QUOTE(dresin @ 2009 12 29, 11:46)
Panašu, kad čia rupių kvietinių miltų duona su grūdais
Pagooglinau: http://crustum.lt/Duona-666.html
Nugi sudėtis kaip ant delno šios duonos:
Vanduo, stambaus malimo speltos miltai, speltos dribsniai, saulėgrąžos, speltos raugas iš stambiai maltų speltos miltų, ruginiai miltai, cukrus, bulvių dribsniai, druska, pieno - sviesto milteliai.
Galima imti bet kokį receptuką ir tik pabandyti sudėlioti proporcijas. Pvz. iš pirmo puslapio duotų receptų...Sonatinos duona su bulvių dribsniais:
1 ¼ puodelio vandens
2 v. š. minkšto sviesto ar margarino
3 puodeliai rupių speltos miltų
½ puodelio bulvių dribsnių ar bulvių košės miltelių
¼ puodelio saulėgrąžų, speltos dribsių mišinio
1 v. š. cukraus
1 v.š. pieno miltelių
1 ½ a. š. druskos
"Speltos raugą iš stambiai maltų speltos miltų", jeigu nepasigaminsite iš miltų, reikia keisti 2 ¾ a. š. sausom mielėm
Rupūs speltos miltai duos tokią spalvą kaip paveiksliuke, o jei dar truputį salyklo įdėsite, tai bus ir dar tamsesnė. Vienu žodžiu, reikia bandyti, eksperimentuoti ir atrasti Nemanau, kad kas pagal paveiksliuką parašys "būtent tokios ir ne kitokios" duonos receptą..
Spelta yra 'kietasis lukštinis kvietys' ir jos miltų ("Demeter" firmos) yra www.holos.lt (Vilniuje, Gerulaičio g.).
Va šitas pakelis:
Kainos nepasakysiu, nepamenu
Speltos dribsnių taipogi yra ten pirkti, va toks pakelis:
"Via natūralis" parduoda grubaus malimo (tai dar tamsesni bus nei "Demeter") speltą čia: http://www.naturalis...BERGER-1kg.html
O čia jūsų parodytai duonelei per šviesūs miltai, bet irgi spelta (beje, ją galima vartoti tiems, kas kenčia nuo celiakijos ir netoleruoja gliuteno..nors kaip bebūtų keista, bet spelta turi gliuteno kaip ir kviečiai Tačiau yra duomenų, kad etgi padeda įgyti toleranciją gliutenui ): http://www.naturalis...BERGER-1kg.html
Beje, toje parduotuvėje ("Holos") yra įvairiausių duonos mišinių, tik kad kasdienai jie nepigūs. Iš pakelio gaunasi viena duona, o kaina 6-8 Lt. pakuotė. Nors pvz. aš vakar nusipirkau 6-ių grūdų duoną
Va tokią įsigijau pabandymui..nė sykio nekepiau gi dar iš gatavo mišinio: