QUOTE(Smaika @ 2010 01 02, 20:02)
O as siandien pagadinau Nataliunciko "greita batona"kepiau..Kiek kepiau pagal receptus daug maz viskas iseidavo(tik kartais vidus iskildavo maziau negu sonai,cia kai dedavau truputi ruginiu miltu,bet vis vien skanu budavo) O dabar apacia gavosi kaip kerzavo bato:stora ir kieta,likusi tokio paplocio dalis visiskai neisikelusi..Kepiau ant greitos programos,viska lyg dejau pagal recepta ...Gal kad dejau ne sausas mieles,o sviezias ir ju neismaisiau su cukrum ir pienu?Nors ir anksciau budavo patrupinu kampe,toliau nuo druskos idomu kame cia saknys?Tai gerai,kad vienas musu sunu eda viska
Matai, sausos mielės, jos greitai suputoja (pradeda burbuliuot), ir kepant greitąja programa pakanka laiko iškelt duonelę, o dėl šviežių mielių net nežinau, pats geriausias būdas butu kepant greitąja programa jos ištirpint vandeni(ar piene) su cukrumi ir palaikyt šiltai, kol nesusidarys putu kepurėle