima nusipirkt.As del to ir kepu, kad mano duonoje nebutu tu visu 'pribombasu' su E raidem.
Man irgi nesuvokiama, kam kepti duoną su chemikalais...
QUOTE(Mrs. R @ 2010 01 02, 13:11)
Jezau jezau tiek paršsiau ir vietoj ctrl C, paspaudziau ctrl V
ištryniau viską.....
Tai galima paspaust Ctrl+Z ir viska atgal padaro
QUOTE(rsc @ 2010 01 02, 14:36)
As nezinojau, kad mieles pabaigoj reikia det
Kartu viska sudedu...
Tai čia priklauso nuo duonkepės. Pas mane mielės pačios pirmos dedamos, skysčiai paskutiniai.
QUOTE(Rasma @ 2010 01 02, 18:01)
Noriu paklausti, gal kas kur užmatėt pirkti
kvietinių sėlenų? Ne sėmenų (linų), o sėlenėlių (tiktų ir ruginės, avižinės
)...Kažkaip parduotuvėse nebesimato, nors anksčiau tikrai būdavo
IKI būna.
QUOTE(Rasma @ 2010 01 03, 13:06)
Kepiau duoną iš gatavo mišinio ir pirmąkart nesigavo
O koks mišinys buvo? Man tai neįdomu iš mišinių kepti, eksperimentuot įdomiau
Kokius aliejus pilate į duoną? Aš pirkaus įvairių Delonoj, bet kad ten labai brangu. Suradau, kad Halės turguj yra aliejaus parduotuvėlė ir ten gerokai pigiau, tai ėmiau eksperimentuot su įvairiais aliejais (ne tik į duoną, bet ir vietoj kūno kremo naudoju). Duonai kol kas skaniausias pasirodė makadamijų aliejus.