QUOTE(Smaika @ 2010 01 02, 16:41)
Nusipirkau 800(na,panasiai ) pirmos rusies miltu,labai nuosirdziai ieskojau receptu ir graiciausiai prazioplinau.Jei kepciau su trupuciu ruginiu miltu ar pirmos rusies deti kaip pagal recepta 550?Ir ar mieliu ir skysciu deti tiek kaip ir receptuose su ruginiais miltais?(be jokiu ten raugu ar melasu,nes man dar iki ju toli
)
Tie 812 D (pirmos rūšies) miltai tinka praktiškai kiekvienam duonos receptui puikiai, jie pakankamai 'lengvi', ir 'šviesūs' (na, pilkesni už aukščiausios kokybės miltus). Jei pagal receptą nenurodyta maišyt su rupiais miltais, tai ir nebūtina.
Su rupaus malimo miltais duona būna sunkesnė, šiek tiek tamsesnė.
550 D miltai yra aukščiausios rūšies ir iš jų irgi puikiai gaunasi duonelė, tiek maišant su rupiais kvietiniais, tiek maišant su rupiais ruginiais, tiek kepant iš tų miltų nemaišant su jokiais kitais. Jie baltesni
Tikra ruginė duonelė kaprizinga šiek tiek dėl minkymo ir iškildinimo, paprastai reikalauja truputį daugiau mielių/raugo, bet kad rezultatas gautųsi geras bandykite kepti pagal išbandytus receptus.
Jei tų ruginių miltų į kvietinius dėtumėt nedaug, tai recepte tikrai nieko nekeiskite
O kodėl jūs taip savo sugebėjimus sumenkinat? Nieko sudėtingo su sausu raugu kepti, įdedi 1-2 arb. š. prie miltų ir viskas. O melasa tai tiesiog šalutinis cukraus gamybos produktas, duonai specifinį kvapą ir tamsią spalvą suteikia irgi nieko sudėtingo naudojant. Nereikia bijoti
Nei raugu, nei melasa, nei salyklu nesugadinsite duonos, jei tik dėsit pagal rekomendacijas atitinkamą kiekį.
Aš irgi dar visiška naujokė, bet pagaunu jau norą ir paeksperimentuot su ingridientais, ir visokias duoneles iš eilės kepu. Iki šiol viskas sekasi gerai, dar nieko nepagadinau
Noriu paklausti, gal kas kur užmatėt pirkti
kvietinių sėlenų? Ne sėmenų (linų), o sėlenėlių (tiktų ir ruginės, avižinės
)...Kažkaip parduotuvėse nebesimato, nors anksčiau tikrai būdavo